lauantaina, toukokuuta 13, 2006

Purkukohtalo

Nyt se sitten onkin purettu eli mintun värinen pitsineule. Lanka (Finla Violetta) ei vaaan näyttänyt parhaalta pitsineuleena. Enkä saanut mitään selvää, että missä kohdassa olin viimeksi laskenut neulee käsistäni.
Buclee-lanka on muutenkin parempi sileässä neuleessa tai neulottuna jonkin sileän langan kanssa.
Tässä saattaa olla selityksen makua, mutta nyt on ainakin yksi neule pois fufoista taas.

ufo --> fufo

Luen tässä blogejanne - tapahtui olosuhteiden pakosta neuleblogiaddiktin painajainen: en ehtinyt koneelle 20 tuntiin! Osa syynä kemut mutta toisena myös ufo. Ensimmäinen fufo on nyt sitten valmis. Oli ihan pakko saada tuo uusi pusero päälle illan kemuihin - tosin nappeja en ehtinyt ommella, eli oli ensin parilla hakaneulalla kiinni ja sitten illemmalla auki - 40 ihmistä tuottaa kohtuullisen paljon lämpöä... Kesäpusero itselle viime kesältä... Samosta ja pitsiä. En tykkää Samoksesta (kuumaa ja hiostavaa) joten saas nähdä pidetäänkö tätä. Kuvaa ei vielä ole mutta myöhemmin illalla tulee blogiin.

etenemistäkö?

eih, kaikki tuntuu taas junnaavan paikoillaan... turhautumista, epätoivoa. Nyt on taas se vaihe menossa, ettei tiedä mitä aloittaa tekemään. Kotiväki-huppari-toppi odottaa tekijäänsä, mutta se kyllä kulkee mukana käsilaukussa ja sitä on hyvä tehdä 'julkisilla' paikoilla, kun ei vie paljoa tilaa. Purkamista olisi, mutta se on niiiiiiin ärsyttävää puuhaa, mutta silloihan olisi aina yksi tai useampi ufo vähemmän. Siis mitä teen? *påhtii syvällisenä* Taidan aloittaa purkamaan ja sitten ottaa Kotiväki-huppari-toppi-virkkuun ja mennä parvekkeelle nauttimaan vielä tästä aurinkoisesta aamusta (lupasi sään huononevan) eli tässä tämän aamun toiminta ohjeet. Hyvää viikonloppua kanssa sisaret ja aurinkoista sellaista säätiedotuksesta huolimatta.
Katiija

perjantaina, toukokuuta 12, 2006

toka Ufo valmiina

ja tarviiko tuohon lisätä mitään ... kuva on nyt täällä .

Eka FO valmis

Sain ommeltua yhteen mohairneuletakin osat nukelle. Kiukutti niin paljon, kun "kaikki" postaili valmiista ufoista ja itsestä tuntui ettei mikään valmistu. Eli se on sitten tehty "kiukun" voimalla.

torstaina, toukokuuta 11, 2006

Aiemmin lupaamani kuva



Oheisessa kuvassa on vielä keskeneräinen tyynynpäällinen. Ohje siis Novitan kevätextrasta: Helpot tyynynpäälliset. Sain tähän menemään puuvillajämiksiä. Tämä oli se 1. valmistunut fufoni! Mites muilla fufot edistyvät?

Eilen tein pätkän keltaisen takin hihaa ulkona istuskellessa ystävän kanssa.

Mintunvihreä takki ei edelleenkään ole saanut innostumaan. Tiedän syynkin: siinä on niin tarkkuutta vaativa pitsineule, että ulos on hankala ottaa koko arsenaalia mukaan. Hei! Paitsi jos otan kärryn ja laitan lehden siihen. Jippii!!

hih ... sainhan sen tahititopin valmiiksi jo toissapäivänä, mutta en tullut sitä kertomaan vielä teille rakkaat kanssa ufoojat, koska en laita siitä vielä kuvaa. Yhden Samos ufon olen purkanut, samoin Nalle - paita ufon ... että näin täällä ... aih, onhan kuvaa muuten siitä kun teen sitä Tahitia täällä ... Sivutyönä tein pienet sukat (koko noin 24) ja nyt on sitten työn alla äitienpäivälahjaPoncho SeiskaVeikasta!! Mutta aurinkoiset terveiset täältä Lahdesta !!

