lauantaina, kesäkuuta 13, 2009

UFO esittely

Hämmästykseni huomasin että oikeastaan minulla on nyt jäljellä vain 5 kpl UFOja. Voiko olla totta? Ehtiikö niitä tuhota kahdessa viikossa?
Vanhin UFO on tämä Pikku Myy pusero:Siitä puuttuu 1½ hiha. Lanka on tallessa, mutta missä ohje? Aloitettu n. 10 v. sitten. Ja nyt tytär on jo 24 v. vanha! :) Mutta hänen serkkunsa on nyt 10 v. Ehkä tämä sopisi hänelle?

Joskus kesällä 2006 tästä piti tulla poncho. Virkkaustyö ei ole edennyt.Marraskuussa 2008 aloitin tämä huiviliivi-projekti. Pitäisi saada valmiiksi, mutta en oikein ymmärrä ohjetta.
Sininen villatakki on aloitettu tammikuussa 2009 ja siitä piti tulla synttärilahja pojalleni. Synttärit vietettiin 17.2, mutta villatakki ei ole valmis vielääkään.Tämäkin on villatakki. Se on aloitettu 2.5.2009 ja on melkein jo UFO koska sileä neule ei oikein kiinnosta juuri nyt. Eikä villatakkejakaan ... :)

Inge

perjantaina, kesäkuuta 12, 2009

Tsemppiä!

Hei!

Tässä on vielä kaksi toiveikasta viikkoa jäljellä tuhota ufoja! Tulin vaan kannustamaan kaikkia kanssafufoilijoita, että kaikki on vielä mahdollista!

Itse olen jumittanut kaiken toukokuussa keskenolleenkin, mutta tempauksen alussa ufoiksi laskemistani on jäljellä vain pari polvisukkia Noron sukkalangasta 2 mm puikoilla. Mulla on tuskallisen paksut ja pitkät pohkeet, mutta sukista puuttuu vain noin kymmenen senttiä molemmista, ja toivottavasti valmistuu tässä kuussa.

(Kellekään ei ole tarpeen mainita, että aloitin pitsihuivia, vaikka on kesken kaksi sukkaparia ja neuletakki...)

Loppukiriä odotellessa, kannustushuutoja kaikille matkalla väsähtämään meinaaville! Yksi fufo vielä, tai kaksi - - ainakin joku pienitöinen tai se joka eniten häiritsee mieltä! Eikös??!!

Vihdoin


... valmis. Kesti melkein vuoden! :) Kesätoppi tyttärelleni.
Enemmän info löytyy blogistani.
Inge

Tulppaani-huivi


Minäkin sain ensimmäisen ufoni valmiiksi! Yhdenhän ehdin purkaa heti alkajaisiksi. Tässä kuitenkin Tulppaani-kolmiohuivi Ullasta. Mitenkään mairitteleva ei fufoilusaldoni tule olemaan, mutta säärystimiä neuloskelin vähän eteen päin riparin uimavalvonnassa ja seuraavalle leirille voisin ottaa mukaan keskeneräiset sukat.

torstaina, kesäkuuta 11, 2009

Fufoilu päättyy osaltani tähän postaukseen

Kuten otsikko jo kertoo Fufoilu päättyy osaltani tähän, koska olen loppukuun muilla mailla, enkä ota sinne mukaan keskeneräisyyksiä, vaan upouusia matkakäsitöitä. Tässä vielä muutama kuva valmistuneista ja koko projektin saldo:

Puretuksi tulivat: sinisävyiset raidalliset sukat Samoksesta

Kesken jäivät vielä: vihreä baskeri on edelleen ilman päättelyä ja nappeja, Viininpunaiset sukat Mokkasukka Lumumba-langasta ja pienen pojan harmaa paita.

Valmiiksi asti saatettiin: Kaksi paria raidallisia sinisisävyisiä jämälankasukkia (kuvassa), vaaleanpuna-valkoinen virkattu tikapuu kaulaliina (toisessa kuvassa), harmaat 7-veljestä sukat ja oranssit Mokkasukka sukat.


Ufo kakkonen valmiina

Tästä olen onnellinen ja pikkasen ylpeäkin. Tähän neuleeseen liittyy muistoja ja vähän pelkoa ja jännitykstäkin kun neuloin tätä 3-vuotiaan Vilman ollessa keskussairaalassa tähystyksessä.


Nyt samainen neiti on 8 ja puoli vuotta ja neule on valmis. Neuleesta tuli aluksi aivan liian leveä ja viskasin sen kassin pohjalle, mutta totta kai lapsi sen muisti ja samoilla silmukkamäärillä sen tein valmiiksi. Hihoista jätin kuviot pois ja pituutta lisää kehiin ja niinä on pusero meidän kolmatta luokkaa aloittavalle.Lisää tietoja ja löpinää neuleesta voi käydä lukemassa Hetkiä Heimolasta.
keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Fufoja...

Olen viettänyt tässä blogissa hiljaiseloa tähän asti. Ufoni esittelin blogissani kyllä jo hyvissä ajoin. Saldoksi sain 5 enemmän tai vähemmän ufoutumisuhan alla olevaa työtä. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Hups!
Ohops!
Eli kaksi töistä päätyivät takaisin kerälle hetkellisen tuskastumisen seurauksena. Tuomion saivat virkattu reunapitsi ja kirjoneulekämmekkäät. 

Yksi ufo on kuitenkin selätetty ihan "laillisin" keinoin, eli kuvassa näkyvät säärystimet, joita jostain syystä yritän piilotella aiemmin valmistuneiden perussukkien ja ufojen edelle kirmanneiden Solmukkaiden sekaan... (ettei kukaan vaan huomaisi miten toinen säärystimistä on pidempi kuin toinen. Vaikka niissä on ihan sama määrä kerroksia! Ihan varmasti! Mutta kuka käski vahingossa vaihtaa puikkokokoa välillä....?)
Täällä vielä siis kaksi ufoa jäljellä. Ei muuta kun kimppuun vaan.
tiistaina, kesäkuuta 09, 2009

Hyrna à la Mr. Murphy

Aloitin Hyrna Herborgarin marraskuussa. Suunnilleen kaikki mahdollinen meni pieleen, mutta tulipa valmista. Blogista voi lukea seikkaperäisen kertomuksen. :)

Hyrna5

sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Punainen shaali


Tämä valmistui kyllä jo 28.5, mutta kuvaaminen on jäänyt. Langan olen saanut lahjoituksena eikä siinä ollut vyötettä mukana, joten en tiedä oikeaa koostumusta. Keinokuitua kuitenkin on, mutta siitä huolimatta ihan kivan tuntuinen lanka. Kulutus 197g.

Jotain valmista, jo jonkin aikaa

Taas saan tämän bloggerin kanssa taistella. Pitäisi siis useammin päivitellä. Tämä Jasmin neule valmistui jo toukokuun puolella. Täältä blogistani voit käydä lukasemassa tietoja enemmänkin.Tällä hetkellä aktiivisesti työn alla ufoista on tyttärelle tuleva neule, joka pitäisi enään saada kasatuksi. Vähän kuitenkin jännittää tuo hihan aukkojen leikkaaminen, joten jää tältä illalta tekemättä.

Kuinkas sitten kävikään?

Näin kävi, että tästä toivottomalta vaikuttavasta pistelyurakasta (malli ihana, mutta kangas väärän värinen ja toivottoman tiheä): Tuli lopulta tämmöinen vihkonkansi:
Joka näyttää takaa tältä:
Lisäilin pistelyn ympärille hiukan leimakuvia, joita värittelin ProMarker-tusseilla ja leimamusteilla, hiukan tarrahelmiä, kangasnauhaa ja paperi- ja kangaskukkia.

Leikkasin tähän vain tuon keskuskuvion, joten kankaaseen jäi vielä pari pisteltyä kukkaa ja pistelty postimerkki, jotka kävisivät hyvin johonkin askarteluun, ATC-kortteihin, esimerkiksi.

Tuo pistelymalli on muuten Suuren Käsityölehden numerosta 7/1999, eli melko tasan 10 vuotta vanhasta lehdestä! (Luulenpa, että tuon pistelynkin olin aloittanut silloin...)

Että nyt on sitten ensimmäinen fufo minullakin valmis :D!