lauantaina, toukokuuta 09, 2009

Mokkasukka sukat

Ensimmäiset Ufot valmiina vihdosta viimein:


lanka: Mokkasukka, nimeä en muista ja vyöte on kadonnut mysteerisesti
langanmenekki: 55 g
ohje: perusukka kärjestä, tiimalasikantapää, mallikerta jostain Novitan bambusukkamallista
puikot: KP puiset sukkikset 2,75
ajatuksia: Mukavat jalassa, Mokkasukka on kyllä ehdottomasti suosikki sukkalankani (kokemusta ei ole niin kovin monesta langasta, mutta kuitenkin). Harmittaa tuo kadonnut vyöte ja samalla unohtunut langan nimi, kun kaikki muut Mokkasukka-vyötteet ovat tallella.

perjantaina, toukokuuta 08, 2009

Ufo esittelyä


Tässä kaapin kätköjä. Kuka viitsisi päätellä kaulahuivin. Paksut unisukat Alfasta ja muutaman saippuapussin?

Kesken on haarukkapitsihuivikin, ei olisi enää kun pisin nauha sekä reunanauha. Huh huh.


Tofutsie langasta aloitetut sukat. Nämä taitavat saada purkutuomion. Jotenkin en tykännyt ajatuksesta että noista tulee sukat, eikä tuo raidan muodostuskaan ollut oikein mieluisa. Muutamat kämmekkäät näistä voisi tehdä.


Yllättävän monet ovat muistaneet tämän ja säännöllisin väliajoin kyselleet mitä tälle kuuluu. Ei puutu enää kuin hihat. Luulin, ett tästä tulee liian pieni, mutta sovitin sitä äsken ja taitavatkin leveät hartiani mahtua siihen, joten hihojen tekoon...

Kaulaliina Freedom spiritin kahdesta väristä. Päättelyä vaille. Sukat jotka odottavat purkua. Lanka ei riitäkään.


Jotta saan tämän loppuun tarvitsen apua. Ensinnäkin kotona täytyy etsiä kappaleita jotka ovat jo valmiina. Lisäksi Kotilieden 21/2007 kaava/ohjearkki on hukassa. Tämä neuletakki ei valmistu ennen kun saan käsiini sen ohjearkin tai ohjeen. Jos jollain löytyy arkkia, niin olisin ohjeesta enemmän kun kiitollinen.Tätä neuletta Vilma odottaa ja eiköhän tämäkin tässä fufoilussa valmistu.

Marine-neule kaipaa hihoja, joten onhan tässä tekemistä. Näiden kimppuun pääsen tosissani sitten kun yksi huivi on tehty, saa nähdä kuinka käy?

Esittelyä, vihdoinkin

Tervehdys teille fufoilijat ja täällä muuten kävijät. Olen seijap ja minusta ja tekemisistäni voi käydä lukemassa enemmän blogistani Hetkiä Heimolasta. Samalla nimimerkillä, olen myös Novitan Neulomossa, Ravelryyn en ole edes uskaltanut ajatella kirjautuvani.

Fufojani esittelin blogissani viime kuun puolella. Jotain edistystäkin on noiden suhteen tapahtunut, joten otan vielä tänään kuvat ja laitan tänne. Niin ja joitain uusiakin ufoja on löytynyt.

Joten fufoilemisiin ja oikein hyvää äitienpäivä viikonloppua

Yksi ufo selätetty

Ja mentiin siitä mistä aita on matalin, purkuun siis. Ei vaan innostanu jatkaa kyseistä työtä. Eli purkuun meni Rose Mohairista aloittamani liivimekon tekele. Lankaa on nyt sitten useampi kerä, saa nähä mitä niistä keksin. Tosin ajattelin kokeilla osaanko virkata hihattimen.

torstaina, toukokuuta 07, 2009

Tervehdys!

Täällähän on oltu ahkerina! Hienoa! Omat ufoni joutuvat vielä hetken odottelemaan, sillä ensin on kirittävä äitienpäivälahja valmiiksi ja sen työn alle voi katsoa ufoutuneeksi SNYyn juttusen, joka on oltava valmis 25.5. mennessä. Sen jälkeen tartun Minttumaarit-huiviin, jota kudon Utunan langasta. Muita ufoja on Luna Moth Shawl, kietaisuliivi sekä ikuisuusprojekti unipussi, joka ei inspiroi sitten tipan tippaa :( Sekin on kumma ilmiö, että muiden työt kyllä valmistuvat, mutta nuo itselle aiotut jäävät aina jalkoihin. Ei muuta kuin jatkamaan... PS: Olen Monna, 26 v opiskelija ja äiti Keski-suomesta, toista kertaa fufoilemassa ja blogini on Tomuisaa, tervetuloa!

Äiti ja Tytär tuovat vihdoin ufonsa näytille

Tuntuu, että moni on saanut valmiiksi jo vaikka mitä. Me vasta kaivoimme ufot esiin. Vappu ja muutama päivä sen jälkeen meni matkoilla ja nyt on kestänyt muutama päivä laskeutua takaisin arkeen. Työt on kuitenkin Äidin osalta nyt yhtä lukuunottamatta kaivettu esiin. Kuvassa on kaikki muut työt patsi Aino-langasta aloitettu neule, joka päätyy purettavaksi, kunhan se jostain laatikosta löytyy.
Kuvassa on monta paria sukkia, yksi virkattava kaulaliina, yksi pienen pojan paita ja yksi baskeri


Äiti ja Tytär

keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

Meinasin purkaa

Meinasin jo, että ensimmäinen ufon häivytys tapahtuisi NYT ja helpoimman eli purkamisen kautta. Tässä pari päivää sitten tämä Entrelac-sukan alku näytti kamalalta, kamalan väriseltä ja huonosti neulotulta. Vaan nyt kun olin kiskaista siitä puikot irti, sisu ei antanutkaan periksi tuhota 2,25 mm puikoilla nyherrettyä aloitusta.Jaa-a, mitenkähän tän käy? Tuskin ainakaan valmistuu, kun jatkaminen ei huvita senkään vertaa kuin purkaminen ;o)

Tervehdys!

Viimein esittäytyy myös gloriosa Keijunlilja blogista. Siellä löytyy kuva minun villatakista joka on tämän kahden kuukauden ajan yksi suurimmista ja haastavimmista ufoistani. Toinen on tämä Sweetheart loving ristipistotyö Lanartelta. Sitä en ole näyttänyt blogissani koska se menee lahjaksi ystävälleni, joka satunnaisesti lukee blogiani. En usko että hän tänne kuitenkaan eksyy, joten täällä voin tämän työn edistymisestäni raportoida. Työn aloitin noin kolme vuotta sitten ja piti olla silloinen joululahja. Jospa minä sen näin ufoilun aikana saisin viimein valmiiksi väkerrettyä :)

Ensimmäistä kertaa olen nyt mukana fufoilemassa ja toivottavasti saan edes jotain valmiiksi niistä yli 50 työstä jotka minulla on keskeneräisenä :D

tiistaina, toukokuuta 05, 2009

Kadonnut neuleohje

Villa Lankala, tässä heissan! Oletko mahdollisesti neulonut kuvan mukaisella mallineulella olevaa puseroa? Itse aloitin puseron neulomisen Modan ohjella. Lehden ilmestymisvuosi ja numero on minulle minulle täysi arvoitus juuri nyt. Rankasta moda-lehtien selailusta huolimatta en ole ohjetta löytänyt. Mikäli sinulla on tietoa lehdestä, jossa tuolla samaisella mallineulella oleva pusero on, niin olisin erittäin kiitollinen tiedosta ja säästyisin enemmältä Moda-lehtien lukemiselta;-) Tietoja voi kirjoitella minun blogiin, tähän kommettilaatikkoon tai laittaa sähköpostilla osoitteeseen lankalaan@luukku.com

Viedään joukolla voitto ufoista!!!

Keskeneräisten käsitöiden kuningatar

Olen Ellimelli, keskeneräisten käsitöiden kuningatar. Sen kummemmin kaappejani kaivelematta pystyn vaivatta palauttamaan mieleeni ainakin 6 neuletta, 3 virkkaustyötä, 3 ompelutyötä, 3 ristipistotyötä ja 1 muun kirjontatyön (ja kaappeja vähän tonkaisemalla keskeneräisyyksiä löytyisi varmaankin toinen mokoma lisää), jotka kaikki ovat jääneet kesken syystä tai toisesta kuukausia tai vuosiakin sitten. Tämän lisäksi "aktiivisesti kesken" on kaksi neuletyötä, February Lady Sweater -takki ja Paraphernalia-sukat.

Olen päättänyt keskittyä yhteen ainoaan työhön tässä tempauksessa. Jo vuosia sitten olen aloittanut miehelleni perusneuleen valkoisesta Nalle-langasta, valmiina ovat etu- ja takakappaleet ja puolet toisesta hihasta. Muistaakseni näin, sillä en ole sitä vielä kaapista kaivanut esiin.

Nyt tsemppaan oikein kovasti, jotta saisin tämän työn pois mieltäni painamasta. Muuta tavoitetta ei ole, mutta jos hyvin käy, seuraavana on jonossa palmikkoneule itselleni...

Toinen Ufo-tuho

Tyttären tilaama Peppi-paita vastusti alusta loppuun ja jäi Ufoksi pariksi kuukaudeksi. Etukappaleen yläosaan läikähti punaviiniä (!), meni purkuun. Paidasta tuli aivan liian iso, en purkanut vaan ommella huristelin koneella siksakkia saumat kapeammaksi syteen tai saveen-menetelmällä. Sitten piti vielä lyhentää hihoja yhdellä raitakierroksella. Tänä iltana annoin takaisin lupauksella että ellei ole hyvä niin teen uuden. Odottelen vastausta....

Eniten koko työssä harmitti, että tein sekä mallikappaleen, laskin silmukat ja ensimmäisen aloituksen purin, koska tuli liian iso. Ja SILTI tästä tuli aluksi liian iso! Lanka on vanhaa tuttua seiskaveikkaa, jota olen neulonut siitä saakka kun se tuli markkinoille.

Ensimmäinen selätys

Huh!
Eilen sain pääteltyä sinisen kirpparilankapuseroni. Kuvia laitan, kunhan olen kotona sen verran valoisaan aikaan, että kuvaus onnistuu.

Ikävä kyllä löysin uusia ufoja;
- yhdet rokkisukat, joista puuttuu lähinnä koristelu ja päättely
- viime kesänä aloitettu berry bag, virkkuut on ihan kohta hantaakissa mutta kun on jäänyt vaiheeseen

toista kertaa mukana

Olen Sinikka ja siis toista kertaa fufoilemassa.Ekalla kerrallameni fufo purkuun,nyt jos sais fufot tehtyä pois alta.
tämän kertaiset fufot on:
Kevätpäiväntasaushuivi vironvillasta
Hämis-peitto 7-veljestä.
Tänään jos pääsis aloittamaan noiden fufojen tekoa.

Blogini on Sinikan käsityöt.

Ensimmäinen UFO selätetty!

Ensimmäinen fufo on nyt selätetty, nimittäin ET-lehden parinvuoden takainen kesäkassi (ravlink). Tämä kassi oli kerran jo lähes valmis, kunnes huomasin että olin virkannut kädensijat väärin, grr! Purkamaan siinä jouduttiin... ja sitten kassi joutuikin kaapinperälle pariksi vuodeksi. Nyt virkkuuosuus kuitenkin on valmis.

Mustaa Kotiväkeä, kulutus ehkä noin 3/4 kerää (aika pikkuinen kassi, mutta ei se mitään), koukku 2 mm. Kassi tarvitsee vielä vuorin, mutta sen ompeleminen ilman ohjetta ylittää minun ompelutaitoni. Delegoin siis kassin kankaan kera äitini hellään huomaan, ja toivottavasti kassi sieltä palautuu minulle vuorillisena.

Talutimen ekat selätetyt

Talutin täälä moi. Ekaa kertaa olen mukana fufoilemassa (voi luoja, kuinka oon huono näiden esittelyjen kanssa ...) ja tarvetta tälle kyllä on. Yleensä keskeneräisiä neuleita on tuossa käden ulottuvilla 3-5 ketaletta. Sitten kun iskee siivousvimma, niin ne nakataan kassiin ja varastoon talteen. Sittenhän voi hyvin alottaa taas jotain uutta, kun ei jaksa kävellä jokusta metriä varastoon ja neulepisteessä on tilaakin! :D Niin ja blogini on Taluttimen tuotoksia.

Kaivelin mystisiä nyssäköitä varastosta eilen. Eilen sai purkutuomion 1 mambolakki, vauvan sukka, melkein kantapäässä ollut embossed leaves -sukka, säärystin ja yksi pariton sukka. Hyvin on päästy alkuun juu, mutta selätettävää kyllä vielä riittää ...

Sunnuntaina otin itseäni niskasta kiinni ja kaivoin kaapista kenties pitkäikäisimmän ufoni. Tätä on neulottu joskus vähän yli 2 vuotta sitten, muistin ettei se ole paljoa kesken, mutta yllätyin silti iloisesti kun vain kylkisaumat oli ompelematta. Voi ihana laiskuus <3Malli: Joku vähän yli 2 vuoden takainen Moda. Tää oli lehdessä vaaleanpunasävyisestä Cocoksesta.
Lanka: Novita Cocos 400 grammaa
Puikot: Sopivat ilmeisesti ...
Koko: Sopiva sekin

En kyllä oikeesti ole vielä päättänyt, että tykkäänkö tästä vai en. Jos mä sen parin vuoden päästä tietäisin ... Lisää juttua kohta blogissa.

Ensimmäinen ufo tuhottu

Jes, eilen illalla sain neulottua loppuun sekä pääteltyä syksyllä aloittamani villahousut kesävauvalle. Huopasesta neuloin, 3,5mm puikoilla ja nopeastihan ne valmistuivat kun vauhtiin pääsi. Villahousuista lisää sekä kuva blogissani http://tuulenvire.blogspot.com/2009/05/eilen-valmistuivat-villahousut-vauvalle.html

Tänä iltana ajattelin hyökätä Kevätpäiväntasaushuivin kimppuun.

