perjantaina, kesäkuuta 16, 2006

Mikä tunne!

Jossain blogissa oli kuva myssystä, jonka ohje oli Pirkan uusimmassa numerossa (6-7/2006). Ihmettelin, kun en muistanut. Etsin lehden ja katselin myysypäisen naisen ponchoa. Sitten napsahti kohdalleen. Mullahan on palatakki kesken. Muutin ohjeen palojen määrää vähän ja huomasin, että tarvittavat 90 palaa olikin keltaisen keskeneräisen kanssa sama määrä. Paloja tarvitsi vähän siirrellä. Käytin myös saksia. Mutta lopputulos on kiva! Voitinpas kiusankappaleen. :o) Siitä tuli nätti. Mietin vielä laitanko hapsut. Ensin tarvitsisi keriä loput purkamattomat kireälle kerälle. Kello oli 23.30 ja päätin, etten purakaan loppua (oli ennen mekko); teen hamosen loppukappaleesta.

torstaina, kesäkuuta 15, 2006

Enää kolme pientä jäljellä

Katselin fufo-listaani ja huomasin, ettei ollut enää kuin kolme pientä työtä viimeistelemättä. Tiesinkin ettei neulefufoja ollut kamalasti, mutta nyt on vähän höntti olo. No ompelufufoja on kyllä. Niihin en ole saanut itseäni komennettua edes tämän avulla. Pitäis varmaan kuvata ne ja laittaa blogiin, jotta tekisin ompelut pois. En vaan innostu niistä yhtään. Tsemppiä kaikille fufoilijoille. On ihanaa saada hommia tehtyä. Se sinapinkeltainen aloitus kyllä saattaa jäädä uudeksi fufoksi. Onneksi aikaa on vielä....

Mintun väristä

Aiemmin (ufosta purettu) aloittamani v-aukkoinen palmikkoneule: takakappale valmis ja etukappale pääntien kohdalla. Olen suunnitellut tekeväni hihat samaan aikaan.
Tuo on uusi oppimani tapa, jota käytin tehdessäni jumpperia Hippystä. Kumpikin hiha neulotaan samalla pyöröpuikolla, mutta eri keriltä. Ensin toista hihaa neulotaan edestakaisin kaksi riviä sitten toista. Näin jatketaan kunnes molemmat ovat valmiina. Kavennuksetkin tulevat samoihin kohtiin. Näppärää!

keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

Uusi fufoilija...

Ja kiitos kun mahtui vielä mukaan :) Olen intohimoinen neuloja ja varsinainen lankahamsteri... eli lankavuori on melkoinen, samoin tuntuu olevan noiden keskeneräisten töiden laita *vähän nolostellen*. Tykkään aloittaa uusia töitä ja neuloa, eli nyt puolet ufoista odottaa lähinnä saumoja tai nappeja ja vetoketjuja.... Uskaltaisko niiden ufojen määrää edes kertoo... mut noin 25. Uuuuuups!!! :( Ja sitten on ainakin 10 vuotta pussissa ollut Lumme neule mikä odottaa vielä silmukointia. Se taitaa kyllä olla ikuisuus rojekti. Mutta jos muut kuin sen lumpeen sais pois niin olisin tosi tyytyväinen. :)

Tästä taitaa tulla ikuisuuden mittainen projekti

Meinaan tätä FUFO-systeemiä. "Rukoileva tyttö" sai muutaman piston lisää eilen illalla taas. Ehkä torstai tuo taas lisäpistoja. En tiedä. Mutta muutama pisto on aina muutama pisto.

Muutamaa fufoa vaille valmis

Eilen pakkailin muuttoa varten lankojani ja sieltähän löytyi muutama fufo lisää. Mutta ne oli sellaisia, että purkuun lähti.
Samoiten purkasin Noro Kureyonista tekemääni huivia sekä Fifin ggh:n Savannasta. Näin ollen YKSI fufo jäljellä! Mystery Shawl 3 ja sekin valmistuu jo hurjaa vauhtia, eilen pääsin taas muutaman rivin verran eteenpäin. (Vihjeen 3 lopussa silmukoita on jo _hurjasti_. Menee 30min että saa kaksi kierrosta neulottua melkein oO)

Fufot 8/9

FO again..

Blogger bloggaa mut ulos, siksi en saa nyt laitettua kuvaa, mutta toimunpipossa saa käydä kurkkimassa.
Eli 1 FO! (rumat) vauvan tossut jostain Lanetin kaltaisesta langasta (suurinpiirtein). Jollain puikko koolla, jossain, joskus.. aloitetut. Neulottu kyllä valmiiksi asti, mutta ompelematta ja päättelemättä. Nyt nämä kamalan kauan aikaa vieneet työvaiheet on suoritettu ja tossut odottelevat jotain sopivaa lahjoituskohdetta.

tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

Jaywalkerit valmiina

Jaywalker-sukat on tänään vihdoin ja viimein valmistunut, eli alun perin yhdeksästä UFO:sta jäljellä on enää kaksi;) Save the best for last, vai miten se menikään? Totuttuun tapaan lisäjupinoita sukista ja jäljellä olevista ufoista on blogissa, tavoitteena olisi saada uudet työt puikoilla viimeistään heinäkuun puolivälissä, jolloin lähdemme Kuusamoon mökkeilemään ja patikoimaan... olisi tylsää raahata vanhoja juttuja mukana eikä uusia töitä ole koko fufoilun aikana tullut aloitetuksi, mistä olen varsin tyytyväinen.

Haapajärvi häpeää itseään

Ciao!
Häpeän itseäni. Ai miten niin? Minulla on nyt yksi ulkona ja yksi sisällä neulottava työ - ja sitten se kanavatyökassi autossa. Kanavatyö ei ole saanut pistoakaan lisää vähään aikaan...mutta kyllä se varmaan sitten saa, kun työmatkat alkavat taas. *huokaus* No, kaikki aikanaan.

Eilen kävin kirjastossa vähän lainaamassa kuunneltavaa (juuri niin, kuunneltavaa!), jotta voin kuunnella kirjan tapahtumia samalla kun keskityn neulomaan 6 oikein, 2 nurin - neuloksesta tehtävää hamettani. Alahelma, siis se aivan alahelma on ihan kamalan näköinen mutta minkäs teet...en jaksa alkaa purkaa, joten se saa olla sellainen kuin on. Kuka sitä helmaa nyt tuijottaisi muutenkaan? Itse hametta on tullut muutama sentti valmiiksi. 80 silmukkaa ja 87 cm / kappale.. Saa nähdä riittääkö lanka siihen. *puistelee päätään epäilevän näköisenä* Novita Pop on kyllä aika paksua...Että sillä lailla. Toivon silti parasta.

Ja mitä kuuntelen neuloessani? Tällä hetkellä Rosa Liksomin kirjoittamaa tekstiä, jonka nimi on Reitari. Luulin että se on oikeasti Ritari, joka on kirjoitettu tahallaan väärin...mutta ei, Reitari on sen oikea nimi. No joo...nyt saa riittää tuosta. Mutta joka tapauksessa...senttejä syntyy kovaa vauhtia. Äidin perintöpuikoilla on sitten kiva neuloa paksua lankaa, eivät ranteet rasitu niin paljoa.

Ai niin...yksi juttu vielä. Nimittäin minä tuskailin eilen, että mitenkähän minä viihdyn tuolla takapihallani, kun siellä ei ole keinua eikä mitään sentapaista. No, siellä on sellainen puinen systeemi, vähän korkeaa penkkiä muistuttava. Se on minun "pöytäni", jolla pidän korin, jossa ulkokudin, sen langat ja kuunneltavat kasetit ovat. Oh yes! Ja tuoli jossa istun neuloessani..sen asetin sopivan varjoisaan paikkaan mutta tasaiselle maalle kuitenkin. Ihanaa! Löytyipäs minullekin sopiva soppi tuosta pihalta. Epäilin kai siksi, kun ennen sain istua "juorukeinussa" ja kuunnella kasetteja siinä. Mutta no, kaikkeen tottuu. En malttaisi odottaa seuraavaa tilaisuutta päästä taas istumaan ja neulomaan tuonne ulos...se on niin ihanaa kesätouhuamista se neulominen - varsinkin ulkona.

Surullisin fufo on nyt onnellinen FO

Sain Helminallen ja Marjatan avulla löydettyä kerän kaipaamaani Floricaa. Eli meitsillä on jälleen yksi FO *tuuletusta* Blogistani löytyy kuviakin!

maanantaina, kesäkuuta 12, 2006

Valmis

Möbiukseni on valmis.

sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Lisää paperipussista löytynyttä

Kirjavista virkatuista paloista piti joskus tulla liivin etukappaleet. Mutta eilen yhdistin ne yhdeksi pitkäksi pötköksi. Joten ne päätyivät huiviksi. Reunaan olen vielä ajatellut virkata jonkin kauniin kokoamiskuvion.
Lisäksi aiemmin löytyneet (1 kpl kumpaakin) hanska ja lapanen ovat eri käden, joten niitä voi pitää talvella rukkasten kanssa. Olen minä joskus kummallinen. Mutta en niin kummallinen, että pitäisin niitä sinänsä. Piiloon rukkasen sisään vaan.
Viime yönä aloitin puretuista mintun värisistä langoista tekemään uutta neuletta. Teen itselleni v-aukkoisen pitkähihaisen neuleen. Minun piti tehdä vauvan vaatteita, mutta nyt ei ihan vauvaa ole lähipiirissä. Ostan sitten uutta lankaa, jos ilmaantuu lisää pieniä ihmisiä.

Lista lyhenee

Hitaasti, voi niin hitaasti, mutta lyhenee kuitenkin.
Lahjoitin yhden ufon eli virkatut isoäidinneliöt eilen KIP-päivän kunniaksi hyväntekeväisyyspeittoprojektiin.

Isoäidinneliöt sattuivat olemaan samankokoisia kuin peittotilkkujen toivottiin olevan, joten oli suorastaan ilo antaa ne eteenpäin.
Neuloin kyllä muutaman tilkun ihan uusiakin ja kaksi Smart-kerää olen luvannut vielä muuttaa tilkuiksi alkuviikon aikana.