torstaina, kesäkuuta 04, 2009

Miun ensimmäinen ufo valmistui

Aluksi työ näytti tältä:Tein sitä pari kerrosta lisää kunnes se sai purku tuomion.

Itseni tuntien tää kude ois jäänä pyörii kaappiin ja ufottumaan niin päätin samoin tein tarttuu härkää sarvista ja aloittaa työn uudestaan.

Tällainen siitä tuli:Odottaa nyt siit ompelua. Topakan vuorin siihen meinasin tehdä jotta toimii esim korina. Nyt tosin Jonna näyttää käyttävän makuupussinaan tuossa. Meinas tuo kuvaaminen venyä. Valmiina tää on ollu jo pidemmmän aikaa. Nyt kun joku tekisi vielä tällaisen tempauksen noille ufottuville ompelutöille :)

ps. Toinen ufo on kesytyksen alla, joten aika taulussa ollaan. Puolet on jo toisestakin tehtynä. Tuo neulominen ei vaa oo miula semmonen kesä juttu vaan koukku pysyy paremmin käsissä.

-Katja-

keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Luovutan

Tulin vain kertomaan, että ufoilu ei etene. Viidestä työstä vain yksi on valmistunut ja tämä paidan alku on jonkin verran edistynyt.


Eikä näytä erityisen hyvältä jatkokaan. Yksi neljästä ufosta on isotöinen Isoveikka-villatakki, pitkä sellainen, jonka neulominen ei näin kesällä kiinnosta pätkän vertaa. Toinen ufo on Entrelac-sukat, jotka jo meinasin purkaa, mutta en purkanut, vaikka ei niitäkään huvita jatkaa. Kolmas ufo on egyptiläislapaset, jotka nekin jo meinasin purkaa, mutta en sitäkään raaskinut tehdä. Neljäs onkin sitten tämä kuvassa näkyvä paita, joka kyllä hiljalleen etenee mutta en aio ottaa sen kesäkuussa valmistumisesta paineita.

Uusia ufojakin on jo muodostunut nurkkiin, mutta niitä en vielä sentään laske leikkiin mukaan. Ehkä ne sitten etenevät, kun nämä tosiufot eivät!

Hyviä ufoiluja teille muille aktiivisemmille ;o)

tiistaina, kesäkuuta 02, 2009

Ufotuhoa täältäkin

Ensimmäiseksi päätin hyökätä tilkku-ufojen kimppuun ja nyt niistä on osa selätetty. Yksi tilkkupeitto yhdistelty, neljä tilkkua neulottu ja kolme virkattu valmiiksi. Kuvia blogissani. Mutta ei puhuta mitään niistä noin kymmenestä tilkusta, jotka aloitin...

maanantaina, kesäkuuta 01, 2009

Kolmas ufo lentoon!

Ja valmista tuli! Tätä boleroa on kyllä synnytetty melkein kuin vauvaa, sillä tämän neulominen on aloitettu Ravelry-muistiinpanojen mukaan 27.8.2008. Muuta ei puuttunut kuin parin sentin saumojen ompelu kainaloista sekä lankojen päättelyt. Aikaa taisi mennä huikeat puoli tuntia... Mikähän se juttu oikein on, että jää neule moiseen vaiheeseen?

No, tällä kertaa pontimena valmistumiseen toimi se, että kummityttö tulee äitinsä kanssa huomenna kylään, ja päätin, että tämän on oltava esittelykunnossa. Voi olla, ettei neule enää neidille menekään, mutta onpahan nyt sitten kuitenkin valmis annettavaksi sitten jollekin toiselle, jos ei alkuperäiseen osoitteeseen enää mene.

Lankahan on Samosta, malli modifioitu Half-a-Cardi ja puikot luultavasti 4,5 mm:n... ei muista enää tarkasti, edes silmukkamääriä. Samalla mallilla on kesken oma musta bolero Isoveikasta - sen valmistuminen Fufoilukaudella (ainakaan tämänvuotisella) ei ole kovin todennäköistä, mutta ainahan ihmeitä voi tapahtua... =) Seuraavaksi on kuitenkin työlistalla Kuopuksen torkkupeiton ompeleminen kasaan - argh!

Ensimmäinen valmistunut työ

Minun oli tarkoitus saada Durrow valmiiksi ennen lomamatkaa. Päivämäärä hiipi salakavalasti lähemmäksi ja lopulta päädyin pakkaamaan villapaidan kappaleet ja yhden hihanpuolikkaan mukaan matkalaukkuun. Siltä varalta jos olisi vaikka vähän aikaa neuloa. Kahden illan epätoivoisen neulonnan jälkeen villapaita valmistui Islannissa, ja alkuperäinen ajatus paidan käyttämisestä siellä onnistui sittenkin. Kuva on otettu puistossa Reykjavikissa.

Ohjeen kaulus on aivan kamala. Paita on muuten hyvä ja istuva, mutta ohjeen mukaan tehtynä kaulus olisi pudonnut olkapäiltä. Jouduin kaventamaan joka kolmannen silmukan pois, jolloin oikean puolen raglansaumaan jäi ärsyttävä pussitus. Kuulemma se ei haittaa, ja pusero on oivallinen, mutta lemmenlahjojen neulonta lienee täydellisyydentavoittelua.

Ensimmäinen kietaistu

Ups, olen unohtanut esittäytyä. Maartsi siis tässä, kolmatta kertaa fufoilemassa. Blogissani esittelinkin keskeneräisten kasan ja nyt voinkin tuoda näytille ensimmäisen valmiin, Soap Bubble Wrapin kevään IK:sta. Blogista voi katsastaa tarkemmat tiedot ja lisää kuvia.

Soapbubble1

sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Viides Ufo-tuho

Huivista puuttui vain hapsut - ihan tosi!! Kaikki ufoni tähän asti ovat vain viimeistelyä vaille valmiit.... Tähän huiviin olen todella tyytyväinen, ikävä kyllä en saanut ketään kuvaamaan sitä päälläni.