maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Tervetuloa!

Kopsaan tähän alkuun Helminallen sivun sellaisenaan. Homma (siis projektin suunnittelu) on vähän vielä kesken, mutta tästä se alkaa hahmottumaan.

Jonkunhan on asioita lyötävä lukkoon, sanottava että säännöt on nyt sitten nämä. Alkaako Helminalle "ylituomariksi"?

En ole missään nimessä pro näiden sivujen tekemisessä, jos on jotain kämmejä, kertokaa-selivitellään. Jos on jotain, joka kannattaisi tehdä toisin, kertokaa-korjaillaan. Ulkoasua saa muutkin muokkailla ja tietenkin sisältöä myös ;o)

Krista20.04.2006 - 21:35
Koska tuonne alemmas on pikku hiljaa ilmaantunut lisää kiinnostuneita, nostan tähän näkyville tämänhetkisen listan.
Tällä hetkellä erilaisin varauksin FuFoilusta ovat olleet kiinnostuneita:

Juuli
KirsiJ
Päivi
Helminalle
Lape
Villasukka
Anu
Krista
Katiija
Isrik


Minusta tuntuu, että kaikilla meillä on niin erilaiset UFOt kyseessä, että niitä on tosi vaikea laittaa mihinkään arvojärjestykseen tai vertailla keskenään. Joku tolkku tähän finistelyyn kuitenkin pitää yrittää saada.

Voidaan vaikkapa asettaa eri sarjoja tai sitten niin, että kaikki ovat samassa sarjassa, jossa jaetaan jonkinlaisia bonuspalloja / bointseja tms. hymynaamoja.
Periaatteena yksi Bointsi per työ, mutta jos kyseessä on isompi tai mahdottoman ällistyttävän wanha työ, niin raati (?) voi tapauskohtaisesti päättää, montako lisäbointsia siitä saa.


Aikaa olisi kesän yli tuonne syssymmälle? Saako aloittaa vaikka heti, vai pamautetaanko yhteislähtö?

Palkintona - mahdottomasti mainetta ja kunniaa vaiko lahjuslankoja muilta osallistujilta?

Lisäehdotuksia ja muita mutinoita saa edelleen laittaa kommenttiloodaan!
Ja huutakaa HEP, jos olen unohtanut lisätä jonkun nimen listaan.

Editeeraan tähän KirsiJ:n ja Päivin kommenttien perusteella:

Yhteiseksi aloitusajankohdaksi ehdotettu 1.5. ja lopettamispäiväksi 31.8. - kannatusta?

Mä lupaan myös lahjoittaa palkinnon (paitsi jos voitankin itse).

Tässä Päivin ehdotus pisteytyksestä:
" Jokaisesta valmistuneesta sais 2 pistettä, jokaisesta puretusta pisteen ja niistä joista ei ole aavistustakaan mitä niistä on pitänyt tulla mutta tekee ne valmiiksi töiksi sais vaikka myös pisteen.
Se, joka saa kaikki ufonsa valmiiksi tai muuten tuhottua elokuun loppuun mennessä sais vaikka 3 lisäpistettä ja eniten pisteitä saanut saa sitten palkinnon ja muiden kesken arvotaan vaikka jotain.
Mä (Päivi) voin vaikka lahjoittaa palkinnon, paitsi jos itse satun olemaan voittaja. ;P "

Kyselyikäisenä tiedustelen vielä:
Riittääkö, että kukin itse esittelee omat uffensa vai pitäiskö niitä koota jonnekin kimpassa?
Haluaako joku väsätä hianon uffenapin? (jos ei muut, niin mä voin jotain väsätä)
Laitetaankos kaikki lista osallistujista blogeihimme näkyville? (mä ainakin voin laittaa listan tänne kunhan ehdin taas konelle paremmalla ajalla)
Saako uusia tulla mukaan matkan varrella (mulle ainakin sopii) ?
Tarvitaanko oikein tuomaristo vai sovitaanko asioista näin yleisesti?
Haluaako joku viralliseksi klubiemännäksi? (mäkin voin tällä lailla epävirallisesti jatkaa, mutten pahastu, vaikka joku muu innostuis hommaan )


Palataan astialle :).

Ilmoittautuminen jatkuu !

Kategoria: viimeistelytempaus Kommentoi Ilmoita asiaton viesti
KirsiJ www
20.04.2006 - 22:01
Olisi kiva, että aloitettaisiin kaikki vaikka samana päivänä.
Päivi e-mail www
20.04.2006 - 22:57
Hep huudan vaikka et oo unohtanut mun nimeä. Aloitetaanko kaikki kerralla vaikka 1.5. ja työskentelyaikaa olis aina 31.8. saakka. Jokaisesta valmistuneesta sais 2 pistettä, jokaisesta puretusta pisteen ja niistä joista ei ole aavistustakaan mitä niistä on pitänyt tulla mutta tekee ne valmiiksi töiksi sais vaikka myös pisteen. Se, joka saa kaikki ufonsa valmiiksi tai muuten tuhottua elokuun loppuun mennessä sais vaikka 3 lisäpistettä ja eniten pisteitä saanut saa sitten palkinnon ja muiden kesken arvotaan vaikka jotain. Mä voin vaikka lahjoittaa palkinnon, paitsi jos itse satun olemaan voittaja. ;P
Villasukka www
21.04.2006 - 08:58
Olen saanut itseni puhuttua ympäri eli mukana ollaan, vaikka aion kyllä saada valmiiksi vain yhden työn, mutta se ei ole pieni...mutta kun se on ollut kesken niiiiin kauan...
KirsiJ www
21.04.2006 - 13:04
Tuo Päivin ehdottama aikataulu olisi sopiva, kun kesällä tulee paljon neulottua, kun voi ulkonakin. Olishan se hienoo, jos olis jokaisella/jollakin oma sivu omistettu tälle fufoilulle tai sitten joku muu foorumi (oma bloginsa).Muut saavat tulla munkin mielestä "matkan varrelta" mukaan.Tuomaroinnista: Helminallelle: Minkälainen tuomarointisysteemi neuleolympialaisissa oli? Saako myös "tuomari" osallistua?Mulla on yksi probleema jo: en omista digitaalista kameraa, joten kuvat tulevat jälkijunassa. Ensin tarttee saada filmi täyteen ja sitten taas kehitettyä jne. Sanoin kyllä voin tarinoida.
minäite
21.04.2006 - 13:25
Kirsille pikaisesti vastaan; Olympialaisissa ei ollut ketään tuomaria, koska kyse ei oikeastaan ollutkaan kilpailusta. Ei ollut myöskään palkintoja, vaan jokainen osallistuja sai sen kultamitalin, vaikkei valitsemansa työ olisi valmistunutkaan (mikäli omatunto salli ;)). Silloinhan ei ollutkaan kyse kilpailusta vaan tavallaan yhdessä neulomisesta tietyn ajanjakson aikana. Haasteen sai kukin määritellä itse.Itse ajattelen, että kesällä voi toisaalta olla paljonkin neulomisaikaa, mutta myös niin paljon muuta tekemistä ja koneelta irtautumista, että itse en ainakaan pysty lupautumaan esim. erillisen blogin ylläpitämiseen. Siksi ehdotan, että jokainen esittelee työt omissa blogeissa ja omassa tahdissaan ja vaikka ihan lopuksi sitten kootaan yhteenveto. Toki käytäntöä varmaan helpottaa, jos töitä tulee määrällisesti paljon, että niitä listaa jonnekin näkösälle. Omaan blogiinhan voi laittaa oman "sivun" tälle projektille. No, nyt täytyy mennä, palataan vielä viilailemaan...(Tässä tapauksessa olisi kyllä helpompi ideoida tätä tempausta saman (kahvi)pöydän ääressä! )
katiija www
21.04.2006 - 15:37
aivan innolla odotan aloitusta ... josko tuo 'ufotus' toi intoa noihin vuosikerta tuotoksiin *nauraa*
isrik www
21.04.2006 - 21:56
Voiko tänne ilmoittautua? Ihanaa, jos saapi purkaakin... Hyvä idea puhdistaa kaappeja ja omatuntoa ;) Sit voi taas ostaa uusia lankoja, kun on saanut vanhoja käsistä. Kun vaan keskisin mitä niille tekisin osa on jo niin kauheita :(ps. Olen niin vihreä etten tiedä miten nappi laitetaan blogiin saisko ohjeita?
Krista www
22.04.2006 - 00:11
Minä voisin kehitellä yhden pikkupalkinnon myös. Mietin vielä hetkisen tuota blogi-asiaa, mutta periaatteessa ei se varmaan olisi mahdoton homma ylläpitää...varsinkin jos osallistujat on omatoimisia ;o) Minusta ainakin olis helpoin jos olisi erillinen blogi tms. jossa voisi "raportoida" edistymistään.Sellanen(kin) tuli mieleen, että olis superhauskaa nähdä toisten fufoja _ennen_ kun niille tehdään mitään. Tää ois sellainen nolojen tunnustusten osio minulle ainakin.
juuli www
22.04.2006 - 02:14
Samoilla linjoilla Kristan kanssa, että olisi kiva jos olisi yhteinen blogi. Kyllähän niitä ainakin mun ymmärtääkseni voi luoda sellaisia, joissa kaikilla osallistujilla olisi päivitysoikeus. Tekele ja tuunauskin on sellainen yhteisblogi, niin että kai tästäkin saisi.Ja ehdottomasti ENNEN - kuvat esille! Pitäähän jotain hupia olla.
minäite
22.04.2006 - 19:40
Mietiskelin tätä tempausta ja totesin, että kyllä tälle varmaan pitäisi avata ihan oma blogi. On niin erityyppinen tempaus kuin esim. pipo- ym. vaihdot. Töitä saattaa tulla paljonkin - toivottavasti tulee PALJON!Olisi kyllä selkeämpi esitellä ennen - jälkeen yms. tilanteita ikiomassa Fufoblogissa kuin vaikkapa täällä tai jonkun muuankaan omien höpinöiden seassa. (Mulla on aika vähän kuvatilaakaan.)Onnistuisko Krista, joko olet miettinyt? Mulle ainakin sopii tosi hyvin niin ja kannatan lämpimästi. Olympialaisissa oli se yhteisblogi käytössä ja tuntui toimivan. Nyt mun täytyy mennä, mutta tulin tähän väliin kommentoimaan siksi, että asiaa saa vapaasti ajaa eteenpäin. Listahan on tuossa alkajaisiksi linkkeineen. Moiks taas.
ziina www
24.04.2006 - 08:16
minullakin on muutama projekti jotka pitää saada tehtyä, eli olen mukana fufoilussa.

