lauantaina, huhtikuuta 29, 2006

Jonkin verran aikaa

Mulla menee jonkin verran aikaa, etten pääse kirjoittamaan edistymisestäni. Juuri näin alkumetreillä. Joten kuvatkin ovat tulossa myöhemmin. Onneksi on tuo yksi kuva, joka on pyörinyt blogissanikin.

perjantaina, huhtikuuta 28, 2006

Työlistaa

Listaa keskeneräisistä töistä tulossa blogiini viikonlopun aikana, http://tinttara.vuodatus.net/.

Kyllä noita töitä vaan löytyy kun kätköjä katselee.

Lista

Mun jokseenkin masentavan huvittava ufo-lista alkaa olla valmis. Taidankin tehdä niin, että pidän nämä ufofufoilut täällä bloggerissa, kun täälläkin sattuu yksi blogintekele olemaan. Vuodatuksessa olkoon sit muita juttuja enimmäkseen - tosin laitoin sinnekin vielä fufoilijalistaa. Niin, jos tässä nyt enää mitään muuta kuin fufoja ikinä koskaan ehtii tehdäkään. Kääk.
Toisaalta ihan innostavaakin tempaista tällä lailla, onpahan hyvä syy tehdä jotain noille ufoille. Tarviin kyllä paljon-paljon vertaistukea ja peffallepotkimista, että saan oikeasti jotain tehtyäkin. Pelkkä listaaminen jo tuntui kamalan työläältä.

Huvittavia puolia mun ufoissani on esim. se, että alunperin itselleni aloittamia neuleita voinkin nyt tehdä meidän muksuille. Ovat sopivasti kasvaneet ja mä taas en enää "sovi" ihan kaikkiin noihin tekelyksiini.
Joihinkin mahdun, kun silloiset laatikkomallit myötäilee nykyään aika tyköistuvasti..

Hauskaa tavallaan sekin, että vuosien jälkeen mohairit ja pörrölangat on täällä taas, eli mun vuosia marinoimat pörrölangat ei ookaan enää out. Hähää!

Virkattu ruusuverho jäi kesken, kun mulla ei ollutkaan enää sille sopivaa akkunaa. Mutta nyt muuten on, meidän viime vuonna taloon lisäämässä kodinhoitohuoneessa on just sen verhon kokoinen ikkuna. Eli nyt olis 20 vuoden jälkeen se akkuna verholle. Kyllä kantsi odottaa...

Kuvaankin joskus joitain ufoi, mutta en missään tapauksessa kuvaa jokaista erikseen. Valmiina vasta.

Hyvää ja leppoisaa Wappuwiikonloppua kaikille - fufoilemisiin!!

Miun ufot..

Pitipä miunkin sit osallistua tähän. Mulla ei ehkä niitä UFOja niiiiin paljoa ole, yleensä kaikki mitä aloitan jää pitkäksi aikaa viereksimään jonnekin. Blogistani löytyy lista keskeneräisistä töistäni, jos sais vielä kuvattua niitä. Olen ainakin huomannut, että lahjoja minun ei kannata neuloa! Muutamia "pakkosaadavalmiiksi"-töitä on, joten keskityn luultavasti niihin. Keskeneräisiä ompeluksia on kanssa melkoisesti, mutta ne on aloitettu pari vuotta sitten jolloin olin hieman kevyempi. Voishan ne tehdä kannustimiksi laihdutukseen. Luulisinpa, että kovinkaan suurta pistemäärää en minä haali, mutta pääasia että tulisi tehtyä. Saas nähdä, kun sormia syyhyttää aloittaa uutta koko ajan. Ja vapun jälkeen alkaa työharjoittelu lankakaupassa, apua!

Anu

Omat Fufoni

Nonnih, sain tänään itseäni niskasta kiinni ja omassa blogissani esittelin nyt kaikki omat Fufot. Jos en väärin muista, niin yksi tai kaksi saattaa puuttua jotka ovat päätyneet jo johonkin kaapin perukoille niin ettei niitä erkkikään sieltä löydä.. Muuten tuolla on kaikki :p

Taitaa tulla isoja pulmia raportoinnissa

Ciao!
En ole paljon näkyillyt täällä - enkä varmaan näkyile vastakaan. Ai miksi? Kone ei anna!!!!!!! En ala selostaa tässä mitä kaikkea se tekee, mutta eilen illalla se ei laskenut nettiin ei sitten kirveelläkään. Katkaisi vain heti kun yritin linjoille. No, nyt sitten odotan että koneeni suvaitsee laskea minut läpi edes hetkeksi. Kuvia en ole puolivalmiista ottanut - vielä. En tiedä otankokaan, mutta se kanavatyö vaivaa, ja sitten pitäisi muutama muukin työ vielä tehdä. En tiedä jaksanko ja ehdinkö, mutta aika näyttäköön. Viestejä ei siis varmaan minulta paljon tipu, mutta yritän jossain vaiheessa saada edes jotain kirjoitettua tänne (tällä hetkellä kirjoitan Haapavedeltä).

[nyt kirjoitan Haapajärveltä] No niin nyt olen kotona. Olen jo ollut netissä jonkin aikaa. En uskalla olla kovin kauaa...tämä saattaa taas katkaista millä hetkellä tahansa. Joo...Kuvia saatte kun aika on ja minä jaksan laittaa. Mutta saatte kuitenkin. Laadusta kuitenkin varoitan. Ne eivät ole parhaita laadultaan. En ole vielä niin hyvä kuvaaja. Mutta kuitenkin...pictures are coming...but not yet.

torstaina, huhtikuuta 27, 2006

Mukana omantunnon puhdistuksessa

Fufoja löytyy ehkä 3-5 neulesellaista, mutta tosi paljon enemmän niitä ompeluhommia. Niistä en kyllä lupaa kaikkia tehdä pois ellen sitten leikkaa matonkuteeksi ;).... Jospa viikonloppuna saisin kuviakin tänne nyt vasta harjoittelen tätä blogger-maailmaa. Mukana ollaan ja toivottavasti kaappi tyhjenee ja olo kevenee. Aion kyllä aloittaa uusia neulehommia, joa vaan saan ne vanhat pois alta...

Mä...

Mä mistä alkaisin tän lau...eikun litanjan... Kaapit on käännetty pohjamutia myöten. Silmät ovat tiirailleet haukan lailla ympäri huushollia, jotta jokainen eksynyt sukka tai lapanen huomattaisiin. Ja tulos 9 fufoa. Tai kymmenen jos tilkkusängynpeitto lasketaan. Se on valmis, ollut jo kohta viisi vuotta. Mitä nyt tikkaus puuttuu - hakaneulat toimivat ihan yhtä hyvin. Se ei siis mahdu ompelukoneeseen ja käsinompelu ei innosta. Niin kauan kuin sitä ei tarvitse pestä, kaikki on hyvin... Ne muut: kaksi ompelusta, jotka ehkä ovatkin oikeasti pre-fufoja (ei-edes-vielä-aloitettuja), yksi ristipisto, yksi nypläys ja viisi neuletta, joista yksi kyllä etenee koko ajan, eli ei oikeasti ole fufo.

Sitten kun fufoilu oikeasti alkaa, ei enää voi aloittaa uusia töitä ilman kauheita tunnon tuskia ;) Joten montakohan sitä ehtii vielä aloittaa ennen toukokuuta?!? Paikallisessa lankaliikkeessä näytti olevan Mandarin Petit tarjouksessa...

Villasukka

keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

Linkit, haluatko mukaan ja omia juttuja

Juu, ei riittänyt minun tekninen osaamiseni yhdistää osallistuja-listalla olevaan nimeen suoraan linkkiä ko. sivuille. Mutta tein linkit linkit-osioon. Jos jollain on blogeja tai jotain muita sivustoja, joita ei listalla ole TAI jos nimi ja linkki ei kuulu toisilleen, ilmoittakaa niin korjataan. En saanut Tuitun linkkiä toimimaan, korjaan sen huomenna tuoreemmilla aivoilla (nyt en kertakaikkiaan millään keksi miksei toimi).

JOS SINÄ HALUAT FUFOILEMAAN, LAITA SÄHKÖPOSTIOSOITTEESI TÄHÄN VIESTIIN, KUTSUN SINUT MIELELLÄNI MUKAAN!

Omia ufoja raportoin joskus sitten myöhemmin, jahka kerkiän niitä etsimään. Jostain syystä niitä on ympäri kämppää, yksi (tai usein montakin) siellä ja toinen (tai usein montakin) täällä ;o)
Minusta näyttää jo nyt, että minun ufot on säälittäviä, todella säälittäviä. Odottakaahan kunhan näette kuvia... Mulla ei esim todellakaan ole tietoja että millä ohjeella on tehty tai millä puikoilla, useimmiten olen pöllinyt keskeneräisestä työstä puikotkin (joko niin, ettei työhön jää mitään puikkoja tai niin, että työssä on ihan väärän kokoiset puikot...se on sitten tosi kiva selvittää, että milläs koolla sitä sitten jatkaisi..).

Järjestelmällisyys???? Never heard! Mutta jos siinä on suklaata niin tänne vain, kiitos ;o)

Juu, olis ehkä voinut laittaa tämän viestin useampaan osaan...ainakin otsikointi olis ollut kätevämpää...ja lukeminen...
Järjestelmällisyys ja ajatteleminen...voiko niitä yhdistää?? ;o)

Jiihaaaaaa, kiitos Krista!

Eli täällä ollaan! Ihanaa! Kiitokset Kristalle! Minulla on nyt yksi neule kesken...saa nähdä riittääkö lanka. Ja sitten suunnitelmissa montakin neuletta....mutta saa nyt nähdä minkä kimppuun tässä ensimmäiseksi isketään. Mutta hoidetaan tuo marjaneule nyt kotiin. Nimi tulee siitä, että siinä on sekä vadelman että mansikan sävy.

Sukat vuodelta 1986


Tässäpä olisi näytille sukat vuodelta 1986, ala-asteella olen silloin vielä ollut.

Langasta ei mitään hajua eikä puikon koostakaan. Mallikin on hieman epäselvä, mutta uskoisin että jatkan tuosta pinkillä ja teen kärjet valkoisella tai jotain. Vinkkejä otetaan vastaan!

Huomaathan myös taas muodissa olevan pinkin värin!

Viimeisteltäviä


1) Keltainen Cottonellasta (purkulanka) tekeillä oleva neuletakki (kuva vasemmalla)
Tekemättä: Hihat.
Olen saanut hyvän vinkin neuloa hihat sileätä neulosta hartiasta lähtien. Toisen olen jo aloittanut. Sen vaiheesta on uusi kuva tulossa myöhemmin.
Puikot: 4mm sukkapuikot
Ohje: Novita Kesä 2005 malli 7

2) Tyynynpäällinen puuvillajämiksistä (kuva myöhemmin)
Tekemättä: n. 20 cm
Olen innostunut tekemään tyynynpäällisiä. Tällä ohjeella jo toinen menossa.
Puikot: 5mm pyöröpuikko
Ohje: Novita Nuorisoliite Kevät 2006 malli: Helppo tyynynpällinen

3) Pitsineuletakki Novita Ibiza turkoosi- ja Finla Violetta valkoinen+ turkoosi- langoista (kuva myöhemmin)
Tekemättä: Periaatteessa koko takki. Olen tehnyt muutaman 10 cm:stä takakappaletta.
Puikot: 4mm pyöröpuikko
Ohje: Novita Kesä 2006 malli 34

4) Liivi Novita mustasta Pop-langasta (kuva myöhemmin)
Tekemättä: Edustaan pitsi ja nyörit
Virkkuukoukku: 4mm
Ohje: Oma kehitelmä

Nämä siis tällä hetkellä pyörivät tuossa kukin eri vaiheessa. Lisäksi on vielä 1 kanavatyö ja kaapissa ja muutoissa marinoitunut oikea ufo: vaaleansininen kukallinen villapaita. Mitähän mä näille tekisin? Kelpaavatko kisaan mukaan?

Katiija ilmoittautuu ...


Jaahas ... näinköhän tämä toimii (blondi) elikäs tämä on testi. Tämä Lontoon kieli tuottaa välillä hieman hankaluuksia, joten toivon kärsivällisyyttä kanssa neulojani. Keskeneräisiä on hmmm... pilvinpimein ja sitten on vielä tilaustöitä tulossa ... mutta ne tilaukset ei liity tähän ...Eli tuohon tömäytin kuvan, jossa on osa keskeneräisiä töitä ... ja tuolta korien pohjalta löytyy lisää... kuvaan ne läjässä sitten kun on sellainen hetki tässä muuton keskellä ...

Lape ilmottautuu mukaan

Ahkera aloittaja ja laiska lopettaja ilmottautuu mukaan. Olen harrastanut neulontaa enemmän ja vähemmän yläasteikäisestä asti. Taitoa pitäisi löytyä, mutta kärsivällisyys ei aina pysy mukana. Ilmoitan tähän projektiin 7 neuletyötä. Kyllä muutakin keskeneräistä löytyy.

Tässä muutama:
Raitapaita 1990-luvun puolivälistä, purkuun...

Lammaspaita varmaan vuodelta 1999. Äiti jo kyselikin tämän peräään. Saa nähdä riittääkö lanka, wellamo jota ei ole saanut vuosiin.

Päiväpeittoprojekti, joka on matkanvarrella kasvanut kokoa muttei riittävästi. Pari riviä uupuu.

Tässä muutama Fufo-projekti näin maitiaisiksi, muita löytyy blogistani. Uusiakin ilmestyy kunhan kaivelen kaappejani ja aloitan uusia :S Muutaman aion saada valmiiksi ennen vappua. Löytyy muitakin kuin neuleita.

nurkista löytyy

Aivan ensimmäisenä on niitä töitä, jotka tulisi kesällä käyttöön: On virkattu pitkä takki, jonka reunavirkkaukset lörpöttää rumasti (ja ne on jo kertaalleen yritetty korjata). Samaten virkattu pitsiponcho, johon ilmestyi kesken virkkaamisen tahra, jota ei saanut liotettua millään konstilla pois. Kappaleen alusta pitäisi siis purkaa jonkin matkaa ja virkata loppuun lisää mallikertoja.

Sitten on niitä töitä, jotka vaatii paljon vaivaa: Ericasta taitaa olla 2 tai 2.5 mm puikoilla tulossa paita ja Floricasta 3 mm puikoilla miehen XXL-paita. Molemmat jo parin kolmen vuoden takaa ja ensimmäiseen ei taida olla edes tarpeeksi lankaa. Toisaalta kesken on virkattu huivi, josta puuttuu yksi nappi!

