lauantaina, kesäkuuta 03, 2006

hämähäkkisukat


Nyt valmistuivat hämähäkkisukat (joiden PITI olla valmiina uutenavuonna). Olivatpa paljon kesken: puoli tuntia taisi mennä... Miksi sitä ei ole voinut tehdä saman tien valmiiksi???? Onneksi Saaja lähtee telttailemaan ensi viikolla, joten kesästä huolimatta tulevat suoraan käyttöön.

Fifi valmis!

Fifi-ufo muuttui fufoksi, tai tarkkaan ottaen se on yhä päättelemättä, sillä se on kosteana pingottumassa:

Hapsuja tekisi mieli tehdä, mutta tuo kirjava Isoveikka kului tykkänään huiviin enkä halua hankkia sitä lisää. Hankin siis hapsuihin varmaan yksiväristä lankaa joka sopii sävyltään huivin sateenkaarikirjoon. Ideoita -- olisiko esim. isoveikan punaisiin osiin samaistuva purppuranpinkki hyvä?

kyselee Elina

perjantaina, kesäkuuta 02, 2006

Kaksi fufoa valmiina

Lapset tykkäävät tästä pullukasta pehmosiilistä.

Tyynynpäällinen valmistui kuin huomaamatta kun katselin lostin ja 4400. Enää viisi fufoa...

Neulottu on..vaan ei kirjailtu

Ciao!
Tässä jälleen. Joo...Mitä minun piti kertoa...Niin, sitä että se Palmasta & toisesta langasta tehty takakpl on valmis ja lankaa jopa jäi jäljelle! Hyvin olivat tehtaalla mitoittaneet keränsä. Joo...Kanavatyöhön en ole koskenut sormellanikaan taas hetkeen aikaan...eikä se kanavatyö ole edes ainoa joka minulla on kesken, on minulla kaksi muutakin. Kumpaankaan en ole kajonnut aikoihin. Toisen on määrä mennä meren taa Latviaan ja toinen jää Suomeen. Hrmph! Koskahan niitäkin ehtisi pistellä...? Työmatkoilla kai sitten, kun matkatöiksi ne on tarkoitettu.

Mutta neulominen kyllä on suosiossa täällä. Nytkin on lapsen villatakin takakpl työn alla tuolla olohuoneessa. Toinen lanka on keinokuitua ja toinen villaa. Villahan lämmittää, eikös niin? Ja kyllä se aikanaan valmistuu. Mutta hihat minä jätän siitä suosiolla pois. Ai miksi? No tietenkin siksi, etten ikinä saa niitä oikean kokoisiksi. Ehkä joskus alan treenata kunnolla hihojen neulomista joillakin sellaisilla langoilla, joita ei ole kuin yksi kerä varastossani. Tuleepa riemunkirjavia hihoja....mutta opinpahan sitten taas toisaalta neulomaan niitäkin. Käsialani on sellainen, että minun pitää yleensä tuplata lisäysten määrä, jos haluan hihan tulevan oikean levyiseksi. Eli jos on 4 x 1 silmukkaa lisättävä hihaan, minun pitää kirjoittaa ohje uudestaan ja naputtaa tuon 4 x 1:n paikalle 8 x 1. Hullua, tiedän...mutta sellainen neuloja minä olen. Siihen asti kun uskallan tehdä sen, jätän hihat neuleistani pois - myös niistä, jotka mahdollisesti tulevat minulle - tai sitten teen uudet lisäyslaskelmat automaattisesti ja teen uusien lisäyslaskelmien perusteella hihat.

torstaina, kesäkuuta 01, 2006

PäiviKn tilannekatsaus

Toukokuun tilannekatsaus:

Leppäkerttupaita: Ei ole edennyt silmukkaakaan. Ei ole edes kaivettu laatikosta vielä esille.
Hevospaita Pirkka-lehdestä: KTS yllä oleva teksti.
Virkattu villapaita itselle: Purettu helman isoäidin neliöihin saakka, odottaa pääsyä puikoille ja loppujen lankojen löytymistä.
70 cm villapaita jossa liian tiukka pääntie: Ei ole korjattu tätäkään.
Miehen kirjoneulevillapaita 7 veljeksestä: Purettu kokonaan. Osa vihreästä langasta menee virkattuun villapaitaan.
Lapsen sukat Regia 4 fädigistä: Puikot nypitty irti yli-innokkaan taaperon toimesta. Odottaa inspiraatiota.
Kamala kaulahuivi kamalasta langasta: Odottaa purkutuomiota ja elämää jonain muuna.
Iso mallitilkku: Odottaa ompelua lapen käsilaukuksi.
Toinen iso tilkku Novita Ministä: en ole uhrannut ajatustakaan tälle.
Kirjoneulelapanen: odottaa pariaan, katsotaan myöhemmin uudelleen.
Kirjoneulesukka: kts. ed. teksti
Virkattu liina: ei ole edennyt tämäkään.
Kesäpaita: Valmis ja viimeistelty
Pitsineulejakun takakpl: odottaa yhä edelleen laatikossa purkamista.
Dibs on Ribs:odottaa myöhempää ajankohtaa.
Koukuttu käsilaukku Samoksesta: Purettu ja saanut uuden elämän Jonnan kesätopin osana.
Lapsen palmikkovillatakki: Valmis, viimeistelty ja annettu eteenpäin.
Hihatin: Kesken edelleen.

Eli 18 ilmoitetusta työstä 2 valmiina, 3 purettu, lopuille 13:sta ei ole uhrattu ajatustakaan.

En ole unohtanut

Siis en ole unohtanut fufoilua. Onneksi aikaa on vielä. Pikaisesti, kun mietin niin ilmoittamistani fufoista valmiita on vihreä toppi, palma-pontsot ja huivit nukeille sekä yksi ompelu-fo. Yksi ufo purettiin ja siitä aloin jo neuloa uutta. Lanka on niin ruman väristä minusta tällä hetkellä, etten ole varma saanko sitä näinkään valmiiksi. Ufoilu-aikana on valmistunut yksi iso neulepusero, miehen sukat sekä lapsen pienet lapaset ja yksi lapsen ulkoilupuku ja olen aloittanut neljä uutta neuletyötä. Että silleen.

Niitä vielä kesken olevia barbien neuleita pitää kyllä nyt kesäkuun aikana katella valmiiksi. Sitten toistan vielä, ettei ole löytynyt punaruskeaa Floricaa numeroa 646 noin kymmenen vuoden takaa. Auttaiskohan, jos kyselisin Ulla-blogissa?

torstai on toivoa täynnä ?!?

nyt olisi niinkuin suurin osa neuleista purettu laatikoista pois ... ja hmmm Fufot löytyivät, valitettavasti. Ei ne ole edenneet lainkaan pahvilaatikossa ollessaan, mutta nyt aion kyllä ryhdistäytyä. PAKKO!! kukaan ei niitä tee jos en minä tee.. ihme homma...

ystävällismielisin terveisin Katiija

Aikaansaannoksia

Toukokuun aikana tapahtui seuraavaa:
Kevät-huivi valmistui, samoin rumat ruttusukat. Viron villasta neulottu hartiahuivi koki päättelyn ja päätyi tyttärelle Pieni Talo Preerialla-hartiahuiviksi. Teddystä tehdyn tyynynpäällisen lanka loppui, neulon sen erivärisellä valmiiksi. Mystery shawl 1 edistyi parin vihjeen verran.
Kolme ufoa valmiina, seitsemän kesken. Kyllä tämä tästä, ainakin mikäli säät sallivat sisällä lorvailun.

toukokuu

Toukokuun saldo:
- kaikki ompelukset päätetty hyljätä lopullisesti. Kankaat kuitenkin käytettään joskus hamassa tulevaisuudessa johonkin muuhun tai ne jäävät marinoitumaan muun kangaskasan seuraan.
- vihreä Garnstudion pallo/ympyrätakki jää ufoksi. Lanka ei tule riittämään ja koska Katia Danubio on talvilanka, sitä saa lisää aikaisintaa elokuussa. Ei ole siis minun vikani!!! Tai jää kesken elokuulle saakka - kyllä minä sen vielä joskus teen!
- Lapsen raitasukat valmiit
- Oma lyhythihainen pusero samoksesta valmis (tosin en tiedä missä pitäisin, kun samos on niin pahuksen kuumaa lankaa ja lyhythihaisuus taas ei oikein sovi talveen...)
- Löydetty yksi ufo lisää: virkattu pyöreä matto
- tekemättä/kesken yhä edelleen edellisten lisäksi: valkoinen pitsijakku ja se kissaristipistely (se on koko ajan jossain pöydän/sohvan kulmalla sopivasti näkyvillä, mutta en ole vielä edes ottanut ulos pussista...)
- Lisäksi on aloitettu epälukuinen joukko uusia, pieniä töitä. Ne on yhtä lukuunottamatta jopa saatu valmiiksikin. Kesken on vain Muumimamman kesäsukat à la Fifi (blogissa ohje), mutta nekin valmistunevat viimeistään ensi viikolla kun loma alkaa.

Eilisen lämpimän päivän seurauksena hervoton allergiakohtaus, tänään silmät ja nenä eivät toimi. Töihin on silti mentävä pariksi tunniksi.
Ahistusterveisin Villasukka

Toukokuun tilitys

Eilisilta meni niiiin kiiruksi etten yksinkertaisesti ehtinyt tilittää. Joten suottakoon se anteeksi?
Omat fufot (+ uudet fufot!! :<)
- Teddy-kietsu: en oo saanut pääteltyä kuin 1/3 langoista (aloittanut kuitenkin!)
- punavalkoslipoveri: roskiin lankoineen päivineen kun a) langat katkottu joka kohdasta ja b) tuskastuin purkamiseen
- Fifi: ei edennyt
- vihreä huppari nallesta: blogikoira hoiti purkamisen (jotenkin pääsi kiinni käsityölaatikkooni! :D kiitos tardeli <3)
- my so called scarf: ei edennyt
- Fifi2: yhden mallikerran verran
- virkattu tunika: ei edennyt
- MS3 eteni jonkin verran, vihjeen 1b lopusta vihjeen 3 yli puolen välin
- Hourglass purkuun, silmukkamäärissä vikaa
Aikaisemmista Fufoista siis 3/9 sai päätöksen. MUTTA uusia Fufoja tuli ;> Raspy on jumissa kun pitäisi purkaa kainaloihin asti ja koettaa liittää hihat uudestaan. Kiri Shawl alkoi mutta toisaalta en ehkä sittenkään laske sitä Fufoksi. Ehkä. Regiasta aloitin tekemään sukkia ja 1,5 sukkaa tulikin tikutettua nopeasti, nyt vaan jostain voimia tikuttaa se toinen sukka loppuun.
Että näin meillä :p

Toukokuun tuloksia/tuloksettomuutta

Pahus, myöhästyin toukokuusta muutaman minuutin (täällä Saksassa me ollaan ajallisesti tunti teistä jäljessä, mutta merkkaan tähän nyt suomalaisen ajan päivitysajaksi). Joka tapauksessa toukokuuraporttini tulee tässä:

- Hippy-jakku: odottelee Suomesta lankaa aiemmin sattuneen ja aiemmin täällä tilitetyn langanloppumiskatastrofin vuoksi. Peukut pystyyn että lisää lankaa löytyy, joohan? Tämän jälkeen etukappaleet puretaan vielä ja neulotaan yhteen, jolloin jakusta tulee villapaita.
- Fifi: saa osakseen kaiken sen tarmon, joka on purettava johonkin kun ei voi vääntää jakusta villapaitaa. Pätkävärjätty Isoveli alkaa näyttää jo vähemmän kauhealta. Ehkä se sopii syystakkiini enkä näytä enää ensi syksynä ihan niin puunhalaajalta. Toivoa sopii. Tällä hetkellä olen vääntänyt 16 ja puoli mallikertaa ja ainakin kahteenkymppiin pitäisi päästä ennen kuin kerä loppuu. Tuota lankaahan ei siis jää kaappiin enää yhtään sen jälkeen eikä myöskään tule lisää, jos Luoja suo.
- Valkoinen palmikkopipo: valmistunut!!!
- Sininen säärystimenalku: purettu, lanka odottelee uutta elämää jonakin muuna asiana. :)

Näin siis täällä Saksassa. 2/4 hoideltu -- no jaa, ainakin moraalisesti, sillä en tiedä kuuluuko tempauksen sääntöihin se, että ufo on lopullisesti hoideltu vasta sitten kun lanka on löytänyt uuden tarkoituksen joko lahjoituksena tai uutena neuleena?

KK-rapsa

nokutotanoin!

Tämä ei enää (ONNEKSI) näytä tältä vaan on nykyään action manin liivi ja loput on roskiksessa (oli niin huonoa lankaa tuo punainen ettei purettuna olis voinut tehdä mitään).

Kuvaa en silloin ottanut kun ei olis saanut piemeän aikaan hyvää kuvaa..ja nyt hukka on sen vienyt...eikä kuvaaminen nytkään onnistu. Toivottavasti sanani riittää vakuuttamaan, että tehty on ja ihan valmiiksi asti.

Tämän lisäksi kovin paljoa ei ole valmistunut (fufo rintamalla...muuten kyllä..), mutta purettu on 1 ja kaksi hihaa on neulottu villatakkiin (siitä puuttuu pingotus, päättely, ompelu ja *#&n-kaulus).
Olen lähinnä keskittynyt etsimään niitä fufoja ;o)
Mutta vakavasti(/vammin) sanottuna fufoilusta on kyllä ollut todella paljon hyötyäkin (vaikkei minun kohdalla siltä näyttäisikään), olen nimittäin saanut tehtyä loppuun asti valmiiksi kaikki, mitä nyt olen tässä kuussa aloittanutkin...eli siis uusia fufoja ei ole tullut yhtään. (onneks niitä vanhoja on riittävästi..)

Kauheaa kiirettä pitää koti-työ-harrastus-ympyröissä, ei juurikaan kerkiä istumaan neuleen kanssa paikoillaan (onneks voi neuloa kävellessä paikasta A paikkaan B, varsinkin jos kulkee paikan C kautta).

keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

YhteenvetokavennusJotain on saatu toukokuun aikana valmiiksikin. :)
Näistä ei sitten tullut mulle ranteenlämmittimiä, kun pikkuherra omi ne jalkaansa.

Huhtikuussa aloitettu NaganoSakuraHelsinkiKoivu-versioni oli myös muuntunut Ufoksi. Kaksi tekelettä yhdistyi yhdeksi, kun sitä ruskeaa pörheää lankaa oli vain puoli huivillista. Raahaamalla tekelettä mukana joka paikkaan sain sen vihdoin valmiiksi ja jätin sen valmiin työn tietysti maailmalle. No, jospa perjantaina saisin sen takaisin kameran ääreen niin laitan sitten kuvaa siitä. :D

Ompeluskorini otti muutaman lisäasukin, kun laitoin jatkopalaraitoja pojan housuihin ja odottelen sitä applikaatioinspiraatiota mitä niihin suunnittelin.. *tähän sellainen nolostushymiö*

Talvella sitä aina ajattelee, että "sitten kesällä" teen taas sitä ja tätä, mutta saas ny nähdä taas mitä kerkee... ;D

Uusi raportti

Eli mitä sain toukokuussa valmiiksi: perusvärisen tyynynpäällisen, purin pitsineuleen alun, mustaan liiviin pitsi miehustaan ja kiinnitysnyörit.
Voiko tähän laittaa uusia aktiivisesti aloitettuja ja valmistuneita neuleita? Saako niistä lisäpisteitä?

Hienoa työtä ja tällaista tänne

Ciao!
Hienoa työtä siellä jossakin...siis te kaikki jotka olette tässä mukana. Minusta ainakin. Mutta kai tässä nyt voi omaakin rintaansa vähän röyhistää, siis sillä lailla vaatimattomastai. Nimittäin seikka on se, että keltaiset Palmat on nyt neulottu kaikki. Vaaleanpunaisia olisi vielä jäljellä jonkin verran..mutta mutta mutta!!!!!!!!!!!!!! Sidoslangat!!!!!!!!!!!!!!! Palma tarvitsee sellaisia!!!!!!!!! Ja ne alkavat käydä vähiin. Käyköhän minulle niin, että neulon kuin crazy lady kunnes sidoslangat Palmalle loppuvat kerta kaikkiaan ja minä suuntaan suosiolla Huuto.Netiin hankkimaan lisää sidoslankoja? Ohuet mohairit sopivat muuten siihen hommaan hienosti, olen huomannut sen, vaikken itse voikaan mohairtuotteita pitää astmani takia.

Ei ufo, mutta fufolle kaveri

Jotenkin tuo valmiiski saatu kietaisuneule vinkui itselleen kaveria, joten neuloin sitten samasta langasta vielä potkuhousut paidalle kaveriksi.


Möbius eteni eilen kahden kerroksen verran kun olin kuuntelemassa miehen bändin treenit, sopivan aivotonta touhua (molemmat).

Pikkuruista lapasta olen katsellut "sillä silmällä" ja luulen että se tulee kokonaan purettua ja aloitettua ihan kokonaan alusta. Ja mahdollisesti tulee tehtyä ilman peukkuja... (kaamee vauvakuume!!!)

kuukausiraporttia

Hiukan nolottaa, mutta enpä ole saanut viimeisteltyä ainoatakaan ufoa sillai ihan kunnialla. Yhden fufon tai pikemminkin sen langat annoin lahjoitukseen kera pussillisen muitakin lankoja. Muut ufot ovat ideointiasteella ja virkattua päiväpeittoa varten olen jopa hommannut sangat... siitä siis tuleekin kassi ;-). Minä kyllä yritän parhaani, mutta pää on niin täynnä muitakin ideoita ja pitsin neulominen on nyt niin tiukassa minussa etten paljon muuhun tahdo ehtiäkään. Ja nämä blogit ja netti yleensäkin vie mammuttiosan siitä ajasta minkä voisin käyttää neulomiseen. Pah. Mutta kyllä minä vielä täältä pohjalta pinnistän ja saatan fufot päätökseen. Fufojen lisäksi puikoilla on useampia keskeneräisiä töitä joita ei voi laskea ufoiksi sillä ne ovat enemmän tai vähemmän aktiivisessa toteutusvaiheessa.

Etenee, vai eikö sittenkään?!

Hyvin vähän tällä saralla päivitettävää, ufot eivät ole edenneet neuletakin jälkeen ollenkaan. Eli saldona yksi purettu huivinalku ja neuletakki. Kyllä se tästä, pikkuhiljaa. Lomamatkalla viimeistään kun kierretään lähes koko Suomi...

Susanna L-A

Vihdoinkin...

Sain vihdoin ja viimein aikaiseksi listata fufoni. 3 niistä taisi tulla hoideltua toissailtana, purkamisen merkeissä. Kuvat ja selitykset löytyvät Blogistani. Kaamea kiire ja väsymys ja erittäin huono olo vaivaavat, joten näin lyhyesti tälläkin kertaa :(

tiistaina, toukokuuta 30, 2006

Outin valmistuneet ufot

Toukokuussa valmiiksi tuli Brilla-toppi, 7-veljestä neuletakki, Samos-neuletakki, vauvan palmikkoneuletakki Bambinosta sekä Nalle-paita nallesta. Eli alkujaan yhdeksästä ufosta on fufoiksi muuttunut viisi, ei hassummin. Kiitos Fufoilun keksijöille jo etukäteen:)

maanantaina, toukokuuta 29, 2006

Tilitystä siis toukokuulta

Edelleen on yksi mainitsematon Fufo kesken, jos paperipussin sisältöä ei oteta lukuun (ei mulla oo niihin enää lankojakaan (kirjailuja ja hanska ja lapanen)).
Mutta muita neuleita olen kyllä tehnyt urakalla. Niistä ei siis pääse muodostumaan uusia Fufoja. Tiedän syyn, miksei alussa mainittu edisty: se on mulle liian kireä ja siten kuuluu sarjaan pidän-kun-laihdun-vaatteet. Paino on lähtenyt laskuun (ei kuulu asiaan, mutta vaikuttaa Fufoiluun).

Jihuu!


Valmis!
Ensin meinasi kyllä tosissaan harmittaa ja vähän masentaakin, kun löysin vielä "uusia" fufoja komerosta. Mutta itse asiassa tästä tulikin lopulta iso ilo.
Linnea- langat saivat uuden elämän Ullan ylösalasraglanina ja ensi kokeilulla tykkäsin puserosta tosi paljon.
Se alkuperäinen puserontekele päätyi siis takaisin kerälle ja Euroviisuja voitellessa aloitin langoista tämän ihan uuden neuleen :D.


Mulla tähän mennessä valmistuneita ufofufoja on siis 3, jos oikein muistan. Se Cottonella-pusero, vessan virkattu matto ja tämä pusero. Ehkä pitäisi kaunistella tilastoja ja purkaa joku Tosi Toivoton Tekele. Kyllä niitä silti jää jemmaan vielä ihan riittämiin - lähtötilanne oli sen verran runsaslukuinen.

Mikäs on saldo muilla? Raportoikaapa Toukokuun Kootut Tilitykset viimeistään keskiviikkona eli 31.5.!

Ja stzemppejä edelleen kaikille!!

Etukpl valmis...ja kanavatyötä tehty taas vähän

Ciao!
Niin, se Palma + sidoslanka - projekti...sen etukpl on nyt tehty. Takakpl on puikoilla sekin, ja melkein ensimmäiseen kavennukseen asti olen sitä neulonut. Jippijaijeee!!!!!!!!! Ihanaa!!!!!!!! Saa mohairit pois ja Palmat myös...kun iskee ne yhteen ja neuloo ne yhdessä. Oh yes yes yes!!!!! Tänään käväisin myös erään tuttavapariskunnan luona kyläilemässä, ja kanavatyö seurasi minua sinne. Sain taas muutaman piston lisää aikaiseksi. Jiihaaa! Ehkä se on valmis jo ensi kesänä. Ei mitään mahkuja juhannukseksi...siis nyt tulevaksi. Mutta ehkä sitten siitä vuoden päähän olisi hyvä tavoite.

Voi pemputti

Hippy-jakun (josta nyt tuleekin varmaan villapaita, koska sellaisena sitä tulee käytettyä) kävi vähän köpösti: lanka loppui kesken. Viimeistä hihaa pitäisi tehdä vielä 1,5 cm eikä lankaa ole. Lisäksi etukappaleeseen vaaditaan varmaan jonkin verran lisää lankaa jos puran ne tämänhetkiset etukappaleet ja neulon yhtenäisen etumuksen paitaan.

Nyt täytyykin sitten selittää puolisolle/vanhemmille Suomeen millaista lankaa tarvitsen ja odotella pakettia. Muuten fufo valmistuisi jo ensi viikon aikana. :( Toinen vaihtoehto on nipistää etukappaleista lankaa hihaan ja tehdä etumukseen koristeraita jollain muulla -- Saksasta saatavalla -- langalla, mikä sekään ei olisi huono vaihtoehto ja piristäisi takuulla paidan ulkoasua.

Mielipiteitä, kummin kannattaisi tehdä, pyytää lisälankaa Suomesta ja odottaa postipakettia vai neuloa koristeraita jollain muulla langalla? Tekele on sitä sateenkaaren- tai revontulenväristä Hippyä, joten sitä voisi kuvata riemunkirjavaksi.

Elina

sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Jotain uhvoille..


Minultakin löytyy vauvan kietaisutakki. Tämä menee purkuun, koska a) ohje on kirjastossa, b) lanka loppui, ja tärkeimpänä c) vauva on kasvanut takista ulos noin vuosi sitten. Muut purkutuomion ainakin tässä vaiheessa saaneet ufot ovat vauvan huppari Palmasta ja Butterflysta, koska se on liian fiini pojalle ja alpakkalangasta aloitetut sormikkaat. Teen ne joko uudestaan syksyksi tai sitten teen jotain muuta. Muut ufot lojuvat edelleen tuolla hyllyssä (rumasti näkyvillä) muistuttamassa minua olemassaolostaan. Voi miten helppoa ois kun purkas vaan kaikki.......