perjantaina, elokuuta 31, 2007

Loppukiri jäi tekemättä

Kesäloma vei mennessään ja fufoilu jäi sen siliän tien. Yhdet lyhytvartiset sukat sain tehtyä juuri ennen projektin alkuperäistä päättymistä. Niistä ei vain vielä ole kuvaa. Jatkoajalla sain vielä kudottua punaiseen kietaisuneuleeseen puuttuvan hihan ja aloitettua saumojen ompelua, mutta valmista ei ihan tullut.

Kaiken kaikkiaan sain purettua, viimeisteltyä tai neulottua loppuun 12 ufoa, eli muistaakseni yhtä vaille puolet kaikista listaamistani ufoista. Ihan mukava saldo, mutta töitä jäi tulevaisuuteenkin, varsinkin kun muutamia uusia töitä on taas tullut aloitettua. Pikkuhiljaa yritän jatkaa hommia muiden juttujen ohessa, eli tavoitteena on saada tässä projektissa listattu ufolista deletoitua. Sen jälkeen voikin sitten tehdä uuden ;). Mitään aikataulua en kuitenkaan enää itselleni aseta.

Kiitos kaikille fufoiluseurasta!

Fufoiluloppukirilapaset valmiit ja loppuraporttia

Fufoilun loppukirinä sain nämä lapaset valmiiksi. Lapaset oli aloitettu joskus 2004-2005.
Yhteenvetoa:
  1. Aluksi etsin nurkista toivonmukaan kaikki ufoni. Kuvasin, järjestin fufosivulleni ja järjestin laatikoihin. Olen tyytyväinen, että sain fufosivuni toimivaksi ja laatikkoihin järjestely antaa potkua valmistaa tai purkaa työt edes joskus...
  2. Kuvasin tyttäreni kanssa aitiopaikalta ufojen lentoharjoituksia ja purin 3 epätoivoista ufoa
  3. 10 vuotta marinoitunut lapsen neuletakki valmistui ja väripiruetti pyörähti.
  4. Selvitin kesälomalla uudenvuodentähtisukkatyöni pahasti solmuuntuneet langat. Voisin jatkaa sukkia sukkasadon aikaan...
  5. Pienet punaiset lapaset, vuodelta 2004, saivat peukalot.
  6. Tein (kohdan 2) purettujen ufojen purkulangoista kymppivuotiaalle pitkät sukat.
  7. Loppurutistuksena tein ruskea-musta-siniset lapaset.

Kiitos kaikille. Mukavaa oli. Paljon jäi ufoja jäljelle, mutta ne jäivät ainakin parempaan järjestykseen :).

Syksyn viime sato


Viimeinen ufo muuttui tänä aamuna fufoksi. Syksyn satoa kuvattu aamun kalpean keltaisessa valossa. Tossut joihin ohje oli hävinnyt taivaan tuuliin (= jemmoihini) ja onneksi toinen oli neulottu valmiiksi. Laskemalla sai toisen tehtyä. Lanka 7V ja pyöröt 3,5 ja langan kulutus 85 g. Myyjäisiin lisätossut.
Yhteenveto koko fufoilun saavutuksista:
1. Ruskea toppi -oli suurimmaksi osaksi neulottu, mutta kokoamatta. VALMIS
2.Yhdet villasukat ohuesta langasta olivat kesken(toista sukkaa aloitettu) VALMIS
3. Pinkki intarsianeule, josta oli tulla joskus 80-luvulla villatakki. PURETTU
4. Toiset villasukat ohuesta langasta olivat kesken mökillä (eka menossa). VALMIS
5. Turkoosi toppi viime kesältä aloitettuna -jokin alkoi siinä tökkiä. PURETTU
6. Patalappu, oli viimeistelyä vaille valmis. VALMIS
7. Pusero MandarinPetit-aloitettu viime kesänä. Nyt se on VIRKATTU ja VALMIS
8. Oviverho kalalangasta -käyttöä mietin ja ajattelin purkaa. Mutta ei, se tehtiin loppuun 30 vuoden viiveellä. VALMIS ja KÄYTÖSSÄ Uhoavalla.
9. Pirkka-langan jämistä lapanen- purkuun meni liian isona. PURETTU
10. Kätköistä löytyi kesken fufoilun Kid Mohairista aloitettu huivi. Muutos tuli suunnitelmiin ja siitä tuli PONCHO. VALMIS (kuvia myöhemmin ja muuta tietoa).
11. Siniset tossut, joista toinen oli kesken.NYT VALMIS.
Olen itseeni tyytyväinen ja paras oli oli numero 8 hieman venähtäneen marinoitumisen jälkeen valmistunut ja jopa käytössä oleva fufo. Nyt voin paneutua lapasvaihtoon ja sukkasatoon.
Varsinaisen ufoilun jälkeen tein yhtä toista, mutta valmista ei tullut. Siis hyvä pesämuna ensi vuodelle.

maanantaina, elokuuta 27, 2007

Te ette usko tätä!
Mä en usko tätä itsekään! Vauvanpaita yhdeksänkymmentäluvulta on valmis! Ilman tätä tempausta se ei olisi koskaan valmistunut. Haastan kaikki kynnelle kykenevät: uhratkaa yksi ilta vielä ufolle, joka on vähimmällä vaivalla selätettävissä. Pura tai viimeistele, tee peukku. Neulo kaulus tai kirjo naama. Oli se mikä tahansa, mutta saattaa valmistua, tulee kuulkaa, aika hitsin hyvä mieli! Suosittelen!


Tästä paidastahan ei tosiaan ollut kaikkia lankoja eikä ohjettakaan kokonaan tallella. Toisen hihan tein sitten jäljellä olevasta langasta ja kirjoin, yhdistelin, päättelin ja väkersin kaularesorit. Vielä napit vintagevarastosta ja siinä se! VALMIS!


Lähettäisinköhän serkulle Irlantiin...?? Sai tyttövauvan heinäkuussa.
(En ruvennut odottamaan päivänvaloa ja parempia kuvausolosuhteita, enkä kaivelemaan vaatehuoneen perältä sinne varastoituja vauvanukkeja malliksi. Ihan halusin vain kuvatodisteen, että tehty on. En edes omaan blogiin vielä kiiruhtanut, vaan tänne!)

Ehkä mä oon tohkeissani. Ehkä! :-)

Viimeinen (?) fufo

Vielä nämä ufoutuneet sukat valmistuivat viikko sitten. Bloggasin omaan blogiini ja unohdin autuaasti ilmoittaa tänne. Luulen, että nämä jäävät tämän kesän viimeisiksi fufoiksi. Gnu-ukko oli tyytyväinen kun sai futissukkansa vihdoin käyttöön!Malli: Kärjestä aloitettu perussukka tiimalasikantapäällä ja sukansuussa päärme, 48 silmukkaa.
Koko: Napakat sukat 43 koivelle.
Lanka: Novita 7 veljestä (75% villa, 25% polyamidi), tummanpunainen ja auringonkeltainen.
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot.
Menekki: 145 grammaa.

sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Pieni alppitakki

Pieni alppitakki on valmis! Osat sain valmiiksi jo vähän aikaa sitten, mutta takki on sitten odotellut nappeja vaatehuoneen hyllyllä.

Ufoiluni on ollut hyvin passiivista tänä vuonna, johtunee varmaan sekä taannoisten häidemme aiheuttamasta kiireestä että koko kesän vaivanneesta motivaatiopulasta.