Suunnitelmissa on paljon muutakin kuin näiden ufojen teko. Ei niitä nyt loppujen lopuksi niin montaa edes olekaan, että tarvitsisi koko kisailuaikaa pelkästään niille uhrata. Tavoitteena on saada ainakin nuo kesävaatteet käyttöön ja ne onkin ensimmäisenä vuorossa. Vappuna aloitellaan!

Mukana ollaan!

Mukana ollaan! Pitääpä oikein kunnolla käydä kaappit läpi ja etsiä keskeneräiset työt tehtäväksi.

Kaappien kätköistä löytyy...

Iso pyykkikori täynnä ompeluksia, 5 pinottavaa laatikkoa neulomuksia tai virkkuita ja ahaa! nyt tiedänkin mihin ne ainoat 7mm sukkapuikot oli upotettuna.. Toivoisin, että kesän jälkeen saisi vihdoinkin kaikki puikot tyhjiksi (edes niistä vuosia vanhoista projekteista - uusiahan saa aloittaa ihan hyvillä mielin ;D )
Kuka keksikään vertaistuen (ja kilpailuhengen) , olen siitä kiitollinen. :)

pinkkitoukka

tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Minäkin täälläkin mukanakin

On noita keskeneräisyyksiä sen verran että ehkä tännekin syytä siis liittyä mukaan jos vaikka vertaistuella saisi jotain valmiiksikin... Lapasia on hassu tähän aikaan vuodesta tehdä, mutta niitä on kesken muutamat, möbius on vasta alkutaipaleella, mutta toista kuukautta lojunut tekemättömänä. Muutama muukin ikiprojekti tuolla nurkissa pyörii...

mukana myös :)

Heips,
minäkin päätin mukaan liittyä kun tuonne rottinkiseen UFO-koriin on päässyt kertymään >10 neuletta, jotka pitäisi päätellä, yhdistellä, neuloa loppuun, tehdä pari, jnejne. Jos nyt saisi niitä vähän tehtyä loppuun, muutamaa itseasiassa kaipailisin käyttöönkin mutta ei jaksa tehdä loppuun :D

Minäkin mukana

Tämä onkin sitten elämäni ensimmäinen blogipostaus, saa nähdä onnistuuko. Toivottavasti :) Mukana siis yritän olla, vaikken toistaiseksi olekaan ollut mitenkään erityisen aktiivinen kutoja (eli neuloja) kesäaikoina. Mutta katsellaan, mitä tuleman pitää :)

Mukana ollaan!

Kiitos aktiivisille Fufo- liikkeen perustajille! Oma tilanteeni ei varmastikaan ole se kaikkein kurjin ufojen suhteen, mutta päätin tarttua härkää sarvista näin hyvissä ajoin! Mukana ollaan ja tarkempia kuvauksia ufoista saatte minulta viikonloppuna. Tsemppiä kaikille! Siniset Silmukat

Hauskaa, että meitä on näin paljon!

Hei kaikki rohkeat ihmiset!

Kiitos Kristan aktiivisuuden, fufoilijoilla on nyt oma blogi.
Ilmoittautuneita alkaa olla jo mukana ilahduttava määrä ja lisääkin mahtuu vielä.
Jo aiemmin talvella ilmaan heitetty idea keskeneräisten töiden viimeistelytalkoista on mukavasti saanut väkeä liikkeelle, kiitos KirsiJ:n ehdotuksen.
Kootaanpa tähän nyt joitain sääntöluonnostelmia.

Itse ajattelisin, että kyse on toisaalta vakavasta aikeesta saada keskeneräiset työt, tai edes osa niistä valmiiksi.
Jotta tästä ei kuitenkaan tulisi mitään lisärasitetta kenellekään, yritetään pitää touhu samalla mahdollisimman leikkimielisenä.
Loppujen lopuksi jokainen kamppailee itsensä ja omien keskeneräisten töidensä kanssa.

Tarkoitus on saada (vertais)tukea, ehkä jopa uusia ideoita kanssakamppailijoilta sekä iloisia hetkiä, kun komeroista nostetaan esille ja TODELLAKIN, saatetaan valmiiksi asti sinne jo unohtuneita töitä. Entistä paremmalla omallatunnolla voimme käydä sitten uusien töiden kimppuun ja kevein askelin sekä uusin vaatekappalein asustettuina suunnata lankaostoksillekin.

Kannatan ja huhuilen osallistujien omatoimisuutta ja aktiivisuutta sekä töiden esittelyssä, että valmistuneiden listaamisessa. Kesän aikana saattaa itse kullekin tulla luovia taukoja niin käsitöissä kuin blogaamisessakin, joten eipä oteta kuitenkaan mitään paineita ilmoittautumisista.


Palkintoja - lankaa? - ovat luvanneet tähän mennessä lahjoittaa ainakin Päivi, Krista ja Helminalle.

