lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Ensimmäinen ufo selätetty


Ensimmäinen ufo valmis, vihdoin ja viimein. Tämä oli töistä se ns. hankalin, jonka tekeminen on oikeasti ollut vastenmielistä. Nyt kun neuletakki on valmis niin olen todella tyytyväinen ja varmasti neuletakkia pidän usein.
Lankana Novitan Nalle, malli Novita kevät 2006, mallinro 36.

Susanna L-A

Hidasta

Joo hidasta on täälläkin. Yksi fufo jumittaa, kun ei ole lankaa. EN vieläkään anna periksi Floricaa punaruskeaväri 646 huhuuu! Pieni kerä riittää.

Toinen fufo jumittaa kun lanka on niin ruman väristä. Sitä on kyllä riittävasti.(sinapinkeltainen, se on jo purettu, mutta ajattelin tehdä kesäpaidan siitä) Muutama pikkutyö olis helppo tehdä valmiiksi kun vaan huvittaisi.

Muuten kaikki on oikein hyvin ja uusia töitä on tullut aloitettua ja lankojakin osteltua...

Vauvan kietaisuneule valmistui (vihdoin)Sain siis viimein neulotuksi ainaoikein-neuleisen kietaisupaidan ja jopa ommeltua saumat! Nauhat jää vielä puuttumaan siihen asti kun tiedän kumpi meille sitten seuraavaksi vauvaksi tulee. Tilaus ei ole vielä edes mennyt perille, mutta vakavasti harkinnassa kyllä on. :-)

Möbius etenee sekin hitaasti, mutta varmasti. On reissuneuleena loistava!

Ufot etenee..

Ne suorastaan vyöryy silmille kaapeista. Taas löytyi lisää fufoja...niistä ainakin yksi on sellainen "mikä-IHME-tämä-on"-ufo. En sitten millään saa keksittyä, mitä siitä oli tulossa. Kunhan aurinko taas nousee, koetan kuvata ja laitan teille vaikkapa kuva arvoitukseksi.
Lisäksi löytyi lähes valmis vauvan pv-villatakki (kauluksen viimeistely ja hihojen kiinnitäminen puuttuu) ja vauvan tossut (toinen tossu vain päättelemättä ja toinen päättelemättä ja yksi noin 4 cm sauma ompelematta). *Huoh*, miksei näitä ole voinut tehdä silloin joskus loppuun asti???
Ai niin ja sitten löytyi vielä yksi ufo..

Menee negatiiviseen suuntaan tämä minun fufoaminen...
Jotain hyvääkin olen kyllä saanut aikaiseksi. Puikoilla on valmistumassa pipo yhdestä KAUAN marinoidusta langasta, jota inhoan syvästi! Lasketaanko fufoiluksi marinoidun langan hyödyntäminen? ;o)

perjantaina, toukokuuta 26, 2006

SadePäivänRatoksi, pakkausta

Fufot ne jumittaa edelleenkin tosi pahasti vaikka niitä ei ole kuin kaksi. Elikkäs Samoksesta huppari miehelle ... ei etene ei ... miten noi hihat rasittaa niin paljon... ja sitten tuo toinen 'käsilaukku' Fufo eli virkattu huppari toppi Kotiväestä ... noh ... kohta on jo etukpl:n valmis ... mutta ei vois vähempää kiinnostaa. Johtuiskohan tästä muutosta ja sen aiheuttamasta kiireestä?? Ehkä, ehkä ei!!
Ystävällismielisin terveisin,
Katiija

torstaina, toukokuuta 25, 2006

Viides ufo valmistui!


Jippii! Fufoilu on nipin napin yli puolen välin, sillä alun perin yhdeksästä työstä on jäljellä neljä nallepaidan valmistuttua. Paidan valmistumisesta kuva ja sepustus löytyy blogistani (http://oujova.vuodatus.net)... koville otti, mutta valmiiksi tuli... samasta paikasta löytyy kommentit loppuihin ufoihin. Tarpeeksi iso porkkana, niin johan puikot alkavat kilkattaa ja kun kaikki tulee valmiiksi saa lankahamsterointikin loppua!

Niin, se tarpeeksi iso porkkana on kasa lankaa ja kirjoja jostain... odotellessa on aikaa harkita;)

Kaapista löytyi paperipussi

Se sisältää - voih - ufoja, joihin ei ole enää edes lankaa. Mm. persikanvärinen kirjoneulelapanen, musta hansikas, jossa kirjailtu kukkakuvio, liivin virkatut etukappaleet - mistä tekisin takakappaleen? - ja muutama kirjontatyö. En edes fufoilun aluksi muistanut koko paperipussia. Lisäksi se sisälsi vanhojen lankojen ostostamisen mukana tulleita patalapun alkuja pari kappaletta ja pari jotain erikoista virkkuuta. Apua! Ei enää lisää ufoja! "Ei, se ei kertakaikkiaan käy!"

Väliaikaraportti

Fufoni ovat edistyneet jonkin verran, esimerkiksi ahdistavan kauan kesken olleesta Hippy-jakusta puuttuu enää puolikas hihaa. Tosin mietin sittenkin, että onkohan se nyt kuitenkaan jakkuna niin kiva, että pitäisköhän purkaa etukappaleet ja neuloa ne yhteen siten, että tuloksena olisi villapaita... Sitten pelästyn moisia kerettiläissuuntaisia aatoksia ja mietin, että tällä tavoin se ei takuulla valmistu ikinä. Neuvokaahan, ystävät kalliit, kumpi on parempi: valmistunut neule, jota en varmaankaan käytä, vai alati keskeneräinen neule, jota saattaisin käyttää sen valmistuttua?

Tällä hetkellä fufopuikot lepäävät pari päivää, koska vaihtarikaverillani on synttärit ensi viikolla ja kilkutan lahjaa pakettiin. Ensimmäinen osa, eli pipo, on valmis (kirjoitin siihen ohjeenkin, joka löytyy blogistani), nyt puikoilla on pikavauhtia tehtävät kämmekkäät, kun pipoon aiottua lankaa jäi sopivasti vielä jäljelle. Mutta lupaan, oih, hartaasti, että niiden valmistumisen jälkeen omistaudun jälleen sille &#$%!@£¤!!!:n jakulle -- josta siis ehkä saattaakin vielä tulla villapaita.

keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

1. Fufo selätetty

Ei ehkä kaikkein tavoitelluin tapa selättää keskeneräisiä töitä, mutta varsin tehokas tapa kuitenkin. Lahjoitin nimittäin yhden keskeneräisen työn, tai pikemminkin langat siitä hyväntekeväisyyteen Ninnille kera pussillisen muitakin lankoja. Täytyy suoraan myöntää, ettei vanhojen töiden teko oikein nappaa, kun tarjolla on kasapäin uusia lankoja ja uusia ideoita! Jos joku löytää ehtymättömän motivaatiolähteen, saa vinkata minullekin!

WIP jatkuu

Ciao!
WIP on yhä työn alla. Etukpl oikeastaan, eihän noin värikästä voi takakpl:ksi laittaakaan. Ehei, etukpl siitä tulee. Nyt on kavennuksetkin hoideltu jo. Jiihaaa!!!!!!!!!!! Ihanaa!!!!!!!!!!! Nyt pitää vaan neuloa suoraan 47 cm:iin asti (kyllä lankaa kuluu, sen saatte uskoa!) ja sitten vaan kaventaa vielä kerran, neuloa vielä vähän matkaa ja - voilá! Valmista tuli.

tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Uusi fufoilija ilmottautuu


Juu, hei, olen Santra ja mulla on keskeneräisiä käsitöitä kaapit pullollaan. *Nolo hymy* Tattista vaan kun otitte mut mukaan näin kesken kaiken, kröhöm, vaikka teillä on homma jo hyvässä vauhdissa.
Tässä ois kuvaa yhdestä keskeneräisestä työstä, sellaiset puolitoista vuotta tekeillä olleesta virkatusta viltistä. Menin viä lupaamaan sen lahjaksi, ja nyt se lahjansaaja piinaa mua tenttaamalla: "No koskas se on valmis se mun joululahja?" eikä luovuta vaikka miten ärähdän että: "Tartte koko ajan ahdistella, kerrotaan kyllä kun on jotain kerrottavaa."

Viikonloppuna ois tarkoitus tehdä oikeen inventaariota, saa sit ihan listaks että mitäs mää oikein aion fufoilla.
Tervehtää Santra

maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Unohdus

Toisten blogit (ja kommentit!!!) ovat tänään piristäneet minua mahottomasti! Mutta toisaalta Helminalle mokoma oli saanut hienon maton valmiiksi ja PING! Villasukan päässä välähti pikaisesti kuva viininpunaisesta perusmatosta. Vaikka kuva tuli äärimmäisen nopeasti poistetuksi ja torjutuksi tietoisuudesta, niin eihän se auta. Vaatehuoneen (komero isommalla ovella) perukoilla jossain on (tiedän, että on, en kaivanut vielä esille, jos vaikka häviäisi) paksusta langasta kiinteillä silmukoilla virkattu pyöreä matto. Muistaakseni jumiutui viime kesänä kahteen asiaan: a) vähän väliä piti levitellä lattialle ja tarkistaa levennykset - ettei tule kupruja b) ostin torilta eteiseen maton (eli virkatun tarve hävisi). Toisaalta...ehkä sen voisi väsätä...tosin sen pitäisi olla niin pahuksen iso...mietitään.
Villasukka

No nyt olis valmiina virkattu matto.


Aika vääntämistä olikin virkata vitosen koukulla kolminkertaista Alabamaa.
Lanka oli vähissä ja malli hukassa, joten improvisaatiota piti laittaa kehiin.

Enivei, se on valmis.

sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Neulomista ja köhimistä

Ciao!
Toivon ettei tuo minun nykyinen aktiivinen WIPini aiheuta - siitepölyn lisäksi - minulle allergiaoireita, siinä kun on toisena lankana mohair. Pitää vaan saaha se äkkiä se mohairkohta neulottua...sitä lankaa kyllä on vielä jonkin verran...apua...Pitää pistää vauhtia puikkoihin niin eiköhän se siitä. Teen viitosen puikoilla...toisena lankana on Palma. Se kerä, johon se mohairjuttu kuuluu, on sellainen...jämälangoista tehty kerä. Must knit fast, must knit fast...