torstaina, toukokuuta 21, 2009

Neljäs Ufo-tuho

Tilkkupeitto
Paino: 890 gr
Langat: erilaisia pesunkestäviä jämälankoja
Tilkut: 7x12
Ufo: kokoaminen, tilkut valmiina monta vuotta!
Lopputulos: ihan kiva!

Toinen, jee!

Toinen ufo valmistui, ihanaa. Tämän neuletakin aloitin reilun vuosi sitten, sain sen kudotuksi viime syyskuuhun mennessä, ja siitä lähtien se on odottanut yhteen neulomista. Otinkin neuleen ommeltavaksi "jo" tammikuussa, todetakseni vain että sehän pitää höyryttää ensiksi. Höyrytin kappaleet ja panin odottamaan parempaa aikaa.
"Parempi aika" koitti nyt. Kyllästyin katsomaan sitä korissani, ja ompelin kappaleet yhteen. Eikä siihenkään mennyt kuin kaksi iltaa... hoh hoijaa, miksi moinen viivyttely?

malli: oma, ideoitu Gilmore Girlsistä, Roryn 3:ssa sesongissa pitämästä villapuserosta
lanka: Tilli Tomas maitolanka, 360g
puikot: unholassa
olotila: helpottunut, onnellinen, ihastunut

Paitoja

Vihdoinkin saa avattua tämän tilin! :) Sininen Tennesee pitsitakki sai purkutuomion, beige kirjoneule odottaa vielä purkamista. Valmiiksi asti on tullut lasten palmikkopaita Mandarin petitista. Jäi vähän muuton jalkoihin ja on odotellut melkein vuoden verran toisen hihan ja nappien kiinnitystä. Onneksi tein hyvällä kasvuvaralla, koska on nyt sopiva.Valmiiksi on tullut myös hihoja ja kaulusta vaille ollut musta ribbipoolo miehelle. Lankana Novita nalle.

Muihin töihin on ahkerasti haettu lisää lankaa, nappeja ja muutamia kadonneksi luultuja ohjeitakin löydetty. Enemmän tietoja ja juttua blogissani.

Tyhmät sukat

Tässä valmistuneet sukat ja selitys otsikkoon:

Nämä olivat jo kerran kauan sitten valmiit, mutta varsi oli liian lyhyt ja vartta oli jatkettu väärällä langalla. Menivät varsien osalta purkuun, no halutun loputuloksen saamiseksi piti siis ostaa lisää lankaa ja niinpä näiden jämälangasta neulottujen sukkien jälkeen ylimääräistä lankaa onkin taas yksiin sukkiin. No se ei haittaa, tämä 7 veljestä Polkka on ihan ok lankaa ja sopii hyvin saapasukkiin. Tyhmät sukat ovat siksi, että ne on aloitettu kärjestä ja kavennukset (siis levennykset) kärjessä menevät ihan tyhmästi. Neuloin ensimmäisen sukan joskus pimeässä autossa ja myöhemmin huomasin virheen, en jaksanut purkaa, joten toinen oli pakko tehdä samalla tavalla pieleen. No nyt ovat siis kuitennkin valmiit ja yksi Ufo on selätetty.

Ensimmäinen valmis täällä

Vihdoinkin jotain valmista esitellään tästäkin osoitteesta. Helmikuussa aloitettu Noro-takki on kiinnityssysteemiä vaille valmis, kun en ole vielä löytänyt pysyvää solkea. Kuvassa kiinnikkeenä toimii kinnasneula.


Tarkempia tietoja langasta ja menekistä blogissani.

keskiviikkona, toukokuuta 20, 2009

Cocos-pusero ja -lanka

Cocos-puserostani tuli napapaita. Löytyisikö joltain edes kerä tätä vihreää cocos-lankaa?

Ensimmäinen ufo valmis!

Sunnuntaina ryijyn valmistuminen tuntui mahdottomalta, mutta maanantaina posteljooni toi puuttuvan vyyhdin ja loput nukat valmistuivat rivakasti. Muiden viimeistelytöiden jälkeen olikin jo kiire kuvaamaan valmista työtä ja enhän minä siinä hötäkässä huomannut "kammata" nukkia ojennukseen. No, todellisuudessa oraiden varret ovat viivasuoria, ainakin nurjalta puolelta:) Lisää ryijyhöpinää blogista.


Seuraavaksi mysteerihuivin kimppuun...

tiistaina, toukokuuta 19, 2009

Tilkkuja


Sain torkkupeittoni tilkut vihdoinkin valmiiksi, 40 kpl ja yhteispaino 903g. Ajattelin jättää kasaamisen myöhemmäksi (pelkän yhdistämisen takia ajattelin vielä virkata kauniin reunan, mutta siinä tarvitsen apua) ja siirtyä seuraavan ufon kimppuun, punaiseen shaaliin. Siihen ajattelin käyttää loppukuun (riippuen tietysti työn edistymisestä) ja kuun vaihtuessa vaihtaa taas työtä. Minulla ei nimittäin tässä kohdassa ole niinkään väliä valmistuneiden töiden määrällä, vaan sillä että ufot pääsevät eteenpäin.


Ensimmäinen selätetty

Nyt minäkin sain lopulta ensimmäisen työni selätettyä eli kirjavat sukat jämistä. Ovat Nallea.

UFOLUETTELO

Laitanpa tähän muistutukseksi itselleni ja (vältettäväksi) esimerkiksi muille luettelon niistä töistä, jotka syystä tai toisesta ovat ufoutuneet nurkkiini.

EDIT: kuvia blogissani, kun en saa niitä kuvia tänne.

1. Lila virkattu liina, josta puuttuu viimeisestä kerroksesta noin 2/3 nirkoista.

2. Neulottu pipo (2o2n) sinivihreäkirjavasta langasta. Päättelemättä.

3. Erinäinen määrä virkattuja pikkuliinoja. Langanpäät päättelemättä. (mieliharmi!)

4. Ikoni-ristipistotyö. Marian huivin helmireunus kiinnittämättä. Hirvee homma, joka jäi kesken sen tähden, että halusin kiinnittää helmet siimalla (se kun ei sitten näy valmiissa työssä). Mutta ei se kyllä näkynyt talvipimeällä hehkulampun loisteessakaan! :( Jospa ne helmet nyt näinä pitkinä valkoisina kesäöinä saisi kiinnitettyä paikoilleen ja työn valmiiksi? Tää on mun mieltä eniten painava työ.

5. Pyhä Yrjö - ristipistotyö. Tosi hieno! Itse asiassa niin hienon-hieno, etten nää mihin ja miten päin neulan pistää. Yksinkertaisella langalla ristipistoa millin levyisen pohjakangaskuteen yli... taitaa olla liian iso pala nieltäväksi?

6. Toinenkin ikoni-ristipistotyö. Ihan alkutekijöissään. Ekaa väriä viritelty muutaman rivin verran.

7. Palapeitto mummon neliöistä. Virkkausta. Tää ei varsinaisesti lukeudu ihan täys-ufojen joukkoon sen tähden, että alun perinkin tarkoitus oli tehdä peitto tai huivi tai poncho, tai joku vaan, jämälangoista. Niin että valmistumiselle ei ole aikataulua, sehän riippuu muiden töiden edistymisestä ja niistä jäävistä ylimääräisistä langoista, eiks niin?

8. Uuraisten ryijy. Jäi vaiheeseen kun tuli Sukkasadon korjuu.

9. Eteisen matto koukuttaen. Vaiheessa. Ranne tulee kipeeks pitkäaikaisesta vääntämisestä, niin että työn edistymistä pitää annostella sopiviksi rupeamiksi. Jos rasittaa liikaa ranteita, niin sitten ei voi tehdä mitään (APUA!), ei aloittaa uusia (kauheeta!!!), puhumattakaan ufojen fufoilusta! Karmiva kauhukuva!

10. Nää edellämainitut siis on nyt näin äkkiseltään mieleen tulevia projekteja. Lisäksi on yksi Harry Potter-fanilaatikko (30 x 30 x 50) täynnä keskeneräisiä tilkkutöitä ja ainakin yksi villapaidan tekele, jossa on etu- ja takakappale ja ehkä jotain hihaakin, intarsianeuleena punasävyisistä itsevärjätyistä. Jäi vaiheeseen, koska sen saaja ei enää vaikuta elämässäni. Ja kuten jo jossain aikaisemmin sanoin, äidin perintönä tulleita ufoja ei nyt lasketa mukaan.

Mun täytyy nyt konsultoida jotakuta viisaampaa, et miten tänne saa kuvat Flickristä. En onnistunut yrityksessäni. :(

Ei hyvin mene

Minun fufoiluni ei suju. Aura-huivin purin, mutta mihinkään muuhun ufoon en ole tarttunut. Koko ajan tulee mieleen uutta ja kivaa, mitä pitäisi neuloa. Esimerkiksi tällä hetkellä puikoilla on Minttumaari-huivi miehen mummolle syntymäpäivälahjaksi. Ja minä tarvitsisin kesällä häihin huivin, lankakin jo olisi. Riparille otan kuitenkin mukaan ainakin ne säärystimet, kaipa kesäteologillakin jotain vapaa-aikaa on.

maanantaina, toukokuuta 18, 2009

Selätys:-)

Jälleen on tapahtunut ufon selätys. Vietettäessä vuorokauden viimeistä tuntia alkaa väsymys painaa, joten en jaksa sanailla asiasta kovinkaan paljon. Puserosta ja puseron vaiheista valmiiksi puseroksi voi lukea lisää täältä.

Ihanaa kevätviikkoa kaikille ja innostusta ufoiluun!

Jotakin pientä

Viime viikon yritykseni raportoida Fufoistani kaatui kuvansiirto-ongelmiin, niinpä pyydän kiinnostuneita käymään blogissani, missä yhden ufon fufoutuminen on esitetty. Tässä voisi samalla kiittää sitä Sukkasadon osallistujaa, joka esitti, että langanpätkät voi kerätä hillopurkkiin ja laittaa niistä sitten jotakin sopivaa. Hyvä idea, jonka toteutus sitten minulla olikin jotakin muuta kuin ensin ajattelin, mutta ei se mitään. Näin nuuka ihminen on mielissään, kun kaikki tulee käytettyä hyödyksi.
Tää porukassa fufoilu on kivaa! On mukava lukea onnistuneista ja päättyneistä töistä ja e r i t t ä i n vapauttavaa on ollut lukea surutta (?) puretuista neulomuksista. Minulle ei oikein koskaan ole edes tullut mieleen noin helppo konsti! - ja kuinka se on vapauttavaa, kun yksi keskeneräinen homma on poissa painamasta mielialaa alaspäin! Saa taas energiaa, vaikkapa jonkin kivan uuden aloittamiseen. :)

sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009

Taas yksi osuma!

Sain sinnillä neulottua valmiiksi LinieSolo-huivin. Kuvia ja kommentteja blogissani.

Olen tämän fufoilun innoittaman tuhonnut myös aihepiiriin kuulumattomia ufoja. Mutta niistäkin iloitsen ihan yhtä lailla.

Tunnustan myös hairahtuneeni uusiin juttuihin, mutta niistä ei ole tullut ufoja, vaan ovat valmistuneet samoin tein. Hyvä minä ;-)

Ihanaa on lukea, miten muidenkin ufot muuttuvat fufoiksi!

Ei etene, ei valmistu

Mun ufot on varmaan liittoutuneet mua vastaan - ei etene, ei valmistu. Ryijystä on lanka loppu ja Vuorelmalta ei ole vielä tullut viikko sitten tilattua vyyhtiä... Kuinka kauan mahtaa kestää yhden vyyhdin toimitus? Lanka loppui vaivaiset 16 nukkaa kesken - arvatkaa sapettaako vieläkin. Ja arvatkaa vaan, olenko hypännyt joka päivä heti posteljoonin jälkeen laatikolla? Juu, odottavan aika on pitkä!
Ja pitsihuivi ei etene sekään - kevätpyörylä etuilee, kiilaa edelle ja etenee hävyttömän hitaasti (viimeinen vihje on pitkä kuin mikäkin, vaivaiset 1280 riviä, jos oikein laskin...) ja mysteerihuivi pyörii milloin missäkin (muutaman kerran olen pelastanut sen juniorien teleskooppikäsistä), edistystä ehkä pari senttiä. Enkä ole edes aloittanut uusia piristyskäsitöitä enkä ostanut edes lankaa - haaveillut kyllä niistä senkin edestä:)
Mutta onneksi kanssaufoilijoilla sujuu paremmin! Hienoa nähdä teidän valmiita töitä:)

1-2-3

Hitaasti on alkuun päästy täälläkin. Tai alku näytti ihan hyvältä, kun vapun jälkeisinä päivinä ompelin saumat ja päättelin langat kaksista vauvan tossuista. Lisäksi Nallesta aloitettu candle flame shawl sai purkutuomion. En vain jaksanut enää uskoa, että se saisi jatkoa, vaikka malli ihan mukavan näköinen olikin. Kuvallista todistusaineistoa saatte myöhemmin, tällä erää kameran siirtojohto ja minä olemme eri osoitteissa.

Tuon alun jälkeen onkin sitten ollut hiljaisempaa. Puikot ovat ehtineet olla käsissä vain hetkittäin. Muutaman uuden tilkun olen tehnyt vappu-vilttiin ja uuttakin on hypännyt puikoille ystävän jälkikasvun lähestyvien ristiäisten johdosta.

Huomenna yritän kuitenkin päästä takaisin raiteille, kun suuntaan ainakin toivoakseni neuletapaamiseen.

Ufo 3 executed !

Kalanruotokuviojakku korjattu ja saatettu loppuun, lisää omassa blogissa ja ravelryssä. Myös ufo 4 on saanut kyytiä, hihat kohta kainalossa.

Opiskelut vähän haittaa töiden etenemistä, mutta toisaalta - vielä kesäkuu aikaa ! Erilaista spekulointia ufon 5 suhteen on, jopa muuttaminen takista hameeksi :-D