perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Viimeinkin sain keräiltyä ufoni esiin. Osa piileskeli ovelasti vintillä ja jotkin olivat kulkeutuneet mökille saakka. Enpä muistanutkaan kuinka paljon olen juttuja jättänyt kesken. Löysinpä vielä 5 suurta muovikassillista lankojakin, joiden olemassa olon olen tyystin unohtanut.
Aloitetaanpa sitten ufojen luokittelu tuoreimmasta päästä.
Ufot nro 1, 2, 3 ja 4 vasemmalta oikealle.
1. Ponchon /huivin tekele pinkistä Sirdar Dunesta kuuluu tämän keväisiin tulokkaisiin. Alunperin tästä piti tulla kesätoppi, mutta koska lanka on puhdasta polyakryylia, en todellakaan halua tätä vaatekappaletta pitää lähinnä ihoa. Ehkäpä tästä voisi sietää ponchon tai huivin. Toinen ufoutumiseen vaikuttava tekijä on neuleen mitoitus- neule venyy ja paukkuu joka suuntaan, joten ehkäpä vielä kerran puran tämän ja aloitan alusta. Olen varmaan ollut järjiltäni ostaessani tämän langan pari vuotta sitten?!
2. Viime postauksessani haaveilin unelmanpehmeistä bambupaidoista ja sitä tämä seuraava ufo ei taatusti ole. Viime keväänä taisin aloittaa neulomaan tätä toppia Almedahlin Lin garnista. Neuletta pistellään menemään 5,5 mm puikoilla, joten mitenkään kevyemmästä päästä tämä toppi ei olisi. Lisäksi lanka on suunnilleen yhtä pehmoista kuin säkkikangas, joten ei tästä taida toppia tulla. Suunnitelma nro 2 on neuloa tästä jonkinmoinen kesäjakku, mutta riittääkö siihen lanka...
3. Palmikkosukat Regian bambulangasta aloitin toukokuussa. Lanka on kovaa ja kirjavaa, eikä mallikaan enää innosta. Toisesta sukasta puuttuisi enää terä.
4. Kirjoneulelapaset norjalaiseen tyyliin. Ohuesta langasta huolimatta lapaset ovat todella leveät. Tämän neuleen puikot olen tarvinnut johonkin muuhun työhön, joten tämä on jäänyt tauolle viime joulun lahjapajasta. Tuleehan se joulu tänäkin vuonna!


5. Keväällä aloitettu punainen neuletakki Novitan Isoveljestä. Hihojen leveimmässä kohdassa edelleen kitkutellaan mielessä kalvava epäilys raglan-kavennusten sopivuudesta.

6. Pari vuotta vanha pusero Novitan Maxista. Tässä jutussa ei ole muuta vikaa kuin se, että siihen tarkoitetut langat ovat menneet hukkaan. Ei aavistustakaan missä ne voisivat olla. Etukappale on valmis ja jonkin verran olen neulonut takakappaletta. Hihat puuttuvat. Täytyy kai viimeinkin järjestää suuretsinnät ja vinttikomeroiden siivous lankojen löytämiseksi.7. Vuoden täyttänyt raitaneule Isosiskolle. Pitäisi päättää millaisen kaula-aukon ja hihat tähän sompailee ja ehkäpä mitata mahtuuko neiti enää tähän.


8. Vaaleankeltainen kesäneule pyöröpuikoilla Novitan Miamista. Käsiala aivan kauhea eikä kuviokaan innosta. Todennäköisesti liian pieni minulle tätä nykyä, joten tuomio on - purkuun!Loppujen ufojeni kuvat ja esittelyt blogissani http://www.vaa65pukka.vuodatus.net/

Yritän nyt purkaa tätä ufosumaani alkaen näistä viimeksi aloitetuista, ehkäpä niillä on parempi ennuste valmistua kuin vanhemmilla ufoilla.
terv. Vaapukka

2 kommenttia:

Vaapukka kirjoitti...

Voihan vitsi! Mistä ihmeestä nuo tyhjät välit ilmestyi mun postaukseen? Esikatselussa kaikki näytti olevan ok?

MysteryKnitter kirjoitti...

Älä minulta kysy, Vaapukka. Edes minä en tunne Bloggeria niin hyvin, että voisin auttaa. Mutta on sinulla tuossa työmaata kerrakseen. No, ota yksi haaste kerrallaan, niin kaikki menee varmasti hyvin.