maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Fufoja! Ihanaa!


(Mulle on kyllä täysi mysteeri, miten nämä kuvat aina onnistuu menemään tänne eri tavalla kuin halusin. Kyllä huomaa, että oma blogi on vuodatuksessa...)Enivei. Olen neulonut! Aloitin helteen ja kesän kunniaksi paksuimmista neuleista. - Oikeastaan ärsyttävyyskerroin oli ponchossa niin suuri, että aloitin siksi siitä. Kuumana päivänä oli oikein hauska pitää paksua akryyli-mohair-villaa sylin täydeltä käsissä. Vähän yli kerä oli Novitan Maxi Mohairia jäljellä kun perjantaina rupesin edistämään tätä keskeneräistä. Päättelykerroksella loppui lanka ja jouduin purkamaan valmiiksi tehdyn 'keulanarun'. Tein uuden solmiamisnauhan seiskaveikasta. Poncho valmis lauantaina 2.6. En todellakaan aio poseerata siinä näillä keleillä, joten hassusti henkarissa venyvänä sen tässä näette.


Vietimme sunnuntaista kesäpäivää ajelemalla 200 km suuntaansa Puolison entiseen kotiin, nykyiseen rappiomökkiin. Takapenkkineuleena oli kaksi yksittäistä sukkaa, joiden lanka on jo muuhun käytetty. Suoraan purkulankana vaakatilkuiksi muuttuivat nämä sukat. Tunnustettakoon, että lapsityövoimaa käytettiin myös. Kuopus, 7 v, kun tahtoo myös neuloa autossa. (Tiesin tämän, ja siksi oli kahdet puikot ja purkusukat mukana alun alkaenkin.) Sukista kaksi vaakatilkkua. Valmiit 3.6.


Mummolassa sitten kohtasin yllätyksen: olin jättänyt sinne (viime syksynäkö?) hyllyn reunalle pipon, josta oli langanpäät päättelemättä, ja puolitoista lapasta. Onneksi olin kyhännyt pikaisen lapun viereen, jossa oli silmukka- ja kerrostiedot, ja sain kuin sainkin eilen viimeisteltyä molemmat. Lanka oli anoppivainajan itsensä kehräämää kolmisäikeistä villalankaa, jota löysin muovipussista. Ajattelin, että paras arvostus langalle on, että se tulisi käyttöön eikä jäisi homehtumaan kylmillään pidettävään taloon. Langassa oli paljon pätkiä, joten päättelytyö olikin aika urakka! Lapaset ja pipo. Valmiit 3.6. Kuvassa näkyy, että kaikki loppulanka sukista ja pipo-/lapaslangasta on myös vaakatilkkuun neulottu. Täytyy kaivaa joku muu jämälanka, että saan tilkun tikuteltua loppuun.
Viisi fufoa samana viikonloppuna, ei paha! Tää on sitten tästä lähtien alamäkeä...

2 kommenttia:

Helmis kirjoitti...

Vau, mahtavaa!!
Tsemppiä edelleen!!

MysteryKnitter kirjoitti...

Mahtavaa! Congratulations! Niin sitä pitää!