lauantaina, kesäkuuta 27, 2009

Neljäs ufo selätetty

Isosiskoneuleeksi kutsuttu villapusero valmistui, ja melkein ufoutui uudelleen kun en uskaltanut ommella kappaleita yhteen pelossa, ettei se sovikaan. Kun ajattelee kaikkea sitä työtä, ja edessä on mahdollinen epäonnistuminen, ei tee useinkaan mieli jatkaa. Tämä varmaan selittänee alkuperäisenkin ufoutumisen.
Viikon verran keräsin rohkeutta, ja ompelin kappaleet vihdoin toisiinsa ja päättelin lukuisat langat. Huoh. Miksen tehnyt tätä aikaisemmin, sanotaan vaikka puoli vuotta sitten kun oli alpakkaneulesäätkin. Se sopii nimittäin todella mainiosti. Jee!

perjantaina, kesäkuuta 26, 2009

Toinen ufo

... selitettiin tänään. Sininen villatakki on siis valmis. Vähän yli kilo Mambo-lankaa meni. Valitettavasti en ehdi kuvata tänään koska lähden lainamökkiin Juvalle lomailemaan.
Hyvää kesää!
t Inge

Sinikellosukat


Fufoiluni päättyy näihin sinikellosukkiin. Ihan suunnitelmien mukaan tai siis sain kolmet sukat, huivin ja puseron valmiiksi.
Nyt on tyhjiä neulekoreja...

Kiitos tempauksen järjestäjälle ja muillekin tsemppaajille.

tiistaina, kesäkuuta 23, 2009

huh hellettäUusi /vanha hame valmistui juuri sopivasti. Tämähän oli majaillut nelisen vuotta kahtena kappaleena ufokorissani, ja nyt sain vihdoin tehtyä siihen helmuksen. Alkuperäinen ohje oli Rebecca-lehdestä, eikä sitä löytynyt vaikka käänsin kirjahyllyn nurin. Sovelsin siten uusimman Modan jotain pitsiä, ja tässä valmis hame.

Onko se läpinäkyvä? No on. Sanotaan vaikka "aika ilmava". Ei se mitään, kaapissa on musta alushame.
Toinenkin iso ja pitkäikäinen projekti valmistui. Nyt pitää vielä ommella kappaleet yhteen niin voin pääsen kehumaan sillä. Se on loppukirin paikka!

maanantaina, kesäkuuta 22, 2009

Nyt otti ohraleipä!


Otin urakakseni Burridge Lake Aran Afghanin valmiiksi saamisen. Kaikki sujuikin ensin suunnitelmien mukaan. Sain kolmannen paneelin neulottua. Samoin reunakaistaleen ylös. Alareunan kaistaleeseen lankaa riittikin vain puoleen väliin. Mie typerys aloitin neulomaan tätä peittoa (1,5 vuotta sitten) vanhasta valkoisesta, sinipilkullisesta Seiska veikasta, jota ei enää saa mistään. Lanka on nykyisen Nallen paksuista. Jos sitä sattuisi löytymään kaappien kätköistä, olisin valmis ostamaan kerän tai kaksi tai vaikkapa puolikkaankin.

Kuukauden kuulumiset

Tämä neuloja ei ole malttanut puikkojaan kunnolla kädestä laskea, ettei hyvin alkanut innostus keskeneräisyyksiin vain lopahda. Nyt kuitenkin viedään jo loppusuoraa ja olen ehtinyt käytellä kameraakin. Jo toukokuun puolella valmistuivat tyttöjen tunikat:Seuraavaksi kesäkuun alkupuolella viimeisteltiin siskon bolero:


Sitten vuorossa oli ahkeraa pitsinneulontaa. Kummassakin liinassa on sama malli ja melkein samaan kohtaan olivat jääneet virheen takia. Vihreää purettiin vain sentti ja se valmistuikin ensimmäisenä. Sininen päätyikin sitten melkein alkutekijöihinsä, koska onnistuin pudottamaan kaksi silmukkaa purkupuuhissa.Valmistuneiden pinossa on jonoa ja muutama ihan keskeneräisyyskin vielä löytyy. Enemmän tarinaa löytyy taas blogista.

Vihdoinkin valmista

Juhannuksena olen ahkeroinut valmiiksi kolme neuletyötä:

Kerttu-sukat siskolle. Aloitettu helmikuussa 2009.

Shetland Triangle-huivi, jonka aloitin maaliskuussa . Langat sain SNY:ltäni.

Tämä neule onkin jo vanhempi. Ohje on Novitan syksy 2005 lehdestä ja niihin aikoihin olen neuleenkin aloittanut. Silloin neuloin etu-ja takakappaleet sekä hihat valmiiksi. Ilmeisesti suuri pääteltävien lankojen määrä ei houkutellut ja neule jäi kesken. Halusin puseroon kauluksen pelkästään kirjavasta langasta, mutta sitä ei ollut tarpeeksi ohjeen mukaiseen isoon kaulukseen, joten sovelsin omalla mallilla. Pusero on paksu ja kuuma, toivottavasti sitä tarvitaan vasta talvella.

sunnuntaina, kesäkuuta 21, 2009

Fufo 4

Sukkia olen tehnyt vuosittain kymmeniä pareja. Tämä sukka on aloitettu joskus pari, kolme vuotta sitten kärjestä. Koko sukka on tökkinyt siitä asti. Kärjestä aloittaminen ei vain ole ollut mun juttu. Nyt se löytyi mökiltä ja jos sukkapari on kesken kolme vuotta, niin ei tule toinen sukka valmiiksi. Siis sukka on purettu! Eipa vaivaa enää.

Slipoveri


Eilen sain yhden ufon valmiiksi. Tästä olen jo melkoisen ylpeä, sillä tämä on ensimmäinen varsinainen vaate jonka olen neulonut. Olen tähän asti tehnyt lähinnä huiveja ja päähineitä, joten kavennukset kainaloissa ja silmukoiden poimiminen kädenteiltä ja pääntieltä oli uusi asia. Lankana Novitan Rose-mohair.