perjantaina, toukokuuta 14, 2010

Mini-fufo eli nappinallen uusi nassu


Nalle on kyllä ollut valmis noin periaatteessa jo kauan.
Silmät vaan oli vaarassa irrotta pojan rajussa otteessa, ja siltä puuttu suu. nyt se on odottanut korjausta lelulaatikon pohjtalla jo pari kuukautta.

Onhan se ruma, mutta nappinallen tarina on tämä: Nallen ohje tuli kaksplus lehden mukana, ja ku poika kerran loukkas ittensä, ainoa lohtu oli lehden sivulla näkyvä nalle ressu. itku loppu kuin seinään! Joten tein kuten kuka tahansa äiti tekisi ja uhrasin oman rakkaan hanskani. siitä se on tehty, hanskasta. ja ette tiiäkkään miten rakas tämä nalle on ollut :) ja nyt on taas.

torstaina, toukokuuta 13, 2010

Eka fufoEnsimmäinen fufo valmistui. Eihän siitä tarvinnutkaan kuin päätellä langanpäät :D
Tuota päättelyä se on odottanut viime syksystä asti, joten oli jo korkea aika tarttua toimeen. Kuvassa oleva olio on pesu/kuorintakinnas, jonka neuloin viime syksynä 100% pellavalangasta. Ihan hirveä lanka neuloa, homma ei edistynyt millään ja puikkojen välitkin vielä näkyvät valmiissa neuleessa selvästi. Mutta tuskinpa nuo käyttöä haittaavat. Toinen puoli on sileää neuletta, ja toinen puoli helmineuletta, jolloin voin vaihdella pehmeämmän ja karheamman puolen välillä aina tarpeen mukaan.

Muitakin fufoja on vaikka kuinka, mutta en ota stressiä niistä. Jos joku fufo houkuttelee niin teen sen loppuun, ja jos joku ei niin se jää tekemättä :D

Ja olen siis toista kertaa mukana tässä fufoilussa, lisää höpinöitäni löytyy blogistani :)

Lisää lankaa

Olen kuuttakymppiä lähestyvä triplamummi, joka on neulonut kauan... Siksikin on paljon ufoja ja vallan paljon lankaa. Suurin syy on varmaan se, että on kiva aloittaa jotakin ja aina ei ehdi saattamaan loppuun/lakkaa kiinnostamasta jne. Viime vuosina työt ovat vieneet mehut aika tarkkaan ja ei jaksa ja ei ehdi neulomaan. Sukkia on kiva neuloa väsyneenä, ne kun osaa melkein silmät kiinni.
Minut löytää blogista isognu.

Tässä eka ufot numerot 1 ja 2 muuntuivat langaksi.

Kaksi kauan sitten aloitettua puuvillaneuletta itselleni ovat täyttäneet nurkkiani. Edelliseten fufoilujen aikaan olen niitä pyöritellyt. Nyt ne hävisivät ja muuttuivat langaksi. Jos olisin fiksu ja ajattelevainen, niin olisinpa mitannut silmukat ja kerrokset, kun oli riittävän isot "mallitilkut". Enpä vaan mitannut!

keskiviikkona, toukokuuta 12, 2010

Voi ei!!!!!

Pojan synttäreitä varten on pitänyt vähän mennä tuonne eteiseen raivaamaan ja arvatkaapa mitä sieltä on tähän mennessä löytynyt... No ufoja, tällä tietoa kolme kappaletta. Yksi on varmaan 5 vuotta sitten aloitettu kolmiohuivi, jonka mallineuletta en enää muista (jokin omasta päästä nyitty), yksi Costeau -pipo miehelle joka on aloitettu varmaan 3 vuotta sitten ja yksi pari "junasukkia".

Vasta 1/4 eteisestä raivattu joten tällä laskukaavalla voimme päätellä että ufoja tulee vielä lisää esiin (ihmettelinkin että missä osa puikoistani majailee...). Nyt kuitenkin menen jatkamaan sukkiani ihkulangasta. Musta-punakirjavaa sukkalankaa jossa on ripaus kashmiria seassa. Näitä olenkin tässä aina joutessani tehnyt, kuten viimeksi neuletapaamisessa lauantaina. Alkaa pikkuhiljaa olla kantapään teon aika, joten jo aika hyvällä mallilla. (vaikka langanpäitä tulee pääteltäväksi paljon, kun kerä oli jotenkin "räjähtänyt" enkä saanut sitä kerittyä yksimittaisesti ihmeellisten solmujen vuoksi.)

