torstaina, huhtikuuta 23, 2009

Fufoilu alkaa

Vuoden 2009 Fufosäännöt löytyvät täältä.

Jos haluat mukaan fufoilemaan, ilmoittaudu tämän postauksen kommentteihin.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoite, johon kutsun voi lähettää.
Jos joku ei halua sähköpostiosoitettaan julkisesti näkyville, ilmoittautua voi myös suoraan minulle helminalle_4 ät hotmail.com

Laita ilmoittautumiseen myös blogisi osoite ja nimimerkki, jolla osallistut.


Muutamat olivat laittaneet osoitteensa jo aiemmin, heille laitan kutsut ilman erillistä ilmoittautumistakin. Muutama viimevuotinen ehti jo ilmoittautua, heille jätin osallistumisoikeuden, eli erillistä ilmoittautumista ei tarvita.
HUOM! Katso sivupalkin osallistujalistaa; jos nimesi näkyy siinä, olet blogissa jo mukana eikä kutsua enää tarvita!

Älä toisaalta hämmenny, vaikkei kutsua heti kuulukaan. Jos useampi päivä menee eikä kutsua kuulu, huhuile rohkeasti!

Fufoilu kestää siis tänä vuonna kaksi kuukautta, toukokuun ja kesäkuun.

Tässä on sopivasti viikko aikaa kaivaa soffan taakse, vaatekomeron peränurkkaan, hattuhyllylle tai mihin tahansa jemminkiin tungetut keskeneräiset neuletyöt, virkutukset ja muut käsityötekeleet esille.
Kutsun saatuanne voitte heti esitellä itsenne ja varsinkin ufonne ja suunnitelmat niiden selättämiseksi :).

Wappuna se sitten alkaa!

FUFOsäännöt 2009

1. Ufotempaus kestää tänä vuonna 2 kuukautta alkaen 1.5.2009 ja päättyen 30.6. 2009.

2. Tempauksen aikana käydään käsiksi kaapin perälle jämähtäneisiin tosiufoihin (* ufo = unfinished object eli keskeneräiseksi jäänyt käsityö). Työn saa tehdä valmiiksi, sen saa myös purkaa, tai sille saa keksiä jotain ihan uutta jatketta. Mielikuvituksen käyttö on sekä sallittua, että suotavaa :). Apuja voi myös kysellä muilta fufoilijoilta, ties mitä hienoja ideoita meiltä syntyy.

3. Fufotöiksi käyvät keskeneräiset neuleet, virkkuut ja lisäksi mukana ovat tällä kertaa myös muut lankojen kanssa tehtävät käsityöt, kuten nypläys, ristipistot, ryijyt jne. :).

4. Jokainen taistelee omaa ufokekoaan vastaan. Jokainen laarista poistunut ufo on maininnan arvoinen, muistakaa siis palkita itseänne hyvin tehdystä työstä!
Henkilökohtaiset porkkanat ja kepit vauhdittavat mukavasti ufoprojektia.

5. Muita käsitöitä saa tehdä vapaasti ufojen rinnalla ja uusiakin saa aloittaa, jos omatunto sen suinkin sallii.

6. Tässä blogissa saatte vapaasti kertoa aikomuksistanne, onnistumisistanne, vastoinkäymisistänne. Vertaistuki on monen ufon pelastus - tai surma :).

7. Tempauksen lopuksi jaamme palkintoja. Niitä saa lahjoittaa ja lahjoittaja saa halutessaan myös päättää, arvotaanko palkinto vai jaetaanko se jonkin erityisen ansioitumisen perusteella.

8. Sääntöjä voidaan muokata osallistujien toiveiden mukaisesti, mikäli sellainen tuntuu tarpeelliselta ja/tai joku keksii oikein tosihyviä lisäsääntöjä :)..

9. Tempauksen emännät ovat Helmis, Outi ja SeijaP. Kysy rohkeasti, jos on kysyttävää.

---

* UFOjen määritteleminen on tietenkin hieman hankalaa ja saattaa aiheuttaa hämmennystä. Meikäläisellä tosijemmarilla esimerkiksi on keskentekoisia käsitöitä ties monenko (kymmenen) vuoden takaa. Toiselle taas maaliskuussa starttivimmassa aloitetut työt aiheuttavat jo harmaita hiuksia.
Jokainen saa itse määritellä, mitkä työt laskee ufoiksi. Mehän emme kisaile pisteistä emmekä vertaile töitä, niiden ufoisuusastetta tai vaivalloisuuttakaan toistemme kanssa, vaan taistelemme lähinnä omia kaappikertymiämme vastaan.