maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Jotain valmista tääläkin..

Nämä on kaikki "uudemman sarjan ufoja" ja nyt FUFOja. Vasemmalla kuvassa Sivillasta (villasilkistä)
neulotut housut, joiden haarasauman ompelu on jäänyt..its'asiassa on sitä vitkuteltu tuon kanssa enemmänkin, mutta ensimmäisen kuvan kaltaisessa muodossa oli silloin kun Fufoilu alkoi. Seuraavassa kuvassa näkyvät housut valmiina ja samaa sarjaa villatakki. Villatakki on vieläkin vähän ufo..siitä puuttuu napit. Virkatut reunukset ja kappaleiden yhteenompelemisen sentään olen saanut tehtyä tässä fufoillessa.
Tämä setti on menossa veljen pojalle, joka pääsi viime viikolla sairaalasta kun siskonsa ylsi 2 kilon rajapyykkiin. Tähän settiin pitäisi vielä tehdä hattu. Hattu ei vielä ole edes aloitettu, mutta luen sen kuitenkin olevan fufo siksi, että se kuuluu tähän settiin ja siskonsa setissä on jo hattu. Ihan must siis.

Seuraavissa kuvissa on bambua. Lanka on AIVAN IHANAA Classic yarnsin Bamboo Softia (100% bambua).
Kuvassa ufot housut on jo fufoja. Eli fufoilun alettua oltiin vaiheessa, että toiset housut oli neulottu kokonaan, muttei ommeltu kiinni. Toiset oli haaraan asti neulottu ja ei tietenkään ommeltu. Housut on neulottu mahdollisimman pitkälti niin, ettei tarvitsisi kovin ommella. Kehittelin haarakavennuksiin tavan, joka mahdollisti neuloa takakavennukset yhteen yhdessä, vähän kahden puikonpättelyn tyyliin. Hankala selittää, otan vaikka myöhemmin lisää kuvia. Koristelin Lumin housut vielä peppu-ruusulla.
Kahdessa seuraavassa kuvassa on vielä samat housut takkien ja lakkien kanssa. Takit oli Fufoilun alkaessa neulottu (no hihoja piti toiseen takkiin neuloa vielä pari-kolme senttiä), mutta atomeissa. Ne on nyt ommeltu kasaan, koristeltu (paitsi auton renkaat=napit puuttuu), siis muutoin valmiit, mutta napit puuttuu. Arvatkaa mitä inhoan enemmän kuin päättelyä...
Nikon lakki on periaatteessa "se perinteinen", mutta se on aloitettu ja lopetettu värin vaihtoon ja toinen väri on tehty erillisenä kappaleena ja lopuksi kappaleet on ommeltu yhteen (oliko riittävän sekavasti selitetty?).
Lumin hattu on tehty ihan perinteisesti. Molempien takkien kaula-aukko on tehty virkkaamalla mutuna. Lasten nimet on kirjottu helmaan.

Ei kommentteja: