lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

No jopas nyt
Sain kuin sainkin vanhimman ufoni valmiiksi. En olisi ikinä uskonut.
Kuvaaminen oli vain tolkuttoman vaikeaa, mutta jospa tuosta jonkun käsityksen saa.
Kyllä sosiaalinen paine saa ihmeitä aikaan...

Jotain valmista...

Nyt on saatu valmiiksi sukat ja ruskea juhlatoppi. Kuvat löytyvät blogistani.
Alkuun on päästy fufoilussa ja eka viikon tavoite saavutettu ja jopa ylitetty eli yksi valmis viikossa. Olen tosi tyytyväinen itseeni, kun vielä tässä on oltu tiukasti töissä ja käsitöille ei paljon ole ollut aikaa.

Yksi valmis tilkku

Yhtäkkiä neuloessani mieleeni putkahti fufoilu ja kaivoinkin käsityökoristani keskeneräisen ruskean tilkun. Siihen oli jäänyt eräästä toisesta neuleesta lisättävää lankaa, joten sain valmiiksi jotain tilkkupeitonkin tiimoilta.

Eilen pistelin tavoitteena olevan yhden langan kanavatyöhöni, kun muistin blogia päivittäessä, että tavoite pitää saavuttaa tai mieluiten ylittää joka päivä. Olenko liian vaativainen itselleni? Eihän yksi langanpätkä paljoa ole, eihän? Sen verran intoa riittääkin kirjomiseen. Langat vaan loppuvat siitäkin kesken.

Muuten: onko kellään fufoilijoista ylimääräisiä kanavatyölankoja. Oikein tummanvihreätä tarvitsisin ainakin kolme tokkaa. Sen väristä, kun kompostorit usein ovat. Siis oikein myrkynvihreätä.

Keskeneräisten kesyttäminen on alkanut...

Tälläisia meiltä löytyy, tarkemmin blogistani ja vanhasta postauksesta viime vuodelta...
Ensimmäisenä piirtelin vauvan colorado-paitaan sopivan auton netin kuvan perusteella. Joten kuvio odottaa vain neuloutumistaan. Monkey-sukkien ensimmäinen puolisko valmistui ja toista on neulottu jo kolmen mallikerran verran tänä aamuna ;)

Minulla alkoi eilen ensimmäinen oikea palkallinen kesäloma(2vk). Tänään lähdemme juhlimaan miehen kaverin 30-vuotispäiviä ja huomenna luvassa on serkun vauhdikkaat 6-vuotispäivät ;) Siitä jatkammekin Länsi-Suomee kiertelee, joten tehokasta neulonta-aikaa pitäisi riittää monituntisilla automatkoilla.

Tavoitteena saada joitakuita valmiiksi, etten saa taas kyseenalaista kunniaa osallistua "koottujen selitysten"-sarjaan.

Ufot päivitettyTässä on kuva ufoista. Niitä on yhdeksän *tunnustaa* yksi on kuvasta poissa, mutta sekin on aktiivisesti kesken. Tarkempaa tietoja tuosta aktiivisesti keskeneräisistä voit lukea blogissani.

Ei niitä oikeesti pitänyt noin paljon olla, ihan vaan pari kappaletta. Mutta jostain niitä on näköjään poikinut tuonne korien kätköihin. Osaavatkohan Ufot lisääntyä?

Näihin pohdintoihin

Ystävällisin terveisin, Katiija

ufot 2, 3 ja 4

Hauskaa hommaa tämä ufojen teko, valmista tulee paljon nopeammin kuin normaalioloissa. (Eivät tiedä ulkopuoliset mistä iloista jäävät paitsi.)

Kaksi huivia ja hattu olivat seuraavat työkohteet. Vihreä huivi sai kukkasia ja helmiä (joita ei taida erottaa, koska ovat vihreitä nekin), ja siitä tuli oikein söpö. Rupesinkin heti kutsumaan sitä Nuppuhuiviksi. Allaolevaa huivia aloitin joskus viime syyskuussa, mutta kyllästyin kun se oli viittä vaille valmis. Lanka on koolattua Floricaa ja verkkoon upotetut kukat ohuenohutta liukuvärjättyä mohairia. Taidan nimetä sen Kukkaverkoksi.

Rupesin tekemään Kukkaverkkoa alunalkaen ihan vain ohjeen kehittelyn vuoksi. Ruokahalu kasvoi syödessä, ja huivista tuli aika monimutkainen, sekä sellainen että siitä ei saa eksaktia ohjetta. Suuntaa-antavan ohjeen pystyn kyllä kirjoittamaan, ja jokainen säveltäköön siitä omanlaisensa. Verkon rakenne on hieman epäsovinnainen, mutta otin työvaiheista kuvia jotka selittävät sen. Pankaahan postia jos kiinnostaa!

Hännänhuipuksi kaksinkertaisesta Novitan raitalangasta aloittamani hattu, jonka oli tarkoitus päätyä Tekele & Tuunauksen haastekeräykseen, mutta noin tiivis virkkaus alkoi ottaa käsiin.
Niinpä en tehnyt itselleni enempää kiusaa, vaan purin koko laitoksen. Langat menevät todennäköisesti väripataan ja päätynevät sukiksi.

perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

Hiki hatussa


Olettekos jaksaneet pakertaa ufojen parissa suunnitelmien mukaan?

Itsellä ainakin tapahtui lipsahdus, ihan hupsista vaan huomasin aloittaneeni uuden työn kesken kaiken ufoilun.

Meikäläisen ufot on nyt jo valikoituneet aika paksuiksi villamytyiksi, joiden työstäminen näillä kesähelteillä on aika epätoivoista puuhaa. Lisäksi niitä on melkoisen hankala pakata vaikkapa automatkalle mukaan kaikkine mukana seuraavine lankanyssäköineen.

Siis, selittelyä tai ei, uusi reissuneule keveistä kesäpuuvilloista on nyt tekeillä.


Kyllä minä sentään ufojakin olen vilkuillut, jopa vieläpä vähän virkannutkin ja yhden neuleen purin alkutekijöihinsä jo pari päivää sitten. (Tuo yläkuvan oranssi pörröinen liivintekele odottaa nyt siis uutta elämää uudessa olomuodossa.)


Olemme vähän reissuilemassa viikonloppuna, mutta jättäkää tänne raportteja valmistuneista ufoista. Muutenkin saa mieluusti kertoilla, mitä uforintamalle kuuluu.


Voi olla, että lupaamani arvonta ei näistä meidän reissusyistä osu ihan justiinsa sunnuntai-iltaan, mutta alkuviikosta sitten katson, ketkä tulevat tähän kannustusarvontaan mukaan. Muistakaa siis ilmoittautua tänne, kun saatte jotain konkreettista aikaan!
Aurinkoista ufo-fufoilua kaikille!!Jospa minäkin

Tässä kuvia keskeneräisistä töistä... Tuo virkattava liina (vihreä) on vuodesta 2002 ollut kesken. Sen yläpuolella on vauvan nuttu, joitakin vuosia ollut kesken. Oranssi paita jäi kesken viime vuonna riidan vuoksi (riitelin paidan saajan kanssa). Nyt toivon että saan sen tehtyä tänä vuonna loppuun. Siihen tulee Harrikka logo jne.

Sitten jo useamman vuoden keskeneräisenä oleva punainen villatakki nallesta, sen vieressä turkoosi takin tekele (jäi kesken kuten niin moni: kainaloaukon kohdassa) Sitten paita, jonka hihasta myöhemmin, paita on aloitettu 80-luvun puolivälissä. Sen päällä melkein metri pitkä "tilkku" joka pitäisi lopettaa ja tehdä toinen, niin saisi Vaakalle peiton. Aijuu ja tuo toinen punainen on Viola langasta kesken oleva paita joka taitaa mennä purkuun, en oikein tykkää langan sävystä enää. Ellen tee mökille sitä, hmmmm...
Tässä oikealla se ylempänä mainitun paidan hihat, josta toisesta puuttuu oi niin vähän enää ja sitten kasaaminen. Jännäksi menee riittääkö lanka... Siinä se toistamiseen kurkistaa punainen violapaita. Ja piti veljen pojalle tehdä mustat lapaset, sukat ja myssy. No äitini teki sukat ja lapaset ja multa myssy jäi kesken, huoh. Nyt pitäisi saada vain kasattua. Kellehän ne nyt tuuppaa?
Tuossa se myssy paremmin kuvassa. Kirjailutyö kesken jo ainakin 10 vuotta. Sain sen tädiltäni joka asuu Ruotsissa.
Ja tämä _nolottaa_ On pitänyt tehdä tämä ystävälle joka tähän langat osti. Jäänyt kesken ja mallihan on jo VANHA! :( No joka tapauksessa tänä vuonna toivon tämänkin saavani valmiiksi.


On tuolla varmaan muutakin kesken eräistä, tässä nyt ne mitä nyt löysin.

Eli: tekemistä riittää. Jos ekana aamulla kasaisi tuon mustan myssyn.
Sitten voisi lopettaa tuon kesken eräisen hihan. Sen jälkeen Viola langasta olevaa violetin väristä paitaa eteenpäin. Ajattelin että kuukausi aikaa tehdä se loppuun. ( huom. mulla on muitakin hommia tässä välissä mitä tehtävä).

torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Hyvin suunniteltu - puoliksi tehty

Minä en oo vielä yhtään ufoa saanut tällä viikolla puikoille=( Mutta olen nyt sentään vihdoin ja viimein päättänyt, mikä sen beigestä Jasmin-langasta aloitetun (ja jo yli puoliksi tehdyn) topin kohtaloksi koituu. Purkuun menee. Kun kerran jo valmiiksi mieli on ollut koko ajan sellainen, että on suuri vaara jäädä käyttämättä sitten valmiina, niin on parempi purkaa. Purkulangasta teen todennäköisesti loppukesällä jonkun isohkon hartiahuivin. Sellaisen mihin voi syksyiltoina kääriytyä telkkarin ääressä. Puuvillalanka ei ole hiostava ja kuuma, mutta tarpeeksi lämmin telkkarihuiviksi. Yritän saada vielä tällä viikolla sen purettua että pääsen muidenkin ufojen kimppuun.

Mites, lasketaanko purkutuomion saaneita ja purettuja ufoja valmistuneiksi?

Pari pois pelistä

Kummipojalle aloittamani virkattu paita päätyi aamulla takaisin kerille. Ehkä seuraava yritys sitten joskus puikoilla ja pari kokoa isompana :-) Valmiiksi asti sain ristipistoillen karhun.
Juu-u. Vasemmasta reunasta puuttuu tuo nauha, mutta se on jo aloittaessa päätetty jättää väliin. Seuraava ufo, joka olisi tarkoitus selättää on sitten neuleiden puolelta. Esikoiselle tarkoitettu slipoveri pitää saada etenemään, jos meinaan pojan siihen vielä mahtuvan... Neuleita oli ufoutunut alussa 5 ja kaikki vielä jäljellä, virkkaukset (2) on molemmat pois päiväjärjestyksestä ja alun neljästä ristipistotyöstä jäljellä on 3.

jotain valmista..

puoliksi turha postaus kylläkin. ufo, joka on lähdössä ystävälle. vuosi sitten aloitettu, nyt vihdoin valmis. kuvaa ja muuta mukavaa faktaa tulee kun paketti on perillä :).

tämä kyseinen ufo edellytti myös pienoista ompelukoneen käyttöä. virhe!! sieltähän niitä löytyi; puolivalmis pussukka, puoliksi tehtyjä tilkkupannulappuja.. =D. mitäköhän kaikkea sitä vielä ehtii löytämään?

joka tapauksessa, olen päässyt eroon laukusta, koivunlehtishaalista ja tästä kyseisestä neulomuksesta. ihan hyvä alku minut tuntien :).

nyt lähden ulos aurinkoon saunasukkien kanssa.

iloisin terveisin, sini

keskiviikkona, kesäkuuta 06, 2007

Valmista

Helpoimmasta päästä olen saanut valmista. Kahdet sukat on päätelty ja kevyesti höyrytetty ja Kiri huivi on pingotettu.

Näistä on siis kolme työtä ruksattu valmiiksi. Enää 8 kesken ja 2 purkamatta. Niin ja tämä ja tämä pusero aiemmista päivityksistä. Siis 10 kesken. Tuon Satakieli neuleen kappaleet olen huovuttanut koneessa ja siitä on tulossa kassi. Mandarin petit neule Vilmalle etenee heti kun helteen helpottavat.

Kuvia valmiista lisään kun pääsen omalle koneelle, kunhan se palautuu "hoidosta".

Helleterveisin seijap

Helteistä neulontaa

Ufot eivät tällä suunnalla ole vähentyneet eikä helteinen ilma auta asiaa... päinvastoin, työpäivän jälkeinen aika menee edestakaisessa haahuilussa ja tekemättömiä töitä miettiessä. Käsityöt ovat pikkuhiljaa edenneet, kuten nämä Leaf Socksit, jotka päätyivät keskeneräisenä vesipullon ympärille:) No, jälkimmäisestä sukasta puuttuu jalkaterästä noin kymmenen senttiä, jonka jälkeen sukkien varsiin neulotaan vielä lehtiä (leaf border).


Onneksi Teidän ufot ovat muuttuneet tasaiseen tahtiin fufoiksi ja toinen toistaan hienompia juttuja onkin valmistunut! Loistavaa! Muistakaahan ilmoittaa tällä viikolla valmistuvat työt Helmiksen järjestämään arvontaan. Toivottavasti mahdollisimman moni saa edes yhden työn valmiiksi voidakseen osallistua:)
Täytyy jatkaa ufojen nujertamista, neulomisiin!

Tässä vielä lisää, vaikkei valmistuneita


Mutta nämätkin ovat muotoutumassa jossain vaiheessa tilkkupeitoksi itselleni. Sain tämän kuvan tänään. En ole vielä tilkkuakaan laittanut ristiin peiton suhteen. Siis ei ole edistynyt yhtään. Kanavatyö edistyy kyllä, vaikkakin tänään vielä pistelemättä edes yksi lanka. Taas yksi väri uhkaa loppua. Mistä niitä nyt uusia yksittäisiä ja vielä samanvärisiä tokkia saisi?

tjaah..

näin se homma etenee..eli ei etene ;). eilen sain valmiiksi virkatun laukkuni, joka oli puoli-ufo - langat ja sangat ja malli oli piilossa pitkän aikaa, mutta itse työ tuli tehtyä kohtalaisen nopeasti. ehdin aloittaa laukun ennen fufoilua ja päätin tehdä sen loppuun ettei se olisi ufoutunut. noh, se on siis valmis. jostain syystä kuvat ei lataudu tänne..vika lienee minussa itsessäni xD, mutta voitte käydä blogissa katsomassa.

aamusella otin käsiini iänikuisen koivunlehtishaalin. alotin sitä kolmatta kertaa ja päätin että tämä kerta olis viimenen. neuloin pari kerrosta ja vihdoin tajusin että homma vois olla mukavampaa pyöröillä, leveyttä on aika reilusti. neuloin sen pyöröille ja vielä vähän lisää..äsken torilla istuessa vielä pikkasen. ongelmana on se, että koska se on alotettu kolme kertaa, on käsiala joka kerta hakenut itseään. näkyy liian selvästi siis. purkuun meni. se siitä. kiitos ja hei.

seuraavaksi saunasukkien kimppuun.

Toinen UFO

Yksinäinen sukkaparka palasi takaisin kerälle odottamaan uutta inspiraatiota ja olomuotoa. Tätä ei siis enää ole:


FUFOilun saldo tähän asti: -2

tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Ensimmäinen valmis!


Viistoista senttiä ja hapsut - ja ensimmäinen FO (finished object, ei siis enää mikään ufo!) kellistelee tyytyväisenä matolla.
Päätin aloittaa helpommasta päästä että homma pysyy palkitsevana.

Tässä meille kaikille vähän tsemppiä! Nelilehtiset ovat varmoja hyvän ennen tuojia, ja eikös viisilehtisissä ole tuota taikavoimaa roppakaupalla?

Ei mitään edistystä

En ole edistynyt ufojen kanssa yhtään. Ajatuksissa on, mutta tiedättehän te ne syyt, miksi niihin ufoihin on niin vaikea tarttua...

Kenties jo huomenna?

väliaika...

... kahvia ja pullaa. Ei vaan, tunnustan, olen ollut luuseri, enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi kuvata kaikkia aktiivisesti keskeneräisiä töitäni.

Joka tapauksessa en aio tähän kirjoittaa samaa fufoilua jonka juuri kirjoitin blogiini.

Mutta jokainen Ufo kummittelee mielessäni, joten pakko on kohta tehdä jotain.

Ystävällisin terveisin, Katiija katkarapu

Tavoitteessaan pysynyt

Joka on kanavatyön kohdalla vähintään yksi lanka päivässä. Selvennän vielä, että 1 lanka tarkoittaa yhtä pisteltävää langan pätkää, ei siis koko tokkaa. Koko ajan tuntuu, että eihän tuossa enää paljoa ole jäljellä. Olen jättänyt lopuksi oranssisävyt ja pari punaista. Niitä on jopa päivän valolla hankala erottaa toisistaan. Mutta etenee siis. En voi laittaa kuvaa, koska sellaista minulla ei ole ja tämä tulee lahjaksi ja voi olla että lahjan saaja lukee tätäkin blogia.

Pannulappu

Ufojen eliminointi jatkuu: Tänään sain valmiiksi jo kolmannen Fufon, pannulapun kahdesta yksinäisestä vaakatilkusta. Nopeastihan tuo syntyi, kun enää puuttui lappujen yhteen virkkaaminen ja punnitus. Mutta mikäs tässä fufoillessa näilläkin, pääsenpähän nyt ainakin jostakin keskeneräisestä eroon. Auringossa olisi mukava istua neulomassa tai lukemassa, mutta näin valkoisen tytön ei kannata mennä liiallisuuksiin. Pikkutöiden sivussa olen neulonut vähän kesäneuleita vuoronperään, ne kun eivät valmistu näin mukavan nopeasti. Tämän lapun varmaan laitan piiloon kyläkäyntien varalle, jos jollekin vaikka tuliaisiksi...Yksi lappu, kaksi puolta.


Ohje: Kaksi lärpäkettä Vaakan ohjeella, kiinnitetty yhteen kiinteillä silmukoilla.
Koko: 20x20 cm.
Lanka: Novita Seitsemän veljestä (75% villa, 25% polyamidi), l.valkoinen, havunvihreä, keski- ja tummansininen.
Puikot: 4 mm puikot ja virkkuukoukku.
Menekki: 75 grammaa.

Fufoliina


Lukioaikana eli reilut 10 vuotta sitten aloitin kunnianhimoisesti palapeiton virkkauksen. Tympäännyin saman mallin vääntämiseen, ja valmiit palat jäivät pyörimään nurkkiin. Viime kesänä tein osasta paloja ponchon ja nyt yritän hankkiutua erron lopuistakin.

Ensimmäinen fufoni on siis yhdeksästä palasta koottu pöytäliina. Paloja jäi vielä jäljelle viisi; katsotaan, mitä niistä syntyy.


Kohti Laukaata ufojen kanssa

Lähden tänään melkein viiden tunnin bussimatkalle kohti Laukaata (vaikka jäänkin pois Jyväskylässä). Mukaan lähtee 2 ufoa (Pom-Pom -huivi sekä tilkkupeitto) yksi sukka sekä langat uuteen projektiin. Toivon että en aloita sitä uutta projektia, mutta langat on ihan vaan hätävarana... :)

Kissataulua on tultu pisteltyä jonkin verran, itseasiassa sen voisikin ottaa mukaan. ^_^

Viisi selätetty, 20 jäljellä

Fufoilu on täälläkin aloitettu sen verran tosissaan, että muit töitä ei ole puikoilla sallittu. Aloitin tosin helpoimmista, eli kolmesta purettavasta työstä ( kirjoneulekaulahuivi, fritids-lapanen ja villatakin takakapale) sekä viimeistelyä kaipaavasta korvaläppäpiposta ja hiukan neulomista vatineesta Tallin -huivista.

Valitettavasti en vielä tähän hätään saa teile todisteita nähtäville, kun on teknisiä ongelmia. Blogissani on hiukan pidempi selitys.

maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Hyvältä näyttää...ja toivokaa että tämä nyt näkyy!
Ciao!
Teistä en tiedä, mutta minusta tämä tilanne alkaa kääntyä parempaan suuntaan, ainakin tämän projektin osalta. Toinen puolikas on jo tehty! Vielä pitää tehdä toinen. Saa nähdä, koska jaksan tarttua kanavatöihin. Toivokaa lujasti, ettei koodi sekoa ja että näette tämän!

Ensimmäine pari uunista ulos. Ei niin vanha tekele, mutta maistui toisiasiassa aivan UFOlta.

Lisää tarinaa täällä.

Hengissä ollaan

Ufot on kaivettu jo aiemmin kaapeista, mutta meidän tietokoneemme hajosi ja olen isännän työkannettavan varassa. Tämä kone piipahtelee vain iltaisin kotiin, joten päivitykset jäävät harvinaisiksi.

Omassa blogissani on nyt näkyvissä loput ufoni. Niitä tässä yritän saada valmiiksi. Muiden päivityksiä blogistaniassa en ole pytynyt lukemaan torstain jälkeen, joten olen ihan ulalla missä mennään. Jos vielä illalla Haadesin jälkeen jaksaisin.

Juonessa kuitenkin mukana.

Maanantai terveisin Seijap

Ufo on lähtenyt nousuun


Ensimmäinen ufo työni on päässyt normaalin ufoutumisvaiheeseen, eli kappaleet on kudottu, langanpätkät päätelty ja prässäys ja loppukokoaminen odottaa. Koska olen mukana fufoilussa, niin uskon, että toista kertaa tämä työ ei pääse ufoutumaan. Ja kesäpaidoilla on kyllä käyttöä.

Toivoa on.

Myöhäisfufoilija ilmoittautuu

Vähän myöhässä ilmoittauduin mukaan, mutta ehti vielä kuitenkin. Tässäpä minun ufoni, elikä ylhäältä vasemmalta alkaen rivi kerrallaan:
-pusero Oliviasta, ei kauhean vanha, mutta jäähyllä jo pitempään
-Hippy-takki, vetoketju ompelematta, luulen että menee purkuun, kun ei mahdu minulle enää, voisi tehdäö jotain muuta
-7-veikasta raitapaita jämäkeristä, tätä voisi jatkaa
-lammaspusero tutun vastasyntyneelle, joka täytti kolme keväällä... nyt olisi kyllä kaksi muuta poikaa syntynyt lähiaikoina, lanka vaan saattaa olla hakusessa, Woolia on kyllä varmaan kaupassa samoissa väreissä
-siksakpusero itselle, ei toivoakaan mahtua enää. Taidan laikata siitä jotain, kuvio on ihan kiva
-Rustikapocho syksyltä, taitaa mennä purkuun. Teen ehkä pitkän taki siitä tai laitan langat myyntiin, niitä on kilo
-pöytäliina kirjontaan, tästä tykkään, aion tehdä valmiiksi
-jämälangoista pusero pojalle, mutten tiedä riittääkö lanka, tai mahtuuko päälle. Voisi tehdä vaikka lahjaksi johonkin
-syksyllä aloitettu takki pojalle, lankoja ei enää ole, purkuun
-pitsipusero kevään Novitasta muistaakseni, jäänyt muiden töiden jalkoihin, ajattelin tehdä sileän takaosan ja muunlaiset hihat kuin alkup. mallissa
-vanha hupparin tekele, ei mahdu sekään minulle. Tämäkin lanka taitaa olla loppu, mutta jos tekisi siitä liivin jollekin pikkutytölle. Jollain samantapaisela langalla voisi vähän jatkaa

Tässäpä nämä tälläkertaa. Ukot tuli kotiin ja täytyy mennä syömään! Ehkä seuraavalla kerralla jo jotain näytettävää :)

Anna

Eka selätetty

Sain tänään pingotuksesta pois ensimmäisen fufoni! Huivihan oli muuten jo valmiina, mutta langanpäät oli jäänyt päättelemättä. Nyt siis ei ollut kyse niistä kahdesta, joita yleensä tulee, kun tekee pienen huivin yhdellä kerällä. Langan värjättyäni rupesin kerimään sitä vyyhdeltä kerälle ja sain aikaiseksi sotkun, joka vaati avukseen saksia. Tuloksena oli tuolloin kasa lankanöttösiä, joita en kuitenkaan raaskinut heittää jämälankoihin. Salomoninsolmuilla valmistui huivi yli puoli vuotta sitten. Nyt on yli 40 langanpäätä päätelty ja huivi pingotettu.

Seuraavaksi ristipistojen kimppuun...

Hienoa!!

No nyt meitä onkin aika mahtava liuta mukana fufoilemassa - tervetuloa mukaan kaikki!

Upeaa, miten reippaasti jotkut ovat jo alottaneet ufojen tuhoaminen, viimeisimmiksi Uhoava gnu ja Rouva Oranssi tuossa esittelivät aikaansaannoksensa.

Nyt kannattaakin laittaa puikot heilumaan vikkelästi. Tästä tempauksesta on otettava löysät pois, että tulee jotain valmistakin - toki huumorimielellä silti.

Ajattelinpa reippaista fufoilijoista piristyneenä ja ilahtuneena lahjoittaa yhden pienen kannustuspalkinnon tähän alkuvaiheeseenkin.
Se arvotaan niiden kesken, jotka ovat tämän viikon sunnuntai-iltaan (10.6.) mennessä osoittaneet ottaneensa tempauksen tosissaan.

Suhteutetaan tuota aloittamisreippautta alkutilanteeseen, eli jos vaikka kaapissa majailee kymmeniä keskentekoisia lankamyttyjä, on nyt syytä tosissaan tarttua joko puikkoihin, koukkuun tai purkuveiviin.
Hus pois vanhat nurkista kuleksimasta ja tilaa uusille inspiroiville neuletöille!!
Ilmoittakaa tähän postaukseen, kun olette saaneet oikeasti jotain aikaan, niin olette sitten ekassa arvonnassa mukana.

Itse olen nyt harmitellut sitä, että ei ole oikein sopivia helletöitä siunaantunut noihin omiin ufoihin. Taisin tehdä viime vuonna kaikki kesäneuleet valmiiksi ja jäljellä on vain paksuja kirjoneuleviritelmiä sun muita hikisiä talvineuleita. Lisäksi yritän välttää uusia marinoitumisia tekemällä noita uudempia töitä alta pois. 6 viikkoa on kyllä loppujen lopuksi lyhyt aika näinkin paatuneelle ufoilijalle.
Yksi ristipistotyö (tuskastuttavan hidas sekin) on nyt kuitenkin työn alla.


Fufoilemisiin, tsemppiä kaikille!!

Valmista! Ainakin osittain.

Finaaliin saatetut ufot # 1 & 2Ensimmäiset Fufot on nyt tehty ja voin todeta, että tempaukseen osallistuminen kannatti - ehkäpä ilman sosiaalista painetta olisivat nämäkin sukat (ja sukkapuikot!) pölyttyneet jonnekin kaappien perukoille! Vaikka sininen ei olekaan lempivärejäni, näistä miehen sukista tuli oikein nätit mielestäni. Kun on montaa eri vuosikertaa seiskaveikkaa, voi yhdistellä aika hauskoja sävyjä sukiksi. Seitsemää sinisen sävyä ei taidakaan löytyä Novitan värikartalta? Siihen sitten mustaa ja valkoista vaan lisäksi.
Ohje: Perussukat 52 silmukalla. Tiimalasikantapää ja sädekavennus.
Koko: ~43.
Lanka: Novita Seitsemän veljestä (75% villa, 25% polyamidi), yhdeksää erisävyä jämäkeristä.
Puikot: 4 mm sukkapuikot.
Menekki: 125 grammaa.
Aloitettu/miksi ufoutui: Yksi sukka on kiva tehdä, kaksi jo toistaa itseään.. Aloitin sukat Project Spectrumin sinisen kuun aikaan.


Itse kaipasin uusia unisukkia, sillä Iso Gnun kutomat Regia-sukat ovat jo melkein "hinki" pohjasta. Niinpä saatoin loppuun Katla-sukat, joiden sekundaseiskaveikka on ihanan pehmoista. Kiitokset Monnalle - ilman ohjeen kaipailua blogikommenteissani olisi vienyt varmaan vielä pitkän aikaa näidenkin sukkien lopetteluun! (Ja uudet unisukat pääsevät heti käyttöön, ihanaa.)
Ohje: Oma ohje, Katla-sukat.
Koko: ~38.
Lanka: Novita Seitsemän veljestä (75% villa, 25% polyamidi), ruskeaa II-laatua.
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot.
Menekki: 85 grammaa.
Aloitettu/miksi ufoutui: Sama vanha juttu - innostuin uusista jutuista ennen vanhojen lopettelua. Aloitin joskus joulun jälkeen, muistaakseni. Lanka ainakin jäi yli yhdestä joululahjasta.

Fufoja! Ihanaa!


(Mulle on kyllä täysi mysteeri, miten nämä kuvat aina onnistuu menemään tänne eri tavalla kuin halusin. Kyllä huomaa, että oma blogi on vuodatuksessa...)Enivei. Olen neulonut! Aloitin helteen ja kesän kunniaksi paksuimmista neuleista. - Oikeastaan ärsyttävyyskerroin oli ponchossa niin suuri, että aloitin siksi siitä. Kuumana päivänä oli oikein hauska pitää paksua akryyli-mohair-villaa sylin täydeltä käsissä. Vähän yli kerä oli Novitan Maxi Mohairia jäljellä kun perjantaina rupesin edistämään tätä keskeneräistä. Päättelykerroksella loppui lanka ja jouduin purkamaan valmiiksi tehdyn 'keulanarun'. Tein uuden solmiamisnauhan seiskaveikasta. Poncho valmis lauantaina 2.6. En todellakaan aio poseerata siinä näillä keleillä, joten hassusti henkarissa venyvänä sen tässä näette.


Vietimme sunnuntaista kesäpäivää ajelemalla 200 km suuntaansa Puolison entiseen kotiin, nykyiseen rappiomökkiin. Takapenkkineuleena oli kaksi yksittäistä sukkaa, joiden lanka on jo muuhun käytetty. Suoraan purkulankana vaakatilkuiksi muuttuivat nämä sukat. Tunnustettakoon, että lapsityövoimaa käytettiin myös. Kuopus, 7 v, kun tahtoo myös neuloa autossa. (Tiesin tämän, ja siksi oli kahdet puikot ja purkusukat mukana alun alkaenkin.) Sukista kaksi vaakatilkkua. Valmiit 3.6.


Mummolassa sitten kohtasin yllätyksen: olin jättänyt sinne (viime syksynäkö?) hyllyn reunalle pipon, josta oli langanpäät päättelemättä, ja puolitoista lapasta. Onneksi olin kyhännyt pikaisen lapun viereen, jossa oli silmukka- ja kerrostiedot, ja sain kuin sainkin eilen viimeisteltyä molemmat. Lanka oli anoppivainajan itsensä kehräämää kolmisäikeistä villalankaa, jota löysin muovipussista. Ajattelin, että paras arvostus langalle on, että se tulisi käyttöön eikä jäisi homehtumaan kylmillään pidettävään taloon. Langassa oli paljon pätkiä, joten päättelytyö olikin aika urakka! Lapaset ja pipo. Valmiit 3.6. Kuvassa näkyy, että kaikki loppulanka sukista ja pipo-/lapaslangasta on myös vaakatilkkuun neulottu. Täytyy kaivaa joku muu jämälanka, että saan tilkun tikuteltua loppuun.
Viisi fufoa samana viikonloppuna, ei paha! Tää on sitten tästä lähtien alamäkeä...

sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

kaappien salat

Kävin kaivamassa hieman kaappeja. Ja nyssyköitä, pusseja, käsityökorin pohjaa... Arvelin omistavani viitisentoista ufoa, mieluusti muutaman alle mutta ei missään tapauksessa enemmän. (nauraa partaansa) Ufoksi laskin kaikki yli puoli vuotta koskemattomana marinoituneet aloitukset. Poikkeuksena 4 kk:n vanhat Pomatomukset, joihin en ensimmäisen viikon jälkeen ole tarttunut.

Sain 32. Kolmekymmentäkaksi! 15 vaatetta, 9 huivia, - ja sitä rataa. Kaikki enemmän tai vähemmän käyttökelvottomia ennen kuin niille tehdään jotain radikaalia. Otin kaikista kuvat, ja loin niille oman sivun blogiini. Tällä tavoin ufoni pysyvät aina silmieni alla. Listasin ne jopa kategorioittain, ja lisäsin toisen listan, jossa ufot on pantu järjestykseen sen mukaan mitä työtä ne kaipaavat: viimeistelyä, purkua vai muuta. Etenkin "muusta" on puute, siis hyvistä ideoista mitä niille voisi tehdä. Vinkkejä otetaan kiitollisuudella vastaan!

Säännöistä luin, että fufoilu loppuisi jo heinäkuun 15. Toivon että se on kirjoitusvirhe, koska toisaalla ilmoitetaan, että tehdyt työt tarkistettaisiin kuukausittain. Kuukausittain viittaa useampaan kuin puoleentoista kuukauteen. Eihän kuudessa viikossa saa mitään aikaiseksi, joten pidän peukkuja, että fufoilu jatkuisi ainakin elokuun loppuun!

No niin, neulottu on ja pistelty myösHeips!
Toivokaa nyt lujasti, ettei tästä tule katastrofia! Muistatteko, kun puhuin siitä sinisestä ponchosta, siis siitä, jota teen amerikkalaisen mallin mukaan? No, tällä hetkellä sen tilanne näyttää aika hyvältä. Samoin sen pienemmän kanavatyön tilanne on aika hyvä. Mutta tehän tarvitsette todisteita, eikö niin? Sellaisia, joista voitte itse todeta tilanteen. Ei syytä huoleen, minulla on sellaisia todisteita. Katsotaas nyt, saanko minä ne todisteet tänne vai enkö. Jos kaikki menee kuten pitää, pitäisi todisteiden näkyä tuossa yllä.

Apuemännän aloitus

Fufoilusta on menossa jo kolmas päivä, ennen kuin pääsin vihdoin viimein nettiin.. Puhelinlaitokselle on tehty kyllä vikailmoitus, mutta eipä ole vielä auttanut. Joten luvassa lyhyt ja kuvaton postaus!
Fufoilun alkajaisiksi on valmistunut Leaf Socks- sukkien toinen sukka ja pari on jo hyvällä mallilla. Ristipistelyä varten on tilattu puuttuva sävy ja työkin on edistynyt ihan mukavasti, kiitos mukavan äänikirjan. Kissaristipistelylle kävi ufotuho, eli hetken verran työtä pisteltyä löysin siitä niin paljon virheitä, että päätin luovuttaa ja heittää työn menemään :(
Että näillä mennään. Toivottavasti linjat tulevat pian kuntoon, jotta pääsen kotoa nettiin!