tiistaina, toukokuuta 09, 2006

Kuvia fufoista

Tässä vasemman puoleisessa kuvassa on omakehittelemäni liivin malli vielä kesken. Tein neljä palaa Isoäidin neliöitä mustalla ja kiinnitin peräkkäin liivin toiseen etureunaan. Toiseen tein neljä nyöriä ja sittenpä liivin saa kiinnikin. Ystävän neuvo oli, että käyttäisin tätä jonkun yksivärisen kanssa (siis alla yksivärinen paita). Mulla on tasan yksi keltainen t-paita. Muut ovat kukallisia tai neuleita. Josko sitten syksymmällä pitkähihaisen kanssa. Olenhan tuon neulonut Novitan Pop-langasta. Eli ei mikään kesäkelien liivi.

Tässä kuvassa on yksityiskohta keskeneräisestä pitsineuletakista. Ohje on Novita 2006 kesä malli 34. Alussa olen käyttänyt Ibiza-lankaa ja jatkan Finlan Violettalla. Kuvassa on melkein sen verran mitä olen tehnytkin + leveyttä lisää. Äsh...nää mun kuvaukset ovat uskomattoman epätoivoisia.! Mulla ei ole minkäänlaista "sopivaa" neuletakkia kesäksi, joten tämänkin fufon pitäisi alkaa pian kiinnostamaan.

Yhdet synttärit ovat tulossa ja lahjaa on vaan kolme viikkoa aikaa tehdä. Siksi fufot eivät edisty, valmistu, pääse "jälkeen"-kuvaan.

Niin, onhan tämä keltainenkin pitsineuletakki. Mutta kun on tällä hetkellä liian pieni ja sen takia ei varmaankaan innosta tehdä "etiäpäin". Helminallen ideasta taas kiitokset, että teen hihat neulomalla sileätä, enkä suinkaan uusia paloja virkkaamalla. Saattaisi virkkaamalla tulla hieman tönköt hihat. Cottonella kun tehtäessä ei ole mikään taipuvin lanka.

Tässä kuvia tällä kerralla. Vielä on tyynynpäällisen keskeneräiskuva, mutta se sitten toisella kerralla.

Hidasta on...

Ohuella langalla neulomisen huono puoli on siinä, että kättensä jälkeä pääsee ihailemaan/kauhistelemaan tosi hitaasti, vaikka olen yrittänyt päivittäin väkertää Brillasta puseroa, niin tahti on auttamattoman hidas. Olen sentään edistynyt jo etukappaleen kädenteiden kavennuksiin, kun neuloin etu- ja takakappaleen kainaloihin asti pyörönä. Ei oikein tunnu nappaavan, joten olen askarrellut lisää kortteja;)) Viime viikkoisista on kuvia blogissa, uusia en ole ehtinyt kuvata. Ulkona paistaa ihanasti aurinko ja varjossa + 24 astetta, niin taidan painua koneen kimpusta ulos!

Neulottu on....

Ciao!
Piti taas harjoitella sukan neulomista, ja tulihan sitä harjoiteltua. No...se silmukoiden poimimiskohta siinä kantalapussa...siitä tuli vähän "pitsinen" vieläkin, vaikka siitä pitäisi tulla kiinteä. Mutta parempaan suuntaan mennään...ja kärkikavennuksetkin onnistuivat kohtuuhyvin kun seurasi mallia todella tarkasti. Joo...Ja taas on yksi neule työn alla. Pitää tuhota noita lankoja pois...mutta vieläkään ei kumpaakaan itselleni ajattelemaani neuletta ole aloitettu. Koskahan uskallan sen tehdä...?

maanantaina, toukokuuta 08, 2006

Ei edisty, ei...

Onnittelut kaikille jotka ovat fufoja saaneet valmiiksi! HyväHyvä!

Itselläni fufoilut eivät edisty, uutta työtä on kyllä tullut aloitettua. Heitinkin ilmoille ajatuksen että perustaisin sufon, eli starting unfinished objects tjsp.

Jotain sentään tehtynä, yksi fufo-kaulaliina on purettu ja langat suoristeltu, joten fifiä voisin pian aloitella. Täytyy ottaa lankakasasta omaan blogiini kuvia, ennen ja jälkeen.

Pahimman takaiskun koin fufoillessa kun neuletakin hihoihin ilmestyi oudot nyppylät (siis kuka sitä hihaa on käynyt neulomassa?). Täällä voi käydä naureskelemassa.