Lisääkin saa lahjoittaa ja tietysti jokainen meistä voi matkan varrella palkita tai tsempata itseään mukavilla pehmeillä paketeilla :).

Ehdotan nyt tässä omavaltaisesti
tempaukseen neljää sarjaa:

1) määrällisesti eniten ufoja viimeistelleet
2) suuritöisimmän / vanhimman ufon viimeistelijät
3) paras selitys
4) kaikki mukaan tulleet ja yhdenkin ufon viimeistelleet

lisään heti tähän vielä yhden sarjan, eli

5) muut kuin neuleetPäivi ja Krista, haluatteko jo nyt valita jonkun sarjan oman palkintonne kohteeksi vai valitaanko ne myöhemmin?

Mikäli palkintoja ja hyviä ideoita tulee matkan varrella, voidaan lisääkin sarjoja perustaa, eihän meitä mikään rajoita ;).
Mielikuvituksen käyttö tässä fufoilussa on kaiken kaikkiaan erityisen toivottavaa!

Ehdotan, että tämän viikon aikana mukanaolijat voisivat vähitellen esitellä suunnitelmiaan ja tavoitteitaan.
Suunnilleen kuukausittain kukin voisi koota omat saavutuksensa ja ihan lopuksi sitten kukin voisi päättää, mihin sarjaan tai sarjoihin töineen asettuu ehdolle.
Mikäli jonkun sarjan voittajaa ei tule ihan selkeästi ( ja kohdassa 4 joka tapauksessa), palkinto arvotaan.


Ehdottakaa, huomauttakaa, lisätkää, kommentoikaa ja kannustakaa!!
En varmastikaan ole huomannut ja muistanut kaikkea, joten huudelkaa hep, kun jotain epämääräisyyttä tai puutteita huomaatte!

Vielä on muutama päivä aikaa koota komeroissa maatuneet neuleet ja virkkuut, hakea kadonneet ohjeet ja puikot esille, hankkia kisaeväät, valmentaa kannustusjoukot, ....


*Muistakaa laittaa vielä kommetteihin sähköpostiosoitteita, niin Krista pääsee kutsumaan teidät linjoille. Kun saatte kutsun, pääsette kirjoittamaan tähän blogiin omat seli-selityksenne, näyttämään kuvia ja juhlimaan saavutuksianne.

Jos oma blogi on muualla kuin Bloggerissa, sen oman blogin osoitteen voi lisätä Bloggerin käyttäjätietoihin.

Joka tapauksessa Krista, jos siitä ei ole liikaa vaivaa, voisitko jossain vaiheessa laittaa tuohon sivupalkin nimilistaan linkit meidän omiin blogeihin kunkin osallistujan kohdalle? Sillä ei ole mikään kiire, tietenkään.

Minut tunnistaa näistä älyttömän pitkistä höpötyksistä, mutta kirjoittakaapa muutkin niin mua ei nolota sitten niin paljon!
Höpöttelemisiin ja fufoilemisiin !

Ufon määritelmä?

Startti paukahtaa 1.5. mutta jo nyt jotain tapahtuu pääkopassa. Eli mikä on Ufon määritelmä? Missä vaiheessa keskeneräinen työ muuttuu Ufoksi? On meinaan niiden ihan-taatusti-ufo-määriteltiin-se-sitten-miten-tahansa -töiden lisäksi ainakin yksi josta en oikein vielä tiedä. Kesken on, kahteen viikkoon en ole koskenut. Entäs sitten muut lajit? Siis kaapin pohjalta löytyy ompeluksia, joissa vain kaavat on nuppineuloitettu kankaaseen - ufo vai joku muu? Syvällistä pohdintaa siis... ;) Ja yritän siis saada valmiiksi muitakin kuin neuleita, kun tuo kaikkein isoin ufo-neule tuli tehtyä jo.
Villasukka
Langanpätkiä

Nyt sitten olen mukana

Sain tänään kuvattua FuFot ja laitoin filmin postiin, että ehdin saamaan kuvat blogiin ainakin alkumetreillä. Siihen asti ajattelin kertoa sanallisesti tekemisistäni FuFo-rintamalla. Olen koonnut jonkinlaista listaa Fufoista. Yhdestä on ennestään kuva, mutta otin siitäkin uuden.

Fufo-Finishing UnFinished Objects

Pakko vielä mainita, että nyt ollaan kuumalla listalla ekana! =o)

Tääkin lähti mukaan Fufoilemaan

On meinaan muutama UFO bongattu tuolla makkarin rottinkikorissa... Olen siis tällä hetkellä vakaasti sillä mielin, että Fufoilukauden aikana kaikki UFOt karkoitetaan tästä huushollista. Toivottavasti onnistuu. Onneksi purkaminenkin oli yksi keino ;-)

nappi


Yksi Fufo-nappivaihtoehto olisi tässä. Näitähän voi muutkin tehdä ja kukin sitten valitsee mieleisensä eri vaihtoehdoista.


