lauantaina, huhtikuuta 24, 2010

Merin ufot

Jotkut on niin nopeita, ettei poistu listalta välillä ollenkaan... joten 13. FUFO kuukausi alkaa kohta :-)

Tällä kertaa listalle ja siis työn alle pääsee 4 neuletta:
- Kai-Mei sukat
- Tähtitaivas -helmihuivi
- Musta ylösalaisin T-paita
- Archshaped socks
(linkit ravelryyn)

Toisen sukan syndrooma on mulla paha, siksi kahdet sukat.
Toisaalta, kaikki on 60-75% valmiina, joten ei pitäisi olla paha haaste kahdelle kuukaudelle, vaikka työ haittaa aika paljon harrastuksia.

Muutakin on kesken, mutta ne .... ovat oikeasti tauolla erilaisista syistä, eikä niitä voi tehdä nyt. Niihin palataan, jos on tarpeen, viimeistään FUFO2011 -kampanjassa...

Helin fufot

Joidenkin töiden kohdalla on käynyt niin, että ne ovat jääneet laatikonpohjalle makaamaan, vaikka ei niissä sinänsä ole mitään vikaa. Esim. mohairkaulahuivi ei ainakaan tälle "talvelle" enää ehdi kaulaa lämmittämään. Kesken se on ollut yli puoli vuotta, muistaakseni lokakuussa sen aloitin. Siihen on lankaakin metsästetty netistä.

Kesällekin on ollut valmistumassa töitä. Jospa tämä nyt innoittaisi ja saisin ne valmiiksi!

torstaina, huhtikuuta 22, 2010

Pappipuikoissa Pinsiöstä, päivää :)

Mukavaa, että osui Helmiksen blogista silmiini tämä tempaus taasen. Ikuisuusufoja voisin nyt nurkistani keriä... Enpä tällähaavaa muista, olisiko neuleita tai virkkuita, jotka olisivat kesken ja ansaitsisivat tulla loppuunsaatetuiksi. Muistaakseni kylläkään ei. Purettavaa todennäköisesti kyllä löytyy.

Nämä 2 kirjottavaa liinaa ovat sen sijaan edelleen kesken (ts. jatkamatta tästä löytövaiheestaan, viime kesältä - tuo ristipisto sentään on valmis :D). Kissa-aiheinen kanavatyö jäi viime syksynä kesken, kun lakkasi vain kiinnostamasta. Saas nähdä, rupeaisiko nyt huvittamaan uudestaan...

Isompia ristipistotöitä on kesken ainakin 3 kpl, että kyllä näitä piisaa!
Ensimmäistä kertaa fufoilussa mukana, ja ensimmäistä viestiä kirjoittamassa. Saa nähdä onnistuuko... Tekniikka on ihmeellistä...
Varaslähdön ufoiluun otin tänään jatkamalla kaulahuivia, joka on ollut kesken kolme vuotta.
Touko-kesäkuun aikana olisi tarkoitus saada valmiiksi yksi ufoutunut bolero, ja ainakin jonkin verran saattaa eteenpäin kummitytön torkkupeittoa. Torkkupeiton tavoite kun on asettu hamaan tulevaisuuteen, "ehkä sitten viimeistään kun pääsee ripille". (Siihen on enää 9 vuotta :)
Ja jos oikein innostun, voisin vaikka yrittää saada valmiiksi kirjontatyön, jonka olen aloittanut joskus 7-8 -vuotiaana, reilu kaksikymmentävuotta sitten.

-haga

Sanattoman mohairufo

Hei, olen sanaton, jolla tällä hetkellä on vähän sanottavaa ufoutuneista tekeleistä, niitä kun ei ole montakaan (tai sitten mieli on niin harmaa, ettei muistu sen kummemmin).

Fufoilemassa ensimmäistä kertaa, KAL-innostuksessa ollut mukana Lapaskuussa ja Neuleolympialaisissa. Ei ole ravelry-tiliä, mutta ehkä sekin joskus aikanaan.

Ufoutununeena tekeleenä on kuitenkin marraskuussa aloitettu mohairneuletakki, joka on unohtunut kaiken muun kiireen keskellä. Eihän tuossakaan paljon olisi tikutettavaa, mutta siinäkin tarpeeksi. Ainakin hihakappaleet ovat molemmat ihan vääränkokoiset, lisäksi helmaosaa on vielä tekemättä ihan törkeästi ja joku muukin siinä on, ettei nappaa niin paljon. Ehdin tuossa jo aiemmin viimeistelemään toisen, pahasti ufoutuneen tunikan, joten siitäkään ei ole nyt apua tai riemua sen kummemmin (paitsi valmiina tietenkin!).

Toisena tekeleenä on huovutettu kori, mihin pitäisi saada pisteltyä teksti. Pitää kuitenkin tutustua taas rauhassa ensin erilaisiin pistotyyleihin, jotta voin valita sopivamman ;)

Parittomia sukkia ja peukalottomia lapasia saattaa vielä jossain olla, mutta ensisijaisena tavoitteena on tuon neuletakin saattaminen valmiiksi, jotta muuton edessä ei tarvitsisi miettiä keskeneräisissä töissä olevien puikkojen kohtaloa tai silmukoiden pysymistä puikoilla.

Mukana taas

Heipä hei! Taas ufoilemassa, olisikohan nyt viides kerta... Eli Fufoilemaan ilmoittautuu mukaan Outi, Lankaa ja ajankulua -blogin emäntä. Vuosi vuodelta keskeneräisten töiden määrä on vähentynyt eikä tälle vuodelle ole kuin 1-2 työtä: tärkeimpänä tilkkupeitto jämälangoista (tämän haluaisin jo valmiiksi) ja toisena kolmiohuivi, joka oli "lastennukutusneuleena", mutta eipä sellaista tarvittu kuin muutamana iltana. Mutta sininen huivi puuttuu vielä, joten olisi kiva saada se valmiiksi.


Muut keskeneräisyydet (yhdet sukat, esikoisen puuvillahuppari ja kummipojan villatakki) ovat ns. aktiivisesti työn alla ja toivottavasti valmistuvat ennen Fufoilun alkua.

keskiviikkona, huhtikuuta 21, 2010

MysteryKnitter esittäytyy

Heips!
Onnenpotku, että huomasin tämän kutsun ajoissa! Siis ilmoittautumiskutsun. No, menin ja ilmoittauduin, sain kutsun tänne ja tässä nyt olen. UFOja riittää, mutta ei kovin montaa. Yksi keskeneräinen kanavatyö lähtee ulkomaille. Sillä ei ole kiirettä. Sen sijaan eräs toinen kanavatyö, "Rukoileva Lapsi" on tarkoitus saada valmiiksi ennen juhannusta. Saa nähdä miten käy...saa nähdä! Minua meinaa jo jännittää! Riittääkö motivaatio? Tähän asti kun olen vaan neulonut vimmatusti, mutta ennen sitä kirjoin aivan yhtä vimmatusti.

tiistaina, huhtikuuta 20, 2010

1-ufo

Elikkäs aamutakkini tekele. Se on suurin ja pitkäikäisin ufo viime vuoden puolelta.  Lankana on iankaikkisen vanha Novita Cottonella. Kyllä tää tästä lähtee etenemään.


KirsiJ esittäytyy ufoillaan 2010

Tässä kuva ufoistani tältä vuodelta. Osa aloitettu jo viime vuoden puolella. Numeroitujen listan löydät blogistani. Kaiken kaikkiaan työn alla on kahdeksan ufoa. Voi hyvänen aika ja ajat hyvin!


maanantaina, huhtikuuta 19, 2010

Tervetuloa mukaan v. 2010!

Perinteinen Fufotempaus toteutetaan siis tänäkin vuonna. Mikäli jemmaat ufoja komeron kätköissä, soffan alla, lankakorin uumenissa tai muuten vain olet onnistunut saamaan aikaan liian paljon keskeneräiseksi jämähtäneitä käsitöitä, tule mukaan talkoisiin!

Tämän vuoden Fufoilusäännöt noudattavat viimevuotisia, ne löytyvät sivupalkin linkin avulla. Tämän postauksen kommentteihin saa ilmoittautua.

Muista ilmoittaa: nimimerkkisi/nimesi, jolla osallistut, sähköpostiosoite, johon blogikutsun voi lähettää
sekä mahdollisen blogisi osoite.
Osallistua voi, vaikkei olisikaan omaa blogia.

Viimevuotinen osallistujalista poistuu tai on jo poistunut. Ixu ystävällisesti lupautui apuemoksi, suurkiitos ja aplodit siitä Ixulle!!
Alamme lähetellä Ixun kanssa blogikutsuja muutaman päivän kuluessa. Luultavasti kutsu kopsahtaa sähköpostilaatikkoon parin päivän sisällä ilmoittautumisesta. Viikonloppuna saattaa tulla vähän viivettä. Ilmoittautumisaikaa on reilu viikko, eli mielellään 28.4. mennessä.

Ei kannata hämmentyä, jos blogikutsua ei ala ihan heti kuulua. Jos tuntuu, että useampi päivä kuluu ilmoittautumisestasi, kannattaa kyllä huhuilla kutsua, joskus ne mokomat jopa eksyvät harhateille :).

Kun saat kutsun, klikkaile itsesi blogin käyttäjäksi ja sen jälkeen sana onkin vapaa. Voit vaikka hetimiten esitellä itsesi ja ufosuunnitelmasi. Kannattaa kaivaa komerot oikein perusteellisesti :D!

Mikäli et halua omaa sähköpostiosoitettasi kommentteihin näkyviin (osoitteet ja ilmoittautumiset poistetaan sieltä kylläkin), voit myös ilmoittautua sähköpostiini: helminalle_4 ät hotmail piste com (jätä välit pois).


Kysykää, jos on kysyttävää, kommentoikaa ahkerasti myös toisten fufoilijoiden postauksiin ja muistakaa pitää myös hauskaa.