Susanna L-A

Fotoppi


Kun se ei enää ole ufo eikä fufo niin se on tietysti fotoppi!
Älkää kysykö, minä vuonna tämä neule on aloitettu. Aikana ennen avioliittoa ja seurusteluaikaa, siis yli 12v sitten, vähintään. Voi olla kyllä 20 vuottakin, koskas nyt tuota RONDO Cottonellaa myytiin tuonvärisenä?

Tyypilliseen tapaan multa loppui tietysti lanka, eli hihat jäi uupumaan. Lisäksi olin tuon yläosan ajatellut jotenkin niin, että oli suorat kappaleet, jotka ompelisin niin, että kaula-aukko sitten jotenkin hienosti muotoutuu siihen silleen tai jotain.
Jokin aika sitten purin (siis tosiaankin PURIN, tätä ei yleensä tapahdu) molemmista kappaleista muutaman sentin ja tein tuon kaula-aukon vähän neliskanttisen muotoiseksi.
Hihat ei sitten yhtään sytyttäneetkään, mutta lopulta, eilen illalla lätkämatsia katsellessa ja uutta neuletyötä mietiskellessä neuloin lopulta n. 7-8 krs sileää oikeaa,vähän kavensin kainaloissa ja päättelin. Nyt ne hihansuut rullautuu tuollain ja pääasia, ettei napa (ym.) näy hihansuuaukoista.
Kaula-aukkoon yritin ensin virkkausta, mutta lopulta neuloin siihen 4-5 krs ainaoikeaa, kulmissa kaventelua.
Semmoinen tarina, ja nyt katsotaan, tykkääkö Bloggeri musta tänään eli saanko kuvan ladattua alle puolen tunnin.
Otin ainakin sata kuvaa, mutta peilin edessä kääntyillessä tulee vaan K-15 lähikuvaa epämuodostuneista ylävartalolihaksista, joten pusero pääsi sitten pöydälle makoilemaan fotoilun ajaksi.
Nyt se on taas päällä. Tuli kiva paita, meinaan!

JEE!*tuuletusta*

Löysin vaikka mitä! Villatakin etukappaleet, puuttuneeksi luulemaani lankaa ja alkuperäisen ohjeen villatakkia varten! Lisää toimunpipossa

Suuret ihailut ja onnittelut kaikille FO:lle(=finnished objects)!!

Etsintäkuulutus

Yhdestä fufostani uupuu lankaa! Punaruskeaa Floricaa noin kymmenen vuoden takaa numero 646 vajaa keräkin riittää! Kurkkaa blogiini, jos epäilet omistavasi kyseistä lankaa ja raskit siitä luopua.

Taistelu on alkanut

Sinapinkeltainen ufo, jonka purin heti aloittaessani on alkanut muotoutua lätkäneuleeksi. Malli löytyi Novitan kevät numerosta. Toivottavasti lätkähuumaa jatkuu niin kauan, että neule valmistuu. Onneksi kesällä on sitten sitä jalkapalloa, että voin jatkaa...

1. valmistunut

Eilen illalla sain kai jonkun ihmeellisen auringonpistoksen, sen korviahuumaavan lätkämatsin aikana tein kuin teinkin IKIwanhan Cottonellapuseroni valmiiksi.
Tarkempia selityksiä ja kuvia tuonnempana, nyt mua kaivataan ihan muualla.
Tulin vaan huokaamaan, että oon sentäs jotain saanut tehtyä. Yksi virkkuu on myös edistynyt, mutta ei vielä valmis.

Jotain jo löytynyt..

No niin.. nyt on ufoja kaivettu kaapista, kuvattu ja blogattu.. ainakin osa.. :)
Kuveja löytyy täältä.
Työn alla nyt kuvaamattomat tulevat ranteelämmittimet..

Pinkkitoukka

Aikani ihmettä odoteltuani

olen saanut vihdoinkin kaivettua esille ensimmäisen Ufoni. No okei, se oli sohvan vieressä, lankakorien päällä...ettei sitä kovin paljoa tarvinnut kaivella. Ja se ihme, mitä odotin oli tietenkin se, että työ tulisi itsekseen tehdyksi (odotan edelleenkin ikkunoiden puhdistuvan omia aikojaan-jaksan kyllä odottaa..).
Kuvia Ufo 1:stä blogissani. Huomisen tavoitteeksi otan etsiä lisää lankaa ja mahdollisesti olemassa olevat etukappaleet.