lauantaina, toukokuuta 16, 2009

Sillä sipuli, eli ufosta fufoksi!

Minullakin jo ensimmäinen ufo selätetty! Viime kesänä aloittamani kolmiohuivi, jonka nimesin Sipulihuiviksi. Tuo kuvio vain näytti silmissäni sipulilta.
Yritin saada kuvaakin tänne, mutta minä "tumpelo" en näy osaavan käyttää tätä bloggeria.
Kuvia huivista on blogissamme. Ja vähän muutakin tietoa tuosta Sipulista.

Aurinkoista viikonloppua toivottaa Irina.

Kevätpäiväntasausyllätyshuivi

Huivini on valmis. Kuva blogissani.
Neuloin huivin purkulangasta, jonka koostumukseksi ajattelen pellavasekoitetta(?).
Huivi oli mukava neulottava. Ja eipä sitä tiedä, vaikka neuloisin lisääkin huiveja, vaikka en itse niitä pidä. Tuota lankaakin jäi vielä ainakin kahteen huiviin...

perjantaina, toukokuuta 15, 2009

Juulin eka, jee!

Aloitin fufoilun ihan viimeisimmästä ufosta. Siis siitä, joka jäi helmikuuksi katkolle hamsterikuun vuoksi. Eikä siihen sitten tehnyt mieli tarttua maaliskuussa, eikä huhtikuussakaan. Liivi oli harvinaisen tylsää neulottavaa. Vai miltä tuntuu yhtälö ohut bambulanka + kolmen ja puolen puikot + 1o 1n ribbi + reilu 70 cm pituus?

Tulipahan valmiiksi, kun oikein sinittelin. Ja päällä näyttää tosi hyvältä:

Seuraavaksi sitten vähän vanhempien ufojen kimppuun! Tässä seurassa sen luulisi onnistuvankin.

Blogissa piakkoin enemmän.

torstaina, toukokuuta 14, 2009

Selätettyjä ufoja

Tästä lähdettiin

Ensimmäiset ufot on nyt selätetty. Suuritöisin oli tämä villapaita, josta tulikin vauvanpeitto. Joskus viisitoista vuotta sitten vihreä-harmaa villapaita isoäidin neliöistä tuntui hyvältä ajatukselta, mutta ei enää. Peittoon tuli 12 x 12 palaa, eikä yhtään tarvinnut tehdä lisää (eli tehdessäni jo aavistin, että vauvanpeittoon riittää 144 palaa :-) ). Värimaailma oli sen verran ankea, että kaipasi piristystä. Reuna ja kukat on virkattu Martta-vihreällä SeiskaVeikalla, jota menikin koko kerä. Peitto itsessään on SeiskaVeikkaa ja vastaavaa kampanjalankaa vuosien takaa. Olen itse tyytyväinen lopputulokseen. Nyt pitäisi vain löytää sopiva vauva.Tähän tultiin.

Olen saanut myös pääteltyä kaikki päättelyä kaivanneet työt. Pienet tumput menivät purkuun. Huovutettavat tossut odottavat neljättä pesua (jos niitä ei olisi halunnut huovuttaa, olisivat takuuvarmasti huopuneet korpuiksi heti ensimmäisessä hienopesussa).

Pahoin pelkään, että ufoja siunaantuu nurkista vielä lisää näiden jo mainittujen seuraksi.

Ensimmäinen erävoitto!

Sain valmiiksi n. vuoden tekeillä olleet virkatut tossut, jonka toisen tossun olin virkannut jo viime kesänä ja toisen tossun virkkasin tällä viikolla. Toisen tossun kohdalla en saanut kantapäästä samanlaista, koska en muistanut miten olin toisen kantapään tehnyt. Näitä voisi tehdä lisää, kunhan valmistuminen ei kestä enää vuotta :/

Ohimennen...

... ajattelin vain käydä kertomassa, että taas on yksi ufo päässyt tiensä päähän. Otin ja purin sen hädin tuskin alkuun päässeen hihattimentekeleen, josta olikin valmiina massiiviset 10 cm hihaa. Ei edes itkettänyt... ;-)

Seuraavaksi pitäisi kai tarttua tuohon kummitytön boleroon, ja sitten oman tyttären torkkupeittoon. Oikeastaan voisi maksimoida tuon ompelukärsimyskurjuuden ja samalla ommella kaikki tytön tänä keväänä saamat merkit partiopaitaan...

