perjantaina, elokuuta 25, 2006

Loppu häämöttää

Tämänvuotisen fufotempauksen viimeinen virallinen viikko on enää jäljellä, joten on aika vähitellen koota saavutuksia.


Olen luekellut noita Fufotempauksen huhtikuisia suunnitelmia ja ehdotuksia esim. kisan palkintosarjoista, mutta tällä hetkellä ne vaikuttavat mielestäni aika epäselviltä.
kaiken kaikkiaan taitaa olla liki mahdotonta laittaa eri töitä ja eri ihmisten "saavutuksia" ainakaan paremmuusjärjestykseen, eikähän se liene tarkoituskaan.

Joku on saanut kaikki työnsä valmiiksi, toinen on saattanut valmistaa kaksinkertaisen määrän töitä, mutta silti jää vielä ensi vuodeksi monta marinoitumaan. Eli määrän ja toisaalta laadun vertaileminen ei varmasti tule onnistumaan, kukas niitä pistoja tai silmukoita (purettuja ja kirottuja) koskaan pystyy edes laskemaan. Hien, veren ja kyyneleiden kitkeryydestä nyt puhumattakaan...
Loppujen lopuksi suurin taistelu ainakin omalla kohdallani on se kamppailu ihan omaa itseä vastaan.

Palkintoja on tietääkseni luvassa 3. Itse olen luvannut yhden palkinnon, lisäksi Krista ja Päivi ovat lupautuneet palkinnon lahjoittajiksi. Lisää saa toki vielä ilmoittaa, mutta tällä hetkellä palkintoja ja siis myös sarjoja näyttäisi tulevan kolme.

Ajattelin nyt ehdottaa pieniä muutoksia.

1. sarja: Kaikki mukaan ilmoittautuneet JA vähintään yhden työn viimeistelleet. Tämä pysyy ennallaan, kuten alkuperäisessä ehdotuksessakin.

2. sarja: Ne, jotka ovat saaneet KAIKKI mukaan ilmoittamansa ufot valmiiksi (myös puretut hyväksytään) --Voisin itse palkita tämän sarjan, mikäli muille sopii.

3. sarja ? Muistaakseni PÄivi kaavaili jotain sarjaa oman palkintonsa kohteeksi, tämä on siis vielä auki. Tähän voi myös ehdottaa jotain sarjaa, jonka haluaa ehdottomasti mukaan.

Tässä ei nyt erotella neuleita ja muita töitä, vaan kaikki osallistuvat samaan arvontaan.

Mikäli näille sarjoille on kannatusta, pyrin viikonloppuna laittamaan erilliset postaukset eri sarjoille, ja kukin voi sen jälkeen käydä ilmoittautumassa omantuntonsa mukaan kuhunkin sarjaan.

Mikäli siis olet tehnyt yhdenkin työn valmiiksi, voit ilmoittautua sarjaan 1. (Olisi tietysti mukavaa, jos jostain löytyisi sitten edes yksi pieni kuva todisteeksi ;). )

Mikäli olet viimeistellyt KAIKKI työsi, voit ilmoittautua MYÖS sarjaan 2.


Kolmossarja on vielä auki ja lisätään, kunhan Päivin kanssa asia selkiää ja nämä mielipiteet on muutenkin kuulosteltu. Ja Kristalla on tietysti palkinnon lahjoittajana myös painava sanansa sanottavana :).

Täällä on tuo alkutaipaleen ehdotus, käykää lukemassa ja ottakaa kantaa. Jos joku ehdottomasti vastustaa tällaisia muutoksia, antakaa toki palautetta tähän kommenttilootaan, parannusehdotuksetkin ovat tervetulleita.

Yksi ehdotushan oli pisteyttää tehdyt työt valmistumisasteen mukaan, jolloin puretuista, valmistuneista ym. töistä saisi eri määrän pisteitä, jotka sitten laskettaisiin yhteen, mutta minusta se on tässä tapauksessa turhan sekava ja työläskin. Toki sekin on yksi mahdollisuus, mutta vaatii jokaiselta osallistujalta kunnollisen ja täsmällisen loppuraportin, koska tuskin kukaan voi kaikkien kaikkia töitä käydä läpi arvioimassa.

Nyt tämä tekstinlaatiminen (eli blogger) takkuaa sen verran, että yritän nyt postata edes tähänastisen ehdotelman teille luettavaksi ja mietittäväksi.
Palataan asiaan lähiaikoina, jotta saadaan viime hetken säädöt ja säännöt valmiiksi.

Heittäkää nyt rohkeasti kommentteja, onko ollenkaan asiallinen tällainen muutos?!
Niin ja vielä ehtii muutaman (tai ainakin yhden) ufon saada valmiiksikin, kun ottaa kunnon loppukirin :)!

2 kommenttia:

Arteeni kirjoitti...

Minusta tuo kuulostaa ihan fiksulle! Itse en osallistu (vielä) mihinkään arvontaan kun olen ollut saamaton nahjus, olen vasta purkanut yhden vanhan työn. Ne ei vain nyt nappaa... =D

MysteryKnitter kirjoitti...

No, oli miten oli...minun tapauksessani "Rukoileva Lapsi" jää ainoaksi valmistuneeksi, ja sekin otti koville. Mutta valmis se nyt on. Ensi vuonna yritetään sitten saada vaikka toinen projekti valmiiksi. Näköjään minä en jaksa riehua...ja deadlinet tuovat stressiä...mutta parhaani aina teen, että saan ne valmiiksi. Mitä tämä kisan suhteen merkitsee..ykköseen kai sitten mennään...en tiedä, kun minulla oli vain kanavatöitä...mutta ylituomari kai osaa ratkaista senkin asian.