lauantaina, toukokuuta 31, 2008

Vaatimattomat Ufoni...Kuvassa neljä "uhvoa", lisäksi minulla on kuvaamisen jälkeen mieleen muistunut "ikuisuusprojekti" eli pari valmista neuletilkkua, joiden kaveriksi pitäisi neuloa ainakin neljä lisää = näistä pitäisi tulla joskus neuletauluja olohuoneeseemme... sekä yksi ufo (isäni villahousut), jonka TIEDÄN olevan jossain, mutten vain sitä löydä juuri nyt... =)

Kuvan uhvot ovat (ylhäältä vasemmalta): 1)viime keväänä aloitettu hihatin, joka jäi jonkin muun jutun jalkoihin ja ufoutui pahasti. Sittemmin totesin, että malli ei tee langalle oikeutta ja on muutenkin liian tiivistä pintaa, joten päätin purkaa. Ja otin varaslähdön ja purin sen jo eilen. Olen ajatellut näille langoille uutta ja parempaa kohtaloa jonkinsorttisena virkattuna jakkuna, johon malli löytynee Doris Chanin opuksista; 2) vuosia sitten virkatut isoäidinneliöt kaivelin esiin muistojen uumenista jo tämän kuun alussa, ja aloitin torkkupeiton virkkaamisen, mutta sitten tuli taas muita juttuja väliin, ja tämä jäi loppusilausta vaille. Uforyhmäni "todennäköisin valmistuja" -tittelin jokseenkin varma voittaja. Alhaalta vasemmalta: ufo numero 3, Novitan bolero kevätlehdestä, jota aloitin kokeilumielessä neuloakseni ensin tämän ja vasta sitten työkaverille luvatun, mutta toisinpäin meni... tämä oma ufoutui ja työkaveri sai boleronsa keskiviikkona. Tälläkin olisi hyvä sauma nyt valmistua... ja alhaalla oikealla on sitten ufo numero 4, tyttärelle tekeillä oleva torkkupeitto, jonka ensimmäisen värikynän muotoisen, pitkän tilkun neuloin viime joulun alla ja sitten se jäi markkinajuttujen ja joululahjojen jalkoihin - huoks! Jos tämä olisi virkkaustyö, se olisi varmaan jo valmistunut, mutta neule - nojoo... Jos en olisi niin tykästynyt tähän ns. omaan ideaani, voi olla, että purkaisin tämänkin, mutta eiköhän tästä joskus vielä jotain tule, kun vain alkuun pääsisi.

Ne isän villahousut ovat sitten ihan asia erikseen... Reumalankaa ja puuttuu vain lyhyet lahkeet (on ajateltu pidettäviksi ihan kaupunkihousujen alla), mutta ensin pitäisi löytää se keskeneräinen... =)

muutama hassu ufo

Tässä osa mun ufoista. Koska nyt paneudutaan neulonta/virkkauspuoleen ufo-määrä pienenee jopa siedettäväksi :) Sitten on kasa niitä muita, nypläys, helmi, nukkaneula yms Plus muutama joita ei ehkä vielä kehtaa luokitella ufoiksi, toivoa nimittäin vielä on. Kuvista puuttuu hirmuiso virkattu verho, se vetää vinoon ja en kestä sitä katella...
Yllä olevasta on tulossa Ullasta Juliette. Näemmä Koukkuhelmellä on käytössä prikulleen samaa lankaa eri projektiin :) Tästä kasasta olisi tulossa haarukkapitsihuivi erivärisistä suikaleista. Kun näin kauan ollut kesken (1-2v) koukkuakaan ei enää löydy, olisko ollut joku nro 3-4.
Tämä on virkattu "joku", ajattelin että voisi tulla tyynypäällinen. Lankaa sen verran vähän jäljellä, että toista puolta ei enää virkata, mutta neulomalla voisi riittääkin..
Ja tässä topin alkua ohuesta virkkauslangasta, tulis nätti jos jaksais tehdä. Ahdistavaa on se, että pelkään ettei koonsa puolesta tule sopimaan...
Kuukausi on lyhyt aika, mutta katsotaan mitä saisin näistä edistymään.

Pastoroidut (f)ufot

Paitsi PapinPuikoissa pastoroidut, nämä lienevät myös homogenoidut ufot - ja sietäisivät tulla iskukuumennetuiksi. Mutta nyt varsinkin kaksi jälkimmäistä on lähinnä syväjäähdytetty...
Aloitetaan positiivisesta päästä. Tälle (f)ufolle on jo tapahtunut tänä keväänä jotain:
Tein heräteostoksen noin kymmenen vuotta sitten, ja ostin ihanan karamellisen värisiä virkkuulankoja kenkälaatikollisen. Sinne kenkälaatikkoon ne sitten jäivätkin, kunnes noin viisi vuotta sitten osa niistä päätyi isoäidinneliöiksi, ilman sen kummempaa päämäärää. Tänä keväänä nappasin neliöt esiin, ja päätin yhdistää ne tuohon tummanruskeaan alpakkalankaan, joka ei myöskään ollut löytänyt vielä paikkaansa, vaikka oli sitä ainakin vuodenpäivät odotellut. Ompelin neliöt yhteen ja aloitin etukappaletta jälleen kerran ihan omasta päästä neulottavaan tunikaan (vaikka olisi kyllä parempi käyttää lankaa - haa-haa, vanha puujalkavitsi).
Keväällä tuli eteen monta muutakin mielenkiintoista juttua ja tunika jäi kesken, kun se ei tule oikein minkäänlaiseen akuuttiin tarpeeseenkaan. Nyt ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni, ja varata tunikantekeleen mukaan maanantaina alkavalle rippileirille. Kun siellä ei ole käsillä mitään muutakaan käsityötä, ehkä tunikasta alkaa tulla jotain!
Sitten pahemmanlaatuinen ikuisuusprojekti, kasa aprikoosinpunaisia, virkattuja ruutuja:
Näille en kyllä keksi yhtikäs mitään käyttöä. Lanka on jälleen kerran joku poistomyyntilanka, jota ei saa enää mistään lisää. Laput riittäisivät tytön liiviin, mutta kun pikkuneidille sitä ehdotin, ei kelvannut. Tilkut näyttävät kyllä aika makeilta tuossa kivikossa. Jospa veisin ne talvella taidenäyttelyyni? Heittäisin ne hujan hajan sopivalle alustalle, ja nimeäisin teoksen vaikka "Särkyneisi toiveiksi" tai "Toteutumattomaksi unelmaksi"? Tietysti ne voisi liittää jollain vaikka huiviksi, mutta kuten sanottu, samaa lankaa ei enää ole. Hmm. Mitäs jos virkkaisi ne yhteen vaikka kultalangalla? Olisi ainakin erikoinen. Saapa nähdä, tapahtuuko näille mitään. Sitten tämän kolmikon toivottomin tapaus:
Kirjoneulepaidan helma. Älyttömän paksu lanka. En siis tule ikinä pitämään tämmöistä, kun olen kovin "lämminverinen", ja kuuma on siis muutenkin. Toisaalta, eipähän näidenkään lankojen loppuja ole enää missään. Ilmeisesti niistä on jo tullut jotain muuta... Paidan helma on neulottu suljettuna neuleena, ja ilman mallitilkkua, tietysti. Niinpä paidasta tuli ihan väärän kokoinen, älyttömän suuri! Sinne mahtuisimme mieheni kanssa yhdessä sisään ja taitaisi sinne mennä jokunen lapsikin vielä.
Olen kumminkin nähnyt kirjoneuleen tekemisessä ison vaivan, ja lopputulos on sinällään ihan nätti. Siksi olen helmaa säästellyt, enkä sitä nytkään aio purkaa.
Eipä aavistustakaan, tuleeko tästä ikinä mitään. Pilkonko repuksi? Säärystimiksi? Tyynynpäälliseksi?
Lisää fufoja taatusti löytyy, kunhan ehtisin penkoa. Toisaalta olen tyytyväinen saldoon, jos saan edes tunikan valmiiksi. Saa nähdä.

perjantaina, toukokuuta 30, 2008

3 UFOA

Mulla on kolme totaalista ufoa:
  • viime vuonna aloittamani lehmushuivi kaksinkertaisesta virkkauslangasta, olisi tarkoitus myös värjätä uudeksi
  • perhepeitto, jonka pitäisi valmistua Jouluksi (2008), mutta vasta muutama tilkku valmiina, joita tein mm. Jämäblogissa (huhtikuu 08)
  • pitsitopin alun tekele, johon pitäisi saada jostain lisää lankaa, että saan motivaation edes tehdä. Tällä hetkellä omistan 200 g oranssia kokosta ja vielä 300 g tarvitsisi.

Nytpä muistinkin, että mulla oli tarkoitus valokuvata nää joten lähden ulos valokuvaamaan, kun keli on mitä mainioin. Ihana nurmikkotaustainen kuva taas! Rakastan niitä <3

Koukkuhelmen UFOaarteet

Laitetaanpa tännekin vähän väriä:

Viime talven ufoja.
Jos ei Outilta löytynyt vuosikertaufoja - niin täältä pesee. Sekä ylemmän kuvan neuleet, että alemman virkkaukset ovat yli vuoden vanhoja. Yläkuvan valkoinen neule vuodelta 2002... Ja vitsinä päälle alakuvassa vasen yläkulma palavirkkaukset - yli kymmenen vuotta vanhoja... ;-)

Fufoiluaika on niin lyhyt, että näistä voi olla etten ehdi saada mitään valmiiksi. Puikoilla on kesätoppi menossa, en laskenut sitä ufoksi, koska olen sitä nyt koko ajan neulonut - ja haluan sen myös tehdä loppuun. Joten saa nähdä miten käy. Oli kuitenkin kiva kaivella noita kaapeista, että mitä kaikkea sitä löytyykään ;-) Lisää tarinaa ufoista löytyy blogistani.

torstaina, toukokuuta 29, 2008

Outin ufohöpinöitä:)

Mä olen viritellyt tällä suunnalla ufoilutunnelmia: ufot on kerätty yhteen, kärrätty ulos tuulettumaan ryhmäkuvia varten ja puuttuvia ohjeita on haeskeltu ympäri taloa - jopa mahdollisen langan keskenloppumisen varalle on tehty tiedusteluja:) Ja tietenkin tehtävästä työstä tarvitaan jotain palkkiota (porkkana...), joten olen tehnyt alustavia suunnitelmia sinne ja tänne;) Blogista löytyy ufohöpinöitä kuvien kera.
Joku kyseli ufojen määrittelystä - Helmis olikin jo kommentoinut asiaa, mutta omalta osaltani olen joka vuosi noudattanut samaa periaatetta: kaikki talosta löytyvät keskeneräisyydet ovat ufoja riippumatta siitä, koska ne on aloitettu. Simppeli periaate, joka sopii mulle. Toki jokainen tekee omat rajauksensa ja neuloo ufojaan fufoiksi vain itseään varten, kyseessä ei ole kilpailu (no, omaa itseään vasten voipi kilpailla... miten pitkälle pystyy hillitsemään itseään ennen kuin aloittaa kasan uusia??).
Joten tsemppiä kaikille ufojen nujertajille - olipa kyseessä vuosien takainen keskeneräisyys tai uudempi tuotos!

marelo

tulikohan tää sinne minne piti

No NYT!

Hei, tervetuloa mukaan! Vielä mahtuu ufoja ja ufoilijoita :).

Olen tässä aikani kuluksi käynyt läpi pari sataa viime vuoden postausta ja poistin sieltä muut tunnisteet, paitsi vuosiluvun 2007.


Ilmoittautukaa edelleen tuonne edelliseen postaukseen, löydämme sieltä ilmoittautumiset parhaiten.
Lisätkää tämänvuotisiin postauksiinne mielellään tunniste 2008, jotta ne erottuvat aiemmista.


Nyt voitte sitten kaikin mokomin ryhtyä esittelemään ufojanne sekä niihin liittyviä noloja tunnustuksia ja/tai tarmokkaita toimintasuunnitelmia!

Nolot tunnustukset esiin! Palsta on vapaa!!

tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Ufoilua jo vuodesta 2006 - ja nyt TAAS!

EDIT!
Säännöt ja ufomäärittelyä tekstin lopussa!

Haluatko mukaan ufoiluun?

Tuoreimmat ufofufosääntökaavailut löytyvät nyt myös tästä postauksesta sekä Helmiksen blogista.
Tähän postaukseen voit ilmoittautua, mikäli haluat mukaan vuonna 2008.

Tällä kertaa fufoilu kestää 1.- 30.6. 2008

Muista ilmoittaa sähköpostiosoite, johon kutsu voidaan lähettää.

Ilmoita myös blogisi nimi/osoite, mikäli sinulla on blogi.


Mikäli kiinnostuneita fufoilijoita löytyy, luultavasti poistamme sivupalkista (ja kutsulistalta) selvyyden vuoksi nuo aiemmin mukana olleet ennen kuin alamme uusia kutsuja lähettää.

EDIT 28.6.08: poistin käyttöoikeudet blogin aiemmilta jäseniltä lukuunottamatta "emäntiä" Kristaa, Outia ja itseäni. Jätin listalle myös Katiijan, joka ehti nopsana jo ilmoittautua mukaan uusintaan :).
Palaan kutsuilemaan myöhemmin, jahka omaa perhettä on ensin huollettu.
Otin myös tämän omasta mielestäni kätevämmän uuden blogiasun käyttöön.
Poistelen vanhoista postauksista ylimääräisiä tunnisteita lähipäivinä, joten älkää ällistykö, kun täällä huseerataan.

EDIT 2: Lisään vielä tämänvuotiset sääntökaavailut tähän samaan postaukseen:

Säännöt yksinkertaisuudessaan ja lyhykäisyydessään:

1. Kuukauden kuluessa tehdään jotain kaapin perälle jämähtäneille tosiufoille (* ufo = unfinished object eli keskeneräiseksi jäänyt käsityö). Työn saa purkaa, tai sille saa keksiä jotain ihan uutta ihanuutta, vaikkapa huovuttaa entisen villapaidantekeleen, pilkkoa sen osiin ja tehdä lämminvuorisia rantasandaaleja osista. Vain mielikuvitus on rajana.

2. Selvyyden vuoksi fufoilussa keskitytään tällä kertaa neulonta- ja virkkaustöihin. (ei siis ompelu-, kirjonta-, nypläys-, räsymattopuuhiin jne...)

3. Jokainen taistelee omaa ufokekoaan vastaan. Jokainen laarista poistunut ufo on palkinnon arvoinen, palkitkaapas siis itseänne aina jollain mukavalla jutulla!

4. Mikäli joku haluaa lahjoittaa yhteiseen jakoon palkintoja, niitä voimme jakaa osallistujille itse laatimiemme (tai lahjoittajan päättämien) sääntöjen puitteissa miten kuten vain :).

5. Tempaus alkaa 1.6. 2008 ja päättyy 30.6.2008 (ellei toisin sovita).

6. Sääntöjä voidaan muokata osallistujien toiveiden mukaisesti, mikäli sellainen tuntuu tarpeelliselta ja/tai joku keksii oikein tosihyviä lisäsääntöjä :)..* UFOjen määritteleminen on tietenkin hieman hankalaa ja aiheuttaa hämmennystä. Meikäläisellä tosijemmarilla esimerkiksi on keskentekoisia käsitöitä ties monenko (kymmenen) vuoden takaa. Toiselle taas maaliskuussa starttivimmassa aloitetut työt aiheuttavat jo harmaita hiuksia.
Jokainen saa itse määritellä, mitkä työt laskee ufoiksi. Mehän emme kisaile pisteistä emmekä vertaile töitä, niiden ufoisuusastetta tai vaivalloisuuttakaan toistemme kanssa, vaan taistelemme lähinnä omia kaappikertymiämme vastaan, vai mitä. Pääasia on, että kaapissa notkuville keskeneräisille, hankaliksi muuttuneille töille tehdään nyt jotain!

Muistetaanhan myös kannustaa toisiamme matkan varrella!