Viimeinkin on mitä näyttää!


Morjensta!
Huh heijaa, nyt se on valmis! Ai mikä? No tämä tietty. Nyt saan lopulta näyttää tämän, ja siirtyä sen tumman hevosen pariin.

tiistaina, toukokuuta 11, 2010

50%

Toinen mun ufoista, se uudempi, valmistui eilen - heti kun sain puikoilta pois, heitin huivin kylpemään hetkeksi ja neulasin kuivumaan... Joten tässä olisi Mini Mochi Shawlette (ilman Mini Mochi-lankaa):

Lankana Regia Hand-dye Effect ja puikot 3,5 mm, lisää juttua ja kuvia tästä on blogissa.

Monna myöhäinen ilmoittautuu

Heippa vaan kaikille!

Ilmoittauduin innolla mukaan, sillä uutena vuotena saamani käden rasitusvamma näytti vihdoin tokenemisen merkkejä ja aloittelin pikkuhiljaa neuloskelua. Viime viikolla sain kuulla, että pojat ovat hoitotädillään viimeistä päivää huomenna, joten kiireen vilkkaan aloin tehdä hänelle huivia jännittäen, mitä käsi sanoo. No, tänään käsi sanoo stop. Etusormen rystystä särkee, samoin peukaloa :( Joten kylmää, särkylääkettä ja huilia. Saroyan jää siis ufoutumaan monien muiden joukossa. Katsotaan, miten käsi tästä tokenee. Harmittaa ihan vietävästi, kun mieli huutaa neulomista, mutta kroppa pistää hanttiin. Mur. Vaan tsemppiä teille muille ufojen selättämiseen, katsotaan ehdinkö vielä messiin!

maanantaina, toukokuuta 10, 2010

Ei vielä, mutta kohta saa katsoa

Meinaan, että se yksi kanavatyö on melkein valmis. Meinaa jo jännittää...mutta eiköhän se valmistu ennen määräaikaansa.

sunnuntaina, toukokuuta 09, 2010

Pyöräilypipo

Toinen ufo muuttui fufoksi.

Matleenan selätettäviä


Tervehdys kaikille fufoilijoille! Mukaan lähdin minäkin tuhoamaan ufoja jo toista kertaa. Tosin vain pari työtä olen kaivanut kaapistani, muut keskeneräiset pysykööt paikoillaan. Viime vuonna jäi yksi ufo edelleen ufoksi ja se on vähän kaivellut mieltäni. Nyt sitten katsotaan, joko onnistun selättämään sen.
Nimittäin tätä pöytäliinaa en saanut viime vuonna jatkettua ollenkaan. Liinan keskustan kukkakranssi on valmis, mutta reunoihin on tarkoitus tehdä vielä pienet kukkakimput. Liinamalli on nimeltään Kesän kukkia ja tarvikepaketin olen ostanut Suomen käsityön ystävien myymälästä, jossa näitä oli vielä viime vuonna myynnissä, muta nyt ei enää löytynyt. Tämä on ollut vasta reilun kymmenen vuotta tekeillä.


Toinen keskeneräinen paljon tuoreempi ufo, vasta toista vuotta vanha. Kirpparilta ostettu villapusero, josta on tarkoitus tehdä laukku. Pusero on huovutettu sopivasti, nyt se pitäisi värjätä ja kirjoa ja ommella laukuksi.

Olen oikein itseeni tyytyväinen, jos saan nämä kaksi valmiiksi. Ensi vuoden fufoiluakin jää muutama työ odottamaan, joten jatkoa on luvassa.


Blogini on Lankapirtti ja siellä on lisää juttua näistä ufoistani ja suunnitelmistani niiden selättämiseen.


Jotain valmista


Tässä nämä villahousut nyt on. ja lankaakin jäi jäljelle, jos vaikka joskus osallistuin jämälankojen tuhous talkoisiin :D nämä siis kokoa NB ja perus kolmiopalasvaippa. Keräykseen.