torstaina, heinäkuuta 02, 2009

Grande Finale

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös viralliset fufoilut - epävirallisissa merkeissä varmasti monella on vielä ufoja "kynittävinään". Mutta kaksi reipasta ufojen nujerruskuukautta on takana ja maineen sekä kunnian lisäksi ufoilijoiden kesken oli palkintoja arvottavana. Joten suoraan asiaan:

Omavaltaisesti arvoin ensimmäiseksi palkinnon, jonka luovutin itse. Ensimmäisen ufo-fufo- palkinnon arvontaan osallistuivat kaikki ne, jotka ovat saaneet jonkun ei neulotun/virkatun -ufon valmiiksi. Tässä kategoriassa satunnaislukugeneraattori suosi KIO:ta.
Seuraavaksi arvoin samaisella generaattorilla kaksi Marelon lahjoittamaa palkintoa kaikkien osallistujien kesken: onnetar oli tällä kertaa suosiollinen NÄPILLE ja VILLAVIRVELLE.
Tämän jälkeen oli vuorossa pääemon eli Helmiksen luovuttama palkinto, joka satunnaisesti arvottuna osui ARJALLE.
Ja lopuksi arvoin kaksi Taika-Taigan lahjoittamaa puikkopussukkaa, jotaka osuivat TALUTTIMELLE ja KOUKKUHELMELLE.
Jotta palkinnot löytäisivät oikeisiin osoitteisiin, pyydän sekä lahjoittajia että palkinnon voittaneita laittamaan pikaisesti viestiä yhteystietoineen osoitteeseen oujova@yahoo.com.
Kiitoksia kaikille ufoilijoille, on ollut taas mukavaa ufoilla ja seurata toisten valmistuneita töitä. Omat ufoni tulivat nujerretuksi, mutta kasa uusia töitä on jo puikoilla - eiköhän ensi vuodellekin taas jotain löydy!

Loppusaldoni

Yksi patalappu tuli valmiiksi, yksi pitsihuivi, yhdet sukat neuloutuivat valmiiiksi ja yksi sukanalku purettua. Neljä siis valmistui ja monta on kesken... Jää pesämuna ensi vuodeksi!

Kiitos kaikille kanssabloggaajille. Aina kävin katselemassa, vaikka en jaksanut/ehtinyt kommentoida. Jos ei olisi ollut fufoilua, niin olisi nuokin kesken....

Kiitokset emännille ja kanssa-fufoilijoille!

Kaksi kolmesta valmistui

Nopeasti se tuo kaksi kuukautta kuluu. Fufoilun alkaessa tuntui, että tässähän ehtii tehdä vaikka mitä. Ja olisihan sitä ehtinytkin, jos olisi ollut ahkerana. Ja jos ei olisi aloittanut mitään uutta, vaan pitäytynyt ufojen parissa. Mutta kaiken kaikkiaan olen sittenkin tyytyväinen tulokseen, kun sain sentään kolmesta ufosta kaksi valmiiksi.

Tämän pannumyssyn, jonka toinen puoli on tässä ...


... ja toinen taas tässä.

Ja tämän lintutyynyn.

Mutta se suurin työ jäi aloittamattakin, siis isosta pöytäliinasta puuttuvat neljä kukkakimppua. Ne pitäisi kirjoa, niin saisi liinan käyttöön. No, ensi vuonna fufoillessa viimeistään, jos ei ennen sitä tartu neula käteen.

Mutta mukava on ollut fufoilla yhdessä. Kiitos kaikille kanssafufoilijoille ja ennen kaikkea emännille, jotka ovat tehneet meille tämän mahdolliseksi! Yhdessä tekeminen, vaikka näin virtuaalinenkin, antaa voimaa tarttua vähemmän innostaviin töihinkin (sitä kai ne ufot ovat). On ollut mukava seurata toistenkin töiden etenemistä tänä aikana ja nähdä monien kauan, kauan kaappien kätköissä olleiden töiden valmistuvan. Mukavaa on ollut myös, kun olen löytänyt uusia mukavia blogeja, joita olen jäänyt seuraamaan.

Valmista!

Kaksi lasten neuletta valmiina, olleet itse asiassa jo viikon, mutta huomenna olevat kuopuksen 1-v. juhlat syrjäyttivät kaiken muun. :) Vihreästä v-aukkoisesta neulepaidasta Esikolle (lankana Lanett) ja punaisesta, pitsihelmaisesta villatakista (Lanett edelleen) kuopukselle laitan kuvia myöhemmin blogiini.

Kiitos seurasta emoille ja kanssa-ahertajille! Oli mukava tempaus ja pikku hiljaa voi jo hyvällä omallatunnolla aloitella uusiakin töitä. Muutama Ufo jäi vielä nurkkiin notkumaan, ehkä nekin jossain vaiheessa valmistuvat. Mä lähden jatkamaan silikonimuottien testaamista... ;)

Loppu

Niin siinä vain kävi että toinen tavoite työni ei valmistunut, mutta eteni kyllä hyvin. Ollaan jo yli puolen välin ja matkahan lähti siitä että valmiina oli pari senttiä. Pitkää huivia on siis tulossa. Mukava kesää kaikille ja emännille kiitos!

One and Only...

Näinhän siinä sitten kävi, että kun fufoilu ei tänä kesänä napannut, niin ei se sitten napannut... Yksi työ vain tuli valmiiksi, joten eipä paljon kehumista. Uudet käsityöt veivät tällä kertaa enemmän mukanaan!
Vuan haetanneeko tuo mittään :)!

keskiviikkona, heinäkuuta 01, 2009

Aika loppui!

Edelliseen postaukseeni viitaten voin tässä todeta, että kymmenestä Ufoni luettelosta ovat fufoiksi muuttuneet nrot 2 ja 4.
Koukutun maton (nro 9) kohdalla tapahtui lomalla edistymistä, mutta ei valmistumista.

Kaiken kaikkiaan tämä Fufoilu on ollut erittäin kannustava ja aikaansaapa yritys, olen erittäin kiitollinen idean keksijälle ja kiitän lämpimästi emoa (apuja unohtamatta !!), joka on meitä hoidellut ja tsempannut. Lämpimät onnittelut myös kaikille osallistujille ja onnistujille - eikö olekin keventynyt olo? :) - jaksaa taas aloitella kivoja uusia projekteja!

Hiipunut ufojen tuhoaminen

Innokkaan alun jälkeen ufojeni tuhoaminen ei enää sujunut kovin hyvin. Ikuisuus-ufo on ufo edelleen eli 90-luvulla aloitettu villapaita ei vieläkään valmistunut. En löytänyt sen kaikkia osia edes, tosin en kovin ahkerasti etsinytkään... Muutama tosihelppo ufotuho jäi myös tekemättä, esim. vuosi sitten valmistunut neuletakki on edelleen ilman nappeja. Kaappien kätköistä esiin putkahdelleet täysin unohtuneet ufot myös aiheuttivat päänvaivaa. Mutta jotain sentään valmistui ja kuva toisesta erästä tuhottuja ufoja löytyy blogistani.

tiistaina, kesäkuuta 30, 2009

Ufojen ufoni on VIHDOINKIN valmis!


Huh huh! Siinä se nyt on! Meinasi mennä "pitkäksi" tuo loppurutistus! Eipä olis ollut ensimmäinen kerta. Onkohan tämä niitä omien rajojen testaamisia. Ajattelin ,että vielä on kuukausi aikaa, sitten viikko ja APUA, yksi päivä! Tämän puseron kokoamisen (arvatkaapa montako langanpäätä etukappaleessa oli) aloitin illalla klo 21. Meinasi jo usko loppua, mutta siinä se kuitenkin on! Eikä sen tekemiseen mennyt kuin vähän vaille 20 vuotta! Eipä silti,suurimman ajan tuo ufoneule vietti pimeässä komerossa.
Oli tosi kiva olla mukana tässä fufoilussa. Kiitos sen ja kaikkien "kanssafufoilijoiden" tuo "hörhäke" on tässä! Jatkosijoituspaikkaa sille ei ole tiedossa!
Laitan parempia kuvia blogiimme, kunhan aamu valkenee! Kohta onkin keskiyö. Meillä kylläkin aivan valoisaa!
Hyvän yön toivotuksin Irina!

Fufoilut fufoiltu

Unohdin tämän kuvan ja laitoin sen nyt myöhemmin ja harmittaa kun en taaskaan osaa tätä bloggeria käyttää ja saa seuraavaa kuvaa tuonne oikeiden ufojen jälkeen.

Eikös sekin ole ufon tuho kun pakkaa keskeneräisen työn ja loput langat laatikkoon ja lähettää neulojalle joka tykkää Hippy langasta ja kaipaa sitä kovasti?


Aiemminhan olen esitellyt fufo ykkösen ja fufo kakkosen. Molemmat ovat olleet kovassa käytössä. Tässä nyt sitten loput valmiiksi saatetut ufot. Nämä olivat lähinnä päättelyä tai jotain muuta yhtä pientä vailla.


Tässä kaulaliina Norosta, neljä langanpäätä odotti päättelyään marraskuusta asti. Nyt saa joululahjalaatikko täytettä.Kaulaliina Freedom spiritistä, sama tarina kun Norossakin. Lahjalaatikkoon menee.Nämä saippuapussitkin olivat odottaneet päättelyä, ja sitä että joku laittaisi niihin nyörit, nekin saattavat päätyä jollekin vaikka vielä kesä tuliaisina. Sukat, jotka ovat olleet kesken marraskuusta 2007, saivat reunoihinsa virkatun reunuksen ja päätynevät jollekin ystäväle unisukiksi, sillä Alfa-langasta neulottuina eivät muussa kestä ja alunperinkin aloin niistä unisukkia tekemään.

Siis, yhteensä 7 ufoa sain tuhottua, jos noita pikkutöitä nyt voi oikeiksi ufoiksi laskea. + sitten se yksi joka on lähetetty eteenpäin.

Ympyräneulekin on edennyt ja valmistuu kyllä. Rapulankasukat menevät purkuun jälleen kerran, ei vaan tule hyvää kuviota sillä valmiilla raidotuksella. Lätäköityy liikaa

Kiitos kaikille kanssa fufoilleille ja oikeille emännille. Oikein hyvää alkavaa heinäkuuta jokaiselle, iltaterveisin seijap Heimolasta.

Hisk It jatkaa

Iso kasa sukkia valmiina on,
mut Teddy-huivi koki karun kohtalon.
Se mielestäni liian kapeaksi jäi
joten purkutuomion se kohdata sai.

Minttumaari pingotusta odottaa,
kohta aurinko sen kuivaksi porottaa.

Blogia päivitin jo pitkä tovi sitten,
mut runosuoni kärsi kovan lorvikatarriksen.

Fufo-tempaus oli kyllä hyvä,
elo valmistuneiden jälkeen pelkkää hymyilyä!


-

Lape laiskimus

Omaksi saldokseni ilmoitan 0 valmistunutta työtä ja 2 purettua sukan alkua, joista toinen kyllä neuloitui sukaksi asti, ihan tavalliseksi sukaksi. Jos vielä siivousinnoissani takin alun löydän Tiina-langasta, niin sen purkaan. Valepatentti tuntuu sille liian raskaalta, jotain kevyempää ois suunnitteilla. Tunnustan, että olen aloittanut aivan uutta, yksi huivi on hitusta vaille valmis ja "pari" junasukkaakin on valmistunut, ei vain yhtään vanhempaa. Joku kumma on jummannu ne niin hyvin että ne ei taho löytyä vaik ettii :S

Loppuko?

Mihin ihmeeseen se kaksi kuukautta oikein vilahti? Vai onko nyt jo muka oikeasti virallisen fufoilun viimeinen ilta?

Oma fufoiluni oli tänä vuonna aiempia vaatimattomampaa. Ehkä ihan ikivanhoista ufoista ne parhaimmat on jo tehty. Viimeiset wuosikertaufot voisikin joskus vain purkaa pois, jos tohtisi.

Pari ufoutunutta ompelutyötä tuli kuitenkin valmiiksi ja lisäksi kevättalven neulestartitiksen aiheuttama keskeneräiskori tyhjeni - sanotaan nyt vaikka, että kohtuullisen kiitettävästi.
Yksi helmikuussa aloitettu kesäneule on ufo, jonka haluan valmiiksi vielä tänä kesänä, joten sitä minä vielä hissuksiin fufoilen.

***
Vaikka pääfufoemo onkin ollut vähän laiskanpullero toimissaan, muut ovat olleet sitäkin ahkerampia! Taas kerran on ollut upeaa nähdä, miten hienosti ja nerokkaasti on todella vaikeitakin ufoja saatu valmiiksi. Monenlaisia vastoinkäymisiä on fufojen tielle taas kasautunut, mutta fufoilijatpa ovat sinnikästä väkeä.
Onnea siis ihan jokaiselle, joka on onnistunut yhdenkin mieltä painaneen ufon muuttamaan fufoksi. Moninkertaisen onnittelut niille, jotka ovat urakalla tehneet oikein suursiivouksen käsityökomeroissaan ja neulekoreissaan!
***

Fufoiluhan ei varsinaisesti ole kilpailu, joten emme palkitse osallistujia fufojen määrän tai laadun tai minkään muunkaan vertailuperusteen nojalla. Uskon ihan oikeasti - aiempien vuosien vahvasta omasta kokemuksesta - että paras palkinto fufoilijalle on todellakin se valmistunut (tai joskus myös purettu) työ!

Kolminkertainen hurraa-huuto siis kaikille valmistuneille fufotöille!!


Perinteisesti on kyllä suoritettu fufoarvonta virallisen osuuden päättymisen kunniaksi. Ja jo perinteisesti arvonnan on suorittanut Outi :). Oletko Outi linjoilla ja onnistuuko arvonta lähipäivinä? Sivupalkissa on emon tiedossa olevat lahjoitukset nähtävillä, joten niistä sitten lähtee arvontapyörä pyörimään :).Kiitos kaikille mukanaolosta ja vielä kerran suuren suuret onnittelut kaikille!!
P.s. Blogiin saa edelleen raportoida ufotöistä, jos joku muukin kuin meikäläinen vielä haluaa jatkaa.

Se ois siinä

Minun fufoilut meni ihan reisille eli yksi ainut ufo valmistui, äitienpäiväsukkien jalkoihin jäänyt Lumi-huivi. Minttumaaria tikuttelin, mutta kesken projektin hoksasin, että poikien hoitotäti jää eläkkeelle ja häntä olisi mukava muistaa jollain. Joten Mielityn Kellokukka pomppasi puikoilla ja fufoilu jatkunee omatoimisesti sen valmistuttua. Tässä vielä linkki blogiini postaukseen, jossa huivin esittelen: *click*

Kiitokset emännälle ja kanssafufoilleille! Palaillaan astioille :)

maanantaina, kesäkuuta 29, 2009

jotain...

Sain kuin sainkin edes yhden toisen ufon fufoksi. No, ehkä tämä ei varsinaisesti oman kriteeristöni perusteella lukeutuisi ufoksi alunperin, mutta menkööt. Alamäki kuitenkin kun jo on.


Neiti kuusiveelle Novitan karusellista neule. Malli ihan omasta päästä, silmukkalukuja vakoiltu ehkä Kauneimmat käsityöt-lehdestä. Tai sitten siitä suomenkielisestä sandrasta. tai olisiko ollut kuitenkin Moda? Lehti on jokatapauksessa jo pinossa muiden mukana. Langat ostettu joskus alkuvuodesta, hamsteritempauksen jälkeen. Koitin esikoisen päälle, mahtuu hyvin, on hihoissa sitten neitille hieman kasvunvaraa. (no aloitan kaikki neuleet siten, että niissä on kasvunvaraa, kun valmistuminen saattaa hieman venyä).

Tämä on tehty viimeistään pääsiäisenä siihen pisteeseen, että oli kaikki kappaleet valmiina. Enää piti ommella yhteen ja kutoa kaulus. Siihen menikin yksi ilta - siis vain yksi. Pienestä se on joskus kiinni.

Raijiksen viimeinen Ufo

Valmista tuli, kaikki Ufot on nyt Fufoja!
Tunikasta juttua Blogissani.

Kiitos emännälle ja kaikille kanssafufoilijoille!

Eka täysin valmistunut

Jee - minäkin sain jotain täysin valmiiksi! Näidenkin pingottamisessa meni kyllä tosi kauan, kun ei kaikkia saanut mahtumaan kerralla.

Tarkemmat tiedot näistä lasinalusista löytyvät blogistani. Vaikken muuta saanutkaan täysin valmiiksi, niin olen tyytyväinen UFO-projektien edistymiseen - ryhmäkannustus auttaa :-) Kiitos siis emolle ja kaikille kanssaFUFOilijoille!

sunnuntaina, kesäkuuta 28, 2009

Villatakkeja

Kaksi villatakkia isommalle tyttärelle valmistuivat viimein. Kumpikin aloitettu jo aikaa sitten, mutta onneksi olivat vielä sopivat.Kummassakin lankana Mandarin Petit ja ohjeet löydetty Mandarin babysta.

Seuraavaksi viimeisteltiin beige villatakki Novitan Maxista. Kiitokset vaan Pirrelle, jolta löytyi ylimääräinen kerä ja vieläpä oikeaa sävyä. Takana samanlaiset palmikot keskellä.


Enemmän tarinaa taas blogista. Vielä muutama työ jäljellä ja pari päivää!

Raijiksen peitto valmis

Sain valmista, tässä kuvaBlogissa lisää juttua.

Enää yksi ufo kesken.

Ufot 4 ja 5 upotettu !

Sain ufot 4-5/6 riittävään valmiusasteeseen: niitä en silitä muuton pakkaamisen vuoksi, vaan saavat edustaa kurttuisina valmista neuletta (blogissa kuvat).
Työ 6/6 jää kesken tulevienkin kesäpäivien chillailu- ja nautiskeluneuleeksi, kuten uhkasinkin. Siitä tilannekuva kuun vikana päivänä. Ja... olen tyytyväinen !!