lauantaina, kesäkuuta 02, 2007

Lähtötilanteen kartoitus

Lähtötilanteeni, 3 vuosikerta UFOa, 2 tänävuona aloitettua, 1 melkein aloitettu ja 1 aktiivisesti työn alla oleva esittelin tarkemmin blogissani.

Esittely


Terve kaikille.


Tuossa ovat lähes kaikki ufoni. Vasemmalta oikealle lähes ikäjärjestyksessä. Vanhin on aitoa kasarityyliä, ensimmäinen intarsiakokeiluni. Pusero, josta valmiina yksi hiha, mallia lepakko läps, ja taka-/etukappale muutamaa riviä paitsi. Lanka luultavasti Novita Victoria (30%villa 70% puuvilla). Ainakin sellainen vyöte löytyi kerän sisältä. Mukavan pehmeä, vähän epätasainen lanka. Värit sopivat edelleenkin makuuni, joten täytyy pohtia saisiko näistä jotain. Hiha pitää ainakin purkaa.


Vihreävalkoinen oli tarkoitettu vauvan haalariksi. Jäänyt lahkeiden jälkeen kesken. Vauva on lähes 11v, joten ei kannata tehdä valmiiksi. Purkuun. Kerällä olevasta langasta tein talvella 'vauvalle' kaulurin.


Sitten päästäänkin jo lähes nykyaikaan. Tumman vihreä suikura on joskus talvella 2006 aloitettu Scarlett-huppu. Neuloin sitä kunnes kevät tuli, lumi suli ja puro sanoi puli puli. Ja talvivaatteet jäivät odottamaan seuraavia lumia. Viime talvena sain neulottua valmiiksi, mutta kun lumia ei tullut jäi pingotus ja takasauman ompelu tekemättä. Tässä on myös opetus, ettei ufoilu kannata. Toinen pää on lyhyempi vaikka siinä on enemmän palmikkokertoja. On vähän käsiala muuttunut. Tämä pitää tehdä pois kuleksimasta.


Ikäjärjestyksessä seuraava on sinivalkea lappukasa. Lappuja on tehty ahkerasti, mutta vielä joitakin puuttuu. Sitten lankojen päättelyä ja reunustus virkkaamalla ja yhteen virkkaus. Tämän työn haluaisin mahdollisimman pikaisesti valmiiksi, mutta reunavirkkaus on mahdottoman hidasta. Joten vaikka yritys olisi kuinka kova, tämä on varmaan kesken vielä syksylläkin.


Ylhäällä olevat erilliset siniset laput ovat oikeasti isomman lapputyön koetilkkuja. Neuloin niihin lenksut, ja ajattelin, että saavat palvella patalappuina. Puuttuu päättely.


Scarlett-hupun ja lappujen välissä on ruskea villatakin alku. Lankana Walma-'vankilavilla'. Lanka tulee loppumaan kesken. Käytiin viime kesänä Kuopiossa ja minulla oli vankilakaupassa aikaa noin viisi minuuttia. Ostin ruskeaa ja valkoista lankaa ilman sen tarkempaa suunnitelmaa ja miettimistä. Kirjoneuletakkia ei olisi kannattanut niistä langoista tehdä, kun kotona huomasin, että ruskea on paksumpaa kuin vaalea. Ei taida vankilakaupan myyjä olla neuloja. Oletan, että oikeassa lankaliikkeessä myyjä olisi moisesta ostoksesta jotain huomauttanut. Ruskeat halusivat palmikkovillatakiksi, joten sitä väriä tarvitaan lisää. Valkea lanka saa odottaa aikaa parempaa.


Kuvassa viimeisenä on Pirtin karstalangasta tekeillä oleva huivi. Työ on viimeisin aloitettu, mutta ufoutumisvaara on suuri. Ajattelin käyttäväni sitä kummitätini syntymäpäivillä, mutta ne vietettiin jo viime viikolla. Noin yksi mallikerta puuttuu vielä.


Kuvasta puuttuu Huopasesta tekeillä oleva laukku. Työ on minulla töissä 'puhelinpalaverineuleena'. Työyhteisömme on hajallaan eri puolilla Suomea, ja viikkopalaverit pidetään puhelimitse. Silloin on hyvä neuloa, kunhan ei tee sukkia kilisevillä puikoilla, työ on sopivan helppoa ja sen voi keskeyttää milloin hyvänsä. Laukusta on jo hihna tekeillä, joten luulisin saavani sen pesukoneeseen ennen pitkää.

Saas nähdä mitä kesäloman aikana saan aikaiseksi.

Jihaa

Kiitos Helmis!! Vihdoin pääsen tänne postaamaan!! Tämä tempausta on odotettu, koska noita keskeneräisiä on kertynyt huima määrä viimevuodesta. Tai ei ne Fufoja ole, vaan aktiivisesti keskeneräisiä :D *selittelee* Lupailin tuolla blogissani, että tänään kuvaisin kaikki aktiivisesti keskeneräiset työt, mutta jostain syystä en ole saanut sitä aikaiseksi.

Mutta jokatapauksessa, mukana ollaan.

Ystävällisin terveisin, Katiija

Lupaava alku

Ensimmäinen Fufo-päivä takanapäin. Tartuin heti tosiufooni eli kanavatyöhön. Olen nyt ottanut tavoitteeksi, että pistelen ainakin yhden langanpätkän verran joka päivä. Kuudessa viikossa ehti pistelemään jo 42 lankaa. Heh :o)

Ompas monella iso läjä ufoja. Mun muutamat häviää kirkkaasti. Mutta kun sais edes tuon kanavatyön valmiiksi, niin olisin onnellinen. Tilkkupeittoakin olen ajatellut, mutta siihen se on jäänytkin.

perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Villasadun vaiheessa olevat välityöt

Tässä ois mun neuleufojani (klikkaa isommaksi) , toivottavasti en löydä enää nurkista lisää:

Valkoinen salomoninsolmuhuivi, oikeastaan vasta aloitettu. Tarkoitus oli tehdä äidille, annoinkin sitten toisen huivin ja tää jäi kesken, ja lakkasi muutenkin kiinnostamasta.

Sireeninvärinen angorainen hartialämmitin: aloitin pari viikkoa sitten, niin että se on oikeastaan vasta aktiivisesti työnalla. Tässä kuitenkin mukana siksi ettei jäisikään UFOksi .-)

Ruskea toppi Novita Bambusta. Aloitin vapun tienoilla, ei vielä kovin paha ufo. Pari kiireellisempää kyllä ehti edelle. On kyllä ihan kiva neuloa, takakappale on melkein valmis jo. Tasainen sileä vähän puudutti.

Vaaleanvihreä Icarus: Tosi ufo. Tän kävi köpelösti kun puudelit vähän "neuloi". Selvitin lankasotkut tuossa talvella ja nyt voisi taas keväänvihreä neule maistua. Olen kyllä valmistautunut siihen että tää on pitkäaikainen neule, yksinkertainen Merinosilk on vähän hurja valinta Icarukseen, tunnustan :-)

Sininen mohairhuivi: tää nyppii eniten. Tän piti valmistua siskolle viime joulukuussa synttärilahjaksi mutta iski plääh. Jatkuu edelleen, muuten. Neulottu yli puolenvälin joten pitäis kai vaan ryhtyä.

Petrolin värinen Mystery Diamond-huivi. Jäi kesken syksyllä kun piti aloittaa jotain tarpeellisempaa ja sitten tumma neule pimeässä ei oikein houkuttanut tai sujunut. Haluan valmiiksi, alpakka tuntuu tosi hyvältä.


Jos nää edes etenisivät, olisin tosi tyytyväinen.

Ufoista fufoiksi


Aika keko niitä ufoja olikin, kun lopulta uskalsin kasata ne.
Muistelin, että olisi ollut vielä miehen villatakki (ilman napituslistoja muuten kasassa) vuosimallia -76. Ilmeisesti se lanka on joutunut parempaan käyttöön. Vasemmalla näkyvä virkattu pitsiverho 3/4 tehtynä ja ajateltuna eka asunnon parvekkeen oveen 70-luvulla. Tarpeet muuttuivat ja siellä se on kesken edelleen. Järkyttävän punainen intarsianeule on 80-luvulla aloitettu villatakki ystävälle (ei lainkaan mun värejä) ja oli niin järkyttävän värinen ja se jäi kesken... Ei ole oikeastaan enää ufo, kun on vain takakappale jäljellä. Langat ovat siitäkin saaneet parempaa käyttöä. Vähän pilkottaa vasemmalla ylhäällä raitaneule, joka oli järkyttävän iso ja sitä me olemme Uhoavan kanssa tuhonneet eli käyttäneet sukkiin yms. Ei siis oikeastaan ufo sekään. Minulla on huomattavasti vähemmän kuin Uhoavalla Gnulla ufoja -minun on vain työläämpiä. Puseroita on useampi. Mökillä on pari työtä ja toivottavsti niitä ei putkahda enää mistään esiin.
Onhan näitä vähemmän kuin Uhoavalla, mutta 20 kpl! Jospa tässä kuitenkin jotain saisi tehtyä, vaikka työtahti on tiukka juhannukseen asti ja sitten on vähän muuta innostaavaa. Jos kaikki tekisi, niin se olis noin kolme juttua viikossa ja se on liikaa. Tavoite: 1/viikko on jo aika tiukanpuoleinen. Tavoite pitää olla korkealla- jos ei ole tavoitteita, niin paljon ei saa.
Koko lista näkyy blogissani.

Ufoava gnu, hei

Kesäkuun ensimmäinen ja Fufoilun alku.. Siirsin mahdollisimman myöhäiseksi tätä ufojen tonkimista, sillä arvelin (aivan oikein) että niitä löytyy ihan kivasti. Jäi vielä sellainen olo, että olen piilotellut niitä jonnekin muuallekin. Tässä kuitenkin esittelyssä löytämäni kolmekymmentä ufoa, joista olisi nyt kuuden viikon aikana viimeistellä ainakin parit sukat ja pari isompaa työtä. Kovia tavoitteita en viitsi laittaa, kun kesällä on odotettavissa muita isohkoja ei-neule-elämään littyviä tapahtumia.


Klikkaa suuremmaksi.


Ensimmäiseksi uhrikseni saatan valita jonkun kesäneuleista (kietaisubolero, ylösalaisneule tai vihreä kesätoppi) tai matonkuteista virkatun maton. Listasta unohtui myös Katla-sukat, joita olen piilotellut jo useamman kuukauden laatikossa. Nyt ne pitäisi saada valmiiksi ohjeen kera, kun sitä oli ihan kyselty blogini kommentilaatikossa.Ja blogini osoitehan on: www.uhoavagnu.blogspot.com

Edit 17:30: Iso Gnun kommentin perusteella selailin valokuva-arkistojani ja löytyihän sieltä vielä parit ufot... Ettei nyt liian rimaa hipoen olisi kolmenkympinufoilija. Tuo Ruska-huivi saattaa mennä purkuun, ellei villa ole liian takertuvaa sorttia. Siinä on silmukkamäärät heitelleet niin, että olen jo kehitellyt muita suunnitelmia herkulliselle langalle.
Näillä ufoilla mukana


Olen Inkeri, täällä nimimerkillä "liina", kun olen sillä joskus luonut blogger-tunnukseni. Mukana olen ollut mm. lankahamstereissa ja myssyviikoilla. Innolla lähden taas mukaan yhteistempaukseen.

Tässä ufoni:

1. vauvan haalari kokoamatta
2. vauvan haalari kokoamatta
3. vauvan nuttu kokoamatta
4. yksinäinen Jussi-paidan hiha, koko 80 cm? Löytyykö enää lankoja?
5. isoäidin neliöitä n. 10 kpl, tavoite ollut joskus vauvan peite
6. pariton sukka keltainen+mustat raidat
7. pariton liinailusukka
8. pariton sukka pätkävärjätystä Nallesta
9. pariton kanervan värinen sukka
Lisäksi Isovelilangasta villapaita, osa tehty. Äkkiseltään siihen ei löytynyt enää riittävästi lankaa. Se menee purkuun, jollen löydä lankaa, koska lanka oli jo vuosia sitten poistoväri.

Baijerilaissukat on aktiivisimmin työn alla. Niitä en laske tähän juttuun. Eli onhan tuossa tekemistä, tosin nuo kokoamatta olevat neuleet on äkkiä? tehty, kun vaan aloittaa.

Tästä se sitten lähtee ihan virallisesti minun kohdallani

Ciao!
Nyt se päivä on sitten tullut meille kaikille. Tai ainakin minulle. Tein jo eilen aika lailla töitä tuon ponchon kanssa, mutta nyt aion tehdä lisää. Saa nähdä...kaksi päivää taitaa olla aivan liian vähän tuon kesyttämiseen...mutta katsotaan. Jos saisi edes toisen kappaleen valmiiksi...se olisi jo paljon. Mutta nyt ulos aurinkoon neulomaan! Jospa se poncho vielä joskus valmistuisikin, ja meikä pääsisi kanavatöiden kimppuun!

KaraMelli esittäytyy!

Hei!

Olen KaraMelli ja olen 42-vuotias puutarha-alan opiskelija. "Oikealta" ammatiltani olen sihteeri, mutta päätin heittää jakkupuvut huitsin nevadaan ja vaihtaa ne farkkuihin ja collegeen. Viimeiset puolitoista vuotta on opiskellessa olleet todella antoista aikaa, ja vaikka en ikinä tekisi puutarhurin hommia jatkossa, niin pätkääkään en ole tätä elämänvaihetta katunut! No, tulevaisuus on vielä ammatinharjoittamisen kannalta täysin avoin.

