lauantaina, kesäkuuta 14, 2008

Eka ufo selätetty

Kannattaa siivota! Perjantaina aloitin ns.hotellihuoneemme tyhjennystä pintaremonttia varten. Selityksenä huone muistuttaa nimeänsä, koska siellä on parisänky, kirjoituspöytä, nojatuoli ja matkatelkkari vieraittemme yöpymisiä varten.
Komerosta löytyi ties milloin tehdyt sukat. Varmaankin Seiska Veikkaa. Kaikki langat olivat päättelemättä, kuten ennen bloggailua tahtoi käydä. Suku on tottunut saamaan sukat ehdolla päätellä langat itse.
Alakuvassa sukat ovat valmiiksi pääteltyinä ja siis UFO numero I on hävinnyt. Löytyi niitä ufoja joku lisääkin alkulistaukseen, mutta kuvia sitten kun valmistuvat. Kaikkiaan on parisenkymmentä ufoja, mutta kiireisen kuukauden takia useimmat jäävät odottamaan seuravaa fufoilua.

Mattimyöhänen ilmoittautuu mukaan

Mattimyöhäsenä ilmoittaudun mukaan ufojen vähentämistempaukseen.
Viime fufoilukierroksen antia oli lähinnä se, että löysin muutosta muuttoon mukanani kulkeneen ufojen pesän ja tajusin ,että ufoille voi tehdä muutakin kuin antaa niiden pölyttyä piiloissaan. Huomasin siis,ettei epämieluisaksi muuttunutta työtä ole pakko väkertää valmiiksi vaan voi purkaa epäonniset teelmät ja uusiokäyttää langat. (Langastahan aina on pulaa!)

Tämänvuotisen tempauksen kohteeksi olen valikoinut seuraavat ufot.

1. Pipo Samoksesta

Pipo jämäkerästä Samosta jäi kesken kun lanka loppui. Olen satavarma, että jossain piileksii pieni nyttönen samaa lankaa...

2. Bombshell Marilynistä


Lankahamsteriuden huumassa neulottu tähän pisteeseen- kaula-aukon viimeistely puuttuu. Neuloisiko helmineuletta, ribbiä vai mitä? Kaula-aukko on iso ja retkottaa vaikka miten.

3. Lapsen sukat


Nämä nyt vaan on jääneet kesken. Lankana Regian puuvilla-villasukkalanka.

4. Peittotilkut


Nämä kuuluu sarjaan iäisyysprojektit. Vaakalappusia 7-veikasta 3,5 mm:n puikoilla. On se vaan niin vaikeaa tehdä samankokoisia ja tasalaatuisia lappuja...


perjantaina, kesäkuuta 13, 2008

Hiutalehuivi


En ole ollut toimettomana minäkään, vaan ensimmäinen fufoni astuu nyt parrasvaloihin. Kyseessä on Virkun ohjeella virkattu kolmiohuivi. Aloitin huivin muistaakseni maaliskuussa, ja sen piti olla nopea pikku välipala. Työ jäi muhimaan pariksi kuukaudeksi, kunnes koitti fufokuun aika. Blogissani on huivista enemmän tarinaa.

OLEN SAANUT VALMIIKSI

jO KUMMITYTTÖNI VILLATAKIN, MUTTA KUVAA EN VALITETTAVASTI VIELÄ SAA TÄNNE KOSKA KONEEMME HAJOSI VIIKOLLA JA EN OLE VIELÄ ASENTANUT KAMERAN OHJELMAA KONEELLE. MUTTA YKSI TYÖ ON JO VALMIS JA TÄNÄÄN PITÄISI VIIMEISTELLÄ PIPO.

torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Etenee se, hitaasti, mutta varmasti...

Pikkuisen saattaapi naama kateudesta vihertyä, kun katselee, miten toisten ufot valmistuvat. No, ei se mitään: itseä ja aikaa vastaanhan tässä kilvoitellaan! Ja oma syyni: mitäs valitsin niin ohutlankaisen tekeleen, että kestää ja kestää. 3 mm:n puikot sentään, mutta tuo alpakka on kyllä tosi hitaasti etenevää. Tässä vaiheessa ollaan:
Eli tämän verran tuli rippileirillä neulottua. muistin virkistämiseksi, tästä lähdettiin silloin kesäkuun alussa:Niinkuin tämänhetkisestä vaiheesta näet, tämä "omasta päästä" -neule etenee jälleen kerran mahdollisimman pitkälle saumattomana versiona. Eli kaula-aukko on nyt tuossa keskellä. Hihansilmukat poimin pyöriöltä onniarviota. Saa nähdä, onko määrä sopiva... Tämä yritys ja erehdys -menetelmä on valitettavasti minulle leimallista, mutta toisaalta, onnistuessaan, siinä piilee yksi suuri neulomisen viehätys. Niin, etten taida siitä luopua.
Saan olla tosi iloinen, jos saan edes tämän työn valmiiksi ennen kuun vaihdetta, mutta hyvä olisi niinkin. Eipä tämäkään neule niin tarpeeseen tule, mutta tulevatpahan käyttöön nuo mummonneliöt, jotka virkkasin vuosia sitten. Ehkä tämmöiselle hassulle tunikalle löytyy käyttöä vaikka pyhäkoulutädin töissä.

Tossukoita


Kolmas Fufo, villanutun takakappaleesta tuli kahdet pikkutossut. 2,5:n puikoilla muinaisen, vuodelta 1997 peräisin olevan Novitan Vauvaneuleet -lärpykän tossuohjetta hiukan sovellellen.

Iloinen olen, että lanka tuli samantien käyttöön, jos ois jäänyt kerälle ois varmasti jäänyt iäksi kerälle.

Nyt on jäljellä punavalkosukka. Lankoja siihen ei enää ole, pitänee joko purkaa kokonaan tai purkaa terä, tehdä toinen samanlainen varsi ja ottaa muusta langasta teriin aineet.

keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2008

Fifistä Ufon kautta Fufo

Sain valmiiksi kovanonnen Fifini. Ostin talvella 3 kerää Garnstudion Cotton Viscose (54%/46%) -lankaa Sny:lleni, mutta päätinkin sitten, etten halua antaa mustaa lankaa toukokuun paketissa. Innolla ja ilolla sitten aloitin Fifin teon. Kudoinkin 3 kerää ja vieläpä päättelin pääsiäisen aikoihin, mutta jotenkin pieneksi ja töpöksi jäi.

Päädyin ostamaan 2 kerää lisää, tässä välissä vaihtui vissiin puikkokokokin, koska loppupuoli on vähän isompaa kuin alku. Eivätkä nämä langat tietenkään ole samaa värierää kuin ensimmäiset. Eikä mitään, tikuttelin menemään, kunnes viimeisen kerän loppusuoralla nuoriso sotki langan ja kutimen ja se oli yhtenä inhana mörvelömöykkynä vaatehuoneessa. Suunnittelin tosissani purkua, mutta kun en kehtaa kaikkia ufojani purkaakaan, päätin kuitenkin katsoa vielä. Setvin langan, kudoin loppuun, eilen kastelin ja pingotin parhaan taitoni mukaan.

Tänään sit päättelin ja totean, että kannatti sittenkin. Virheistä ja vaihtuneista puikoista huolimatta olen ihan tyytyväinen. Langasta en tiedä, rakastaisinko sitä vai inhoaisinko. Toisaalta se on ylellisen raskasta, liukasta, upeaa huivilankaa. Toisaalta se nuhjaantuu ja nurhuuntuu, jos yhtään pistää puikolla sääpuoleen. Ja on muuten tosi liukasta metallipuikoilla kudottavaksi.

Summa summarum, tykkään tästä ite ja varmaan otan viikonloppuna käyttöön:

Muille ufoille kuuluu purkua. Purin Marks&Kattensin vihreää Teddyä melkein kaks kerää, siitä aloitin talvella kolmiohuivin, mutta ikinä se ei ois valmiiksi tullut. Villaisen vauvannutun takakappaleen purin myös ja setvin langat, olikin kudottu kaksinkertaisella langalla, joten tossuihin piisaa kovasti ainesta. Ensimmäiset tossut ovat melkein valmiit ja saattaapa olla, että langasta tulee vielä toisetkin. Sukkaa taitaa odottaa sama kohtalo.

Pelistä pois :(

EDIT: no enpäs sitten jättäydykkään leikistä pois ... kiitos kannustuksesta!! Eli remmissä ollaan loppuun saakka!

Nyt on leikit leikitty ja lähdettävä on ...

Rehellisyyden nimissä tulin kertomaan, että olen aloittanut eilen uuden työn. Eli tämä Fufoilu jäi minulta pahasti kesken. Osallistun sitten talvi Fufoiluun noiden villapaitojen ja Pinwheelien kanssa, mikäli ne ei ole siihen menessä valmistuneet.

Mutta tsemppaan kyllä teitä muita ihan satasella.

Ystävällisin terveisin, Katiija

tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Fufo nro 2


En minä jaksa perehtyä näihin vanhoihin. Joku syyhän siinä on ollut, että ne ovat kesken jääneet. Olisiko kyllästyminen??

Salomoninsolmuilla tehtyä huivia yritin jatkaa tänä aamuna. Ei oikein natsannut, joten purin kaiken pois. Eihän tuota ollut valmiina kuin vajaa kerä ja neljä muuta olisi vielä pitänyt upottaa. No thanks.

Pieni alku

Pakkohan sitä oli fufoiluun liittyä mukaan tänäkin vuonna, vaikka muuttopuuhat pahasti sotkivatkin aloitusta. Viime vuonna etsin kaikki ufot käsiini ja ryhdyin töihin sen listan perusteella. Tänä vuonna ajattelin tehdä ufoista fufoja sitä mukaa kun niitä muuttolaatikoista esiin tupsahtelee ja inspiraatiota löytyy. Pari päivää sitten löysin muun muassa kaksinkertaisesta langasta neulottavan Cavern Cardin, mutta jostain syystä yhtenä kappaleena neulottava paksu villatakki ei motivoinut näin kesäaikaan. Tässä esittelen nyt ensimmäisen suunnitellun fufoni: vauvan villatakin.

Villatakki oli tarkoitus neuloa kaverin vauvalle, joka syntyi viime lokakuussa. Etukappaleen kavennuksissa oli kuitenkin jotain häikkää ja neule vaati osittaista purkamista. Ufohan siitä tuli, mutta nyt päätin saattaa nutun valmiiksi tuolle omalle masuasukille. Kuvaushetken jälkeen olen saanut toisenkin hihan valmiiksi ja enää puuttuu toinen etukappale, pingottaminen sekä kappaleiden yhdistäminen. Jos nyt ainakin tämä valmistuisi fufoilun aikana!

Juniorin huppari

11 minuuttia nuoremman lapsukaisen puuvillainen huppari tuli valmiiksi ja siitä on lisää höpinöitä blogissa - kera ufopohdintojen... Uudet mallit ovat huudelleet pari päivää seireenien lailla ja sen vuoksi piti kerrata edellisvuosien ufoiluja (pistin ne omalle sivulle), jotta saisi lisämotivaatiota loppuihin.. *huokaus*

Kuvankin olisin tähän laittanut, mutta bloggeri ja minä ei tunnuta nyt tulevan toimeen:)

Edistystä kumminkin

Voi olla, että tämän kierroksen valmistuneiden saalis jää osaltani pieneksi. Eräs toinen neuleprojekti vie aikaa varsinaiselta fufoilulta, joten pääsen ufojeni kimppuun toden teolla vasta ensi lauantain jälkeen.

Hukkaan tämä ei ole kuitenkaan mennyt: ilman tänne ilmoittautumista hexagon-takki olisi varmaan lusmunnut piilossaan vuosia, nyt sain sen aktiivisesti työn alle jälleen.

Fufo-tili avattu täälläkin :)


Kohta fufokuu on puolessa välissä, joten sietääkin olla valmista. Kuvassa olevat sukat aloitin joskus kevväämmällä (junou ;)) mutta jäivät jalkoihin muitten murheitten painaessa. Japanilaiset sandaalisukat (kirjasta Suloiset sukat) tein Novitan Tennesseestä kolmosen puikoilla. Mulla on tosi pieni jalka noihin ton kirjan kokoihin nähden, joten joka ohjetta saa vähän mulkata. Silmukoita aloituksessa 56, ja varvasosia en enää edes muista, saattavat jopa olla keskenään erilaiset. Mutta kivat ovat ja tarpeeseen joten Kiitos Fufokuun, nämä tulivat valmiiksi!

ai juu, vähän tarinaa siis näistä sukista. Ensimmäinen sukka jäi siis kesken keväällä, johonkin puoleen väliin kärkeä. Sunnuntaina paistoi sitten parvekkeelle niin sopivasti, että otin nojatuoliasennon ja tarvikkeet mukaan, röhnötin soffalla ja tein ensimmäisen sukan loppuun ja aloitin toisen vartta. Toisen sukan teinkin melkein kokonaan sitten illemmalla paikallisella sataman terassilla, jossa ohikulkijat ihmettelivät, että eipä ole tuollaista terassilla ennen nähtykään ;) Näin.

Ja esittelyä vielä..

Olen Heini, ensimmäistä kertaa fufoilemassa. Olen neulonut periaatteessa aina, mutta viime syksynä hurahdin blogeihin täysin, kun etsin villasukkaohjeita netistä. Olen kullut on muillakin toisen sukan syndrooma, siksi kai ne aina ufoutuvat ;)
Ufoja tästä talosta löytyy enemmänkin. Jämistelystä jäi keskeneräiseksi A:n kaulaliina 7veikasta, sitten on pirate-mittensit kesken Ainosta omalla muokkauksella tietysti, sitten jotkut hyvin vanhat siniraidalliset villasukat nallesta, Vihervaara viimeistelyä vaille sekä Shalom-neule (syystä että tuli minulle kokoa teltta). Niin ja pari huivin alkua... Ja ja ja ja... Eli lista on loppumaton, mutta olen antanut itseni ymmärtää, että jollain muullakin taitaa olla noita ufoja jemmoissa...

Ihana vesisade tuolla ;) nam. Hyvä sää ja syy tikkuilla!

maanantaina, kesäkuuta 09, 2008

Puikoissa on oltu

Niinkuin etukäteen (itselleni) lupailin, tummanruskea tunikantekele on kyllä ollut koko rippileirin ajan teon alla, muttei valmis vielä. Nyt, kun olen kotiutunut taas rippileiriltä, niin eiköhän jotain ala valmistuakin, toivon...
Kiva oli leiri, mutta kiva on olla takaisinkin taas! Palaan lähiaikoina kuvien kanssa!
- Pikkuisen naama vihertää kateudesta, kun katselee, miten hienosti toisten projektit ovat edenneet.

ugh!

Nämä jäivätten kesken, koska olin unohtanut tehdä varteen ainaoikeata muutaman kerroksen ja nyt tuo reuna kääntyy rumasti. Ehkä elän tämän käsityönjäljen kanssa. Tuollanen pieni asia saa aikaan sen, että nämä(kin) oli hyljätty korin pohjalle.

Malli on Eeva Haavisto nro 31 rystypuolella ja kämmenpuolella 34. Puikot ovat 2,25 mm KnitPicksit ja lankana ruskea Lanett ja vaal.pun.kirjava Fabel. Peukalo on tavoistani poiketen ihan tavispeukku.

*huoh* enää muutama jäljellä ... yhdet lapaset ja sitten niitä ärsyttävän isoja töitä!! Helteellä on kiva kun villapaita makaa sylissä...

Ufo nro 2 selätetty

Kaarroketakki on muuttunut useaksi pikkukeräksi 7-veljestä lankaa. Enää 2 ufoa jäljellä ja kuukausi on vasta alussa. Olen tyytyväinen.

-Katri

sunnuntaina, kesäkuuta 08, 2008

Scaritsan tokat


Reilu vuosi sitten aloitetut polvekeraitasukat valmistuivat.

Lanka on niin kapearaitaista, ettei riville tulee kuin yksi kerros kutakin raitaa. Leveämpiraitainen lanka olisi sopinut paremmin tähän kuviopintaan.

Työssä oli kiinni kaksi pulleaa kerää, joista jäi vielä paljon jäljelle (ainakin 120 g) ja edellisestä lapastyöstäkin jäi lankaa. Kuinkahan paljon lankaa vapautuu ennen fufokuun loppua? ... ja lisääntyvätkö vapaat puikot? No, näistä töistä ei vielä puikkoja ole irronnut. Ne oli vedetty irti toisiin tehtäviin jo aikaa sitten. Puikkojen irrotuksen takia kenties tämäkin työ alunperin ufoutui, sillä lankojen selvittelyllä homma alkoi.