tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Jenni esittäytyy ja esittelee

Pitkästä aikaa päätin osallistua johonkin yhteiseen tempaukseen, tämä tuleekin tarpeeseen...

Olen Espoolainen kahden lapsen (koti)äiti joka aloittaa kovalla innolla uusia töitä eikä meinaa saada niitä millään valmiiksi... Eikä syynä ole lapset, vaan yksinkertaisesti innostuksen lopahtaminen. Kokeilin projektiluontoisesti neuloa yhden työn kerralla valmiiksi ja sen innoittamana yritän nyt saada näitä vanhoja neulottua yksi kerrallaan pois nurkista.

Tässä ensinnäkin tuo paheiden laatikko, minne on piilotettu kaikki keskeneräiset työt.

Sitten näiden keskeneräisten esittelyyn:
(Täytän mahdolliset puuttuvat tiedot kunhan löydän ne ;D )

Pitsireunainen neuletakki:
Lanka: Kitten Mohair
Puikot: 4mm
Malli: Moda 5/2005

Tämä on valmiina aivan ihana takki. Kitten Mohair on neulottaessa unelman pehmeää ja työ edistyykin reippaasti. Kesken tämä on jäänyt sen takia, että työstä on pudonnut yksi silmukka sileän neuleen aikana enkä löydä sitä. Mohairia on infernaalista purkaa, joten olen jättänyt tämän suosiolla marinoitumaan. Nyt olen päättänyt että yksi silmukka ei voi pilata koko työtä, joten jatkan vain eteenpäin väärällämäärällä.

Siksak-huivi
Lanka: Mayflower (100% puuvilla)
Puikot:
Malli: Osin Scarf Style-kirja, osin omasta päästä

Tästä on tulossa kaulahuivi. Mallikerta on helppo, raidat helppoja, mutta keskenkaiken iski täysi tylsyys! Tämä olisi juuri sopiva työmatkaneule, mutta tällä hetkellä mun työmatkat sijoittuu lähinnä kodin ja asukaspuiston välille ja siinäkin pitää työntää vauvanvaunuja ja bongailla esikoisen kanssa kaikki mahdolliset työkoneet.

Kolmiohuivi
Lanka: Elisabeth Lavold: Silky Wool
Puikot:
Malli: Interweave Knits

Aloitin tämän neulomisen heti kun Iterweave ilmestyi. Pikkuhiljaa työn edetessä tuli pikkupaniikki langan riittävyydestä ja kun samaan syssyyn lisättiin blogikierroksella bongatut samanlaiset, mutta valmistuneet huivit, jäi tämäkin laatikkoon hautumaan. Itseasiassa lankaa on, mutta erivärisenä. Täytyy katsoa jos toisella värillä voisi tehdä huivin reuvakuviot.

Lapaset
Lanka: Sandness Lanet
Puikot: muistaakseni 2,5mm
Malli: peruslapanen, omasta päästä

Kevätlapaset pojalle on tässä vaiheessa :D Taitaa käydä niin, että tyttö saa sitten aikanaan nämä lapaset. Ei kiinnosta yhtään toisin kuin muut keskeneräiset työt.

Sukat
Lanka: Regia Silk
Puikot: 2,5mm
Malli: Knitting Wintage Socks: Fancy Silk Sock

Tämän langan ensiyritys oli muotoutua Baijerilaisiksi. Silmukka karkasi, neuloja tirautti itkut ja purki koko sukan - ja aloitti uuden. Tunnelma ei kuitenkaan ollut sama, joten varren ja kantapään jälkeen sukka sai parittomana jäädä odottamaan parempia aikoja.

Slipoveri
Lanka: Tusshena
Puikot:
Malli: Greenday

Tämä on myös yksi murheenkryyni. Lisäsin jo silmukoita ohjeeseen, mutta kuitenkin tämä on liian pieni. Pitäisi siis purkaa ja aloittaa koko homma alusta. Sopivankokoisen Greendayn aion tästä kuitenkin vielä joskus tehdä!

Kaarrokeneule
Lanka: Istex Pulky Lópi
Puikot: 12mm
Malli: Moda 4/2006

Onkohan mulla jokin PSS (pudonneiden silmukoiden syndrooma)? Tämä on neulottu kainaloihin asti ja kun jaoin työn etu- ja takakappaleisiin, huomasin että yksi silmukka oli pudonnut. Näin paksussa langassa se on vähän isompi juttu joten tätäkin on pakko purkaa aika isokin pätkä ennenkuin työtä voi jatkaa.

Ja loppuun mun ehdoton lemppari:
Norjalaistyylinen kirjoneulepusero
Lanka: Florica
Puikot: 3 ja 4mm
Malli: Novita neuleet: käsinneulonnan A*B*C

Saattaa olla, että en ikinä tule saamaan tätä valmiiksi. Ehkä jopa pelkään työn valmistumista, sillä silloin elämääni tulisi jonkinlainen tyhjiö. Ohjehan ilmestyi vuonna 1998. Ihastuin malliin heti, ja se kummitteli takaraivossa jatkuvasti. Ikuisuusprojektiksi tämän voisi lukea jo siksikin että sain ostettua langast vasta vuonna 2004. Alkuhuumassa tein tämän verran ja nyt työ on siis ollut koskemattomana jo kolme vuotta. Uskaltaisikohan sitä vähän kokeilla... ;D

Tässä siis mun panos kisaan. Kaikkia en tietenkään tule saamaan valmiiksi, mutta tavoitteena on ainakin kaksi työtä.

Ei kommentteja: