lauantaina, kesäkuuta 23, 2007

saunasukat ovat valmiit :). ai että mä olen ylpeä itsestäni. totesin myös, että niitähän onkin aivan mahdottoman mukava neuloa, eli tulen varmasti tekemään itsellenikin moiset. kunhan kerkiän ;). kuvaa ei ole vieläkään, koitan saada napsittua kuvia ensi viikolla ja vieläpä siirrettyä niitä koneelle..

virkattu matto on sikäli kohta valmis, että matonkude - eli vanha lakana - loppuu. matosta tulikin hupsis vain niin leveä, että sitä on jatkettava jollain muulla värillä, mutta tähän tarkoitukseen ei tällä hetkellä ole kankaita ja en kyllä viitsi sitä varten lähteä kangasta ostamaankaan että saisin repiä sen kuteiksi..kierrätys kun oli homman juju.

joka tapauksessa, yksi ufo vähemmän minun kaapissani.

juhannusterveisin, sini

perjantaina, kesäkuuta 22, 2007

Kisu PikkukuuKiitos tästä tempauksesta ja tästä blogista! Ilman tätä en olisi varmaan ikinä pistellyt tätä Kisu Pikkukuuta valmiiksi. Tai en ainakaan tänä kesänä.
Samassa huumassa aloitin ikivanhaan vauvanpaitaan puuttuvaa viimeistä hihaa. Teen sen valmiiksi, vaikkei ole käyttäjääkään. (Tämä olkoon lupaus.)
Vähän omatunto puukotti rintaan, kun aloitin uuttakin. Tein kuitenkin yhdet sukat ja pitsiäkin on puikoilla. Olen silti toiveikas. Ehkä saan sen tehtyä mitä tavoittelinkin: kaikki muut ufot pois, ja Sherborne Abbey uuteen vauhtiin. Saattaa onnistua, jännittää kuinka käy...
(Mystery Stole 3 alkaa ensi viikon perjantaina. Saattaa ufot jäädä tekemättä sen jälkeen.)

torstaina, kesäkuuta 21, 2007

Clap-clap-clapotis!

Mahtavaa, viides ufo on tehty valmiiksi! Aloitin Clapotis-huivin joskus noin puolitoista vuotta sitten, mutta homma alkoi tökkiä pitkillä puikoilla neulottaessa. Nyt siirsin yhden kerän painoisen huivin pyörölle ja loppu olikin mukavaa. Malli on tosiaan kaunis ja jopa Seiskaveikka taipuu siihen mukavasti. Clapotis lähti ufo-listaltani ja nousi to do-listalle, hups.
Ohje: Clapotis / Kate Gilbert.
Koko: Pingotettuna noin 60cm x 142cm.
Lanka: Novita 7 veljestä, vanha roosa (75% villa, 25% polyamidi).
Puikot: 4,5 mm pitkä pyöröpuikko.
Menekki: 255 grammaa.
Muutokset: Suoran osan toistoja tein vain yhdeksän (kahdentoista sijaan), koska pelkäsin langan loppuvan kesken.


Fufo numero 6

Tällainen valmistui eilen illalla. Ei kyllä paljon tästä pannulapusta puuttunut. Reunat oli jo virkattu ja osa kuvioista kirjottu. Mutta kuukausien laatikossa venymisen jälkeen se on nyt loppuunsaatettu.
Ennen fufoilua laitoin tavoitteeksi kuusi valmista työtä, kun oli kuusi viikkoa aikaa. Maanantain jälkeen alkaa loma ja sitten voi rennosti tehdä ufoja (vaikka montaa peräkkäin/rinnakkain). Minulla näyttää olevan useampi työ aina kesken.

tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Kämmekkäät


Onhan nää nyt olleet jo muutaman päivän valmiit. Annan lahjaksi. (Tarkkaavaisetkaan eivät nyt viitsisi katsoa tarkasti sitä yhtä virhettä.........)
Seuraavaksi pistely tai vauvan paita. Ajattelin (kiitos vinkeistä!) tehdä toisen hihan kääntäen vihreän valkoiseksi ja päinvastoin. Tympii kyllä jo etukäteen, mutta varmasti helpottaa, jos teen pois kuljeksimasta. (Tai mihin se nyt kuljeksii. Ihan hiljaa ollut kaapissa ainakin tusinan vuotta.)
Apupupun kirjominen ja täyttäminen ei kyllä veisi kauaa...
Aijaajuu: Kiitos kovasti kaikille kanssabloggajille, että ette voittaneet ensimmäisen viikon kannustuspalkintoa! :-) Olen voitostani iloinen.

Ensimmäinen neulottu valmis

Esikoisen slipoveri valmistui (lopultakin) eilen illalla. Malli on omasta päästä sovellettu, kuvioinnissa käytetty hiukan miehen apua, jotta jäljet muistuttavat enemmän traktorin jälkiä kuin harakan varpaita. En oikein edes ymmärrä miksi tämä ufoutui matkan varrella. Nyt se kuitenkin on valmis ja odottaa eskarin alkua.
Seuraavaksi miehen kirjoneulepaidan kimppuun. Se tuskin ehtii valmiiksi näiden fufoilujen aikana, mutta jos sitten ensi vuodeksi... Tuskin se vuoden lisämarinoinnista on moksiskaan, kun kerran jo yhdeksän vuotta on kiltisti odottanut :-)

maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Meillä ovat ufot lennelleet

Tyttären kanssa otin niistä kuvia.

Virkkuu-ufoViime aikoina olen enimmäkseen keskittynyt uudempien ufovaaranalaisten töiden sinnittelyyn.

