perjantaina, toukokuuta 25, 2007

2006 kirjoitukset

Luokittelin 2006 kirjoitukset omalle "labelille" noin niin kuin selvyyden vuoksi.
Vai joutaako kokonaan poistettavaksi (ikuisiksi ajoiksi)?

Mukana myös

Ufoja ei minulta löydy kuin yksi, mutta se pitää saada valmiiksi. Minun ufoni on koivunlehtishaali merino silkistä.Aloitin sen viime keväänä. Oli tarkoitus saada se valmiiksi heinäkuun loppuun veljeni häihin,mutta toisin kävin. Nyt se on saattava käsityökorista pois lojumasta.

SÄÄNTÖJÄ

Röyhkeästi lainailen Helmiksen viime vuotisia tekstejä..ja muokkailin niitä tähän vuoteen käypäisiksi. Muistakaa kommentoida jos näissä säännöissä on jotain kummallista tai hämmentävää!! Tai jotain muuta huomautettavaa.

Palkintojen lahjoittajia etsitään!! Jos sinä voisit lahjoittaa jonkun sarjan voittajalle palkinnon, voit ilmoita siitä tämän viestin kommentteihin!

Fufoilu eli Finishing UnFinished Objects alkaa 1.6. ja jatkuu hikisenä keskeneräisten neuletöiden lopetteluna lähes koko pitkän kuuman kesän 15.7. asti!

Tulkaa mukaan, paljastakaa komeroiden perimmäiset sopukat ja niissä marinoituvat (neet) salaisuutenne. Nyt on aika ottaa härkää sarvista ja tehdä komeroon tilaa, tyhjentää vieläpä se surullisenkuuluisa Bermudan kolmio ullakolta ja päätellä sohvanalusetkin putipuhtaiksi. Ilonaiheena on saada ties montako kivaa vaatetta vähällä vaivalla valmiiksi. Hyppää mukaan rohkeaan joukkoomme, yhdessä me pystymme kyllä tähän!!

SÄÄNNÖISTÄ:
Itse ajattelisin, että kyse on toisaalta vakavasta aikeesta saada keskeneräiset työt, tai edes osa niistä valmiiksi.Jotta tästä ei kuitenkaan tulisi mitään lisärasitetta kenellekään, yritetään pitää touhu samalla mahdollisimman leikkimielisenä.Loppujen lopuksi jokainen kamppailee itsensä ja omien keskeneräisten töidensä kanssa.Tarkoitus on saada (vertais)tukea, ehkä jopa uusia ideoita kanssakamppailijoilta sekä iloisia hetkiä, kun komeroista nostetaan esille ja TODELLAKIN, saatetaan valmiiksi asti sinne jo unohtuneita töitä. Entistä paremmalla omallatunnolla voimme käydä sitten uusien töiden kimppuun ja kevein askelin sekä uusin vaatekappalein asustettuina suunnata lankaostoksillekin.

Kannatan ja huhuilen osallistujien omatoimisuutta ja aktiivisuutta sekä töiden esittelyssä, että valmistuneiden listaamisessa. Kesän aikana saattaa itse kullekin tulla luovia taukoja niin käsitöissä kuin blogaamisessakin, joten eipä oteta kuitenkaan mitään paineita ilmoittautumisista.

Palkintoja ???? Riittääkö maine ja kunnia vai halutaanko "maallista mammonaa" (=lankoja tms.)?

Palkintoja saa lahjoittaa ja tietysti jokainen meistä voi matkan varrella palkita tai tsempata itseään mukavilla pehmeillä paketeilla :).

Ehdotan nyt tässä omavaltaisesti tempaukseen kolme sarjaa:
1) SUPER-SARJA: määrällisesti eniten ufoja viimeistelleet tai suuritöisimmän / vanhimman ufon viimeistelijät
2) S-SARJA: paras selitys
3) kaikki mukaan tulleet ja yhdenkin ufon viimeistelleet

muut kuin neuleet voisi olla ehkä mukana missä sarjassa vain (??).

Mikäli palkintoja ja hyviä ideoita tulee matkan varrella, voidaan lisääkin sarjoja perustaa, eihän meitä mikään rajoita ;).
Mielikuvituksen käyttö tässä fufoilussa on kaiken kaikkiaan erityisen toivottavaa!

Ehdotan, että tämän viikon aikana mukanaolijat voisivat vähitellen esitellä suunnitelmiaan ja tavoitteitaan. Suunnilleen kuukausittain kukin voisi koota omat saavutuksensa ja ihan lopuksi sitten kukin voisi päättää, mihin sarjaan tai sarjoihin töineen asettuu ehdolle. Toivoisin, että käyttäisitte luokkatunnisteita. Se halpottaa kovasti "emännöintiä". Ainakin kuukausiraportoinnit olisi hyvä nimetä esim. "Kristan valmistuneet" (tms.)

Mikäli jonkun sarjan voittajaa ei tule ihan selkeästi ( ja kohdassa 3 joka tapauksessa), palkinto arvotaan.

Ehdottakaa, huomauttakaa, lisätkää, kommentoikaa ja kannustakaa!!

En varmastikaan ole huomannut ja muistanut kaikkea, joten huudelkaa hep, kun jotain epämääräisyyttä tai puutteita huomaatte! Vielä on muutama päivä aikaa koota komeroissa maatuneet neuleet ja virkkuut, hakea kadonneet ohjeet ja puikot esille, hankkia kisaeväät, valmentaa kannustusjoukot, ....

Krista, olet aarre! Ja sitten...vetäkää syyyyvään henkeänne...ja toivokaa parasta!!!!!


Heips!
Kiitos kutsusta, Krista! Se tuli läpi, ja tässä minä nyt olen. Se lista, jonka laitoin tuonne jo hetki sitten, kärsimätön kun olen...se siis on tällainen (vielä kerran editoituna versiona):

§ kokonaista 1 poncho
§ kokonaista 2 kanavatyötä (ensimmäinen niistä
lähtee Latviaan heti, kun viimeinen pisto on pistelty paikoilleen, ja toinen lähtee Ouluun heti kun se täyttää samat kriteerit Latviaan lähtevän kanavatyön kanssa! Sen Latviaan lähtevän kanavatyön kuvan pitäisi nyt näkyä tässä postauksessa! Toivokaa lujasti, ettei koodi sekoa ja että kaikki menee hyvin!!!!!!!!!!!!!)
§ kokonaista 1 projekti, johon olisi pitänyt luoda 116 silmukkaa, mutta loinkin vain 105 -> suunnitelma muuttui, enkä tiedä mitä teen sen kanssa. Luultavasti siitä tulee liivi tai pusero. En tiedä vielä.
§ kokonaista 1 projekti, jota kutsun nimellä "Sitruuna", koska siinä on käytetty keltaista ja vihreää lankaa - ja se keltainen on juuri sellaista kirkkaankeltaista mohairia.
En vaan tiedä, pitäisikö etukappaleeseen laittaa vielä jotain kolmatta väriä tai kenties neuloa muutama rivi sileää tai jotain...ihan vain siksi, että etu- ja takakpl erottuvat toisistaan, kun käyttäjä tulevaisuudessa pistää puseron ylleen. (Minä en sitä voi tehdä, sillä olen allerginen mohairille! Joskus neulominenkin tekee tiukkaa.) Uskon, että sillekin puserolle löytyy uusi koti, jahka aikani sitä etsin.
Joo, ja nyt näyttää siltä, että ainakin tuo kuva saa jäädä tuohon...se on kuva siitä, miltä yksi UFOistani näytti jonkun aikaa sitten. Miten edistyksen laita on, sen näkee sitten kesäkuussa. Mutta voi olla, että siihen tulee pistoja jo aiemmin...niin että ehkä joku pistelee sitä salaa jo ennen kuin FUFOilu edes virallisesti alkaa. *virn*

Minun UFOni

Tällaisella listalla minä lähden liikkeelle:

-sienikirjoneuletakki, joka on jäänyt marinoitumaan syksyllä 2005
-pitsiliina ohuesta puuvillalangasta, aloitettu tammikuussa 2007 ja tehty suunnilleen 3 kerrosta pari kertaa kuussa (ja monimutkaisen mallinsa takia purettu lähinnä ne kaikki kerrokset kun aina jokin menee pieleen kun niin harvoin neuloo...)
- myös MrBeanin nalle on aloitettu mutta alkuinnostuksen jälkeen neule on päätynyt "jonnekin" marinoitumaan. Neule ei ole siis kauaa vielä odottanut, mutta pahoin pelkään että se uhkaa ufoutua... Haluaisin kuitenkin nallen valmiiksi!

Ei montaa ufoa mutta minulle kuitenkin liikaa, joten nämä pitäisi saada valmiiksi! Mikä on muuten aikataulu? Milloin alkaa ja milloin loppuu??

torstaina, toukokuuta 24, 2007

UUSI KIERROS ALKAKOON!

On tullut taas se aika vuodesta kun kaappien perukoilta kaivetaan esiin kaikki keskeneräiset tekeleet. Ne työt, mitkä voi/kannattaa tehdä valmiiksi, tehdään ja ne työt, mitä ei kannata/voi tehdä, puretaan tai kehitellään niistä jotain alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavaa.
Tehdään siis UFOista FUFOja (fufo=finishing unfinished objects).

Mukaan pääset kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi tämän viestin kommentteihin. Poistan sähköpostiosoitteenne heti kun olen lähettänyt kutsun.

Outi ja Helmis on lupautuneet apuemänniksi, hienoa!

EDIT: Tarkennettakoon vielä sen verran, että aikataulu- ja sääntöasioita vielä pohditaan ja kerron niistä hieman myöhemmin. Kommentteihin voi tietenkin kertoa omia ehdotuksia, ideoita ja jos joku haluaisi lahjoittaa palkintoja.

Poistin kommenteista ne viestit, joiden kirjoittajille olen laittanut kutsut. Jos siis sinulle ei ole tullut kutsua ja olet jo kirjoittanut osoitteesi, voisitko ystävällisesti kirjoittaa uudelleen.