lauantaina, toukokuuta 01, 2010

Ei lähellekään valmis, mutta melkein puoliksi

Siis meinaan se kanavatyö, josta täällä hehkutin. Olen antanut neulani lentää, mutta voi olla, että aikataulu menee kuitenkin tiukalle. Toivotaan silti parasta.

Vanhin?

Tämä työ on aloitettu jo 40-vuotta sitten. Jostain syystä into vaan lopahti ja tekele lensi "Joskus-koppaan". Vuosien varrella on tullut pisto sinne toinen tänne lisää, mutta yli kymmeneen vuoteen ei ole tapahtunut mitään.
Nyt tämä taas osui käteeni ja huomasin, ettei siitä kovin paljon enää puuttuisi. Olisikohan nyt sopiva aika saattaa työ päätökseen. Nyt kun se on näin julkisesti esitelty, en kehtaa sitä uudestaan piilottaakkaan.
Ufoja on kyllä lisääkin, mutta yritän nyt selvitä niistä yksi kerrallaan. Lisää töitäni ja höpinöitä on blogissani täällä.

Maartsin murheenkryynit

Tervehdys! Olen Maartsi ja minun on vaikea saada neuleitani valmiiksi, ainakin tylsempiä yksilöitä. Tässä olisivat tämänvuotiset ongelmatapaukset. Blogianikin saa tulla vilkaisemaan (siellä on sitten samoja juttuja kuin täälläkin, kun ei verbaalisuus riitä usean tarinan laatimiseen samasta aiheesta).

Kesken 2


Vihreä. Näistä tulee villapöksyt Unmentionables-ohjetta muokkaamalla ja Vilman esimerkin innoittamana. Näiden piti valmistua jo viime syksynä, mutta... Ohjeen laatija on unohtanut sen tosiseikan, että ihmisellä on yleensä takapuoli, joka on pyöreämpi kuin vastaava kohta etumuksessa. Ainakin meikäläisen pyrstö on sen kokoinen, että ohjeen mukaan neuloessa takakappaleesta tulisi monta senttiä lyhyempi. Täytyy siis tehdä taakse lyhennettyjä kerroksia. Ja koska alushousuissa ei kauheasti väljyysvaraa pitäisi olla, niitä täytyy sovittaa neulomisen aikana. Eli täytyy riisua puolet vaatteista pois ja vetää verhot ikkunaan (ehkä kuitenkin mieluiten käänteisessä järjestyksessä). Ja sovituksen ajaksi silmukat täytyy siirtää monelle puikolle tai apulangalle ja sitten tietenkin takaisin. Viimeksi mainittu toimenpide on turkasen hidas ja ensin mainitussa tapauksessa silmukat karkaavat. Ymmärrätte siis, miksi pökät ovat jääneet kesken.

Harmaa. Tuli luvattua tehdä miehelle sormikkaat, koska hän ei lapasia pidä. Esittelin lankavarastoani, ja värivalinta osui räväkkään grafiitinharmaaseen. Se on kaunis väri esimerkiksi kalliossa, mutta neulottaessa supertylsä. Lisäksi tein sen virheen, että rupesin neulomaan käsineitä samalta kerältä. Minulta menee hermo selvittäessä toistensa ympäri kiertyneitä lankoja. Olisi pitänyt keriä kerä kahtia. (Olisi pitänyt miettiä tarkkaan, mitä menee lupaamaan.)

Aprikoosi-viininpunainen. Tulossa olisi kolmioista koottava Hypotenuusa-hame. Ongelma on se, että nerokkaasta ja simppelistä mallista on tehty monimutkainen, jolloin jokainen kerros on pitänyt kirjoittaa auki monisivuiseksi ohjeeksi, jota on seurattava jatkuvasti. Lisäksi kolmioista tuli paljon pienempiä kuin ohjeessa, joten jos noista alkaisi hametta kasata, se peittäisi juuri ja juuri ns. vesirajan. Eihän säädyllinen rouvashenkilö voi sellaisessa kulkea! Kyllä jotain pitää arvailun varaankin jättää. Täytyy siis kehitellä jotain kolmioiden pinta-alan kasvattamiseksi.

Eiköhän näissä riitä puuhaa pariksi kuukaudeksi.

Scaritsan ufoja

Kesäkuussa 2009 aloitettuja Kesäyön Hullutustöitä

Heippa! Olen toista kertaa Fufoilussa mukana.
Ufoja löytyy paljon, monien vuosien takaa. Toukokuussa keskityn kuitenkin ensisijaisesti kuvassa oleviin, viime Kesäyön Hullutuksesta keskeneräisiksi jääneisiin. Uusi Hullutus alkanee taas kesäkuussa, joten toivottavasti saan "pöydän" puhtaaksi ennen uutta kierrosta.
Scaritsa / Scaritsan villat

Heippa!

Marianne ilmoittautuu myös mukaan! Keskeneräisistä mainittakoon lähes valmis hihatin, neulemekko ja vuosia kesken olleet sukat. Haluaisin myös vuosia kesken olleen kissa-aiheisen ristipistotyön saada vihdoin pistellyksi, mutta katsotaan mitä kahden kuukauden aika saan valmiiksi :)

Täti Sininenkin mukana

Viime vuonna fufoilu jäi kesken, kun osallistuin Kesäyön hullutukseen.
Tänä vuonna aion saada kaikki keskeneräiset joko valmiiksi tai
puran ne. Tällä hetkellä kesken kolme työtä; kahdet sukat ja
yksi neuletakki. Yhdet sukat ja neuletakki piti saa huhtikuun
loppuun mennessä valmiiksi, mutta tämä aloittikin uudet sukat.
Kun nämä jo mainitut ovat valmiit niin teen loppuun kolme kesäpuseroa,
yhden lyhyt hihaisen neuletakin, peiton ja yhdestä neuletakista puuttuu
etu- ja takakappaleet. Siinäpä sitä tavoitetta toukokuuksi.
Yritän samalla neuloa myös jämälankoja pois.
Blogini on Täti Sinisen käsityöt.

perjantaina, huhtikuuta 30, 2010

minäkin eli Marelo

pääsin vielä tännekkin mukaan ja ainahan jotain kaapista löytyy keskeneräistä, murtta se on eri asia valmistuuko. Onneksi 2 kk aikaa.

Melkein H-E-P!

Nyt on jo vappuaatto, joten huomenna voidaan ihan virallisesti aloittaa fufoilu. JOkos on mokomaiset ufoset kaivettu esiin ja suunnitelmat laadittu?


Mulla on tällä kertaa sellainen suunnitelma, että yksi työ kerrallaan. Ekaks pitää ottaa työn alle viimekeväinen jakku Spektri Plussasta. Siitä puuttuu enää muutama sentti kummastakin hihasta ja haluan sen pois puikoilta ja päälleni. Pian!

Kunhan se jakku on valmis, kaivan esiin seuraavan.... vaihtoehtoja kyllä riittää.

Hauskaa vapunviettoa kaikille ja tsemppiä ufofufoiluun!
Kiva, kun ootte mukana!


... mukaan mahtuu edelleen :).

torstaina, huhtikuuta 29, 2010

Ufoni

Löysin näin paljon keskeneräisiä töitä, joten kannatti liittyä taas tähän tempaukseen.
Neulakinnaspipo, kahdet sukat, Etiopianuttu, patalappu, pyöräilypipo, kesäpusero ja useita sukanvarsia, jotka odottavat terittämistä.
Kukakohan noita töitä aina aloittelee?
Enemmän juttua blogissani.

Bloginkäytön opettelua

mitenhän tää toimii ja minne tää teksti menee?

No kokeillaan.

Olis sitte tarkotus vähentää UFOja. nopeella vilkasulla "äidinhuoneeseen" (yhdistetty vaatekaappikomeroompeluhuonelankavarasto) voi tulla siihen tulokseen että ainaki yhet villikset, aviatrixpipo, vauvan sukat ja viltti kaipaavat tekijäänsä. mutta on niitä monia muitakin. en tiiä miten hyväksytään työ, jolle on langat ostettu, monta kertaa aloitettu ja sitten purettu kun onkin tehny mieli tehä muuta?

Toimintasuunnitelma on ainakin tämä: villikset puretaan ja aloitetaan uudestaan koska noin 5 cm lopusta loppui lanka. elikkä niistä tulee joko NB kokoa tai sitten tossut jotka siinä tapauksessa menis hyväntekeväisyyteen.

Aviatrix pipo katoaa kokonaan. tällä hetkellä sille ei ole tarvetta joten siitä syntyy varmaan pojalle liinailuhanskat. tai jotain.

sukat täytyy tehdä loppuun. Vitakarlalle nekin lähtevät.

Viltti... jaa-a mitähän sille tekis? paloja on ehkä kuus korkeintaan ja tarttis about sata. ja mun keskittymiskyvyllä ei tehä sataa palaa ainakaan kahdessa kuukaudessa.

Nyt jää tähän tämä postaus. mini-me tarttee leikittäjää :)

Onpa täällä hiljaista

Mulla edistyy tällä hetkellä ufot suunnitteluasteella. Olen ollut niin väsynyt, etten edes kutimiin ole koskenut pariin päivään. Mutta sainpa viikonlopun aikana aloitettua aamutakin toista hihaa. Sekin on jo edistystä. Ja tuunattava paita on saanut uuden jatkosuunnitelman. Nyt uupuu vain lanka. Neulottavaa olisi noissa kaverinkin jutuissa, vaikkakin niistä suurin osa on virkattavia.
Mutta nytpä huomasin, että toukokuu alkaa vasta lauantaina, että eihän tässä aloittelussa niin kiirettä olekaan. :)

maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

Oranssin ufo


TAAS uusi kierros.

Tänä vuonna on hyvä tilanne. On tammikuussa (tai joskus) aloitettu huivi. Zetor. Sivillasta. Se edistyi pari, kolme viikkoa innolla, sitten tuli virhe ja huivi on siitä asti ollut hautautuneena muun roinan alle. Tämä pitää joko tehdä loppuun tai purkaa. Mä olen purkanut tämän saman langan jo kerran eri huivimallista, joten eikö olisi aika tehdä valmis tuote.

Lähtötilanteessa huivissa on keskisaumaa vähän yli 40 senttiä. Ja siis joku virhe pitsissä, silmukat ei ollenkaan täsmää. Enkä muista millä rivillä olen ohjeessa. Huono juttu.

Mulla on blogissani oma sivu Ufoille, ja siellä on kuvien kanssa edistyminen vuosittain Fufoilukampanjassa. Olen ollut mukana joka vuosi alkaen 2007. Eka vuonna mulla oli 14 ufoa, 2008 oli 5 ufoa, viime vuonna 3 ufoa ja nyt vain yksi! Niin kehitys kehittyy. Osan sain tehtyä yhteisfufoilun aikana, osa on päättänyt tiensä joskus muulloin. Tervemenoa tutustumaan menneisiin, jos vaikka joku saa sieltä kannustusta päästä omista eroon.

Zetor valmistuu tai tuhoutuu tän kamppiksen aikana. Varmasti.

sunnuntaina, huhtikuuta 25, 2010

Hopsan saa, vai saako ja minkä?

Ufojen selätys alkaa siis täälläkin. Niitähän on nurkat väärällään tai ainakin melkein. Työn alle ajattelin ottaa mm. "Väliveli" -paidan, joka piti jo 3-vuotislahjaksi tehdä ystävän pojalle joka on väliveli, eli sekä pikku- että isoveli. Tuo poika täytti tovi sitten 5 vuotta... Paita on neulekoneella tehty, osat on yhdistämättä ja kaulus tekemättä... Toinen ikuisuusprojektiksi päätynyt on oma neuletakki, jota ennätin neuloa jonkin matkaa kunnes se lakkasi kiinnostamasta. Ilmeisesti palmikossa tullut virhe harmitti niin paljon että koko työ jäi, en muista tarkalleen. Sitten on oranssit villasukat itselle. Itseasiassa ne on olleet käytössäkin jo, mutta niistä pitää resori neuloa pidemmäksi etteivät purista pohkeita. Sitten on toiset sukat, jotka ovat vasta kärjissä, mutta lanka on niin ihanaa että haluan ne pian valmiiksi.

Yhden ufon jo selätinkin pojan toiveesta... Olinpa sitten aloitellut nuoremmalle kummitytölle matoa ehkä 3-4 vuotta sitten ja todennutkin tarvitsevani niitä puikkoja ja sitä lankaa johonkin muuhun. Nyt se on ollut pojan leikeissä jo viikon päivät ja on "raari" lelu toiselle.

Jos vaikka noista oransseista sukistani alottaisin fufoilun jahka nämä "ei-vielä-ufoutuneet" piposet saan käsistäni valmiiksi.

Hei!


Tervehdys fufoilijat! Mie olen Päivikki Piironki-blogista. Miulla ei ole kauhean montaa ufoutunutta työtä, mutta siitä huolimatta ne eivät tunnu valmistuvan, kun on koko ajan muka muuta kivempaa neulottavaa.
Valkoisista lapuista on tulossa peitto. Siitä puuttuu, nolottaa tunnustaakin, yksi pala. Puolustuksekseni on sanottava, että kaikki mielenkiintoiset palat on jo neulottu ja jäljellä on joku yksinkertainen ja tylsä. Tämän mie nyt kuitenkin aijon ihan varmasti saada valmiiksi ennen kesäkuun loppua.
Kirjavat palat on vanhimmasta ufostani, Vaaka-peitosta. Vieläköhän niitä edes kerätään? Siihen olen käyttänyt jämälankoja, paloja ei montaa puutu, intoa kylläkin. Katsotaan kuinka käy.
Kanavatyöt ovat salainen paheeni. Mie ihailen niitä aina Majurskassa käydessäni ja sen vuoksi vuosia sitten luulin, että niitä on myöskin kiva tehdä. Ei ole. Se on sanomattoman tylsää. Tämän työn valmiiksi saamisessa miulla ei ole sen kummempia tavoitteita. Mie olen nyt taas tehnyt sitä yllättäen viikon verran, kun jouduin pitämään takoa neuleomisesta kipeän käden takia. En varmaan ota sitä esille vähään aikaan.
Palaan asiaan varmaan vasta kesäkuussa, sillä toukokuun neulon jämälangoista. Innostuisinkohan tuosta Vaaka-peitosta?

Yks valmis ufo

No ei siitä puuttunut kuin uusi nappi ja en edes valokuvannut, kun se oli jo aiemmin valmis. Mutta onpahan pois ufokasasta. Ai niin mikä se on? Se on tuo 7 eli pussukka.
Aamutakki-ufo edistyy koko ajan siinä "sivussa". Ihmettelen miksi se on jäänytkään kesken. Mutta mitä luultavimmin noiden muiden ufojen takia, koska ne ovat uudempia. Niinhän siinä aina käy, että tulee jotain kiinnostavampaa tilalle.