lauantaina, heinäkuuta 05, 2008

Onnea arvonnassa voittaneille!!

Sangen epätieteellisin arvontamenetelmin listasin sivupalkissa löytyvästä osallistujalistasta kaikki ne, joilta on edes yksi postaus tähän Fufoiluun - yhteensä 29 osallistujaa kun jätin itseni ulkopuolelle. Sen jälkeen rustasin nimilistan viereen numerot 1-29 ja arvoin satunnaislukugeneraattorilla viisi palkinnon voittajaa virallisten valvojien vedellessä sikeästi päiväunia:) Muistilapussani oli toisessa sarakkeessa palkinnon antajat ja toisessa tyhjät kohdat yhdestä viiteen, joihin sitten raapustelin satunnaislukugeneraattorin arpomia numeroita vastaavien ihmisten nimet...
Nyt rumpujen päristystä ja torvien toitotusta ja tadaa...
Arvonnassa onni suosi seuraavia henkilöitä:
Pelagia, Sahrami, Helmis, Tahruska ja Katri
Jotta palkinnot löytävät oikeisiin osoitteisiin, on arvonnassa voittaneiden tehtävä ottaa yhteyttä seuraaviin lahjanantajiin:
Pelagialle palkinnon toimittaa Helmis, Sahramille Pappi Puikoissa, Helmikselle Maartsi, Tahruskalle Marelo ja Katrille Outi (eli minä). Yhteydenotot voi laittaa tämän postauksen kommenteihin tai palkinnonantajien blogeihin.
Olisi hienoa, että jokainen palkinnon saanut tulisi vielä tänne kertomaan vastaanottaneensa palkinnon!

Aika siirtyä "omille sivuille"

Minulta alkaa fufopuhti pikkuhiljaa hiipua, ei voi mittään. Tunika on tämmöisessä vaiheessa:
Eikä minulla ole aikomusta sitä laatikkoon haudata, vaan jatkan sitä pikkuhiljaa "telkkarineuleena". Nyt kumminkin nuo ristipistot ja korttiaskartelu alkoivat viedä mukanaan - ja virkatakin tarttis... Siirryn siis tunikoineni mitä kohteliaimmin "leipäblogini" puolelle, ja väkertelen sitä muiden ohessa. (Se on muuten sitten lupaus - itselle - jonka aion pitää! Yhtään en ala puuvillasukkien neulomista, vaikka kuinka langat tuossa puoleensa kutsuvat.)
- Aika aikaansa siis kutakin. Kiitos seurasta, kaverit! Kivaa oli teidän kanssa. Ja onneksi olkoon hienoista saavutuksista!

perjantaina, heinäkuuta 04, 2008

Valmis täälläkin!Vihdoin ja viimein!


Ufohan oli kyllä fufo jo, kun purin sen edellisen pois. Kuitenkin ryhdyin vihreistä Isoveli-langoista tekemään uutta neuletta ja koska se oli melkoisen suuri operaatio, oli sillä(kin) vähän liiankin suuret mahdollisuudet päätyä taas ensi vuoden ufoiluun. Päätin siksi tehdä tuon villatakin valmiiksi tähän samaan saumaan ja nyt Se Takki siis on valmis!


Purettua lankaa muuten jäi jäljelle n. 60 grammaa, joten aika hyvin laskettu eli hihasta vedetty kulutusarvio. Enpä muuten tiedä, mitä olisin tehnyt, jos lanka olisikin nyt loppunut kesken. No, hihoja olisi varaa vähän vaikka lyhentääkin, mutta parempi kuitenkin näin. Tämä on ihan kamalan vaikea vaate kuvattavaksi, mutta blogista nyt löytyy jokunen otos + tietoja ohjeesta sun muusta langankulutuksesta.
Tänä vuonna multa siis valmistui + purkautui tasan yksi työ.
Ne hauskimmat ufot kun olen jo tehnyt aiempina vuosina, niin olen ihan tyytyväinen tähän tulokseen. Mielestäni olen kuitenkin oppinut jonkin verran kriittisemmäksi, eli uusia ufoja ei nyt enää ihan kauheasti jää nurkkiin pyörimään. Tuleepahan edes kerran vuodessa nekin tsekattua.
Kiitos kaikille tähänastisesta fufoiluseurasta! Voi olla, että miehen kesäloman myötä oma ufoiluni jää nyt taka-alalle ja katse suuntautuu pikku hiljaa kaikenlaisiin uusiin pieniin juttuihin.
Outi suorittaa vielä lähipäivinä arvonnan ja muutamat meistä jatkavat edelleen sinnikkäästi ufojen työstämistä. Tsemppiä!!
Ensi vuonna sitten viimeistään uusiksi!

valmis, valmis, valmis

Ensiksi: haluan kiittää kaikkia tukijoitani:
 • kaikki muut fufoilijat, olette luoneet yhteenkuuluvuden tunnetta ja kannustaneet minua eteenpäin
 • lapsiani ja perhettäni, olette kuunnelleet huokailujani ja katselleet palmikoita: 'kato, eikö oo ihana'
 • koiraani, olet ollut maannut koko ajan uskollisesti neuleen päällä, välillä ohjeen päällä
 • telkkarikanavia, mukavasti on tullut koko projektin ajan sopivasti rikossarjoja ja elokuvia
 • Novitaa, Samos on mukavaa lankaa tehdä palmikoita
 • jääkaappia, aina on löytynyt sopivasti välipalaa
 • Coca Colaa, on pitänyt minua pirteänä juuri sopivasti ja huolehtinut, ettei tule nestehukkaa
 • kahvia, on herättänyt minut aamuisin tekemään tätä työtä
 • ja vielä erityiskiitos Teille lukijat: ilman teidän kannustusta tämä projekti olisi muuttunut takaisin lankakeriksi.

Tekniset tiedot:
Malli: oma, palmikot ovat Dropsin palmikkosukasta
Koko: noin 150 cm
Lanka: Novitan Samos Lollopop (830), 630g
Puikot: 4,5 mm Novitat
Muuta: Samos on aivan loistava lanka palmikoihin, ei halkeile ja virheet on helppo korjata. Ei hikoa käsissä, vaikka oli tosi kuuma joinakin päivinä

Lisää kuvia löytyy blogistani!!

Ystävällisin terveisin, Katiija

torstaina, heinäkuuta 03, 2008

Sinnikkyys palkitaan?

Tämä Tennessee-paita on ollut vaiheessa ainakin viisi vuotta. Taisi olla tuo vartalo-osa liian pitkä ja löysä ja jäi sitten vaiheeseen. Hihoja on tullut tehtyä kaiken tikuttamisen ja purkamisen jälkeen vähintään kolme ja vieläkin ovat inansa liian pitkät, mutta enää en pura.

Lankaa kului melkein 600 g ja neule tuntuu päällä melko lämpimältä. Puikkoina on käytetty 4 mm:n puikkoja, paitsi edestakaisneuleissa 3 mm. Alla vielä lähikuva pinnasta, joka on jonkinlaista verkkoneuletta. Sinänsä pintana aika hauskan näköistä ja mukavaa ja helppoa tehdä.


Vieläkään en ole ihan varma tuleeko tätä käytettyä, mutta tulipahan ainakin valmiiksi.

Loppuraportti

Viimeinen ufoni valmistui vasta 1.7. En jaksanut enää iltamyöhällä viimeistellä tätä puseroa, vaan jätin sen homman aamuun.Tein puseron paljon ohjeen lankaa ohuemmasta langasta, sen vuoksi oma tekeleeni näyttää ihan erilaiselta kuin alkuperäinen:Hihat olen tehnyt (muistaakseni) ihan ohjeen mukaan, mutta vartolo-osan tein omasta päästä. Lankaa jäi vain pieni nöttönen, mutta onneksi se sentään riitti puseroon.

Ihan kiva pusero tuli, tulee varmaan käytettyä. Olen tyytyväinen itseeni kun sain sen vihdoin valmiiksi.

Nyt annan itselleni luvan unohtaa ufot hetkeksi ja aloitan jotain uutta.

Kiitos vielä kerran tästä kivasta tempauksesta! Ilman fufoilua olisivat omat ufoni saaneet jäädä ufoiksi varmaan ikuisiksi ajoiksi.

Lapanen löytyi

Löytyi sitten tuo lapasenteelmys:
- joka ensin oli jämälankaneule, sitten fufo, ja miksiköhän sitä nyt kutsuisi... Sisukkaasti sitä aloin tänään vääntää, vaikka muistan jo, miksi se jäi kesken: Sininen väri on hankala tuon kirjavan kanssa, kun siinäkin on sinistä. Kuviota on välillä vähän vaikea erottaa, näillä ikänäköisyyssilmillä. Olisihan se musta ollut mukava pohjaväri, mutta kun ei sattunut varastosta silloin löytymään. (Mustat menevät meillä aina ensin, kun tykkää äiti ja tykkää tytär.)
Onneksi malli on senverran helppo, ettei tarvinne kaivaa ohjetta esiin. (Missähän sekin lienee...) -Ylläoleva kuva ei ole muuten hääppöinen, mutta tarkennapas villasukkiini: taitavat nämä sininen ja punainen jämäkerä olla sieltä kotoisin...
EDIT 11:40: Ei hitsi, juuri, kun kerkesin itsevarmana todeta, että malli on helppo, huomasin, että olin tehnyt kuviossa virheen. Täytyi purkaa muutama kerros. Ja sitten sain tarpeekseni, ja purin koko roskan!
Kun ei tykkää niin ei tykkää, ja jos ei tykkää, niin miksi pitkittää armoniskua! - Mitä mieltä muuten olet Myyn kysymyksestä? (Ks. kuva)

tiistaina, heinäkuuta 01, 2008

Vielä ei kiitos ihan seiso...

Minun osaltani fufoilu onnistui oikeastaan ihan kohtuullisesti: alunperin kuvasin neljä ufoa, ja niiden lisäksi löytyi ensin pari muutakin ja lopulta myös sitkeästi piilotelleet isän villahousut...

Alkuperäisistä neljästä ufosta kaksi valmistui, yhden purin langaksi ja yksi on vielä kesken, kuten alla oleva kuva kertoo:Mutta huomattavaa edistystä on tapahtunut - ensin oli vain yksi värikynä, ja nyt niitä on jo kolme ja puoli... Viisi on tarkoitus kuopuksen torkkuhuopaa varten neuloa, ja eiköhän se heinäkuun aikana onnistu, kun on tuota lomaakin.

Toisessa kuvassani on se surullisenkuuluisa Regia Silk-huivi, jonka kanssa olen sen löytymisestä saakka pohtinut, että jatkaisinko vai en. Eilen illalla päätin että en, ja otin ja purin huivin pois.
Edelleen ovat siis kesken isän villahousut sekä orpoina pyörivät ne kaksi valmiiksi neulottua tilkkua, joiden tarkoitus olisi joskus kuulua olohuoneen seinäkoristukseen. Saattaapi olla, että päätyvät ihan muualle, tuosta alkuperäisestä ideasta kun tuntuu hohto jo hävinneen. Aika hoitaa, niinhän se on. Mutta ehkäpä tilkut vielä voivat esittää osaansa jossain muussa projektissa, sillä samoja lankojakin laatikoista löytyy. Katsotaan, mitä keksin. Isän villahousut - no, ei puhuta niistä juuri nyt... = )

Yhtä kaikki, kiva oli fufoilla kanssanne, ja jatkan sinnikkäästi ainakin niin pitkään, että saan tytön torkkupeiton valmiiksi, kun olen näin hyvään alkuun päässyt. Kiitokset emännöijille ja kanssakilvoittelijoille, nyt onkin hyvä taas jatkaa omatunto himpun verran kevyempänä!

Outin loppuraportti

Kesäkuu meni kuin siivillä ja ufojakin tuli nujerrettua ihan mukavasti: kahdeksasta keskeneräisestä viisi valmistui, yksi purettiin, yksi on vielä kesken ja yksi tuomittiin odottamaan aikoja parempia: Mystery Shawl edistyi hiukan, ohjeet löytyivät ja työ etenikin muutaman rivin, mutta sitten alkoi innostus lopahtamaan ja päätin jättää huivin tekeleen odottelemaan uutta intoa - saa nähdä koska löytyy!

Mutta keskeneräinen villatakki valmistuu mitä todennäköisemmin heinäkuun aikana ja ajattelin ufoilla niin kauan, että tuo villatakki muuttuu Fufoksi. Tällä hetkellä toinen hiha on pyöriötä vailla, toinen hiha puuttuu sekä shaalikaulus on vasta luonnosteltuna muistivihkoon. Saa nähdä miten sekavat piirrokset ja neulematematiikka kohtaavat - hiha näyttäisi osuvan aika hyvin kohdalleen, mutta laskutoimituksia ja luonnoksia vihkossa on jo aika monta sivua... On tässä sentään yhdistetty jo etu- ja takakappaleet!


Kaiken kaikkiaan ihan onnistunut kuukausi - aika loppui kesken Mysteryn ja tämän villatakin osalta, mutta niin vähän arvelinkin (liian monta työtä yhdelle kuulle). Aura-huivin alun purkaminen jäi hieman kaivelemaan, kun mun työskentelytapoihin ei purkaminen ole ennen kuulunut - ennemmin hampaat irvessä väkipakolla valmiiksi -tyyli on ollut vallalla.

Joten kohti uusia haasteita - postin mukana kolahti First Book of Modern Lace Knitting ja muutamia lankoja on tulossa, joten ne kait ovat palkinto? Hienointa on kyllä päästä taas aloittamaan uusia juttuja ilman, että neulekori pursuaa keskeneräisiä!

Kiitos ja kumarrus,

Outi

Huppari

Ei ehtinyt ei. Ei sitten mitenkään valmiiksi, mutta puolivalmiiksi. Hyvä niin. Tästä on hyvä jatkee tänään tikutusta eteenpäin.
Alkuun valmiina oli vain hihan aloitus. Siis yhden hihan. Siis tuo vaaleansininen.


Sitten alkoi loppukiri. Viikon verran aikaa ja aika on rajallinen ... sain urakoitua tämän verran.

Ja tänä aamuna näytti tältä... VALMIS!!

hih .. huijasin, tai oikeastaan kuva huijaa, en minä

ei tämä mitään valmis ole. Anteeksi huijaus. Vielä puuttuu raglan loppuun, kaulus ja huppu. Ja vielä se vetoketju.
Mutta kiitokset kauniit kannustuksesta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja tämä neulehuppari valmiiksi. Ilman Teitä, tämä olisi jäänyt korin pohjalle odottamaan ehtoota.
Lisää tämän hupparin vaiheista voi lukea blogistani.
Ystävällisin terveisin, Katiija

Luuserifiiliksillä

Plääh, en saanut yhtään objektia valmiiksi asti. Itse asiassa sain lisää ufoja odottelemaan valmistumista... Looser! Looser! Looser!

Sherborne Abbey on sentään neulottu nyt loppuun, langanpätkistä pitäisi enää pitää huolta ja napit kiinnittää. Lopputulos on todennäköisesti kokoa M tjsp, itse olen kokoa XXL tällä hetkellä. Ei oikein mennyt putkeen siis... Ehkä pikkusisaruksille?

Sherborne Abbey ilman nappeja

Chrysopolis edistyi pari riviä, hyytyi kun olisi pitänyt alkaa keriä lankaa vyyhdiltä jatkoa varten.
Uusia ufoja:
- Perhoslapasten alku
- Kaaospeiton tekniikalla tehty seinävaate? Loftista, jonka langanpäille pitäisi tehdä jotain tai vaihtoehtoisesti ostaa lisää lankaa
- Wisp on vähän pidemmällä, muttei vieläkään lähellä valmista, toistot alkoivat jo tympimään

Tallinna-juhannus 2008 037

Mitä tästä opimme? Neuloosi vaivaa edelleen kovasti, etenkin aloitusneuloosi vaivaa tosi kipeästi. Toivoton aloittaja on aina toivoton aloittaja...

maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Fufokuun päätteeksi

Näin ensimmäisen ufo-fufo-kuuni päätteeksi on tosi mukavat fiilikset. Mökiltä sängyn alta laatikosta löytyi neljä keskeneräistä työtä, joista yksi sai purkutuomion, mutta langoille jatkojalostus on jo suunniteltuna. Kaksi sain jopa valmiiksi.
Neljäs ei valmistunut tämän kuun aikana raivoisasta yrityksestä huolimatta. Ufoutumisen syyn voi ehkä arvioida ensimmäisestä kuvasta. Kädentiestä tuli jotenkin löperö ja innostus hiipui. Aloin fufoilun tiimoilta tehdä hihoja yhtä aikaa, mutta kesken kaiken huomasin, että toiseen hihaan on tullut virhe ja jatkoin vain toisen loppuun. Sen kiinnitin paikoilleen ja totesin, ettei näytä hyvältä, lörpöttää ja on liian pitkä. Lörpötyksen poistamiseksi oli purettava pääntien viimeistely ja viistottava olkapäät. Pöydällä olevassa kuvassa on uudelleen neulottu toinen hiha kiinnitettynä paikoilleen ja ensimmäinen on irrotettu ja jatkettu osittaisen purkamisen jälkeen. Siis enää vähän hihan pyöriötä, pääntien viimeistely ja pusero on vihdoista viimein valmis. Mutta se ei valmistu enää tämän kuun aikana.


Nämä työt olisivat varmaan sängyn alla edelleen ilman fufoilua. Seuraavana on vuorossa villatakki, josta puuttuu enää 1,5 hihaa. Muutama muukin keskeneräinen työ on tullut vastaan tämän projektin aikana.
Kiitos mukavasta seurasta kaikille. Pyhästi päätin tehdä kutimeni loppuun kertalaakista tämän jälkeen - vuoden päästä taas tavattaneen näissä merkeissä;)

Kukan ainoa tekele


Säälittävä yritys fufoilun saralla tällä haavaa =D Tämä olisi ehkä saanut jäädä tekemättä. Kalalangasta virkattu hattu. Lanka oli ohkaista ja koukku 1,5. Ihan meinas muutaman kerran mennä hermot. Ehkä jos tämän värjäisi...ja koristelisi...ja käyttäisi yksin ollessa =D

Katrin loppukiri

Taistelu kelloa vastaan on alkanut... Fufo-kuuta on jäljellä vielä pari tuntia ja yhden ufon haluaisin vielä saada valmiiksi ennen kuin kesäkuu vaihtuu heinäkuuksi.

Mitä luulette, onnistunkohan? Puserosta puuttuu enää muutaman sauman ompelu ja sitten se olisi valmis...Tikutin miehustakappaleita hullun lailla monena iltana silmät ristissä ja sainkin ne valmiiksi eilen illalla. Onneksi en kuitenkaan katkaissut lankaa, vaan sovitin miehustaa aamulla ja totesin kaula-aukon olevan liian pieni. Purin siis puseroa tänään vähän matkaa ja neuloin uusiksi. Onnistuin mokailemaan myös tällä uusintakerralla ja kaulus on nyt siis neulottu kolmeen kertaan.

Tein miehusta pyörönä ilman ohjetta, siksi onnistuinkin tyrimään sen kanssa niin paljon. Mutta nyt näyttää ihan hyvältä. Katsotaan sitten aamulla, tuliko pusero ajoissa valmiiksi vai loppuvatko minuutit kesken uupuneelta neulojalta...

Tässä vaiheessa todettakoon, että fufoilu oli oikein kivaa ja kannustavaa. Sain hyvin poistettuja vanhoja ufoja kaapin pohjalta ja nyt on hyvä mieli. Ensi kerralla ehdottomasti mukaan taas!

-Katri

Infoa loppuarvonnasta

Niin se kesäkuu vaan alkaa olemaan loppumassa. Aika on vierähtänyt taas niin nopeasti, hyvässä seurassa on ollut kiva tehdä ufoja fufoiksi! Kiitoksia teille kaikille!
Kuten Helmis jo kirjoittikin, niin Fufoilujen lopuksi suoritetaan perinteiseen tapaan arvonta. Palkintoja on viisi ja ajattelin arpoa ne tämän viikon lopulla, joko lauantaina tai sunnuntaina. Koska kyseessä ei ollut kilpailu eikä Fufoilussa ole voittajia, niin arvontaan osallistuvat tällä kertaa kaikki tähän blogiin blogimerkinnän jättäneet fufoilijat (pelkkä kommentti ei siis riitä). Joten vaikka et olisi saanut mitään valmiiksi, mutta olet osallistunut Fufoiluun vaikka jättämällä sääliä ja kannustusta anelevan postauksen sängyn alla majailevasta ufopussukasta, niin olet mukana. Eli jokainen pientä aktiivisuutta osoittanut fufoilija osallistuu arvontaan (vielä ehtii, käyn viikonloppuna postaukset läpi). Kuulostaako reilulta?
Palataan tuonnempana arvontaan. Vielä ehtii tekemään jotain ufojen nujertamiseksi ja elämä jatkuu heinäkuussakin... myös ufoilla!

Loppuraportti?

Vai mites se nyt oli, jatkuuko? No, tämän kuun saldo oli valmiit kesäsukat ja esikoisen villapaita, lisäksi serkun huivi on kasvanut varmaan saman verran mitä sitä oli ja unipussikin edistyy eli toinen hiha tuli valmiiksi, olkasaumat ommeltua ja huppu on puolivälissä. Meinaa vaan uskonpuute iskeä, kun koko on 80 ja tuntuu, että tuonne mahtuisi isompikin taapero vauvan sijaan... kattoo nyt sitten, kenelle se päätyy lopuksi. Vuori olisi kiva, mutta iskeekö laiskuus siinä vaiheessa?

Tyytyväinen olen saldoon ja aion nuo toisetkin saattaa loppuun kesän aikana. Kyseltiin, että millä palkitaan... Pojan ilme ja into jo olivat isot palkinnot paidasta, ja samoin sukat itessään kun itelle olivat. Ja hauskempaa aloittaa uusia töitä, kun vanhat ei kummittele. Pidetään peukkuja, että arvonnasta napsahtaisi jotain :)

Kiitokset kaikille, oli kiva fufoilla yhdessä!

*edit* Löysinkin vastauksen ekaan kysymykseeni eli mielelläni jatkan vielä unipussin ja huivin näissä merkeissä valmiiksi täällä :)

Puseroa puikoilta


Saanen ylpeänä ilmoittaa, että sain valmiiksi miehen puseron! Työstä oli valmiina ennen tätä kuuta vasta takakappale, ja kun kolmosen puikoilla tikutin, niin kyllähän tuohon aikamoinen määrä silmukoita upposi. Blogissa lisää jorinaa ja kuvia.

Sain fufo-kuun aikana valmiiksi virkatun huivin ja tämän paidan. Kiitokset emännille ja muille fufoilijoille!

Palkintoa itselle

Miten siis palkita itsensä (purkamis)urakan jälkeen? Tietysti ensin kaikella sillä, mitä Helmis ehdotti: leivoskahveilla, tietty, lisälanganostoa on tehty jo jne. Ja: - Ristipistoilla! (Kuten
Monty Python sanoi: "Ja sitten jotain ihan muuta!")
- Paitsi, että se TV-neule jatkuu edelleen...

Valmis nuttu ja loppuraportti

Sain eilen valmiiksi vauvan nutun, joka jäikin ainoaksi loppuun saatetuksi ufoksi. (Kaksi sentään tuli puretuksi aiemmin.) olen ihan tyytyväinen saldoon, sillä jokainen ufo on pieni paino neulojan varastoissa. Tämä nuttu pääsee jopa käyttöön ensi talvena (tai keväänä?). Tarkempia speksejä pääsee tarkastelemaan blogistani, johon otsikon linkki johdattaa.Jatkan kyllä muutaman muun kanssa mielelläni fufoilua, sillä ainakin yhdet ufoutuneet sukat ovat jo melkein valmistumassa. Kiitokset taas tempauksesta, vaikka saldoni jäikin tällä kertaa vähän laihaksi!

OutiL:n loppuraportti

Ei sitä paljoakaan ehdi kuukauden aikana. Etenkään jos tekee kaikkea muuta kuin näitä vanhoja. Tässä kuitenkin loppuraporttia.

1.Pusero Novitan Tahiti-langasta, muutoin valmis, mutta huomasin, että olen tehnyt sen liian lyhyeksi. Pitäisi jatkaa etu- ja takakappaletta kerän verran, valmistunee tämän kuun aikana. =>muutoin valmis, mutta saumojen ompelu puuttuu vielä. Ehkä tänä kesänä?

2. Salomonsolmuilla tehty huivinalku, viime keväänä ostetut Brilla-langat, huivi aloitettu joskus talven lopulla. Virkataan varmaankin valmiiksi, joskus. => purettu, unohdettu.

3. Fifi-huivi, mistä lie HuutoNetistä ostetusta langasta. Aloitettu vuonna kivi ja kirves, valmistuu kun valmistuu. Ohutta ja keinokuituista. => tehty hieman eteenpäin, silti vielä pahasti kesken.

4. Samos-langasta viime keväänä aloitettu pusero. Menee varmaankin purkuun. Ei innosta. => purettu.

5. Novitan Hawaiji-langasta tehty pusero, hihat vain puuttuu. Jää harkintaan tehdäänkö hihat ja miten (neuloen/virkaten) vai jääkö topiksi. => harkitaan yhä, piilotetaan kaapin pohjalle ;)

6. Kiri-huivi Korialta viime keväänä ostetuista Bambu-langoista. Valmistuu varmaankin joskus, hidasta ohuen langan takia. => neulottu pari riviä, tämä on niitä ikuisuusprojekteja.

Kiitoksia tempauksen järjestäjille, tämä oli .... hmm..... terapeuttista...... näkyjään työt jää kesken, jos ei kiinnosta enää. Eikä sitten kiinnosta myöhemminkään. Ehkäpä joskus loput työt ilmestyvät blogiini valmiina, kuka tietää.

Loppuraportti

Kaikkiaan neljä ufoa muuttui valmiiksi töiksi.
1. Jotkut kauan, kauan sitten neulotut sukat olivat päättelemättä. Nyt siis vasta lopullisesti valmiit!
2. Vaippahousujen päättely oli myös jäänyt tekemättä ja nyt ne edes on valmiit ekalle lapsenlapselle! Neuleasu on edelleen ufo-kasassa.
3. Isoveli-langasta joskus aloitetut lapaset kaipasivat toiseen lapaseen kärkiosan ja peukalon ja niin nekin valmistuivat.
4. Palmikkoneulepuserokin valmistui. Viime vuoden ufoilussa se eteni hieman ja vuoden odottelun jälkeen se valmistui vauhdilla. Olisikohan ollut osuutta juhannuksen sateisilla ilmoilla?

Ufoilua jatkan hiljakseen tässä kesän aikana; aluksi kaiketi tuo lapsenlapsen neuleasu on otettava käsittelyyn.

Kiitos kaikille kanssakulkijoille ja erityisesti Helmikselle, joka jaksoi taas innostua puuhaamaan fufoilua ja olemaan emäntänä! Aina joku valmistuu ja ei ole mielessä/takaraivossa harmittavana möykkynä.

Loppukiri

Nyt on siis vihoviimeinen loppukiripäivä kesäkuun osalta.
Raportoikaapa vielä, miten ufoilu on sujunut. Muistattehan, että purkaminen lasketaan myös täysivaltaiseksi ufoiluksi. Monikin on kertonut, miten helpottavaa on ollut päästä eroon jostakin ikivanhasta keskeneräisestä työstä. Onpa niitä purkulankoja saatu heti uudelleen puikoillekin, vallan hyvin tuloksin!

Outi-emäntä on luvannut suorittaa arvonnan lähiaikoina - nyt kannattaa siis vielä ilmoitella ufopuuhistaan!

Mitenkäs kanssaufoilijat aikovat palkita itseään? Lissää lankaa? Kunnon mansikkaleivoskaffit? Muuta kivaa? Antakaas hyviä vinkkejä :).

Kiitos kaikille mukanaolosta - ja heinäkuussa siis jatkot halukkaille :).
Mulla olis 1 ja ½ hihaa vielä....

Loppu raportti

Valmiiksi tän kuun aikana tuli 4 työtä ja ilman tätä ei varmastikkaan kaikki olisi valmistunut. Kiitos tästä tempauksesta.

Ensimmäinen valmistunut oli Kummityttöni villatakkiToinen valimistunut oli PipoKolmas valmistunut oli lapaset
Viimeiseksi eli neljänneksi valmistui kasa lappuja ystävyyden peittoon

Edes jotain valmista


Tadaa!!!
Uskomatonta kyllä, mutta sain jotain ihan valmiiksi asti säädetyssä ajassa. Kuvassa komeilee Muropaketin villapaita - tosin neule on sen verran reilu ja joustava, että menee esikoiselle ja neitillekin. Paitaa ei tosin ole siloiteltu mitenkään, se on menossa pesuun ennen käyttöönottoa. Langat olivat marinoituneet lankakaupassakin jo varmaan parikymmentä vuotta ja omissa jemmoissani muutaman vuoden, ehkä niihin on pikkaisen tomua kertynyt...
Ei mikään mestarinäyte (etenkin saumat ovat paksut), mutta ensimmäinen isompi työ moneen vuoteen. Jospa tämä tästä.

Nyt työn alla on GreenDay-liivi (ullan ohjeella), se tuskin tämän päivän aikana valmistuu. Liivistähän puuttui etukpl:n puolelta toinen olka ja takakpl:n puolelta muutama sentti, olkien yhdistäminen ja resorit. No, nyt puuttuu enää kädenteiden resorit!

Ahkeroinnista ilahtuneena olen päättänyt palkita itseni jollain kivalla ja nopealla työllä. En vain ole keksinyt vielä, mitä se olisi. Ehkä villahousut nuorimmaiselle... Onnistuin hukkaamaan sen päättelemättöman nukenpaidan, se pitäisi tehdä tänään valmiiksi.

Saldoni on tällä hetkellä yksi valmistunut työ, yksi hyvin edennyt työ ja kolme purettua työtä. Etenkään tuohon purkamiseen en olisi ryhtynyt ilman Fufoilua, tapanani on marinoida keskeneräsiä töitä maailman tappiin.

sunnuntaina, kesäkuuta 29, 2008

Loppusaldo?

Loppujenlopuksihan tuo kuukausi oli aika pitkäkin aika, ainakin vanhojen ufojen esiinkaivamiseen... Jos oikein laskin, päivänvaloon nousi 15 ufoa. 16. ei noussut, kun en sitä löytänyt.

Sikäli saldo oli positiivinen, että tarkoitus oli saada ikivanhat isoäidinneliöt käyttöön, ja niin niille - neuletunikan osana - sitten tapahtui:

Vartiosotilasnukke oli yllätyslöytö, ja koska kaikki osat oli aika päiviä sitten valmiiksi neulottu, ei tarvinnut kuin täyttää heppu ja ommella saumat:

Eli siinäpä sitten ne kaksi valmista, eli sikäli onnistuminen oli 200% (kun odotus oli vain yksi valmiiksi).

Kymmenisen työtä päätyi purkuun, mikä ei ole ollenkaan huono ratkaisu. Miksipä hautoa vuosikymmeniä tekeleitä, joita ei koskaan tule valmiiksi saattamaan.

Ainoa, mikä jäi harmittamaan, oli tumpuntekele, josta en sinnikkäistä yrityksistäni huolimatta onnistunut löytämään kuin kuvan:

Etsinnät siis siltäosin jatkuvat.

Tämä tekele jäi vielä kesken:

Kestikin tosi kauan ennen kuin keksin, mikä siitä voisi tulla. Tätä nyt jatkan ja katsotaan sitten. Hyvä on kumminkin olla tuommoinen "telkkarineule", kun esim. kirjontatöitä on tosi vaikea tehdä englantilaissarjojen ääressä.

Joukko oransseja virkattuja lappuja odottaa pääsemistä taidenäyttelyssä hienosti sanottuna installaatioksi. Ja keltainen verhokappahan päätyi tytön leikkeihin, että käyttö sekin. - Mutta siis: taistelu jatkuu! Yksi neule kesken, toinen edelleen hukassa. Mutta elämä olisikin tylsää, jos saisi kaiken valmiiksi, eikö?

KirsiJ:n saldo kesäkuulta

 1. Lehmushuivi valmistui, johon en ikinä uskonut. Tosin siitä tuli aika pieni, mutta kuitenkin.
 2. Perhepeitto sai muutaman silkun lisää ja jatkuu jossain vaiheessa suikaleista.
 3. Cocos-topin alku purettu kerälle. Siitä on jo uusi suunnitelma.
 4. Myöhemmin löytynyt raitapaidan alku purettu myös. Langat jo muissa muodoissa.
 5. Topin rintamuskappaleet ja vielä purkamaton Samos-pätkä odottavat jatkoa.

Eli 1 valmistunut, 1 jatkunut, 2 purettua ja 1 odottaa...

Tässä vielä kuva Lehmus-huivista: