lauantaina, heinäkuuta 03, 2010

Se oli sit siinä

Se oli sit siinä minun osalta. Kiitos kaikesta ja kaikille. Ensi vuonna otetaan ehkä uusiksi.

Höh ja pöh

Ufoista muuttui fufoiksi vain kahdet sukat ja yksi huivi. Huivi oli ns. peritty ufo eikä samaa lankaa enää ollut, joten haave isosta hartiahuivista piti unohtaa. En ole viitsinyt edes kuvata huivia, kun hieman harmittaa sen "hassu" koko. Muutenkaan fufoilu ei tänä vuonna oikein sujunut. Oli kaikkia ns. pakollisia käsitöitä, jotka piti aloittaa ja tehdä valmiiksikin enkä sitten ehtinyt tehdä ufoja. Ja sitten vielä tuli KYH :) Kiitokset Helmikselle fufoilun järjestämisestä! Vaikka en saanut montaakaan ufoa muutettua fufoksi, niin ainakin tuli koottua ufot yhteen ja valmistuneiden lisäksi edistin muutamaa muutakin ufoa.

Toivotonta...

Niinhän tänäkin vuonna kävi, että muut kuviot sotki Ufoilun. Tällä kertaa se oli sukka-KYH, johon tuli panostettua 100-lasissa. Kerkesin kyllä penkomaan Ufo-kätköni, etsiessäni erästä huivin tekelettä, joka löytyi vahingossa 1.7 :S ... ja ottamaan yhdestä tekeleestä puikot käyttöön. Ko. tekele menee kyllä purkuun... että surkeeta todella surkeeta...

Kiva tempaus, mä tuun sit ens vuonna tänne tekemään ne loput sukat jotka tosta sukka-KYHistä jää kesken... ei vaan yritetään selvitä niistä ajoissa...

Hyvää kesää kaikille ja nauttikaa helteistä :D

perjantaina, heinäkuuta 02, 2010

Ingen fufoilut

Kyhäily ja lomailu ovat sekoittaneet kaikki suunitelmat. En ole ehtinyt tehdä muuta kun näitä sukkia:
Kiva tekniikka. Voisi käyttää muuhunkin. Jopa nurja puoli on kaunis.
 Just perfect for my feet.
Lanka: 7 veljestä (Novita). Menekki: 176 g. Malli ruotsalaisesta sukkavihkosta. 8 sukkapuikkoja no 3½.

Kolme työtä on purettu:


Muut UFOT saa nyt jäädä. Kiitos tästä kierroksesta ja hyvää kesää!

torstaina, heinäkuuta 01, 2010

TunnustanKatselin tuossa edellä olleita loppuraportteja valmistuneista ufoista ja kyllä niin kuin jotenkin nolottaa tunnustaa, etten yhtäkään ufoa saanut tehtyä. Enkä edes käsiini tainnut niitä ottaa sen jälkeen, kun esittelin ne täällä kaksi kuukautta sitten. Näin on kuitenkin totuus ja olen hiukan itseeni pettynyt. Olisin niin mielläni nähnyt sekä liinan että laukun valmiina. On minulla pari syytäkin moiseen, mutta eipä ne tilannetta muuksi muuta, joten ei niistä sen enempää. Ehkä sitten ensi vuonna!


Kiitokseni kuitenkin Helmikselle ja apuemoille, kun jaksoitte järjestää taas fufoilun! Kampanjat ovat aina mukavia ja niihin on kiva osallistua. Nyt vain minun lopputulokseni oli olematon.

Loppu

Nämä jäivät kesken, mutta muuten tulos oli hyvä.
Kiitos tempauksen järjestäjille!

Scaritsan loppuraportti

Kauheasti ei tullut valmista tällä Fufokierroksella, mutta jotain kuitenkin:

1.) Päätavoitteenani oli saada viime Kesäyön Hullutuskierrokselta kuusi keskeneräiseksi jäänyttä työtä valmiiksi. Kasasta valmistui yhdet Hunajasukat.

2.) Lisäksi valmistui kahdet tämän vuoden puolella aloitetut tapaukset: Serpenttiinisukat ja Keväänherätyssetti. Molempien neulonta oli kadoksissa, joten lasken nämä Fufoiluun mukaan.

3.) Purin vuonna 2007 aloitetun sukat/villahousuiksi -työn. Langat pääsivät heti Kesäyön Hullutukseen mukaan. Tälläkertaa on tulossa sopivankokoiset sukat ;).

4.) Kevätsiivouksen ansiosta paikansin keskeneräisiä nallenvaatealkujani. Järjestin kaikki sopivankokoiseen laatikkoon, mikä on mukava ottaa esille. Laatikko suorastaan kutsuu jatkamaan neulomista. Kuitenkin Kesäyön Hullutus on hoidettava ensin, ettei 25 keskeneräistä siirtyisi ensivuonna Fufoiltavaksi ;).

Kiitos kaikille. Mukavaa oli tänäkin vuonna :)

keskiviikkona, kesäkuuta 30, 2010

Tintin viimetipan fufot

Tavoilleni uskollisena käytin fufoiluajan liki viime minuuteille. Toukokuussa keskityin jämistelyyn ja kesäkuussa oli Kesäyön hullutus viedä voiton. Onneksi oli juhannuksen jälkeen vielä pari päivää aikaa saattaa loppuun pari ufoa.

Hello Kitty -lapasten oli alunperin tarkoitus valmistua jouluksi, sitten piti pistellä ne hiihtolomalla, mutta onneksi edes kesähelteillä sain lapset valmiiksi. Pääsin onneksi sovittamaan kuviotonta lapasta veljentytön käteen ja se on vielä just ja just sopiva. Ei ole silmukoimalla kirjominen kuitenkaan ydinosaamisaluettani...

Tämä onkin sitten vuosikerta ufo. En edes muista, milloin olen virkannut nämä isoäidin neliöt. Pussillinen niitä on pyörinyt nurkissa vuosikausia. Päätin tehdä niistä kassin. En vain aloittaessani tiennyt, millainen kassista tulisi. Se päätti sitten tulla tällaiseksi.

Muutama ufo jäi vielä kaappeihin luuraamaan, joten ensi vuonna uudestaan.

Niin siis, olen Tintin ja toista kertaa fufoilemassa. Blogista löytyy lisää tietoa.

Liivimekko

Sain sentään edes yhden työn valmiiksi:

liivimekko Novitan 7 veljestä-langasta.


Loppulaskelma

Heipparallaa kaikki fufoilijat!
Kesäkuu loppuu, kas mokomaa. Kävipäs se äkkiä.

Tunnustan, menin mukaan KYH-tempaukseen ja ufojen tuhoamisen sijasta aloitin kerta kaikkiaan 26 uutta työtä jokaisen kesäkuun päivänä juhannukseen asti. Kiltisti olen niitä saanut valmiiksikin, mutta ufoilufufoilu jäi kyllä kesäkuussa pahasti unholaan.

Onneksi sentään ehdin jotain saada neulevalmiiksi ennen KYHäilyä, vaikka se mun valkoinen villatakkinikin onkin edelleen ilman nappeja. *huoh*
Ajattelinkin tässä vielä ryhdistäytyä ja jatkaa ufoilua myös heinäkuun aikana. Toivottavasti joku vielä peesaa..;)

Olen lähipäivinä huonosti netin äärellä. Toivoisin, että edes yhden ufon valmistaneet ilmoittautuisivat lähimmän viikon aikana tämän postauksen kommentteihin. Ilmoittautuneet ovat mukana oman ufoilupalkintoni arvonnassa.
Ixu esittelikin jo oman palkintonsa ja *tähän* IXun postaukseen voi ilmoittautua mukaan myös arvontaan.

Outillakin oli jotain varattuna (tai ainakin mielessä) ufoilussa mukana olleille. Voit Outi varmaan itse ilmoittaa miten palkintosi haluat jaettavaksi - sopii sekin, että tähän samaan postaukseen kommentoijat ovat mukana molemmissa palkintojenjaoissa.


Kiitos kaikille mukanaolleille ufoilijoille!! Hienoja töitä on valmistunut, taas on maailma muutamaa ufoa köyhempi. Mutta niitähän tulee aina takuuvarmasti uusia, joten eipä hätää :).

Jatkaakin saa ja ensi vuonna viimeistään uusiksi

fufo nro 2


Haa, ehdinpäs laittamaan vielä tämän tänne, vaikka siinä ei olekaan mitään katseltavaa :D
Kyseessä on sukantekele, joka on jumittanut jo viime syksystä asti ja nyt päätin vihdoin purkaa sen. En tiedä missä mielenhäiriössä olin mennyt noin laimean väristä lankaa ostamaan (ja vielä kaksi kerää), ja sukkina olisivat olleet todella ankeat. Purin langan ja olen nyt aloittanut siitä toisen neuletyön, joka toivon mukaan vähemmän tylsä kunhan valmistuu. Se onkin nimittäin jonkin verran hidasta tehdä, mutta pikkuhiljaa sitkutan sitäkin eteenpäin. Puretusta langasta ei nyt ole kuvaa, sillä nappasin sen samantien tuohon uuteen työhön, mutta osaatte varmaan kuvan perusteella kuvitella miltä näyttää lankakerä johon kieputettu päälle purettua, kiharaista lankaa :D


Täältä ei enää raportoitavaa heru...

Mutta tässä on arvontapalkinto kaikkien osallistujien kesken. Kässäpussukka ja kolme kerää Red Heart -sukkalankaa. Pussissa ainakin jokin pienempi projekti kulkee mukana ilman että on vaarassa ufoutua :)

Jos haluat osallistua tämän arvontaan, niin kommentoi. Itse jäävään itseni tästä arvonnasta :)

Vaakapeitto


En edes muista, milloin aloitin neulomaan peittoa Vaaka ry:lle, varmaan neljä vuotta sitten. Fufoilun alkaessa ihmettelin, että miulta puuttuikin vain muutama pala. Miksi en ollut saanut sitä valmiiksi?!? Toinen ihmetyksen asia oli se, että olin koko ajan kuvitellut neulovani harvinaisen tympeän väristä peittoa. Valmiina se kuitenkin näyttää kivalta.
Fufoilut on miun osalta nyt tehty - kiitos tämän kampanjan!

maanantaina, kesäkuuta 28, 2010

Se oli siinä sitten...

KYH-tempaus on vienyt ufoilulta ajan ja peitto-ressukka on koko kesäkuun joutunut odottamaan "jokusen" langanpään päättelyä. Juhannuksen vietosta kotiuduttuani päädyin ottamaan härkää sarvista ja kas kummaa, sain langanpäät piiloon - ja muistan ensi kerralla päätellä ne neulomalla:)


Kiitoksia vaan kanssa FUFOilijoille, molemmat ufoni tulivat valmiiksi, vaikka kesäkuu onkin suurimmalta osin kulunut Kesäyön Hullutteluiden parissa - pitäähän sitä varmistaa, että ei neulominen lopu!

sunnuntaina, kesäkuuta 27, 2010

Baby Bornin "kesävaatteet".

Tässä ne sitten nyt on, eikä yhtään liian aikaisin!
Jo viime vuonna suunnittelin näiden nukenvaate-ufojen muuttuvan fufoiksi, mutta taisivat olla silloin eri mieltä! Mutta lopultakin sain ne valmiiksi. Aika lämpimiä vaatteita kesällä, jopa nukelle!
Näitä huppari/housuneuleita olen neulonut tässä vuosien kuluessa useampiakin. Ja varmaan lisää tulee taas joskus, lankaa nimittäin on vielä jäljellä (Marilyniä).

Tämä "karvatakki" on aika tuore ufo, muistaakseni alle 2 -vuotias! Langan nimeä en muista (vyöte hukassa). Hapsulanka on sama Las Vegas Color, kuin tuossa huppari puvussa.
Fufoilun alkaessa suunnittelin neulovani valmiiksi ainakin kaksi ufoa, yhden molemmista "sarjoista" (vanhat ja uudemmat). Nyt siis tuli yksi ylimääräinenkin! Pääsin siis maaliin!

Oli kiva olla taas (toinen kerta) mukana fufoilemassa. Tuskin nämäkään neuleet olisivat valmistuneet (ainakaan vielä) ilman tätä tempausta.
Kiitos kaikille "kanssafufoilijoille" ja erityiskiitos taas "emännille".
Mukavaa kesänjatkoa toivottaa Irina.

Valmista!!!


Tätä on tehty enemmän ja vähemmän innokkaasti kaksi ja puoli vuotta. Osallistuin Yahoossa Wolhemel-peitto -Kal:iin.
Palaohjeita tuli sähköpostiin noin vuoden ajan. Mie valitsin niistä kivoimmat. Pari viimeistä palaa oli aikamoista tervanjuontia. Peiton yhdistämisen tein pariin kertaan, ennen kuin olin tyytyväinen ja sain langat riittämään. Nyt olen hiukan yllättynyt, että peitto valmistuikin tänään. Luulin, ettei se valmistu IKINÄ!
Kivointa on se, että luultavasti tänään tai ainakin huomenna saan toisen ikuisuusneuleen valmiiksi.