perjantaina, heinäkuuta 07, 2006

Pieni valmistunut

Sain virkattua valkoisen reunan aiemmin mainitsemaani huiviin. Sekin löytyi siis paperipussista. Jossain muotikuvassa näin, että juuri tuollaiset paloista virkatut huivit olisivat tulossa muotiin. Vai olenko taas nähnyt unta? Helteellä menee pääkin solmuun.

jipii, heinäkuu vasta alussa


Ja nyt JO yksi valmistunut työ!


Itse asiassa oon kovasti virkannut yhtä toista juttua, mutta se ei jostain syystä onnistu, vaan joudun koko ajan purkamaan sen, minkä saan tehtyä.
Niin sitten eilen illalla tempaisin vanhan siksak-virkatun tyynyn tekeleen käsiini. Virkkasin sen reunoista yhteen ja sitten vaan suunnilleen satatuhatta tiivistä kiinteää silmukkaa kantohihnaksi. Olisin tykännyt enemmän sinisistä reunuksista, mutta tää oli tällaisen tosivanhan keskenjääneen työn tyypillinen juttu, langoissa ei paljon ollut valinnan varaa.

Voi olla, että innostun vielä vuorittamaan kassin ja luultavasti virkkaan tuohon yläreunaan ainakin jonkin solkisysteemin. Sellaiset tuunailut ehtii sit aikanaan, nyt tää on tällaisena jo käytössä.
Siksakmalli on jostain 90-luvun alun Uudet Käsityöt -lehdestä ja langat kans niiltä ajoilta jotain puuvillaa.

Lehti on Uudet Käsityöt, maaliskuu 1992

Kesäkuu

Sain kesäkuussa vain yhden ufon valmiiksi - sen huono-onnisen pochon, josta jo aiemmin poistin likatahran. Ei löydy kiinnostusta tehdä noita vanhoja pois, vaan uutta ideaa pukkaa päälle. Innostusta latistaa vielä se, että jatkuvasti löytyy uusia, mystisesti unohdettuja, ufoja nurkista. Ei pitäisi aukaista mitään vanhoja laatikoita jne. Tässä kuussa jos saisin edes yhden pois...

Edit... Tarkemmin kun mietin, niin tulihan se raglanpaitakin valmiiksi. Lopetin pähkäilyn ja korjasin kaikki 4 saumaa. Lisäksi purin yhdet lapasen rannekkeet, koska ne oli aivan valtaisat. Kovin pieniä juttuja, mutta tilastot hieman kaunistuvat.

maanantaina, heinäkuuta 03, 2006

Suurta edistystä

Ciao!
Tänään sain monta pistoa laitettua siihen kanavatyöhöni, josta olen puhunut täällä jo varmaan sata kertaa. Siis siihen "Rukoileva lapsi" - projektiini. Tytön vaatetus on kohta pistelty. Valkoiset kohdat on jo laitettu ja sinistä on enää ihan vähän matkaa tekemättä. Yes! Mutta vielä tarvitaan monta pistoa, ennen kuin se työ on valmis.