3 kommenttia:

isrik kirjoitti...

Kiitos Krista blogista! Suunnitelmat purkulangoista jo pyörivät päässä. Kuvataanko ne ennen-jälkeen?

Villasukka kirjoitti...

Kiitos Kristalle ja Helminallelle aktiivisuudesta! Jos oikein muistan Olympiablogista, jotta me muutkin päästään kirjoittelemaan tänne (muutakin kuin kommenttia) meidät pitää kutsua blogiin?? Eli tarvitset varmaan spostiosoitteita. woollyvilla @ yahoo . co . uk (välit pois)

MysteryKnitter kirjoitti...

Tota tota...kehtaanko tunnustaa....? Ehkäpä. Minullakin niitä UFOja tuolla on...aika monta. Ja USOja myös...mutta UFOt nyt ehkä pitäis ekaks hoitaa..Kanavatöitä on enemmän, ne kun on sellasii et mä saan ne itteki ommeltuu loppuun. Mut noi neuleet...niitä mä en saa viimeisteltyy sit kirveelläkään...eli mun UFOt päättyy mun osalta kun neulomisosuus on hoideltu. Mut mul kyl on eräs...assistentti ulkomailla, joka hoitaa saumat...mä kun en *todellakaan* niitä hallitse. No, tämä nyt oli vain tällainen kommentti...päättäköön emäntä jos minä kelpaan...Jos vastaus on no way, I can not help it.