lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

ufot 2, 3 ja 4

Hauskaa hommaa tämä ufojen teko, valmista tulee paljon nopeammin kuin normaalioloissa. (Eivät tiedä ulkopuoliset mistä iloista jäävät paitsi.)

Kaksi huivia ja hattu olivat seuraavat työkohteet. Vihreä huivi sai kukkasia ja helmiä (joita ei taida erottaa, koska ovat vihreitä nekin), ja siitä tuli oikein söpö. Rupesinkin heti kutsumaan sitä Nuppuhuiviksi. Allaolevaa huivia aloitin joskus viime syyskuussa, mutta kyllästyin kun se oli viittä vaille valmis. Lanka on koolattua Floricaa ja verkkoon upotetut kukat ohuenohutta liukuvärjättyä mohairia. Taidan nimetä sen Kukkaverkoksi.

Rupesin tekemään Kukkaverkkoa alunalkaen ihan vain ohjeen kehittelyn vuoksi. Ruokahalu kasvoi syödessä, ja huivista tuli aika monimutkainen, sekä sellainen että siitä ei saa eksaktia ohjetta. Suuntaa-antavan ohjeen pystyn kyllä kirjoittamaan, ja jokainen säveltäköön siitä omanlaisensa. Verkon rakenne on hieman epäsovinnainen, mutta otin työvaiheista kuvia jotka selittävät sen. Pankaahan postia jos kiinnostaa!

Hännänhuipuksi kaksinkertaisesta Novitan raitalangasta aloittamani hattu, jonka oli tarkoitus päätyä Tekele & Tuunauksen haastekeräykseen, mutta noin tiivis virkkaus alkoi ottaa käsiin.
Niinpä en tehnyt itselleni enempää kiusaa, vaan purin koko laitoksen. Langat menevät todennäköisesti väripataan ja päätynevät sukiksi.

Ei kommentteja: