perjantaina, kesäkuuta 20, 2008

Helposti voitettavat ufot

Sateisen juhannusaaton ratoksi etsiskelin tumpuntekelettäni, jota en nyt millään ilveellä löytänytkään. Sen sijaan lankalipastoista tupsahti kolme kappaletta "ei-mitään":
Toistakymmentä vuotta vanha puserontekele - siitä etukappaleen keskikolmannes. (Sitten alkoi kyllästyttää, muistan! - En päässyt koskaan parhaaseen osaan, johon olisi tullut kauniit, kirjotut koivut.) Toiseksi keltaisen villatakin takakappale, josta kaikki lapsemme ovat jo kasvaneet ohi. Kolmantena etnoponchosta jäänyt jämä, kun poncho muuttuikin hameeksi, ja purin siitä kaula-aukko-osan pois. - PURETAAN KAIKKI:
Kerrankin purkaminen ei kirpaissut yhtään. Ja kertyi herkullisenvärinen jämäsaalis!

torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Scaritsan kolmannet

Vuonna 2005 aloitetut raitalapaset olivat vain peukkuja ja päättelyitä vaille valmiit. Lanka löytyi ja peukut neuloutuivat. Vielä piti kuitenkin odotella kolme päivää, että sain lankapäättelyinnostuksen.

Valmista tuli. Eskari-ikäisen syksyinen lapastilanne näyttää jo nyt, ennen juhannusta, hyvälle. Jo toiset lapaset hänelle fufoilun aikana :)

keskiviikkona, kesäkuuta 18, 2008

Kotkan lapaset
Sainpa kuin sainkin edes yhden fufon aikaiseksi! Olen kyllä neulonut tässä kuussa muutakin, mutta mutta mutta. Ensimmäisen viikon olin uskollinen pahimmalle ja häiritsevimmälle ufolleni, ja neuloin sitä kuin heikkopäinen. Sherborne Abbey on saanut melkein yhden hihan ja olen hyvin kainaloiden alapuolella menossa miehustassa. Se siis etenee sittenkin! Se vain on niin hidas ja puuduttava neulottava, että oli ihan pakko neuloa muutakin, siis uutta...
Palautin itseni ruotuun, kun teki mieli saada ufo pois nurkista ja muutin mallikuvion kärkeen sopivammaksi (piirtelyyn meni yksi ilta kevyesti) ja kilkuttelin kolmosen puikoilla useampanakin iltana, jotta sain nämä lapaset valmiiksi. Kirjoneule on minulle vielä vaikeaa! Ihan hyvät tuli. Onneksi oli viileitä päiviä, niin ei hiostanut neuloa. Nyt voi vaikka kesä taas alkaa.
Keskeneräisiä talossa on vielä. En laske ufoksi kuin tuon Sherbornen. Paitsi jos samat on vielä koulujen alettua kesken, on ne sitten ufoja. Ni.
Tsemppiä kaikille jotka aikoo pinnistellä fufoillen! Mulle riittää, että Sherborne etenee vähän kerrassaan, ja ettei nyt keskeneräiset viivy puikoilla liian kauan. Tosi kiva on seurata miten kukakin edistyy.

Löysin minäkin pari lisäufoa

  1. Oranssista Cocoksesta aloitettu ainaoikeineuleella toppi ---> purkuun. Sain kerän (100g) lankaa.
  2. Purinhan mä muutakin...miettii...missä se nyt on? Ai juu...pieniä Vaaka-tilkkuja aloitettuna tarkoituksena tehdä tyynynpäällisen toinene puoli. Osa näistä purettu aika alkuun ja aloitin tuolinpäällisiä. Keltaisesta on jo 75 % tehty, eli päätyy uuteen projektiin.
  3. Vielä tuolla korin pohjalla olisi toppiin tehdyt yläosat ja raitapaidan alkun. Mistä näitä ufoja aina vaan riittää? Siivotessani lankasäilöjäni niitä löytyi. Ähhis!

Saiskohan nää viimeisteltyä

Siis saisinkohan tähän kuuhun vielä mahdutettua näiden palasten viimeistelyn. Ne on menossa Pirjolle ystävän peittoon palasiksi, mutta toiveissa olisi saada nuo 19 palasta viimeisteltyä ennen tän kuun loppua. katsotaan miten käy.

Puolivälin tuntumassa

Kesäkuu on jo vähän yli puolivälin ja aikas hienosti on monella taas ufoilu päässyt alkuun! Suurenmoiset onnittelut jo nyt kaikille teille tarmokkaille ja sisukkaille ufoilijoille, jotka olette jo tarttuneet härkää sarvista ja ufoja langoista!
Minusta on aina erityisen hauskaa - ja joskus jopa liikuttavaa - lukea näitä ufojenselätystarinoita!!

Nyt on sitten vielä toinen puoli kuukautta jäljellä!
Loppupuolella kesäkuuta on luvassa myöskin arpajaiset osallistujien kesken. Maartsi sekä allekirjoittanut olemme luvanneet lahjoittaa niitä varten voitot. Kiitos Maartsille jo etukäteen!!
Mikäli joku muu haluaa myös lahjoittaa jotain arvottavaksi, ilmoitelkaa minulle.


Täytyy nyt vielä nolona tunnustaa, että oma ufoiluni ei ole vielä päässyt oikein edes alkamaan. Olen kyllä pyrkinyt kovasti välttämään uusien ufojen synnyttämistä, saavutus kai sekin :). Luultavasti täällä täytyy vähintäänkin purkaa jotain, ettei ihan nollille jäisi oma saldo.


Hyvää ja tuloksellista ufoilunjatkoa kaikille sekä hauskaa keskikesän juhlaa!!
Ufoilemisiin!

Pikku-ufo oli helppo tapaus!

Englantilainen vartiosotilas ponkaisi ikkunalaudalle illalla n. klo 22:
Siinä olikin sopivasti haastetta. - Miksi ihmeessä en ollut saattanut sitä aiemmin valmiiksi, kun ei tuon suuremman työn takana ollut?
(Meidän pikkuneiti muuten kaipasi sotilaalle asetta, mutta tämäpä onkin pasifisti!)
Saapa nähdä, vieläkö viitsisin jatkaa ufojen parissa, vai siirtyisinkö jo ristipistoon. Jostain syystä kiehtoisi nyt enemmän... Ans kattoo ny!

tiistaina, kesäkuuta 17, 2008

Dodiid!

Että silleen. Vihdoinkin on tunika käyttövalmis! (EDIT: Pikkuneiti nappasi kuvan, joka on "hämärät olosuhteet huomioonottaen" jonkinmoinen...)
Ja kovasti yritin ottaa lähikuvaa helman helmikoristelustakin (pujottelin siemenhelmiä neuleen mukaan. Oli vaivalloista, mutta lopputulos on ihan ok), mutta yritykseksi sekin taisi jäädä, kun tuo langan väri on niin tumma:
Mutta näytti miltä näytti, fufoilun kannaltahan olennaista on, että valmista tuli! Nyt siis bobbyn pariin.

pipo selätetty

No niin nytten on sitten saatu tuo pipokin valmiiksi lopulta vaikka aikasemmin lupailinkin sen olevan valmis. Novitan malli Nalle langasta. Pää apuna minulla on ollut ilmapallo :)

5/8 ufoista

Kuten otsikosta käy ilmi, on viisi kahdeksasta ufosta nujerrettu pienten sukkien valmistumisen myötä. Kuudes eli varrasvirkattu huivi on saanut mittaa puolisen metriä lisää, seitsemänteen (itsesuunniteltu villatakki) on toinen etukappale puikoilla ja kahdeksas (mystery shawl 3) on siirretty vajaan kymmenen sentin edistymisen jälkeen odottelemaan aikoja parempia... Kun ei nappaa, niin ei väkisin viitsi vääntää.


Saa nähdä miten käy, saanko mitään tässä kuussa valmiiksi vai sorrunko vain aloittamaan uusia. Yhden uudet sukat, Conwyt, oli "pakko" luoda ja muutama muu juttu polttelee kovasti mielessä... Toivoisin kovasti saavani metrin verran virkkausenergiaa tuohon varrasvirkkaukseen! Jos edes sen saisi valmiiksi?

UFOt kaivettu esiin

Valitettavasti en kuvia saa nyt, koska majailemme kamerani kanssa tällä hetkellä eri kaupungeissa. Mutta tein jo neljä kerrosta superhyperextraUFOoni. Se on villapaita, joka on aloitettu joskus viime vuosituhannen puolella... Takakappaleesta puuttuu jonkin verran, sitten pitäisi yhdistää kappaleet ja neuloa kaulus. Ei puutu paljon, mutta samassa tilanteessa onneton UFO on ollut noin kymmenen vuotta. Onneksi lankana on musta Seiskaveikka, joten sitä saa lisää, kun tuo työssä kiinni oleva kerä tuskin riittää loppuun saakka. Ja varmana teen paidan valmiiksi, vaikkei se ehkä enää mahdu päälleni :)
Muut UFOt tältä vuosituhannelta
- päättelyä ja yhdistelyä vaille valmiit pöksyt ja töppöset vauvalle, aloitettu 2002 syksyllä. Näihin sopivan neuletakin tein kiukulla valmiiksi ja se käväisi kai kerran lapsukaiseni päälläkin. Mutta nuo setin muut osat jäivät kaappiin virumaan keskeneräisinä.
- villainen, virkattu lisäimu kestovaippailuun, aloitettu varmaan 2004 kesällä
- yksi grafiitinharmaa vauvan sukka kaipaa paria, tämäkin aloitettu ehkä 2004, onneksi on lankaa jäljellä
- 4 keskeneräistä neulottua Vaaka-tilkkua tältä vuodelta, lankaakin näihin on
- monen monta virkattua Vaaka-tilkkua tältä ja viime vuodelta, odottavat sopia lankamyttyröitä kavereiksi

Pohjiskin ilmoittautuu

Joo, unohtu vähän kirjoitella tännekin... :D No mutta, lista ufoista löytyy täältä. Viikonloppuna sain valmiiksi kahdet säärystimet, valkoiset ovat olleet kesken lokakuusta asti, raidalliset ehkä maaliskuusta? Tai helmikuusta, en muista. :)

Lisää tietoa näistä löytyy täältä. Tuskin tämän fufoilun aikana mitään muuta valmistuu, ellen sitten intoudu purkamaan jotakin. :)

Lisää ufoja tupsahti esiin

Siivoilin viikonloppuna kotona ja takan päältä pöllähti yllättäin esiin kaksi ufoa lisää. Molemmat on aloitettu joskus viime syksynä/talvena, mutta ne ovat syystä tai toisesta jääneet kesken.


Gjestalin Ullteppegarnista piti tulla huovutetut lapaset, mutta nyt taidankin muuttaa suunnitelmaa ja tehdä tästä tölkin/pullon viilentimen. Sellaiselle olisi näin kesällä enemmän käyttöä kuin lapasilla. Ainakin toivon niin. Tämä ufo voisi vielä valmistua kesäkuun aikana.


Korissa on kaarrokepuseron alku Nallesta. Se on vasta noin alussa, joten taidan suosiolla jättää sen syksyn projektiksi.

- Katri

Uusi pikku-ufo- ja vanhasta melkein valmista

Ji-huu! Nyt löytyi fufoilijan unelmaufo! Ihan muuta etsiessäni ja sohvapöydän välikköä aamutokkurassa tonkiessani pölyisen lankakorin pohjimmaisena oli:
- Eli siis mikä? Bobbynhan siitä hahmottaa, mutta yhtään en muista, MIKSI olen joskus alkanut moista värkätä. Olisinkohan ajatellut pikkuneidille leluksi joskus vuosia sitten, vai pyhäkoulukäyttöön satunukeksi? Joka tapauksessa on varmasti vuosien takainen tekele!
Jotenkin noista paloista pystyy noin silmämääräisesti arvaamaan, mihin kohtaan mikin osa kuuluu sijoittaa, joten eiköhän tuosta valmista tule... (Toinen kengänruoto puuttuu kuvasta: tipahti matkalla kuvauspöydälle.) Ainakin on pieni työ, joten enköhän tuon ehdi ennen kesäkuun loppua:)
Tunika makaa lattialla kostutettuna:
Ei se oikeasti noin murheelliselta näytä. Sattui kuvaushetkellä vain olemaan jotenkin vinossa, kamera tai kohde (tai kuvaaja?) Otan siitä paremman kuvan, kun se on kuivahtanut. (- Muuten: miten tuo märkä alpakkalanka haiseekin ihan samalta kuin meidän koira sadepäivänä?)

maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Vähällä vaivalla valmistuneita

Kaksi ufoa valmistunut on valmistunut viikonloppuna ja nyt kamerassa riitti energiaa kuvaukseen. Heti alkuvuodesta kun olin kuullut tulevani mummiksi aloitin vaippahousut virolaisesta hahtuvasta. Neuloin yksinkertaisella hahtuvalla ja jossain vaiheessa tuli uskonpuute; onkohan nämä nyt oikean kokoiset? liian ohuet? (Kun omat lapset olivat pieniä ei tuollaisia vaippahousuja ollut, ei ollut kyllä mitään hienoja vaippojakaan. Oli paksuja vaipan mokkuloita ja muovisia vaippaliinoja, paitsi meillä käytettiin ihon takia sideharsovaippoja.) Sitten vaippahousujen teelmys hautautui johonkin kassin pohjalle, josta viime viikolla tuli esiin. Saumojen ompelu ja huovutus kevyesti ja nauha Stepistä ja siinä se oli. Ovat odottamassa nekin...

Ufo numero 3 eli joskus Isoveljestä aloitetut lapaset aikuiselle. Toisesta lapasesta puuttui kärkiosa ja peukalo ja niin hups! nekin tulivat valmiiksi.

lupaamani kuvaTässä täänyt on sitten valmiina ja napeistakin oikein lähikuva. Työ on Samoksesta ja malli novitan.

Kaksi purettua

Fufoiluun osallistuvana olen melkeinpä velvoitettu purkamaan edes muutaman muuttolaatikoista löytyneen ikuisuusprojektin. Itse koolatusta villasta neulottu lapanen on aloitettu ehkäpä vuonna 2006, mutta ei ole koskaan saanut peukaloa tai paria. Malli on liian kapea ja pitsistä tuulee läpi. Illuusioneulesukat taas on aloitettu jo 2005/06 talvella ja varsi on ilmestynyt jopa blogini ensipostauksessa. Sukista oli tulossa kuitenkin aivan liian leveät, joten purkuun meni. Ehkä nämä langat saavat vielä joskus uuden, onnellisemman elämän...


Yksi valmis


DROPS Nilkkasukat
Ohje: DROPS design, Malli nro FA-030
Lanka: Garnstudio's Fabel Superwash, väri 159
Puikot: 2,5 mm
Kulutus: 42 g
Koko: 38/40

Nämä olivat uusin ufo, jonka kiireellä saatoin loppuun :) Eilen valmistuivat ja sitten jatkui pojan paidanhihan kutominen. Taisin väittää viimeksi, että sitä tai unipussia on jäljellä 1,5 hihaa, mutta onhan noissa kummassakin jo yksi hiha valmiina! Homespää... Eli ei paljoa vailla olisi kumpikaan :)

sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

Fufo 1 & 2

Kaivoin mökillä sängyn alta laatikon, jossa on marinoitunut neljä neuletta.


Tästä valkoisesta Tennessee-neuleesta puuttuu hihat. Pusero on ihan istuva tai ainakin oli silloin, kun se valmistui, mutta lankani ja ohjeen tiheys eivät täsmänneet ja laskutoimitukset olivat haasteellisia, joten se on jäänyt odottelemaan aikaa parempaa.Raitapaita on tehty keskimmäiselle ihanasta Novitan Bambinosta. Pääntiestä tuli liian tiukka ja kuten tiedätte, purkaminen on tylsääää, varsinkin kun pitää irrottaa hihat, langanpäitä on miljoona ja.. Muutaman kerran on keskimmäinen puseroaan kysellyt, josko tänä kesänä valmistuisi.Rakastan paisley-kuvioita ja puikoilla on ollut villatakki, itselleni tietenkin, jo iät ja ajat. Sen kohtaloksi tuli kuitenkin tämä:Lankana vadelmanpunainen on kaunis ja se muotoutunee uudessa elämässään edelleenkin villatakiksi, jossa on reunassa palmikkokuvio. Kuviolangat päätynevät mökille vierastossuiksi. Malli on jo niillekin löytynyt.Muinoin aloitettu ja kesäkuussa 2006 "valmistunut" vihreä neule, tuli todettua jo 22.6.2006 epäonnistuneeksi. Ajattelin lyhentäväni jakun lantiopituiseksi. Harmitti kuitenkin, kun homma oli aloitettava reunakaitaleen purkamisella. Harvemmin olen myöskään lyhentänyt neuletta, joten hirvitti, että katkaisen langan väärästä kohtaa tai jotain. Eilen aloitin lyhentämisen ja kun olin saanut silmukat puikoille, tarvi vain tehdä neljä kerrosta resoria päättelyineen. Tänään nostin etureunan silmukat puikoille, onneksi maa on liian kosteaa yöllisen sateen jäljiltä, joten hyvällä omalla tunnolla saattoi radion siivittämänä tehdä toisen fufon loppuun rikkaruohojen kitkemisen sijaan. Saa nähdä, tuleeko tästäkään käyttökappaletta.Malli: Novita & Moda 1/2001 # 12-13.
Lanka: Novita Maxi ( 60 % puuvillaa, 40 % akryyliä)
Puikot: 5 ja 5,5 mm.