sunnuntaina, toukokuuta 27, 2007

Mun ufoja

Miten hetken aikaa viime vuotisen ufo-urakan jälkeen kuvittelin oppineeni tekemään asioita loppuun asti ennen uusien juttujen aloittamista? Jouluun asti tilanne oli kutakuinkin hallinnassa neuleiden osalta, sillä kaikki keskeneräisistä neuleista vanhimmat ovat kevät-talvelta, jolloin Project Spectrumissa oli väreinä valkoinen, sininen ja harmaa. Kirjoneulelapanen kaipailee edelleen paria eikä peukalostakaan olisi haittaa, harmaa etualalla oleva miehen neulepaidan takakappale on haudattu käsityökorin pohjalle ja kaipaisi vähän lisäsuunnittelua, ohjeen mukaan tehtynä tuskin olisi mieluinen saajalle.
Ufojen ufoja kuvassa edustaa pitsiverho, josta puuttuu noin 40 senttimetriä. Aloitettu vuonna käpy enkä edes muista mihin olen verhoa alunperin suunnitellut. Nyt sille löytyisi paikka keittiönikkunasta, mutta verho on auttamattomasti liian kapea... Vieläkin vanhempi on joulukorttiin tuleva ristipistotyö kissasta lahjapaketin päällä. Lienee jostain kymmenen vuoden takaa? Homma on kaiketi jäänyt kesken osaamattomuuden takia, mutta viimeisimmästä Cross Stitcher-lehdestä löytyi vinkki ongelmakohtaan, joten periaatteessa pienen työn pitäisi valmistua:) Country Companion -pistely on parin vuoden takaa eikä sen jälkeen ole juurikaan edistynyt... monta kertaa työ on päässyt reissuun mukaan ja yhtä monta kertaa tullut koskemattomana takaisin. Taustan puolipistoissa ei menisi hirvittävän paljoa aikaa, kun vain alkuun pääsisi!
Vasemmassa reunassa olevat neuletakin kappaleet ovat melko aktiivisesti puikoilla, tällä hetkellä työn alla ovat hihat. Baijerilaissukat ja Leaf Socksit (kirjasta Socks, socks, socks) ovat jääneet uhkaavasti taka-alalle, mutta haluaisin ehdottomasti saada ne valmiiksi. Yläreunassa olevat pätkärääkätyt sukat ovat jo valmiina eivätkä sen takia enää kuulu ufoihin, mutta niiden tilalle tuli vielä yksi kuvasta puuttuva ufo: reunapitsi, josta puuttuu vajaat kymmenen senttiä...
Neuleiden valmistumisen suhteen olen melko optimistinen, mutta pistelyt ja virkkuut vähän arveluttavat. Kaikki keskeneräisyydet kuitenkin listasin, sillä muuten joku voi taas ufoutua ensi vuotta odottelemaan.. Tosin ennen kesäkuun alkua ehdin tekemään jotain, mutta tuskin valmiiksi asti. Mutta 5 neulottavaa, 2 virkattavaa ja 2 pisteltävää - virkattavat ja pisteltävät olivat piiloutuneet viime vuoden Fufo-tempaukselta.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Rennosti vaan, Outi. Ei paniikkia. Joka projekti valmistuu varmasti aikanaan....olen yrittänyt tolkuttaa sitä itsellenikin, ja ovathan nuo valmistuneet kukin omalla vuorollaan. Nyt olisi vuorossa tuo yksi, Latviaan lähtevä kanavatyö. Toivottavasti saan sen valmiiksi ennen kuin vuosi on lopussa.