Ufojen valmistumista pitkittää juuri nyt ihan kummallinen hinku neuloa kaikki illat vain yhtä pitkää mallitilkkua ja kokeilla kaikki eteen tulevat kiintoisat pitsimallit. Tätä se teettää, kun huivikärpänen pääsi taas puraisemaan.

keskiviikkona, toukokuuta 13, 2009

Jo oli aikakin

Valmista tuli Lankapirtissäkin! Lähes viisi vuotta keskeneräisenä ollut pannumyssy valmistui lopultakin. Voi kai sanoa, että "Jo oli aikakin!"


Myssyn molemmat puolet on kirjottu erilaisin kuvin. Mutta sitä en osaa sanoa, kumpi on etupuoli ja kumpi takapuoli.Blogissani kerroin hieman enemmän myssyn vaiheista ja materiaaleista, joten kurkkaapa sinnekin.


Myöhäinen esittäytyminen ja jo selätetyt ufot

Minun oman sekoiluni vuoksi emo ei saanut tarpeellisia tietojani (email-osoitetta) fufoilun alkumetreillä, niinpä tässä sitä nyt vasta tullaan, ja vauhdilla - silmät kiinni ja sekaan vaan!
Ekaks täytyy kiittää kollegoja (ja meidän eteen ahertavaa emoa ja apu-), jotka ovat näin hienon idean toteuttaneet - tätä todella tarvitaan, ufoja kertyy väkisinkin, kun on niin paljon kaikkea kivaa tehtävää!

Tällä ekalla (ei siis vikalla?) fufoilukerralla en taida laskea mukaan mitään äidin käsityökopassa perintönä tullutta, pysyn ihan vaan noissa omissa aikaansaannoksissa. Niitä on sekä neuleina että virkkauksina että ristiin-rastiin-pistoina, tilkkutöistä nyt puhumattakaan - mistä (kankaista) johtui mieleeni, että kuuluisko tänne myös vasta toiselta puolelta lyhennetyt bleiserin hihat? Siitäkin sais ihan pidettävän vaatteen, jos sen toisenkin hihan lyhentäis..
Päättämättömiä neuleita (sukkia) kutsun mieliharmeiksi, sillä todellakaan niistä ei puuttunut kuin harmittavasti lankojen päättelyt. Alkuinnostus fufoiluun sillloin heti vapun aikaan oli niin mahtava, että net ovat nyt selätetyt, EKAT FUFONI, TADAA:

Yksi tuhottu ja toinen edistyy

Ensimmäinen ufoni koki purkutuomion. Baudelaire-sukat olivat sittenkin liian pienet jalkaani. Ensimmäistä kertaa aloitin molemmat sukat samaan aikaan ja olin jo yli kantapään. Pituus oli riittävä, mutta ympärys krinnasi. Langat takaisin kerälle...

Froot loop-sukat on edistynyt jonkin verran, mutta suurin edistys on tapahtunut Print O' the Wave - huivissa. Reunuksesta uupuu enää puolet (noin 11000 silmukkaa). Reunuksen neulominen tuntuu olevan huomattavasti hitaampaa kuin keskiosion. Ehkä valmista kuitenkin saadaan kesäkuun loppuun mennessä :-)

tiistaina, toukokuuta 12, 2009

Purkua

Tästä piti tulla Mystic Light. Ei tule.

Yli vuosi aloittamisesta, takana muutamia vakavia pelastusyrityksiä. Vaikka oivalsin, että neljännen vihjeen aikana yht'äkkiä onkin myös nurjalla häppeninkiä, en saanut silmukoita täsmäämään tasan mitenkään. Purin viisi kerrosta, neuloin kerroksen, purin kolme kerrosta, neuloin puolitoista, purin muutaman kerroksen, yritin taas. Välillä aina näytti että täsmää, mutta kummallakin puoliskolla meni aina vain väärin.