Taisto ufoja vastaan on alkanut

Olen Cefut ja kirjoitan blogia nimeltä Neulojan ajatuksia. Neulomista olen harrastanut aktiivisesti vuodesta 2006 lähtien, sitä ennen neuloin noin sukkaparin vuodessa. Virkkaamisen opettelin muutama vuosi sitten Koukussa-kirjan mukaan. Olen ensimmäistä kertaa mukana Fufoilussa ja ufoja on kertynyt kiitettävä määrä vaatehuoneeseen.

Tässä olisi taistelukohteeni eli ufot:
 1. Miehen villapaita, Novita 2008 syksy, ohje nro. 50, tähtineulepusero. Villapaita on puolikkaita hihoja ja kaulusta vaille valmis. Tähtineuleen neulominen on alkanut tökkimään paljon, joten tämän loppuun saattamiseen tarvitaan silmukka kaupalla motivaatiota. Kaiken lisäksi tämä on joululahja, joka ei ikinä valmistunut jouluun mennessä ja villapaidan saaja odottaa paidan valmistumista kuin joulupukkia jouluaattona. Pusero on ollut keskeneräisenä syksystä lähtien.
 2. Virkatut tossut, joista toinen tossu on valmiina. Ohjekin on todella yksinkertainen, mutta aina on ollut muka parempaa tekemistä kuin virkata toinen tossu valmiiksi.
 3. ET-kassi, joka on ollut vasta keskeneräisenä muutaman kuukauden. Kassista puuttuu kahvat. Kassi on harjoitusversio ja sisältää paljon virheitä.
 4. Virkatut pitsihansikkaat, joiden kohtalona on purkaminen. Haluaisin tehdä tästä langasta mielummin kunnollisen ET-kassin.
 5. Kukkamatto, joka on vuosikertaufo. Puuttuu enää terälehdet ja sitten saisin parvekematon.
 6. Koukuttu peitto, mutta tähän työhön käytetään jämälankoja eli ei tule valmistumaan tämän tempauksen aikana.
 7. Virkattu toppi, Novitan kesä 2009 - lehdestä. Topin yläosa on isoäidinneliöitä ja alaosa simpukkavirkkausta. Toppi on ollut keskeneräinen muutaman viikon, joten ei ole kunnollinen ufo.
Toivoisin voittavani ainakin fufoilun aikana miehen villapaidan, mutta mitä enemmän on ufoja selätetty sen parempi! Tällä hetkellä neulon Stella-langasta turkkilaisneuloksella hääjuhliin shaalia, joka on pakko olla valmis ennen toukokuun loppua.

Toivotan kaikille osallistujille oikein voitokasta fufoilua!

Ufot sävy sävyyn

Hei, olen aura ja fufoilemassa ensimmäistä kertaa. Minun ufoni ovat kovin tuoreita, suurin osa maaliskuun startitiksen seurausta. Ja jostain syystä sinisävyisiä.

Säärystimet itselleni Anttilasta ostamastani Corallo langasta. Aivotonta neuletta.

Paita pikkusiskolle Novita kesä 2007 -lehdestä, lankana Jasmin. Jäi jalkoihin, kun innostuin neulomaan miehelleni paitaa, joka valmistunee hyvin pian. Tähän tartun varmaankin ensimmäisenä.

Tulppaani-huivi vironvillasta, aloitin heti kevätpäiväntasaushuivin jälkeen. Jäi kesken, koska jossain on virhe. Eiköhän tämäkin etene, kunhan saan virheen metsästettyä.

Aura-huivi Punokset puikoille -kirjasta. Menee purkuun, koska sain eilen Katjulta Auran samasta langasta!

Lorelein heinikko -sukat Ullasta. Aloitin tammikuussa, mutta jäivät hamsterikuun jalkoihin.

Tarkoitus olisi neuloa ainakin pikkusiskon paita ja noita pienempiä. Tosin loppukuusta alkaa kesätyö vieraalla paikkakunnalla. Saa nähdä, miten se vaikuttaa neulomiseen, varsinkin ripari. Uuttakin pitäisi ottaa puikoille, ainakin huivi kesän häihin.

maanantaina, toukokuuta 04, 2009

Käsittämättömän lyhyt lista

Pelagia tässä, terve! Pitkään arvoin, lähtisinkö mukaan Fufoiluun tänä vuonna, sillä nolottaa ihan kertoa... Viime vuoden ainut ufoksi jäänyt on sitä edelleen... Onneksi on tuo Ravelry, josta voi tilanteen tarkistaa nopeasti, joten tässä suht' lyhyt listani:

1) tyttären torkkupeitto, johon "värikynä"tilkut neulottu, kokoonompelua ja päättelyä vaille valmis.

2) kummitytön bolero, josta uupuu kainaloista muutamn sention sauman ompleu, napin kiinnitys ja päättelyt. Piti olla valmiina viime elokuussa...

3) oma musta bolero isoveikasta. Jäi kesken, kun aloin arpoa, neulonko helmaan pitsikuviota, ja sitten tuli varmaankin jokin niistä viime vuoden 44 piposta ja vei kaiken huomioni... Taitaa olla kärkipäässä ehdokkaaksi ufosta, josta ei juuri nyt valmista tule, sillä paksu musta villalanka ei hirveästi kiehdo näillä keleillä...

4) hihattimenalku nutrianruskeasta puuvillalangasta. Ostin nämä langat viime vuonna, kun olin silmäklinikan jonossa ja aikaa piti tappaa muutama tunti, eikä tullut neuletta mukaan, joten spurttasin Menitaan ja aloitin vain jotain. Se jotain on edelleen vaiheessa ja päätynee takaisin kerälle.

5) Viime vuonna virkkasin äidille äitienpäiväksi pöytäliinan. Siitä asti äiti on pyydellyt, että virkkaisin sille kaveriksi tyynynpäällisen. Piti valmistua huhtikuun alkupäiviksi, kun äidillä oli synttärit, mutta jäi jostain syystä kesken. Puuttuu kaksi kerrosta.

Että näin. Minulla ei yleensä ole hirveästi keskeneräisiä, mutta jotkut niistä vain ovat sitkeämpiä kuin toiset. Katsotaan kuinka ämmän käy, mutta nyt ei kestä enää, pakko mennä jatkamaan Kanada-pelin seuraamista!!!!

Evelin mukana

Minäkin tunnustaudun fufojen keräilijäksi. Olen siis Evelin ja minua tapaa myös ajatuksistani. Yritin tässä kaivella fufojani tuolta muistini syövereistä ja niitä kirjata tähän jonkun näköiseksi listaksi. Toivottavasti niistä nyt edes jokunen valmistuisi. Tai edes etenisi hiukan. =)


 1. Palmikollinen villatakki - on päässyt jo kainaloihin asti. Puuttuu siis hihat ja yläosa puserosta...
 2. Egyptiläislapaset - ovat puolikasta lapasta vaille valmiit.
 3. Omalla mallilla raidalliset polvisukat - ensimmäinen sukka on aloitettu kärjestä ja on puolessa välissä pohjetta. Toisesta on vain haaveiltu.
 4. Pitsihuivi - aloitettu ja pahasti kesken....
 5. Ruskahuivi - komppaa pitsihuivia, siis pahasti kesken
 6. Pitsineuletakki - Novitanohje oli täysi susi ja ainoa paidalle tehtävistä asioista olisi purkaminen...
 7. Pipo - Jo vuosia sitten aloitettu ja ei täysin ymmärretty ohje. Siispä purkamista olisi tiedossa...
 8. Ja muutama muu, jotka jo pääsivät unohtuman...

Uusi fufoilija esittäytyy

Heipsan!
Minäkin olen uusi fufoilija. Ufoja nurkista löytyy ihan riesaksi asti. Ajattelin, että saisin niistä ainakin muutaman selätettyä teidän muiden esimerkin innostamana.

Tarkempi lista ufoistani löytyy blogistani. Viimeistely näyttää olevan mun heikoin lenkkini. Häpeissäni totesin useamman työn lojuneen käsityökorin pohjalla kuukausi/vuositolkulla ihan vain odottamassa lankojen päättelyä.

Toinen ongelma on se, että innostun helposti uusista asiosta ja vanhat jäävät jalkoihin. Olen myös innostunut kaikista mahdollisista käsityötekniikoista, joten lankatyöt jäävät usein muiden hommien varjoon.

Kolmas ongelmani on se, että itselleni tulevat puserot yms. kutistuvat mystisesti puikoilla odotellessaan.

Haluaisin saada keskeneräiset pois, jotta voisi aloittaa uusia innostavampia töitä.

Onnitteluja niille, jotka ovat jo saaneet ensimmäiset ufonsa fufoiksi!

Ensimmäinen

Ensimmäinen ufo muuttui fufoksi. Ja löysin uuden ufon.
Kolme tilkkua, yhdistäminen ja kerran pylväillä virkaten ympäri. Valmis vaakapeitto. 1/3 ufoista tehty, jos kappalemääristä lasketaan. Työtä olisi muissa enemmän...

Nyt etsimään huivin (Mystic Light, oliko kellään vaikeuksia saada täsmäämään?) ohjelaput esille ja tutkailemaan pitäisikö purkaa yksi vai kaksi pitsikerrosta ja nurjat kerrokset päästäkseen taas kuvioon kiinni...


Fufoileva Matleena

Hei kaikille fufoilijoille ja muille blogissa vieraileville! Minä olen Matleena blogista Lankapirtti ja olen nyt eka kertaa mukana fufoilemassa, kun alue laajennettiin käsittämään myös esim. kirjontatyöt. Minä olen pitkän linjan käsityön harrastaja ja ehtinyt olla tekemässä monenlaista, mutta viime vuosina innostukseni on kuitenkin suuntautunut etupäässä neulontaan, mutta tänä aikana ei minulla ole ufoja juuri syntynyt, vaan ne ovat vanhempaa vuosikertaa olevia kirjontatöitä. On pöytäliinaa ja tyynynpäällistä ja pannumyssyä, jotka pitäisi saada valmiiksi. Niistä voit lukea tarkemmin ja katsella kuviakin blogissani.

On mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea saamme yhdessä tehtyä! Luulen, että tässäkin tapauksessa ainakin minulle joukkovoima antaa lisää puhtia yksilötasolle, toivon mukaan myös muille osallistujille. Ainakin niin on käynyt minulle muissa yhteiskampajoissa, joissa olen mukana. Toinen mukava asia näissä kampanjoissa on se, että niiden avulla tustustuu uusiin blogeihin ja bloggaajiin. Yritänkin taas käydä tutustumassa mahdollisimman moneen minulle uuteen blogiin, joka on mukana fufoilussa. Joten tavataan!

Mukavaa tuottoisaa fufoilua meille kaikille!

Mukana!


Yllä on miun murheengryynini, Burridge Lake Aran Afghan. Aloitin neulomaan sitä vuosi sitten tammikuussa niin kauheassa startiitissa, etten malttanut laskea riittävätkö kotoa löytyneet langat, kun en voinut edes odottaa sitä, että olisin päässyt lankakauppaan. Työ on tyssännyt siihen, että langat uhkaavat loppua. Langat on tietenkin Novitalta, jossa ei taasen malteta pitää kiinni hyvistä väreistä, vaan uusitaan värivalikoimaa jatkuvasti.
Matkan varrella on ollut pakko tyytyä pienempään peittoon (ne langat...), nyt olisi enää keskimmäistä paneelia kolme neljäsosaa neulomatta ja sitten vielä reunukset.
Tavoitteena on joko saada peitto valmiiksi tai ainakin eteenpäin. Mie olen menossa kuukauden päästä Lieksan korpeen viikoksi patikoimaan ja tuijottelemaan metsää ja järven selkää. Sinne otan tämän peiton mukaan, jospa se tuijottelun lomassa edistyisi. Tämä blogi on hyvä kannustin ja takapuoleen potkija!

Anni häpeillen tunnustaa kaikki UFOnsa...

Ensimmäistä kertaa fufoilemassa ja tarkoitus olisi tuhota ja valmistaa joitakin seuraavista...
tässäpä pientä listaa keskeneräisyyksistä:

-kesähuivivaihtohuivi...aloitettu heti kun sain ystäväni yhteystiedot (1. huhtikuuta...) ja voitaneen sanoa että on vaikka mitä vastusta ollut matkan varrella ja tympinyt on monen monta kertaa...eilen aloitin varsinaisen selätystalkoon ja reunakaavio alkaa kohta :) Lanka taistelee kovasti vastaan...

-Matildalle pinwheel sweater...aloitettu joskus viime vuonna...tympii...lanka on kauhean nihkeää ja vaikeasti neuloutuvaa ja joku siinä vaan tökkii....koko on semmoinen noin 8v koko ja selkää on tehty sen verran että käsille on jo kolot :)...puretaanko vai tehdäänkö loppuun jää nähtäväksi...

-Sukat...Embossed leaves socks...lankana Mokkasukka ja joku siinä vaan mättää...en tiedä mikä...valmista on noin 10cm ensimmäistä...purkuun?

-sukat...jotkut vesiputous-sukathan ne oli...lankana Step ja joku tökkii....ja siis ihan alussa mennään ja purkaminen on vissiin vain ajan kysymys...

-huopatossut, pienet, neulotut...sivusaumat ompelematta ja huovutettava koneessa...tee valmiiksi!

-2 erilaista Sylviä....toinen nimettömästä paksusta villalangasta ja toinen vihreästä Mambosta...valkoinen on selkä valmiina ja toinen on vasta ihan aluillaan...valkoinen purkaantuu?
Vihreä jää varmaan muhimaan ja odottamaan syksyä ellei sitten mystisesti neuloudu itsestään....

-Kummipojalle pienet sukat...kantapää toisesta enää tekemättä, muuten valmiit!

-Isille kämmekkäät/sormikkaantapaiset....puuttuu enää toisesta sormet (2cm, jokainen mitaltaan..)

-Matildan kesähattu...joku mättää...mieti nyt 2 kertaa...pura?

-Gjestalin Brisistä hattu mulle...vähän semmonen baskerityyppinen ilman ohjetta tehty ja siltä myös näyttää...valmistuukohan ikinä...purkaantuu?

-Viheriäpyöryläkassi, jonka aloitin varmaan viikko sitten...ufoutuu ihan urakalla kun joku tökkii...purkuun?

-Omalla Tiitiäohjeella tehtäviä villapöksyjä on kasa keskeneräisiä...erilaisia kokoja olen testaillut ja eihän niitä tietenkään voi valmiiksi tehdä kun ei ole vaipateltavaa...yritä nyt edes....Joku koko ois kiva edes saada valmiiksi....

-Hahtuvasta semmoinen hiippahattu tekeillä, mut tasona neulominen on p******tä...eli sovellapa nyt vähän ja laita se pyöröksi!

-Tiskirättejä kolmea erilaista: 2 bambuista ja yksi puuvillainen...näähän on niin isoja...(tai sit ei) että eihän näitä nyt kerralla kukaan valmiiksi saa....tee nyt hyvä ihminen ne valmiiksi!

-Äidin TALVIlippikseen uusi lippa...entinen ei ollut hyvä...tarvettahan on tosin vasta ensi talvena, mutta hyvä ihminen tee tämäkin...

-Äidin talvilippiksen kaveriksi kaulaviritelmä...aloitettu...tee valmiiksi!

-toisen äidin talvilippiksen kaveriksi kaulaviritelmä...puolivälissä...tee hyvä ihminen valmiiksi!

-Justiinalle February baby sweater chenillelangasta...huono idea..liian pienet puikot!. Pura hyvä ihminen!

-Springtime swirl....yksi silmukka mättää ja ufoutuminen uhkaa...3 vihjettä vasta tehty...

siinä siis mun aikalailla koko saldo...(Tosin varmasti nurkissa vielä lymyilee jotakin). Näistä jos edes jotain tekis eikä aloittelis mitään uusia tänä aikana! Ei muuten oikeasti tule onnistumaan tuo viimeinen....

Hei!

Meinasin jo unohtaa esittäytyä kun niin innoissani kaivelin noita keskeneräisyyksiä. Olen Tiinakka Lanka Loora blogista ja toista kertaa mukana. Ensimmäisellä kerralla en saanut paljon aikaiseksi, ja tällä kertaa tarkoitus olisi selättää ainakin nuo vanhimmat pois.

Töitä on kesken useampia, toisista puuttuu pelkkä viimeistely ja osa on alkutekijöissään. Muutama on myös odottamassa mahdollista purkutuomiota. Samalla yritän tehdä myös noita aktiivisesti kesken olevia töitä, etteivät ne jäisi vuorostaan korin pohjalle. Eli pari kuukautta saa neuloa paljon ja hyvin erilaisia töitä. Enemmän juttua ja töiden esittelyä löytyy blogista.

Tsemppiä kaikille mukanaolijoille!

sunnuntaina, toukokuuta 03, 2009

Eka ufo selätetty

Tuon listani viides ufo eli Tahiti-paita koki tänään kohtalonsa. Päätin purkaa vasta alkutekijöissään olevan paidan koska yritin neuloa sitä vähäsen ja tajusin että se oli kyllä semmoista muovin narinaa ja ärsytystä ettei paita ikinä neuloutuisi loppuun. Joten langat myyntiin ja ensimmäinen ufo virallisesti pois listalta. :)

Ensimmäiset tuomiot


Tänään otin itseäni niskasta kiinni. Pengoin loputkin laatikot ja kolme "uutta ufoa" löytyi. Otin langankerijän ja itseni samaan tilaan ja tässä saldoa.

- bolero Nallesta, josta puuttu yksi hiha > purettu. Lanka meni kuitenkin purkiessa niin huonoon kuntoon ja solmuun, että 2/3 lähti siitä roskiin.

- Lotus Blossom Tank Novita Siljasta > purettu, langat odottavat laatikossa uutta elämää.

- Mystery Stole 3 Sivillasta > purettu, langat odottavat laatikossa uutta elämää.

- Arisaig-kietsu Rowan 4ply Softista > purettu. Osa langoista lähti roskiin, osa odottaa korkkaamattomien kerien kanssa uutta elämää.

Ihan hyvin näin alkuun!

Esittäydynpä minäkin

Olen Virve Virven villat -blogista ja toista (muistaakseni) kertaa mukana fufoilemassa. Ufojen määrä näyttää siltä, että ehkä tuota välivuotta ei olisi kannattanut pitää. Vuonna 2007 lähdin matkaan 25:llä ufolla ja tänä vuonna pääsin laskuissa 23:een. Jos ei muuta, niin pidänkin tehtävänäni luoda toivoa niille, joilla tuhottavia ufoja on alle 10 ;).

Viime kerran listasta jäljellä on 9 ufoa ja niistä suurimmalle osalle ei ole tapahtunut mitään sitten listalle pääsemisen. Noita uudempia on sitten loput ja osa niistä on ihan helppo kakku -kamaa ja osa sitten sellaisia, joiden valmiiksi saattaminen näyttäää hiukan hankalemmalta ainakin tällä aikajänteellä. Yritystä kuitenkin on.

Kattava lista noista ufoista löytyy blogin sivupalkista sivulta nimeltä (F)ufot 2009. Täydentelen sinne vielä yksityiskohtia, kunhan pikkuneitimme menee nukkumaan.

Ensimmäinen Ufo-tuho

Vihdoinkin! Tämä oli niin viittä vaille valmis että puuttui vain nepparit piilonapituksesta. 13 kpl yhteensä ja niin vastusti että toisen nappirivin ompelin väärälle puolelle! Ei auttanut muu kuin purkaa ja ommella uudelleen - onneksi olin ilmoittautunut tänne, muuten olisi jäänyt ehkä ikuiseksi Ufoksi...

Lisää minusta ja blogistani löytyy Tuulintuvasta.

Tervehdys!

Kolmen virkkuukoukun Linnea tässä, hei! Ensimmäistä kertaa mukana fufoilemassa, ja oli jo aikakin. Kaapeista kuuluu vaan kolinaa, kun sinne tungetut ufot pyrkivät pihalle. En edes uskalla itse alkaa laskemaan kuinka monta ufoa tuolla kaapinperällä asustaa, mutta ainakin seuraavat olisi tarkoitus saada fufoutettua jo toukokuun aikana:
 • ET-kassi, koukulla kesästä 2007. Vuosikertafufo, siis.
 • Virkattu Adipose Baby (ei varmaan sano mitään niille jotka eivät seuraa Doctor Whota, mutta näette sitten). Tuore fufo, kuukauden vanha vasta.
 • Noro-huivi, alkuvuodelta
 • Pari vauvan villatakkia ja vino pino pikkuruisia sukkia
Samaan aikaan puikoilla myös Mimosa sekä Decimal, joten innokasta junaneulomista on luvassa. Kesäkuussa sitten uudet tavoitteet... :)

Lape esittäytyy

Hei. Mä oon Lape, mukana ennenkin. Minäkään en vissiin ole ottanut opikseni, kun Ufoja lentelee vastaan joka puolelta minne uskaltaakin katsoa. Pienimuotoista varastojen siivoustakin olen yrittänyt harrastaa, jospa tuloksena olis täyttää valmistuneilla tekeleillä vajaa pahvilaatikko, joka on hetken odottanut postittamistaan SPR:lle.

Nurkistä löytyy ainakin:
 • puolikas kassillinen peukuttomia tumppuja SPR:lle
 • useampi keskeneräinen sukka
 • ainakin 3 vauvakokoista neuleen alkua
 • työteliäs mysterihuivi (noin puolivälissä)
 • lina-pipo kavennuksia vailla
Tavoitteena:
 • Täyttää ja lähettää se SPR:n laatikko
 • purkaa mahdottomat, kuten neule Tiina-langasta

Pirren mukana

Muistaakseni olen nyt toista kertaa fufoilemassa. Blogiini listasin kätköistä löytyviä neule-ufoja, ristipistoja en viitsinyt edes kaikkia esiin kaivaa :-) Print O' the Wave on prioriteettilistan ykkösenä. Kaksi vuotta on ehkä riittävä aika marinoida yhtä huivia... Ainoana ongelmana tällä hetkellä on se, ettei neuleet kiinnosta yhtään. Pitää siis ottaa itseä niskasta kiinni oikein kunnolla.

Hisk It esittäytyy

Esittäydyn nyt minäkin
jälkeen vapputunnelmien.

On aika pistää töpinäksi,
jotta viimein saisi valmiimmaksi.

Syitä löytyy joka lähtöön,
vaikka kasa pian törmää kattoon.

"Boogabag" on ollut puikoilla pitkään,
ensin tuntui ettei moista saa valmiiksi elmeritkään.

Minttumaaria välityönä tehty on,
vaan eipä neuloja ole nyt ollut toimeton.

Lisäpituutta kaulahuivi kaipaa,
vaan langanpuute (!!) neulojaa vaivaa.

Automatkoilla noita sukkia tein,
mutta sitten punkki puoliskon jalan tilapäisesti toimimattomaksi vei.

Nyt alkaa puikot sauhuta,
tuota kasaa katson mä kauhulla!