Tänään kuitenkin valmistui ihan oikea ufo, jämälangoista virkattu löhötyyny.

Tämä on siis sellainen iso tyyny, joka kätkee sisälleen vaikkapa yhden varapeitteen tai kaksi varatyynyä. Tämän päällä voi loikoilla mukavasti vaikka telkkaria katsellessa, ainakin jos on alle metrin mittainen. Päänalusena tai istuintyynynä on ihan passeli isommalle ihmiselle.

Valmis, muutaman vuoden marinoimisen jälkeen ja kylläpä tuntuu mukavalta. Eihän tästä tosiaankaan puuttunut kuin päiden yhteen virkkaaminen.
Nyt on enää yksi virkkuu-ufo jäljellä, kalalangasta virkattu verhontekele.
Neuleita kyllä löytyy enemmänkin.
En ole ihan varma, mainitsinko täällä jo yhden neuletyön purkamisen. Oranssi pörröliivi päätyi takaisin kerille jo jokin aika sitten, enkä ole yhtään sitä kaipaillut.
Parempi lanka kerillä jemmassa kuin ufo nurkassa pölyyntymässä... tai jotain semmoista.

Country Companions - Join Our Party!


Jes.. ristipistoufo on vihdoin valmis! Mallin nimi on Join our party, ja se on julkaistu The World of Cross Stitch- lehdessä kesällä 2005, jolloin työ on myös aloitettu. Lisää juttua löytyy blogista.
Fufoilua on jäljellä vielä neljä viikkoa, joten aikaahan on vielä ruhtinaallisesti jäljellä.. Ei muuta kuin jatkamaan!

Täydennystä

Tänään sain lisää lankaa tilkkupeittoon käytettäväksi. Luulin jo, että siitäkin loppuvat langat kesken. Onneksi ei ainakaan vielä. :o)

Viikon aikana olen niin tehnyt muitakin valmiiksi, että tässähän ihan käsityökori kohta näyttää tyhjää. Jossain vaiheessa oli jopa seitsemisen kesken. Kun sain otteen irti kanavatyöstä, niin energiaa onkin sitten riittänyt muihin.

Nykytilannetta

Ilmoittelen vain olemassaolostani. En ole kerinnyt vielä uusia ufoja tuhoamaan. Mutta se beige purkamani toppi (Jasmin-lanka) pääsi jo uudestaan puikoille. Lähipäivinä valmistunee siis Jasminlangasta neulottu Minttumaari-huivi uusimman Ullan ohjeen mukaan.

Vaikka tosiaan tämä on ainut tähän mennessä valmistunut ja valmistuva fufo, olen silti oikein tyytyväinen. Ei jäänyt tämä pelkkään purkamiseen, vaan sain sen puikoillekin heti ja muutaman päivän päästä pitäisi siis olla käyttökunnossakin. Sehän on sitten tavallaan kahteen kertaan valmistunut=) Raportoin lisää sitten kun saan tämän ihan valmiiksi.

sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Fufo 4 ja 5
Turkoosi topin tekele OnLinen Bingo-puuvillalangasta muuttui keriksi. Huomattavasti nopeampi purkaa oli kuin intarsia-neule ja pörröisistä ja efektilangoista.
Sitten vielä ärtsyn väriset sukat valmistuivat. Kuvia enemmän blogissani.

Kaksi fufoa lisää
Olen kuunnellut äänikirjana Dan Brownin Meteoriittia ja siinä samalla selättänyt muutaman saumojen ompelua ja nappikauppakäyntiä odottaneen ufon. Kolmaskin työ tuota laatua on ihan hyvässä vauhdissa.

Vauvan haalarit Novitan neliraita-Woolista. Ohje jostain Novitasta. Vauvan jakku Novitan keltaisesta Samos Lollipopista. Ohje samaten jostain Novitasta. Minusta alkaa tuntua, että saatan päästä tämän tempauksen aikana eroon kaikista pelkkää viimeistelyä odottelevista ufoistani. Sittenpä ei jää jäljelle kuin niitä neulomista tai virkkaamista vaativia, ja voi antaa itselleen lupauksen udesta elämästä: "En enää koskaan jätä töitä roikkumaan viimeistelemättöminä". (Ja kuten uuden vuoden lupauksetkin, tämän lupauksen pitämistä voidaan arvioida tunneissa, viikoissa tai maksimissaan kuukausissa...


hattu on kassi on hattuSuunnittelin tästä epämääräisestä tilkusta hattua, mutta siitä tulikin pussukka. FO on uusi käsityöpussini, siihen mahtuu aika kookaskin neule. Tosin miksei sitä voisi käyttää hattunakin.

Ja kaitale, jonka ympärille piti kasvaa kassi, muuttuikin käsittelyssä hatuksi. Inspiroiduin mohairista näinä muutamana viileänä päivänä niin, että kudoin sille kämmekkäät kaveriksi.

Listani väheni kahdella ufolla - alkusaldoni 31:stä enää on siis 19 jäljellä. Ei paha... tai miten sen nyt ottaa. Apupupun kanssa koneessa oli kaksi valmista, jotka kuitenkin pesun tuloksena muuttivat hetkeksi mörvelöiden maahan. Ei, ei niitä ole vielä kuopattu kuolleina, kyllä minä niistä jotain keksin. Niinpä ne eivät vielä pääse FO-listallenikaan, eivätkä ole siis laskuissa mukana.
Seuraavana horisontissa siintävät monet puolitekoiset villapaidat - huoh.