Eilen meni hermot isosti, ja nykäisin puikon irti ja purin koko työn. Kirpaisi. Ilkeästi. Kerällä on. Oikeastaan on enää yksi ufo ja sekin niin tuore, että on maaliskuinen. Norosukat. Kyllä ne tässä kuussa tai ensi kuussa valmistuu. Eilenkin niitä neuloin. On enää paksut pohjeosat tekemättä. Varpaat, terä, kantapää, nilkka ja jalan kapeampi osa on tehtyinä. Tässä tsemppaan itseäni tekemään (ekaa kertaa ikinä itselleni) pitkät polvisukat loppuun asti vihdoinkin.

Koittakaa jaksaa kaikki. Yksi ufo kerrallaan!

Ensimmäinen fufo:virkattu käsilaukku


Laitoin tämän ensimmäisen fufoni juuri blogiinikin. Voi olla että kovin montaa keskeneräistä en ehdi valmiiksi saamaan kun kaikkia muitakin käsitöitä tuntuu olevan niin paljon tekeillä :D Ikuisuusprojektini neulottu matto on ainakin aika epätodennäköinen valmistumaan, siinä on vielä ties kuinka monia metrejä nauhaa neulottavana ennen kuin pääsen ompelemaan siitä mattoa. Seuraavaksi käynkin haarukkavirkatun hartiahuivin kimppuun, se mokoma kun on odotellut lankojen päättelyä jo monta viikkoa. Haarukkavirkkaus on muuten mukavaa, mutta siinä tulee aina ihan liikaa niitä lankoja pääteltäväksi :P
Tämä käsilaukkukin oli aika pitkään kesken, mutta valmistui sentään ennen kesää niin pääsen käyttämäänkin sitä :D

Lisäänpä tähän vähän esittelyä, kun olen sen kokonaan unohtanut tehdä. Elikkä olen ensimmäistä kertaa mukana tämmöisessä, ja harrastan käsitöitä laidasta laitaan. Senpä takia niitä on aina paljon keskeneräisiäkin odottelemassa lisäintoa valmistukseen tai viimeistä silausta. Lankatöistä on tämän käsilaukun jälkeen kesken ainakin neulottu matto, ristipistotyö valokuvasta (ikuisuusprojekti sekin), pitsineuleinen liivi, neulotut tossut, haarukkavirkattu hartiahuivi, virkattu sipulipussi (jonka kanssa en tiedä mitä teen kun keksinkin toisen tavan sipulieni säilyttämiseen) ja neulottu kaulahuivi josta ei puutu enää kuin pingoitus ja nappi. Voi olla muitakin mutta en nyt tähän hätään muista jos olen niitä jonnekin jemmaan laittanut :P

maanantaina, toukokuuta 11, 2009

Fufot I ja 2Sukat valmistuivat itselle, kun tarvitsin puikkoja seuraavaan neuleeseen eli pitäisi saada yksi lahja aluille ja valmiiksikin kuun vaihteessa.

Patalappu löytyi muuta etsiessä ja virkkasin loppun ja yhdistelin osat.

Molemmista lisätietoja ja linkki patalapun ohjeeseen löytyy blogistani.

Tuli muuten ihan mukavasti rakeita!Onneksi ei tullut päivällä, kun työpaikan kanssa yhdessä ulkoiltiin.

sunnuntaina, toukokuuta 10, 2009

Ensimmäiseni

Ensimmäinen 11:sta on selätetty, jippii! Kännykkäpussukka makrametekniikalla (=solmeilu). Yhtä väriä lukuunottamatta kaikki langat ovat mandarin petitiä. Enemmän fiilistelykuvia lähipäivinä blogistani.

Kolmas Ufo-tuho


Tämä oli myös viittä vaille valmis, vain kiinnitys puuttui! Soljet ostin pari kuukautta sitten kirpparilta ja tänään sain vihdoin viimeisteltyä reunan ja ommeltua soljet kiinni. Itse neuleosuus on siis ollut valmiina jo pari vuotta!

Toinen selätys

Eilen sain purettua toisen keskentekoisen sukkani, josta lanka uhkasi loppua kesken. Nyt on siisti kerä odottamassa sävykaveria, jonka kanssa siitä tulee vielä jotakin.

Tahti tuntuu olevan verkkainen, mutta jotakin sentään tapahtuu.

Lisää sukkia!

Mä sekoan kohta ihan täydellisesti!
Ufona oli vauvan polvisukat (toinen sukka tehtynä)
Eilen illalla sitten aloitin toisen sukan ja tänä aamuna päättelin ja mitäs sitten huomasinkaan?! Ensimmäinen sukka tehty 60cm koolla ja tämän toisen sitten tein 80cm koolla.

Eli mun pitäisi tehdä vielä 2 sukkaa, kun jo luulin, että pääsin niistä eroon! >.<

Yksi pieni ufo marssi näin, äitienpäivää kohti eteenpäin...


... koska matka oli hauska niin, pyysi se mukaan yhden toverin..." Jep, ensimmäinen ufoni muuntautui sitten fufoksi, eli äidin synttärilahjaksi aiotusta sohvatyynynpäällisestä tulikin äitienpäivälahja. Tämä taisikin olla ufojeni tuoreimmasta päästä, ja tekemistä oli peräti kahden (2) virkkauskerroksen verran... No, pitihän toki sitten vielä pingottaa ja päätellä ja ommella kiinni valmiiseen Iikkean sohvatyynynpäälliseen, mutta joka tapauksessa - valmista tuli, eikä yhtään liian aikaisin - luovutus on muutaman tunnin päästä!

Muut ufot joutunevat nyt odottamaan taas hetkisen, inspiraatio iski salakavalasti takavasemmalta ja nyt ei auta vikinä, kun huivikokeilu vie, mutta ehkä taas kohta jotain uutta näytettävää!

Hei kaikille Fufoajille!

Ensinnäkin, jos joku osaa neuvoa kuinka saa tuolla blogilistalla näkyvän nimen muutettua, niin saapi kernaasti kertoa... Ole sitä yrittänyt vaikka mitä kautta mutten millään ole löytänyt. Eli näillä tiedoilla en voi kun valitella että siellä on väärä vuosi.

Oma fufoaminen. En ala tänäkään vuonna esittelemään kaikkia ufojani, enkä varmasti pysty elvistelemään fufoillani. Mutta mukana ollaan ja teen mitä kerkiän. Kunhan tuo kesäloma alkaa niin sitten ehkä paremmin on aikaa.. Akuutein ufo on tuossa olkkarin pöydällä. Kaksosten sukat. Pojan sukat on neulottu, mutta ei päätelty (inhoan sitä hommaa YLI KAIKEN!!) ja tytön sukkia ei ole edes aloitettu. Valmiit on siis tosiaan vasta sitten kun molemmille on sukat. JA molemmat on päätelty ja molempien pohjissa on liukuesteet. Kesken on ollut koko talven...ja alkaa jo toi kesäkin tulemaan... Kohta pitää varmaan jättää nuo heidän pikkuveljelle ja tehdä molemmille kaksosille kokonaan uudet, isommat sukat. *Huoh* Eihän pienten sukkien tekoon PITÄISI kauaa mennä, mutta kun muu elämä häiritsee neulomista :( (mutta 17kg on itestä saatu kuitenkin pois, ettei täällä ihan laakereilla lepäillä).

Tsemppiä kaikille rutistuksessa!!! Toisilla tuntuu olevan enemmän, toisilla vähemmän ufoja joita fufota.. Itse kuuluun siihen "enemmän" ryhmään, en edes ala laskemaan...niitä on lukematon määrä! Mutta jos tässä fufoilun aikana saisi edes nuo akuutimmat saisi valmiiksi. Seuraavana näiden sukkien jälkeen tulee siskonpojan villatakki ja sitten veljenvaimon sukka (toinen on jo tehty..). Ja sitten on kasa muitakin sukkia, jotka kaipailevat paria vierelleen...ja oikeen perällä kaapin hyllyllä on villapaitoja, pipoja, kaulureita, laukkuja, huiveja, slipoveri...Tekemistä kyllä riittää vaikka muille jakaa.. (haluuko joku osan???)