perjantaina, toukokuuta 29, 2009

Ainoan ufon tuho


Tässä se nyt on! Kyllä on monta silimukkaa purettu ja monta kertaa neulottu. Sen alako huomata langasta, sillä sen sai kevyesti nykäsemällä poikki. Suunnitelmana oli neuloa yläosalle alaosa ja yhistää ne sitte jotenki. Niin teinki. Työ meinas kyllä tyssätä kokonaan osien yhistämiseen, sillä silimukointi tuntu parhaimmalta keinolta kappaleitten yhistämiseen siististi. Tuosta tekniikasta ei ollu aiempaa kokemusta ja se tuntu vaikialta. Sitte tutustuin silimukointiin, totesin että ehkä jopa mä seleviäisin siittä. Hiasta se kyllä oli, mutta vaivan arvosta. Saumasta tuli siisti, enkä oo hankkinu ees mittään nauhaa liitoskohan päälle, vaikka eka niin suunnittelin. Malli on alunperin modasta 3/2004, malli nro 17. Reunoihin tein ainoastaan rivin kiinteitä silimukoita, sillä en saanu siistiä nirkkoreunaa koukun vaihosta huolimatta. Huumorintaju alako olla koetuksella siinä vaiheessa tämän työn osalta ja päätin että saa riittää, tai sitte saksin koko työn roskakoriin. Jos et tiiä työn taustoja, lue eka postaus aiheesta täältä.
Joka tappauksessa ennää en tätä pura. Yritän oppia tykkäämään tästä. Vielä vallihtee viha-rakkaussuhde kovan työn takia.

Tuolle mahan pyöristymiselle on syy, ei se oo läskiä pelekästään ;)

Blogini löytyy täältä, tuuhan pistäytymään. Blogissa on myös jonku verran tekstiä tästä fufosta. Kiitos ja hei, mun ossuus oli tässä.

Punainen paholainen selätetty

Ihana huivi on valmis kahden vuoden neulomisen jälkeen! Vastoinkäymisistä viime hetkillä voi lukea blogistani.

Jämälankasukat

Sain jämälankasukat valmiiksi.

torstaina, toukokuuta 28, 2009

Hoh-hoijaa, tänne on ilmestynyt vaikka mitä hienoa ja kaunista - ja valmista, ja minä aloittelin eilen ensimmäistä (!) ufoani, vaikka fufoilu on jo puolimatkan krouvissa.
Tätä puoliryijyä päädyin yrittämään:Lisäksi sattui laatikoita penkoessa ns. "osumaan silmään" totaalisesti unhoittumaan päässyt ufo:
Suuren Käsityölehden mallilla tiiviille puuvillakankaalle aloittamani pistely. Varsin epäilevästi suhtaudun tämänkin toteutumiseen, vaikka malli on kyllä todella mieleinen. Kangas vain on niin tolkuttoman tiheää, että vaatii melkoista viitseliäisyyttä laskeskella noita lankoja.
Saas nähdä, saanko tänä kesänä mitään ufoa pois nurkista pyörimästä... No, pieni edistyminenkin tietysti auttaa asiaa, ensi vuoden fufoiluita ajatellen, siis :D.

keskiviikkona, toukokuuta 27, 2009

Pian puolessa välissä

Fufoilukausi onkin pian puolessa välissä ja minä olen saanut kaksi neljästä ufostani selätettyä. Eikös se ole aika hyvin! Itse olen ainakin tyytyväinen.


Tämä lintutyyny valmistui tänään. Kirjonnan osuus on hyvin marinoitunut (ehkä 10 vuotta) kaapissani, mutta vasta nyt se sai taustan ja täytteen. Kirjontamallin alkuperää en enää muista, ehkä se oli joku Suuri Käsityölehti, ehkä joku muu. Pohjakankaana on aidakangas ja kirjontalankana on muliinilanka. Taisin käyttää lähes pelkästään langanjämiä kirjontaan.

Lisää juttua tyynystä ja jostain muustakin löytyy Lankapirtistä!

Toinen ufo valmis

Sain eilen illalla valmiiksi ET-kassin bambu-langasta, joka on niin ruma ettei ansaitse tulla kuvatuksi. Olen neulonut villapaidan hihoja, mutta tähtineule on hidasta neulottavaa - toivottavasti saan paidan pian valmiiksi.

tiistaina, toukokuuta 26, 2009

Kion nro 2: Revontuli

Jep jep, ei ollut paljosta kiinni, mutta muutama kuukausi siinä meni. Pakolliset käsityö+kissat -kuvat ja speksit blogistani :)

Ei tullut tuohesta takkia...


.....mutta tulipa sentään hame.
Kauneimmat Käsityöt-lehdestä 2/2007 neuloin MandarinPetit-langasta pikkutytön perhospuseron viimeistelyä vaille valmiiksi lähes päivälleen kaksi vuotta sitten.Fufo-tempauksen innoittamana päätin tehdä neuleen puuttuvan työn,mutta harmikseni jouduin toteamaan,että tyttönen,jolle puseron olin suunnitellut, oli kasvanut ulos puseron mitoista.Vähän purkua,toinen samanverta lisäkerroksia,pari kuminauhakujaa vyötärölle ja ensi syksyn ekaluokkalaisen kesähame oli valmis.Ja kovasti mieluinen se oli saajalleen.Ei mennyt mummun työ tällä kertaa hukkaan.-Hihat odottavat vielä ideointia...

sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Sain sentään jotain tehtyä

Olen koko toukokuun ollut alavireinen tai kiireinen. Tänään kuitenkin repäisin ja nappasin ufo-kasasta pienen tytön pontson ja päättelin langat. Nyt se on valmis, en tiedä, kenen käyttöön meni, kun oma neiti ei sitä päälleen laita (tänään, huomenna on ihan eri asia).

En usko, että kovin paljoa petraan tästä, ei vaan viitsi. Päässä pyörii niin paljon muuta.