Opiskelujen ohessa tulee tehtyä monenlaisia käsitöitä. Tykkään neuloa ja virkata, mutta viimeisin innostukseni on myös hopeaketjut. Tosin se on sen verran tyyris harrastus, joten sitä ei voi ihan koko ajan tehdä. Minullakin on se opiskelijan budjetti, joten se vähän rajoittaa harrastuksia.

Olen ekaa kertaa mukana fufoiluissa, ja aloitankin nyt hieman varovaisesti. Kesän aikana pitää myös tehdä kouluhommia työharjoittelun ohessa, mutta jotakin pitää kuitenkin saada päätökseen. Nyt on hyvä hetki tehdä vuosia keskeneräisenä lojunut kanavatyö. Yhteen aikaan tein niitä paljonkin, mutta jotekin on viime aikona tuntunut siltä, että silmät alkaa helposti väsymään, jos teen tällaista tarkkaa hommaa vähänkin huonossa valossa. Onneksi kesällä on luonnonvaloa runsaasti! Sitten pitäisi saada valmiiksi miehelleni tuleva neule. Aloitin sen Novitan Neulotaan Yhdessä -yhteisneulonnassa, mutta nyt se työ siirtyy keskeneräisenä tänne fufoiluun. lopuksi myös pari apupupua odottaa, että kirjoisin kasvot valmiiksi.

Blogini on osoittessa http://caramelli.vuodatus.net


torstaina, toukokuuta 31, 2007

Minäkin mukana

Hei ja kiitos blogiemännälle kutsusta! Täytyihän tähän tänäkin vuonna päästä mukaan, kun viime vuonna pääsin niin hyvin tuloksin eroon kaikista ufoistani ja uusia on jo ehtinyt kertyä. Neulemotivaatio on viimeisen kuukauden aikana ollut pahasti kateissa, joten urakkaa on viimeisteltävänä sitäkin enemmän. Yritän kaivaa tämänvuotiset ufoni esiin mahdollisimman pian ja valokuvata ne näytille.

Jaarituksiani, töitäni ja selostuksia ufoistani voi seurata myös Elinan neuleblogista. Lätkäisen ufoesittelyn sinnekin heti kun saan ne valokuvattua.

Tuli samalla mieleen, että minulta on viime vuonna voittamani fufosarjan palkinto yhä saamatta, tietääköhän joku sen kohtalosta jotain?

Pian UFOT

Olen Pia, ja viime metreillä minäkin liityin mukaan fufoiluun, toiveenani viimeistellä muutama työ.

Vanhin ufoni taitaa olla tämä kirjontatyö, jonka olen aloittanut yli 13 vuotta sitten, kun asuin vielä opiskelupaikkakunnallani.
Tästä tuli ufo, kun sain nuo reunaosat kirjottua. Kun rupesin tekemään noita leikattavia osia, ei taito riittänyt, ja ne eivät ole kovin onnistuneita. Ajattelin, että voisin lisätä muutaman reikäkuvion, viimeistellä reunan ja katsoa, mitä tuleman pitää.


Tämä kesäpaita ufoutui 10 vuotta sitten. Seurustelun alkuvaiheessa ei kai sitten ollut aikaa kutimelle :-) Tarkoistus olisi vihdoin ja viimein saada tämä kesäpaita valmiiksi. Etukappale + hihat puuttuvat. Malli saatta olla vähän väljä, olihan muoti 10 vuotta sitten jonkun verran väljempää.

Tämä paita ufoutui muutama vuosi sitten. Palaset on olleet valmiina, mutta se vihoviimeinen viimeistely on ainainen ongelma. Tätä on jo vähän tuunattukin, ja nyt vain palasten paikalleenompelu ja kaula-aukon viimeistely puuttuu. Ehkä tämä tästä. Olisipa sitten syksyksi valmiina villapaita.Jos jonkun näistä saan fufoiltua, niin olen tyytyväinen.

Minä ja fufoni

Jep jep, tässäpä esittelyä:

Täällä siis kirjoittelee Avalon, 28v. tutkija/kotiäiti. Tuolta listalta mun nikkiä klikkaamalla päätyy mun yleistä höpinää sisältävään blogiin, sieltä löytyypi sitten linkki mun juuri aloteltuun käsityöblogiin, joka kulkee nimellä Silmukat Solmussa. Noissa siis voi minuun tutustua, itse olen ihan noviisi vielä näissä käsityöjutuissa näin netin kautta. Erilaisia käsitöitä olen kyllä räpeltänyt kausittain ja nyt viimeiakoina taas innostunut ihan kunnolla. Harmillisesti vaan nuo työt ja opiskelut haittaa harrastusta :)

Yllätyin ihan kun en löytänyt kaapista kuin kolme fufoa, mutta niissäkin riittää työsarkaa.

1. Pitsikämmekkäät. Näistä on toinen valmiina ja toista pitäis alottaa. Näiden neulomisen olen aloittanut lankakaappia tyhjentäessä, joten ei mitään havaintoa mistä langasta tarkalleen on kyse. 3.5 puikoilla neulottavaa ja sellaista ihan tummanharmaata jokatapauksessa.

2. Apupupu. Tämänkin sai alkunsa lankakaapin siivouksesta ja on niiiin tylsää puuhaa, että hohhoi.

3. Pitsineulopeitto: Tämä on sitten se meikäläisen murheenkryyni. Viime elokuussa aloittelin kun meitin juniori kölli vielä mahassa ja tästä piti tulla neitille sievä päiväpeite kehtoon. No nyt neiti ei enää kehdossa pysy ja tälläkin hetkellä ryömii/konttailee pitkin olohuonetta - mutta peitto pysyy tiukasti puikoilla. *huoh* Jossain puolen välin kieppeillä olen menossa tuossa projektissa ja lankana on Novitan Kotiväki ja ohje peräisin jostain lehdestä, jonka nimi ei nyt tähän hätään pälkähdä päähän.

Tavoite olisi saada nuo pienemmät työt päätökseen ja jos siihen peittoon saisi edes yhden kokonaisen mallikerran olisin ikionnellinen. Kaapissa odottelee jo langat kahteen uuteen viritelmään, joten palkintona olkoon pääsy niitten kimppuun.

Harmi kun kameran patterit on latautumassa, joten en nyt tähän hätän saa kuvia otettua. laittelen kuitenkin kuvat perässä kunhan ehdin.

Mun (f)ufot

Noniin, tässä vielä siis esittely noista mun nurkista löytyneistä ufoista. Luulin että olis ollut enemmänkin, mutta kyllä sitä jo näissäkin on urakkaa ihan tarpeeksi...


 • Pinkin kirjava häristys on taikatoppi, valmistui viime kesänä muuten, mutta muutama langanpää on päättelemättä ja sivusaumat ompelematta.
 • Sen vieressä Teddy Galaxista neulottu villajakku. Valmistui jo talvella kovalla innolla ja kiireellä, mutta saumat uupuu tästäkin=( Jos vaikka ensi talvena saisi käyttöön
 • Beige tekele... Huoh... Novitan Jasminista keväällä aloitettu toppi. Tehty ja purettu vuorotellen... Oikeesti alussa tää oli tosi kiva juttu, mutta on alkanut tympiä. Väri, lanka ja kaikki. Tässä onkin pulma, että teenkö sisulla valmiiksi, vai puranko vaan... Paljon ei puuttuisi enää, takaosa jo on valmis olkaimineen (tehty pyörönä kainaloihin saakka), etu osa jämähtänyt tuohon kainaloiden kohtaan. Saapi kommentoida teenkö loppuun vai puranko pois häiritsemästä...
 • Sitten toi Palmatoppi. Olkasaumat ja toinen sivusauma on virkattu kiinni (en viime keväänä osannut vielä saumoja ommella joten virkkasin. Toinen sauma on jäänyt virkkaamatta. Mutta voiko tollasta Palmaa edes käyttää toppina??? Niin Novitan lehdestähän tuo ohje on, mutta jotenkin arveluttaa tuollainen lanka toppina. Tuntui silloin kivalta idealta, mutta... Kokemuksia kellään Palmatopista??
 • Ja sitten tuo murheenkryyni ja häpeäpilkku. Tuo piti olla käytössä jo viime kesänä!! Verkkoneulepaita Tahitista. Mutta jämähti siihen kohtaan, että pitäisi pingottaa, kostuttaa yms että pääsisi saumojen ompeluun. Mutta ehdottomasti tuon haluan käyttöön!! Voisikohan pingotuksen ohittaa, ja höyryttää varovasti liinan läpi?? Kun pingottamiselle ie ole oikein paikkaa (mitäs en viime kesänä aurinkoisella ilmalla vienyt ulos styroxilevyille pingottumaan). Saumoja ei voi ommella ennenkuin kappaleet on ohjattu kuosiinsa.
 • Ja kasan päällä nuo, mitkä olin aivan unohtanut. Palmikkolapaset, joista on langat päättelemättä! Nolo... Noista nyt ainakin kesän aikana suoriudun=)
Ja koska nyt mennään toukokuun viimeistä päivää, niin tänään voi vielä luvan kanssa sanoa: "huomenna, huomenna, vaan ei tänään"!

Iiik!

No niin, huomenna se sitten alkaa.
Nyt kaikki kipin kapin ufontuhosuunnitelmia tekemään, ja kaivetaanpas viimeisetkin ufot komerosta ulos!

Nyt olisi kyllä mukava kuulla viime vuodelta joku tsemppaava selviytymistarina.
Voiko ufoista tosiaankin päästä eroon, edes hetkeksi?
Voiko langanloppumisongelma selvitä, voivatko kadonneet puikot vielä löytyä?
Auttaako itku, hammasten kiristys, aamujumppa vai kaamea kiri?
(Kauanko kesti, ennen kuin ufot alkoivat taas hiipiä nurkkiin takaisin?)

Millä taktiikalla olette lähdössä liikkeelle? Onko parempi tasaisesti tikuttaa pelkkiä ufoja, vai uskaltaako välissä palkita itseään vaikka pienellä sukkaprojektilla?

Miten aiotte palkita itseänne onnistuneista Fufoista??

Näitä kyseleepi Helmis ja huokaa syvään. Kai ne taas täytyy meikäläisenkin kaivaa ne viimevuotiset ufot esille ja samalla hämmästyä, mitä kaikkea sen jälkeen olenkaan onnistunut kaappeihin survomaan.


P.s. Täällä on kooste mun viimevuotisesta ufoprojektistani.
Kaikenmoista sain kyllä tehtyä, mutta loput onkin sitten todellista pakkopullaa vailla kunnon tulevaisuudennäkymiä. + Lisänä uudet ufot.

Kasojen kasa

Koska muut tuntuvat olevan mielestäni vielä maltillisten ufokasojen omistajia, eikä kahdenkymmenen paremmalle puolelle pääseviä ole, täytyy kai sitten ylhäisessä yksinäisyydessään astua ulos kaapista ja tunnustaa: " Olen Virve ja armoton ufojen kerääjä. Tätä tempausta varten pääsin aina 25 ufoon asti, enkä takaa, että siinä olisivat kaikki. Olen saattanut löytää muutaman niin ovelan piilon, etten muista niitä enää laisinkaan."

Ehdin jo blogissani väittää, että syy ufojen sureen määrään on siinä, että inhoan viimeistelyä. No, tarkempi tarkastelu osoitti, että näitäkin ufoja on, mutta enemistö on silti yhä niitä, joissa on vielä puikot tai koukku kiinni...

Eniten ufoissa on eri kokoisia (aikuiset/vauvat) paitoja tai villatakkeja (7 kpl). Saman verran on huiveja. Viimeisteltäviä töitä on 6. Loput ovat sitten sekalainen seurakunta lapasia, sukkia, kasseja, pipoja, peittoja tai muita.

Muutama työ on menossa selkeästi purkuun, ja luulenkin, että aloitan ufojen vähentämisen niistä, koska se on melko vaivatonta. Useampi ufo kaipailee muutossa kadonnutta (ts. varastoon hautautunutta ohjettaan. Niitä kai pitäisi myös alkaa etsimään. Purkulämmittelyn jälkeen yritän sitten päästä vauhtiin vuorotellen sopivasti neulomista ja viimeistelyä. Muutaman ufon kohdalla on varmaan tehtävä vielä etsintäkuulutus loppuneen langan takia, ja vasta sen jälkeen päättää niiden kohtalosta.

Teen varmaan blogiini vielä tarkempaa selostusta ufoista, ja tietenkin sitten raportoin edistymisestä tänne. Ja odotan peukut pystyssä, että löytyisi joku itseäni toivottomampi ufojen hamstraaja.

keskiviikkona, toukokuuta 30, 2007

Ilmottautumisesta vielä pyyntö

Olen nyt kutsunut mukaan kaikki, jotka ovat antaneet sähköpostiosoitteensa. Ilman sähköpostiosoitetta olleita ilmoittautumisia en voi kutsua mukaan.

Laittakaa vaikka tähän viestin kommentteihin sähköpostiosoitteenne niin pääsette mukaan. Poistan sähköpostiosoitteelliset viestit heti kun olen lähettänyt kutsun..eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli et ole saanutkaan viestiä vaikka olet antanut sähköpostiosoitteesi, laita se uudelleen. Kutsuja laitan niin usein kun suinkin kerkiän, saattaa välillä mennä muutamankin päivä.

Likainen tusina

Ei ne nyt likaisia sentään ole, elleivät ole sattuneet pahasti pölyyntymään säilytyksessä, ufoni. Luulin näitä olevan puolta vähemmän, mutta todellakin erehdyin. Dirty dozen.

Tein omaan blogiini häpeälistaksi kuvitetun sivun tämän hetkisistä ufoista, jotta voin sinnekin päivittää kuinka fufokaudella käy. Siellä on pohdintaa ja ideantynkää miten käy näiden:

 • apupuput joista puuttuu kirjominen ja täyttäminen
 • poncho
 • ketjusilmukkaoviverho
 • 2 yksittäistä sukkaa
 • kämmek- äs/käät
 • Nasu jossa vain raajat
 • sniikkeri(t)
 • Sherborne Abbey
 • vauvan paita noin vuodelta 1993 tai 1994
 • pistelytyö vuosituhannen vaihteesta

Tervemenoa siis sinne katsomaan kuvat kaikista noista. Tänne tuon sitten kuvia valmiista töistä, joita tietysti tulee monta! (Iik. On vähän muitakin suunnitelmia kesäksi kuin käsityöt!)

Loppukaneetti ufosivuni alareunasta:

Taidan ottaa rankan tavoitteen: Kaikki muut hävitykseen tai valmiiksi, ja Sherborne jälleen 'vauhtiin'. Jos on ihan 'pakko', sallin itselleni yhden pikaisen välityön, mutta mieluummin ei ennen kuin Sherborne on ainut keskeneräinen. Sen rinnalla on sitten kiva tehdä huivia / hattua / toppia / sukkia. Ja jos 2008 on fufoilutempaus, yksikään näistä töistä ei ole siellä mukana!

Maartsi ufoilee

Heippa fufoilijat!

Luulin, ettei minulla kauheasti keskeneräisiä olisi, mutta löytyipä kolme ikuisuusprojektia, jotka voisivat tulla valmiiksi: palapöytäliina, säärystimet ja pusero. Blogissani ehdinkin jo tarinoida näistä, mutta tässä samat tiedot tännekin:

Vihreät palat on virkattu yli 10 vuotta sitten, ja niistä piti tulla päiväpeitto. Paloja ei syntynyt peittoon asti, mutta pöytäliinaan nuo riittävät, ja jospa saisin edes sen nyt tehtyä tempauksen aikana. Oikeassa alanurkassa on säärystimen alku. Tarkoituksena oli neuloa säärystin minipyöröillä, mutta kyseinen kapistus ei käsiini istunut ja sukkapuikkojahan inhoan muutenkin. Nyt kun on tullut opeteltua magic loop, säärystimet voisivat viimein valmistuakin. Vasemmalla kuvassa on puseron hihat. Olipa minulla kerran valmis puserokin, jonka etu- ja takakappale oli neulottu vinoon. Sitä sain, mitä tilasinkin, sillä kappaleet olivat todella vinot, eivätkä istuneet päällä ollenkaan. Nyt ne ovat takaisin kerillä ja kokeilen jotain muuta mallia. Lanka on täyttä villaa ja ihanan väristä, mutta ymmärrettävästi puseron neulominen ei karvaan epäonnistumisen jälkeen ole maittanut. Näistä töistä kuulemme piakkoin uudelleen, toivottavasti iloisemmissa merkeissä.
Moikka moi !

Minäkin sitten katsoin parhaaksi ilmottautua tähän projektiin.

Keskeneräisten määrä on pelottava, mutta ei ylivoimainen. On melkeen vuoden marinoituneita, ja sitten tuoreempiakin tapauksia ; pääkallopaita, yks toinen paita, kastemekko, aakkospeitto, kolmiohuivi, yks toinen huivi, leppispeitto, kassi, kesähattu...Osa enemmän kesken , osa vähemmän.

Mulla on muuton vuoksi nettipimento 1.-6.6. mutta bloggaan heti kun yhteydet taas pelaa.

Terkuin Teija www.roopeliini.vuodatus.net

tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Ufot

Minäkin päätin liittyä mukaan joukkoon. Minulla ei ole kovin montaa Ufoa, mutta yksikin on liikaa. En ole kuvannut vielä toistaiseksi Ufojani, mutta lista on seuraavanlainen:

- Kolmiohuivi kirjavasta mohairista. Kesken tämä on jäänyt jostain ihmeellisestä syystä. Todennäköisesti siitä, että olen neulonut sitä ikävänä hetkenä. Neuleesta tulee siis mieleen kurjia muistoja ja siksi se on hautautunut jonnekin.

- 3 x lapsen neuletakki.
Yksi on hihoja vaille valmis. Neulottu Bigga-langasta, joten jos ryhtyisin toimeen saisin tämän illassa valmiiksi. Jäänyt laatikkoon, koska pelkään siitä tulevan liian pieni.
Toinen on omasta hatusta keksitty, mallin olen piirtänyt ja idea on hauska. Jostain syystä en vaan ole jatkanut sitä yhtä etukappaletta enempää. Nyt olisi syytä, sillä neuleelle olisi käyttöä.
Kolmas on myös omasta hatusta. Malli ei ehkä kuitenkaan ole sitä, mitä haluan. Lanka on kuitenkin ihanaa alpakkaa - luulen tämän joutuvan purkamisen kohteeksi...

- Olen myös virkannut huivia varten kukkia. Paloja kuitenkin puuttuu melkoisesti ennen kuin valmista tulee, tämä onkin ollut sellainen teen-silloin-kun-siltä-tuntuu -työ.

Ehkä jokunen näistä voisi valmistuakin. Katsellaan.

Hyvä homma

että tällainen yllyke on keksitty. Keskeneräiset työt rassaavat aina mielen päällä joten otan tavoitteekseni saada kolme ufoa valmiiksi.

Kuvassa oleva vihreä pitsineule on pusero, joka on ollut tekeillä 10 vuotta. Ohjekin meni hukkaan joten etukappaleen yläosa ja hihat pitää keksiä omasta päästä. Jos ei mitään muuta niin tämä pitäisi saada valmiiksi.Vaaleanpunainen hirviö on kummitytölle tuleva edestä solmittava jakku , joka on ollut tekeillä toista vuotta. Ja mohairista on tulossa villatakki, mutta koska se on ollut tekeillä vasta 4 kk, niin se joutaa odottaakin.
-sanna-

Jenni esittäytyy ja esittelee

Pitkästä aikaa päätin osallistua johonkin yhteiseen tempaukseen, tämä tuleekin tarpeeseen...

Olen Espoolainen kahden lapsen (koti)äiti joka aloittaa kovalla innolla uusia töitä eikä meinaa saada niitä millään valmiiksi... Eikä syynä ole lapset, vaan yksinkertaisesti innostuksen lopahtaminen. Kokeilin projektiluontoisesti neuloa yhden työn kerralla valmiiksi ja sen innoittamana yritän nyt saada näitä vanhoja neulottua yksi kerrallaan pois nurkista.

Tässä ensinnäkin tuo paheiden laatikko, minne on piilotettu kaikki keskeneräiset työt.

Sitten näiden keskeneräisten esittelyyn:
(Täytän mahdolliset puuttuvat tiedot kunhan löydän ne ;D )

Pitsireunainen neuletakki:
Lanka: Kitten Mohair
Puikot: 4mm
Malli: Moda 5/2005

Tämä on valmiina aivan ihana takki. Kitten Mohair on neulottaessa unelman pehmeää ja työ edistyykin reippaasti. Kesken tämä on jäänyt sen takia, että työstä on pudonnut yksi silmukka sileän neuleen aikana enkä löydä sitä. Mohairia on infernaalista purkaa, joten olen jättänyt tämän suosiolla marinoitumaan. Nyt olen päättänyt että yksi silmukka ei voi pilata koko työtä, joten jatkan vain eteenpäin väärällämäärällä.

Siksak-huivi
Lanka: Mayflower (100% puuvilla)
Puikot:
Malli: Osin Scarf Style-kirja, osin omasta päästä

Tästä on tulossa kaulahuivi. Mallikerta on helppo, raidat helppoja, mutta keskenkaiken iski täysi tylsyys! Tämä olisi juuri sopiva työmatkaneule, mutta tällä hetkellä mun työmatkat sijoittuu lähinnä kodin ja asukaspuiston välille ja siinäkin pitää työntää vauvanvaunuja ja bongailla esikoisen kanssa kaikki mahdolliset työkoneet.

Kolmiohuivi
Lanka: Elisabeth Lavold: Silky Wool
Puikot:
Malli: Interweave Knits

Aloitin tämän neulomisen heti kun Iterweave ilmestyi. Pikkuhiljaa työn edetessä tuli pikkupaniikki langan riittävyydestä ja kun samaan syssyyn lisättiin blogikierroksella bongatut samanlaiset, mutta valmistuneet huivit, jäi tämäkin laatikkoon hautumaan. Itseasiassa lankaa on, mutta erivärisenä. Täytyy katsoa jos toisella värillä voisi tehdä huivin reuvakuviot.

Lapaset
Lanka: Sandness Lanet
Puikot: muistaakseni 2,5mm
Malli: peruslapanen, omasta päästä

Kevätlapaset pojalle on tässä vaiheessa :D Taitaa käydä niin, että tyttö saa sitten aikanaan nämä lapaset. Ei kiinnosta yhtään toisin kuin muut keskeneräiset työt.

Sukat
Lanka: Regia Silk
Puikot: 2,5mm
Malli: Knitting Wintage Socks: Fancy Silk Sock

Tämän langan ensiyritys oli muotoutua Baijerilaisiksi. Silmukka karkasi, neuloja tirautti itkut ja purki koko sukan - ja aloitti uuden. Tunnelma ei kuitenkaan ollut sama, joten varren ja kantapään jälkeen sukka sai parittomana jäädä odottamaan parempia aikoja.

Slipoveri
Lanka: Tusshena
Puikot:
Malli: Greenday

Tämä on myös yksi murheenkryyni. Lisäsin jo silmukoita ohjeeseen, mutta kuitenkin tämä on liian pieni. Pitäisi siis purkaa ja aloittaa koko homma alusta. Sopivankokoisen Greendayn aion tästä kuitenkin vielä joskus tehdä!

Kaarrokeneule
Lanka: Istex Pulky Lópi
Puikot: 12mm
Malli: Moda 4/2006

Onkohan mulla jokin PSS (pudonneiden silmukoiden syndrooma)? Tämä on neulottu kainaloihin asti ja kun jaoin työn etu- ja takakappaleisiin, huomasin että yksi silmukka oli pudonnut. Näin paksussa langassa se on vähän isompi juttu joten tätäkin on pakko purkaa aika isokin pätkä ennenkuin työtä voi jatkaa.

Ja loppuun mun ehdoton lemppari:
Norjalaistyylinen kirjoneulepusero
Lanka: Florica
Puikot: 3 ja 4mm
Malli: Novita neuleet: käsinneulonnan A*B*C

Saattaa olla, että en ikinä tule saamaan tätä valmiiksi. Ehkä jopa pelkään työn valmistumista, sillä silloin elämääni tulisi jonkinlainen tyhjiö. Ohjehan ilmestyi vuonna 1998. Ihastuin malliin heti, ja se kummitteli takaraivossa jatkuvasti. Ikuisuusprojektiksi tämän voisi lukea jo siksikin että sain ostettua langast vasta vuonna 2004. Alkuhuumassa tein tämän verran ja nyt työ on siis ollut koskemattomana jo kolme vuotta. Uskaltaisikohan sitä vähän kokeilla... ;D

Tässä siis mun panos kisaan. Kaikkia en tietenkään tule saamaan valmiiksi, mutta tavoitteena on ainakin kaksi työtä.

HUOM!

Muistakaa laittaa ilmoittautumisviestiin sähköpostiosoitteenne!

Blogiosoitteeseen ei voi kutsua lähettää.


Rohkeasti mukaan vaan
ufot esiin marssikoon :).

maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Jep, jep!

27 osallistujaa ja 4 kutsua on vielä vastaamatta. Hienoa! Meitähän on paljon!!

Säännöistä olemme "mode-tiimissä" pohtineet sen verran, että pidetään vain yhtä sarjaa jotta homma pysyy mahdollisimman yksinkertaisena. Arvotaan palkinto (iso Gnu on luvannut lahjoittaa!!) tai palkintoja kaikkien vähintään yhden ufon FO:ksi tehneiden kesken. Kuulostaako reilulta? Tehdä saa melkistä mitä vain kesken on; neuleita, ristipistoja, virkkauksia. Minun puolesta mukaan voisi laskea vaikka kodinremontoinnin kohteitakin, mutta se taitaa jo kuitenkin mennä vähän liian laajaksi. ;o) (tämä kodin remppaaminen kun on minulla "hieman" kesken jäänyt..siksi tälläinen heitto).

Omia ufoja en ole etsinyt päivänvaloon, enkä edes kuvittele kaikkia kaivavanikaan esiin. Esittelen vaikka muutaman, jotka edes jollain tavalla on mahdollista valmistua.

Mukana minäkin

Minulla on varovasti laskien ainakin kahdeksan keskeneräistä neuletta. On Isoveli-langasta aloitettu palmikkopaita, useampi vauvan neule ja parittomia sukkia. Palmikkopaidasta on aloitettu sekä etu- että takakappale ja toinen hiha. Osasta vauvaneuleita puuttuu ihan vain vähän: napit tai kappaleiden yhteenompelu ja/tai napituskaitaleet. Sukista on yleensä toinen valmiina. Kuvia en nyt saa, kun kamera ei ole kotona. Otan kuvia myöhemmin. Nyt on aktiivisemmin baijerilaissukat teon alla. Niitä en laske tähän projektiin.

Minäkin mukaan!

Minäkin alan nyt erittäin tehokkaasti FUFOilemaan! Muutama keskeneräinen löytyy meiltäkin, ei tosin kamalan monta, olenhan neulonutkin vasta alle puoli vuotta..:) Tässäpä jonkinlainen otos nykyisestä ufotilanteestaKuvassa päällimmäisenä keltainen vauvan kietaisujakku, lankana Novita Jasmin. Tämä on jo kuvan oton jälkeen hieman edeistynyt, takakappale ja puolikas hiha valmiina..Tämä olisi aika kiireellinen.
Ylin vaaleanpunainen on villapaidan melkein valmis hiha, lankana 7 veljestä. Tästä tulee villapaita minulle, etukappale ja tämä hiha valmiina. Ei kiireellinen.
Värikkäästä hahtuvasta tulee laukku minulle, tämä noin puolessa välissä. Ei kiireellinen.
Musta on Novitan Pirtasta virkattu läppärilaukku kaverille, pussiosa lähes valmis, vielä hihna puuttu. Tällä olisi jo kiirus.

Tällaiset siis meillä, sovitaan vaikka että koitan saada vauvan paidan ja tuon laukun valmiiksi vaikka kahden viikon sisällä? Kuulostaisiko hyvältä? Ja uusia töitähän ei sillä aikaa sitten aloiteta..:D

Terkuin Kata

Ufokuva

Tässä vielä minun kaikki UFO:ni samassa kuvassa. Löysin siis edellisen listan lisäksi vielä yhden (löytyyköhän vielä joku?;-))Alimmaisena on kirjoneule joka on tällä hetkellä vanhin ufoni (2 vee), valkoinen kasa on pitsiliinan tekele , pinkki aloitus on Samostakki tyttärelleni ja ruskeasta kasasta pitäisi tulla Beanin nalle. Toivon voivani näyttää heinäkuussa nuo kaikki valmiina tekeleinä!


Näillä sitten lähdetään 1.6. liikkeelle! Tänään tosin tuli taas aloitettua yksi uusi neule, joten sekin tuo taas lisähaastetta ufojen valmistumiselle, kun uusi on aina 100 kertaa mielenkiintoisempi kuin nämä vanhat...

ei se määrä vaan..

tosiaan, mä en oo onnistunu tuohon samaan mihin niin moni..keräilemään kamalaa läjää ufoja roikkumaan. aina tietyin väliajoin otan itteeni niskasta kiinni ja hirveellä angstilla neulon loppuun kaiken keskeneräsen. paitsi saunasukat. ei, ei puhettakaan että mä edes aloittaisin sitä toista sukkaa..huoh. ja pahin kaikista: koivunlehtishaali. mä vaan en saa sitä tehtyä. monet kerrat olen sen kaivanut ja päättänyt tehdä mutta edelleen on samat 10 cm valmiina..ehkä se nyt valmistuu?

nythän mä tajusin että noiden lisäks taitaa löytyä yks ristipistotyö..täytyy lähteä kaivelemaan :).

sateisin terveisin, sini

Mukana ollaan

Päätin minäkin valtaisan ufomääräni kanssa lähteä matkaan mukaan, josko edes muutaman tekeleen saisin valmiiksi asti. Kaikkien tekemisiin tämän tempauksen aika ei tule millään riittämään.
Kunhan ehdin, niin tarkastelen tällä vikolla ufojani hiukan tarkemmin, ja tulen sitten kertomaan nistä ja tavoitteistani.

Löytyyhän noita muutama...

...Ufoja siis. Muuton yhteydessä tuli ikävästi esiin kaikki ne unholaan jääneet työt, joita ei välttämättä haluaisi edes muistaa. Ehdottomasti vanhin ufoistani on miehen kirjoneulepaita, jossa anoppikin on jo välillä auttanut, kun käsivaivat yllättivät tekijän. Paita on aloitettu -98/-99 ja nykyään on hihat noin puolivälissä. Kun hihat tulee valmiiksi, vaatii paita suuria muokkauksia ennen kuin mies sen saa käyttöönsä. Nykyisellään muistuttaisi telttaa miehen päällä. Ufoutunut on myöskin esikoiselle viime syksynä aloittamani slipoveri. Päättelykeijua odottaa salomoninsolmuilla virkattu huivi itsevärjätyistä langoista. Värjätessä lanka meni pahasti sekaisin ja jouduin käyttämään saksia kerittäessä. Niitä langanpäitä on 39. Ufoutuneista neuleista purkutuomion saa todennäköisesti kummipojalle aloitettu valko-vihreä-neule. Muuttolaatikoissa kameraa pakenee kaksi paritonta sukkaa (toinen kuopukselle ja toinen kummipojalle) sekä pariton kirjoneulelapanen.Ristipistojen saralla olen myös tehokas ufoutamaan töitäni. Menin vieläpä adoptoimaan anopilta yhden ufon, tuon kukkakorin. Siitä puuttuu enää kymmenisen pistoa, mutta yksittäiset pistot sinne tänne ei vielä ole houkutellut. Yläreunassa oleva olkihattu-pistely on Lanarten iso taulu, josta on hieman vajaa puolet tehtynä. Se on aloitettu 2002 ja oli hukassakin jo hyvän aikaa, kunnes muuton yhteydessä löytyi. Traktorit olen aloittanut tämän vuoden puolella, mutta se ufoutui, kun tajusin, että pistelyiden ulkoreunaan jää vain muutama sentti kangasta. Ehkä se pääsee uudelleen käsittelyyn kesän aikana. Karhu on myöskin tämän vuotisia tekosia, mutta sekin ufoutui jostain selittämättömästä syystä. Sillä aloitan pistely urakkaani ufojen osalta.

Aktiivisia töitä ei pistelyjen puolelta löydy, mutta neuleissa on miehelle tulossa paitaa ja itselle virkaten jakkua. Pitää niitä tehdä mukana myöskin, jottei ne ufoudu muiden mennessä ohi.

sunnuntaina, toukokuuta 27, 2007

Mun ufoja

Miten hetken aikaa viime vuotisen ufo-urakan jälkeen kuvittelin oppineeni tekemään asioita loppuun asti ennen uusien juttujen aloittamista? Jouluun asti tilanne oli kutakuinkin hallinnassa neuleiden osalta, sillä kaikki keskeneräisistä neuleista vanhimmat ovat kevät-talvelta, jolloin Project Spectrumissa oli väreinä valkoinen, sininen ja harmaa. Kirjoneulelapanen kaipailee edelleen paria eikä peukalostakaan olisi haittaa, harmaa etualalla oleva miehen neulepaidan takakappale on haudattu käsityökorin pohjalle ja kaipaisi vähän lisäsuunnittelua, ohjeen mukaan tehtynä tuskin olisi mieluinen saajalle.
Ufojen ufoja kuvassa edustaa pitsiverho, josta puuttuu noin 40 senttimetriä. Aloitettu vuonna käpy enkä edes muista mihin olen verhoa alunperin suunnitellut. Nyt sille löytyisi paikka keittiönikkunasta, mutta verho on auttamattomasti liian kapea... Vieläkin vanhempi on joulukorttiin tuleva ristipistotyö kissasta lahjapaketin päällä. Lienee jostain kymmenen vuoden takaa? Homma on kaiketi jäänyt kesken osaamattomuuden takia, mutta viimeisimmästä Cross Stitcher-lehdestä löytyi vinkki ongelmakohtaan, joten periaatteessa pienen työn pitäisi valmistua:) Country Companion -pistely on parin vuoden takaa eikä sen jälkeen ole juurikaan edistynyt... monta kertaa työ on päässyt reissuun mukaan ja yhtä monta kertaa tullut koskemattomana takaisin. Taustan puolipistoissa ei menisi hirvittävän paljoa aikaa, kun vain alkuun pääsisi!
Vasemmassa reunassa olevat neuletakin kappaleet ovat melko aktiivisesti puikoilla, tällä hetkellä työn alla ovat hihat. Baijerilaissukat ja Leaf Socksit (kirjasta Socks, socks, socks) ovat jääneet uhkaavasti taka-alalle, mutta haluaisin ehdottomasti saada ne valmiiksi. Yläreunassa olevat pätkärääkätyt sukat ovat jo valmiina eivätkä sen takia enää kuulu ufoihin, mutta niiden tilalle tuli vielä yksi kuvasta puuttuva ufo: reunapitsi, josta puuttuu vajaat kymmenen senttiä...
Neuleiden valmistumisen suhteen olen melko optimistinen, mutta pistelyt ja virkkuut vähän arveluttavat. Kaikki keskeneräisyydet kuitenkin listasin, sillä muuten joku voi taas ufoutua ensi vuotta odottelemaan.. Tosin ennen kesäkuun alkua ehdin tekemään jotain, mutta tuskin valmiiksi asti. Mutta 5 neulottavaa, 2 virkattavaa ja 2 pisteltävää - virkattavat ja pisteltävät olivat piiloutuneet viime vuoden Fufo-tempaukselta.

Meemukin fufoilee

On noita ufoja kertynyt minunkin nurkkiini ihan hävettävän paljon. Osa on saanut jossain vaiheessa jo purkutuomion (joko malli ei enää miellytä tai olen unohtanut ohjelähteen). Mutta kyllä tuolla niitäkin on, mitkä ihan oikeesti pitäisi saada valmiiksi. Tarkoitus oli tehdä ne jo talvella lankahamsteriprojektin aikana, mutta en edes koskenut silloin niihin. Ja suurin osa mun ufoista vielä on sellaisia, että olen niitä tehnyt tosi innoissani, mutta sitten viimeistelyvaiheessa on iskenyt laiskuus. Jos nyt yhteisen projektin voimin saisin vähän selkärankaa itseeni niiden suhteen.

Teen tarkemman ufoinventaarion ja raportin huomenna. Mutta ainakin yksi villatakki odottaa saunoja ja päänteitä (vissiin etukaitaleitakin), ja yksi pitsineulepusero samoin. Saumoja uupuu myös taikatopista. Ja yksi toppi on siinä vaiheessa että pitäisi päättää puranko vai teenkö. Mikäli päätöstä ei pian tapahdu, sillä on kovin suuri mahdollisuus päätyä ikuiseksi ufoksi...

Fufoilenpa minäkin

Päätinpä minäkin liittyä fufoilijoiden joukkoon. Tarkoitus oli tänään illalla kaivella kaikki ufot kaapeista, laatikoista ja komeroista, mutta niin se vaan on ilta jo kulunut iltasatuun asti ja ufot odottavat edelleen.

Huomenna teen ufo inventaarion ja kerron sitten kuinka paljon niitä löytyy, ja mitä kaikkea mahtaa löytyä. Vähän on vielä hakusessa myös se mikä on Ufo ja mikä ei. Mutta eiköhän sekin minulle selviä. Taitavat kaikki keskeneräiset olla ufoja, sillä jos jotain uutta aloitan on ufoutumisen vaara valtava.

Kesäkuun aikana saan varmaankin jotain valmiiksi, mutta heinäkuun alusta aloitan uudessa työpaikassa, joten saattaa olla että kuukauden mittaiseksi jää minun ufoiluni.

Kiitos Krista, Outi ja Helmis teille kun tätä luotsaatte.

Helluntai terveisin Seijap Heimolasta

Tilin perustaminen

Oma ufotilini on kohtalaisen pieni, mutta aktiivineulojan uraakin on takana vasta reilut kaksi vuotta.

* miesten stringit, joista puuttuu vyötärökuminauha viime joululta
* rumasta kalsariraitaisesta Regiasta kudotut sukat, joista toinen on valmis ja toisesta on aloitettu vartta. Sopivat jättiläiselle.

Olen tehnyt töitä saadakseni keskeneräisten töiden määrän laskemaan kahdeksasta alaspäin joten ennen tempauksen alkamista ehtii valmistua ainakin kolme ufoa. Tavoitteena olisi että puikoilla olisi yhtä aikaa kaksi neuletta, yksi haastava ja yksi aivoton. Mutta en enää tiedä, onnistuuko se kun on päässyt töiden aloittamisen makuun ja tottunut siihen että tekee kaikkia rinnakkain. Se näkyy hyvin blogissa, kolmeen viikkoon ei tapahdu mitään ja sitten viikon aikana valmiita töitä ilmestyisi joka päivä.
Periaatteessa voisin laskea Ufotiliin vielä Spartan Pulloverin, mutta mies sanoi että ottaa villapaitansa mieluummin vastaan vasta syksyllä. Riippuu siitä, miten kuuma kesä tulee. Kauheassa helteessä ei tee mieli neuloa paksua villa/alpakkalankaa.

pohjis ilmoittautuu fufoilemaan!

Minulla noita ufoja omalta aikakaudeltani ei ole paljon, kun aloitin neulomisen vasta viime syksynä, mutta muutamat lasken ufoiksi. Minulla on myös niitä ristipistoja, saahan nekin laskea mukaan?

Omat neule-ufoni ovat tässä, oranssi mytty on Pom-pom -huivi, joka on ollut kesken jo monta kuukautta. Vihreät tilkutb tulevat tilkkupeittoon, ja tilkkujahan on valmiina jo hurjat 2,5. Ja sitten tuo vaaleanpunainen/lila on palmikkohuivin alku, joka on aloitettu noin puoli vuotta sitten


Vähän vanhemmat ovatkin sitten parikymmentä vuotta vanhoja. ;) Punainen menee varmaankin purkuun, en saa tiheyttä sopimaan. Monivärisen hiha pitää vielä kiinnittää, ja tuosta viimeisestä puuttuu toinen hiha, niin irroitan sen ekan hihan ja teen siitä liivin. Monimutkaista....


Ja ristipistoista ufoutunieta ovat seuraavat, kissataulu parin vuoden takaa, sekä nukkekodin matto.

Ufoutuneet

1. Kanavatyö, joka oli jo viime voden fufoilun aikaan kesken. Tarvitsisi saada valmiiksi syyskuuhun mennessä, että ehdin vielä kehystyttääkin.

2. Tilkkupeitto, valmiina 30 tilkkua, tehtävänä vielä toiset mokomat. Yhtään en ole vielä yhdistellyt toisiinsa. Teen niin vasta lopuksi, kun kaikki tilkut ovat valmiita.

Ekat 10 tilkkua

Seuraavat 10 tilkkua