Laitoin omaan blogiini jonkinlaisen selostuksen napin lisäämisestä blogiin, koska joku sitä oli kysellyt.

Fufo-Finishing UnFinished Objects

Bloggerin kuumalla listalla ollaan ;o)

+231.7° Feltedmommy
+142.0° Omin pikku kätösin
+125.2° Marin näpräysblogi
+116.8° Koukussa
+116.3° Lankavälipala
+110.2° Kulutusjuhla
+110.0° Pari suhdetta
+107.0° Hikiset silmukat
+102.9° Fufo-finishing UnFinished Objects
+99.5° Sukkasillaan

Aika hyvin muutenkin, että 10stä kuumimmasta 8 on neuleisiin liittyviä blogeja. ;o)

maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Fufolistaa yms.

Kopsaan nyt vielä tämänkin Helminallen tekstin, sitten siirrytään vähitellen tänne kommentoimaan. Koitin laittaa tätä osoitetta kaikille, joiden blogiin pääsin, pahoittelen etten tavoittanut kaikkia. Välittäkää sanaa jos tiedätte mitä kautta saatte yhteyden.
Krista


24.04.2006 - 15:42
Tässäpä taas nostan näytille tuoreista tuoreimman Fufo-listan.
Mukana ovat jo:
Juuli
KirsiJ
Päivi
Helminalle
Lape
Villasukka
Anu
Krista
Katiija
Isrik
Ziina
Tuitu
Pinkkitoukka
Siniset Silmukat


päivitän tätä listaa vielä tähän, koska ainakin mulla oli vähän vaikeuksia päästä illalla bloggeriin

Fufoilu eli Finishing UnFinished Objects alkaa Wappuna eli 1.5. ja jatkuu hikisenä keskeneräisten neuletöiden lopetteluna koko pitkän kuuman kesän 31.8. asti!
Tulkaa mukaan, paljastakaa komeroiden perimmäiset sopukat ja niissä marinoituvat (neet) salaisuutenne. Nyt on aika ottaa härkää sarvista ja tehdä komeroon tilaa, tyhjentää vieläpä se surullisenkuuluisa Bermudan kolmio ullakolta ja päätellä sohvanalusetkin putipuhtaiksi. Ilonaiheena on saada ties montako kivaa vaatetta vähällä vaivalla valmiiksi. Hyppää mukaan rohkeaan joukkoomme, yhdessä me pystymme kyllä tähän!!

Lisätietoa ja aiheeseen ja sääntöihin liittyviä pähkäilyjä löytyy täältä blogista kohdista "viimeistelytempaus" kommentteineen. Kysyäkin saa :).
Jos ehdin, niin vaihdan kategoriaksi muihinkin Fufo, jospa silloin kasautuisi tämä aihe paremmin löydettäväksi.

Muistaakseni Krista mainitsi erillisen, yhteisen blogin mahdollisuudesta ja sitä muutkin kannattivat. Ymmärsinkö oikein, että Krista voisi jopa toimia kyseisen blogin yhteyshenkilönä?
Tämän viikon aikana onkin jo aika sopia pelisäännöistä, kokoilen vaikka noita kommenteista löytyviä ehdotuksia jonain iltana. Mukaan saa ilmoittautua edelleen, vaikkapa nyt tähän viestiin, mutta yritän bongailla ilmoittautumisia muualtakin.
Kiljukaa kovaa, jos olen jonkun unohtanut (tai jos joku juuri samaan aikaan laittaa kommentin, kuin itse kirjoittelen, niistä ei näy sitä ilmoitusta mulle!)

Saisinko kutsua sinutkin mukaan?

Eipä tullut sitten tähän pieneen päähän sellaista, ettette te tietenkään pääse kirjoittamaan tähän blogiin muuta kuin kommentteja.
Mutta onneksi mukana on minua nokkelampia! Villasukka vinkkasi, että pääsette kirjoittamaan kunhan kutsun teidät mukaan. No niin, seuraavaksi tarvitsen sitten sähköpostiosoitteita, kiitos. =o)

Tervetuloa!

Kopsaan tähän alkuun Helminallen sivun sellaisenaan. Homma (siis projektin suunnittelu) on vähän vielä kesken, mutta tästä se alkaa hahmottumaan.

Jonkunhan on asioita lyötävä lukkoon, sanottava että säännöt on nyt sitten nämä. Alkaako Helminalle "ylituomariksi"?

En ole missään nimessä pro näiden sivujen tekemisessä, jos on jotain kämmejä, kertokaa-selivitellään. Jos on jotain, joka kannattaisi tehdä toisin, kertokaa-korjaillaan. Ulkoasua saa muutkin muokkailla ja tietenkin sisältöä myös ;o)

Krista20.04.2006 - 21:35
Koska tuonne alemmas on pikku hiljaa ilmaantunut lisää kiinnostuneita, nostan tähän näkyville tämänhetkisen listan.
Tällä hetkellä erilaisin varauksin FuFoilusta ovat olleet kiinnostuneita:

Juuli
KirsiJ
Päivi
Helminalle
Lape
Villasukka
Anu
Krista
Katiija
Isrik


Minusta tuntuu, että kaikilla meillä on niin erilaiset UFOt kyseessä, että niitä on tosi vaikea laittaa mihinkään arvojärjestykseen tai vertailla keskenään. Joku tolkku tähän finistelyyn kuitenkin pitää yrittää saada.

Voidaan vaikkapa asettaa eri sarjoja tai sitten niin, että kaikki ovat samassa sarjassa, jossa jaetaan jonkinlaisia bonuspalloja / bointseja tms. hymynaamoja.
Periaatteena yksi Bointsi per työ, mutta jos kyseessä on isompi tai mahdottoman ällistyttävän wanha työ, niin raati (?) voi tapauskohtaisesti päättää, montako lisäbointsia siitä saa.


Aikaa olisi kesän yli tuonne syssymmälle? Saako aloittaa vaikka heti, vai pamautetaanko yhteislähtö?

Palkintona - mahdottomasti mainetta ja kunniaa vaiko lahjuslankoja muilta osallistujilta?

Lisäehdotuksia ja muita mutinoita saa edelleen laittaa kommenttiloodaan!
Ja huutakaa HEP, jos olen unohtanut lisätä jonkun nimen listaan.

Editeeraan tähän KirsiJ:n ja Päivin kommenttien perusteella:

Yhteiseksi aloitusajankohdaksi ehdotettu 1.5. ja lopettamispäiväksi 31.8. - kannatusta?

Mä lupaan myös lahjoittaa palkinnon (paitsi jos voitankin itse).

Tässä Päivin ehdotus pisteytyksestä:
" Jokaisesta valmistuneesta sais 2 pistettä, jokaisesta puretusta pisteen ja niistä joista ei ole aavistustakaan mitä niistä on pitänyt tulla mutta tekee ne valmiiksi töiksi sais vaikka myös pisteen.
Se, joka saa kaikki ufonsa valmiiksi tai muuten tuhottua elokuun loppuun mennessä sais vaikka 3 lisäpistettä ja eniten pisteitä saanut saa sitten palkinnon ja muiden kesken arvotaan vaikka jotain.
Mä (Päivi) voin vaikka lahjoittaa palkinnon, paitsi jos itse satun olemaan voittaja. ;P "

Kyselyikäisenä tiedustelen vielä:
Riittääkö, että kukin itse esittelee omat uffensa vai pitäiskö niitä koota jonnekin kimpassa?
Haluaako joku väsätä hianon uffenapin? (jos ei muut, niin mä voin jotain väsätä)
Laitetaankos kaikki lista osallistujista blogeihimme näkyville? (mä ainakin voin laittaa listan tänne kunhan ehdin taas konelle paremmalla ajalla)
Saako uusia tulla mukaan matkan varrella (mulle ainakin sopii) ?
Tarvitaanko oikein tuomaristo vai sovitaanko asioista näin yleisesti?
Haluaako joku viralliseksi klubiemännäksi? (mäkin voin tällä lailla epävirallisesti jatkaa, mutten pahastu, vaikka joku muu innostuis hommaan )


Palataan astialle :).

Ilmoittautuminen jatkuu !

Kategoria: viimeistelytempaus Kommentoi Ilmoita asiaton viesti
KirsiJ www
20.04.2006 - 22:01
Olisi kiva, että aloitettaisiin kaikki vaikka samana päivänä.
Päivi e-mail www
20.04.2006 - 22:57
Hep huudan vaikka et oo unohtanut mun nimeä. Aloitetaanko kaikki kerralla vaikka 1.5. ja työskentelyaikaa olis aina 31.8. saakka. Jokaisesta valmistuneesta sais 2 pistettä, jokaisesta puretusta pisteen ja niistä joista ei ole aavistustakaan mitä niistä on pitänyt tulla mutta tekee ne valmiiksi töiksi sais vaikka myös pisteen. Se, joka saa kaikki ufonsa valmiiksi tai muuten tuhottua elokuun loppuun mennessä sais vaikka 3 lisäpistettä ja eniten pisteitä saanut saa sitten palkinnon ja muiden kesken arvotaan vaikka jotain. Mä voin vaikka lahjoittaa palkinnon, paitsi jos itse satun olemaan voittaja. ;P
Villasukka www
21.04.2006 - 08:58
Olen saanut itseni puhuttua ympäri eli mukana ollaan, vaikka aion kyllä saada valmiiksi vain yhden työn, mutta se ei ole pieni...mutta kun se on ollut kesken niiiiin kauan...
KirsiJ www
21.04.2006 - 13:04
Tuo Päivin ehdottama aikataulu olisi sopiva, kun kesällä tulee paljon neulottua, kun voi ulkonakin. Olishan se hienoo, jos olis jokaisella/jollakin oma sivu omistettu tälle fufoilulle tai sitten joku muu foorumi (oma bloginsa).Muut saavat tulla munkin mielestä "matkan varrelta" mukaan.Tuomaroinnista: Helminallelle: Minkälainen tuomarointisysteemi neuleolympialaisissa oli? Saako myös "tuomari" osallistua?Mulla on yksi probleema jo: en omista digitaalista kameraa, joten kuvat tulevat jälkijunassa. Ensin tarttee saada filmi täyteen ja sitten taas kehitettyä jne. Sanoin kyllä voin tarinoida.
minäite
21.04.2006 - 13:25
Kirsille pikaisesti vastaan; Olympialaisissa ei ollut ketään tuomaria, koska kyse ei oikeastaan ollutkaan kilpailusta. Ei ollut myöskään palkintoja, vaan jokainen osallistuja sai sen kultamitalin, vaikkei valitsemansa työ olisi valmistunutkaan (mikäli omatunto salli ;)). Silloinhan ei ollutkaan kyse kilpailusta vaan tavallaan yhdessä neulomisesta tietyn ajanjakson aikana. Haasteen sai kukin määritellä itse.Itse ajattelen, että kesällä voi toisaalta olla paljonkin neulomisaikaa, mutta myös niin paljon muuta tekemistä ja koneelta irtautumista, että itse en ainakaan pysty lupautumaan esim. erillisen blogin ylläpitämiseen. Siksi ehdotan, että jokainen esittelee työt omissa blogeissa ja omassa tahdissaan ja vaikka ihan lopuksi sitten kootaan yhteenveto. Toki käytäntöä varmaan helpottaa, jos töitä tulee määrällisesti paljon, että niitä listaa jonnekin näkösälle. Omaan blogiinhan voi laittaa oman "sivun" tälle projektille. No, nyt täytyy mennä, palataan vielä viilailemaan...(Tässä tapauksessa olisi kyllä helpompi ideoida tätä tempausta saman (kahvi)pöydän ääressä! )
katiija www
21.04.2006 - 15:37
aivan innolla odotan aloitusta ... josko tuo 'ufotus' toi intoa noihin vuosikerta tuotoksiin *nauraa*
isrik www
21.04.2006 - 21:56
Voiko tänne ilmoittautua? Ihanaa, jos saapi purkaakin... Hyvä idea puhdistaa kaappeja ja omatuntoa ;) Sit voi taas ostaa uusia lankoja, kun on saanut vanhoja käsistä. Kun vaan keskisin mitä niille tekisin osa on jo niin kauheita :(ps. Olen niin vihreä etten tiedä miten nappi laitetaan blogiin saisko ohjeita?
Krista www
22.04.2006 - 00:11
Minä voisin kehitellä yhden pikkupalkinnon myös. Mietin vielä hetkisen tuota blogi-asiaa, mutta periaatteessa ei se varmaan olisi mahdoton homma ylläpitää...varsinkin jos osallistujat on omatoimisia ;o) Minusta ainakin olis helpoin jos olisi erillinen blogi tms. jossa voisi "raportoida" edistymistään.Sellanen(kin) tuli mieleen, että olis superhauskaa nähdä toisten fufoja _ennen_ kun niille tehdään mitään. Tää ois sellainen nolojen tunnustusten osio minulle ainakin.
juuli www
22.04.2006 - 02:14
Samoilla linjoilla Kristan kanssa, että olisi kiva jos olisi yhteinen blogi. Kyllähän niitä ainakin mun ymmärtääkseni voi luoda sellaisia, joissa kaikilla osallistujilla olisi päivitysoikeus. Tekele ja tuunauskin on sellainen yhteisblogi, niin että kai tästäkin saisi.Ja ehdottomasti ENNEN - kuvat esille! Pitäähän jotain hupia olla.
minäite
22.04.2006 - 19:40
Mietiskelin tätä tempausta ja totesin, että kyllä tälle varmaan pitäisi avata ihan oma blogi. On niin erityyppinen tempaus kuin esim. pipo- ym. vaihdot. Töitä saattaa tulla paljonkin - toivottavasti tulee PALJON!Olisi kyllä selkeämpi esitellä ennen - jälkeen yms. tilanteita ikiomassa Fufoblogissa kuin vaikkapa täällä tai jonkun muuankaan omien höpinöiden seassa. (Mulla on aika vähän kuvatilaakaan.)Onnistuisko Krista, joko olet miettinyt? Mulle ainakin sopii tosi hyvin niin ja kannatan lämpimästi. Olympialaisissa oli se yhteisblogi käytössä ja tuntui toimivan. Nyt mun täytyy mennä, mutta tulin tähän väliin kommentoimaan siksi, että asiaa saa vapaasti ajaa eteenpäin. Listahan on tuossa alkajaisiksi linkkeineen. Moiks taas.
ziina www
24.04.2006 - 08:16
minullakin on muutama projekti jotka pitää saada tehtyä, eli olen mukana fufoilussa.