lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Yksi lensi yli käenpesän

Valkoinen palmikkopiponi on valmis, muissa riittää vielä tekemistä. Olen varmaan viimeinen joka on saanut jotain ylipäänsä valmiiksi. Osa on tehnyt näköjään jo useampia ufoja loppuun.

"Mallihenkilöni" silmät on häveliäästi peitetty loisteliaalla (köh köh) kuvankäsittelyllä, mutta pipon onkin tarkoitus olla tässä pääosassa:


Nyt takaisin yli puolivälissä olevan Fifin kimppuun, kun täällä kerran on ukonilma ja ulos meneminen on poissuljettu idea. Olisiko muuten mahdollista saada minunkin blogini tuonne sivupalkin linkkilistaan muiden joukkoon -- kenellä onkaan sinne päivitysoikeuksia?

FUFO vaiko ei?

Sukat on aloitettu 28.4. ja ne valmistui 18.5. Tovin siis hyllyllä olivat. Ainoa valmistunut työ pariin kuukauteen....ja uusia aloitellaan vaan koko ajan....hohhoijaa...

Pahenee vain

Niin, mulla on siis tasan yksi ufo tehtynä. Siihen se into sitten lopahtikin.
Kaiken kukkuraksi siivoilin viikolla käsityölaatikoitani ja hupsista, löysin lisää ufoja:

- Keltaista Linnea-lankaa ja siitä aloitettu pusero, takakappale melkein valmiina.
- Yksi lapsen villasukka, siis pariton.... mahtaakohan mulla olla sitä lankaa vielä jossain??
- hiha yhteen jo tiedossa olleeseen ufoon, saattaa olla jopa käyttökelpoinen

Ei muuten tippaakaan kiinnosta yksikään ufo, mutta ehkä tuon Linnean voisin yrittää herättää henkiin...


Ensi viikon aikana voisimme koota toukokuun aikana valmistuneet työt eli vähän väliaikatietoja tänne suunnilleen samaan ritirimpsuun.

Tsemppiä kaikille ja onnittelut niille, jotka ovat rohkeasti tarttuneet tositoimiin ja saaneet jopa yliotteen ufoistaan!!

Lyhyet pyöröpuikot ja valmistuneita

Tilasin Novitalta 40 cm pätkän 5 mm:n pyöröpuikon Ikuisuus-neuleeksi nimeämäni (juu,sama keltainen) hihojen tekemistä varten. Eilen jaksoin tehdä muutaman rivin, sit taas tökkäs.
Muuten lasketaanko ufojen valmistumislistalle myös uudet aloitetut, jotka ovat valmiiksi tulleet? Olen tehnyt yhden t-paidan (juu neule) ja virkkasin itselleni kolmiohuivin. Saako niistä jotain pointsejka sit lopussa?
Täytyy vieläkin taputtaa itseä selkään, että sain vetoketjut paikoilleen ja saumat yhdisteltyä - blogissani (http://oujova.vuodatus.net) on aiheesta lisää kuvien kera. Seuraavaksi jatkan Butterflyä ja lapsen nallepaitaa - pakko olla kaksi projektia vähintään, koska nallea voi neuloa vähän karheammilla käsilläkin (kiitos pihatöiden) kun taas butterflyä ei, vaikka kuinka rasvaisi käsiään. Enää viisi ufoa jäljellä, eikä vielä ole toukokuun loppukaan!!

Ompelu Fo

Tämä on säälittävä Fo. Minun tarvitsi vain siistiä viime kevään työn alla olleista housuista langanpäät. Mutta on valmis nyt ja onneksi perheessämme on tälle Folle käyttäjä. Kuva ja lisää selityksiä blogissani. ps. Kävin Menitassa, mutta en vielä ostanut Florica-ufoon Chiliä. Toivon, että jostain pulpahtaisi nyssäkkä sitä vanhaa punaruskeaa Floricaa numero 646...

perjantaina, toukokuuta 19, 2006

Viikko- tai kuukausipäivitystä

Ensimmäinen kunnon tilannetasauspostaus itseltäni tänne. Alkutilannehan itsellä oli x+100 keskeneräistä työtä (ok, vain alle 10). Tilanne tällä hetkellä: yksi työ saatu valmiiksi mutta sitä toisaalta en laskenut Fufoihin mukaan kun se oli aktiivisesti teossa kun Fufoilu alkoi. Sen lisäksi yksi uusi keskeneräinen työ saatu mukaan.

Olen kuitenkin ottanut tavoitteeksi saada ainakin tuon MS3 FO:ksi tässä viikon sisään; sitä onkin tullut neulottua televisiota katsellessa hurja määrä ja kun Fufoilun alkaessa olin puolessa välissä ensimmäisessä vihjeessä, niin kohta on kolmaskin vihje jo valmiina. Lanka vain harmillisesti loppui eilen illalla, joten tänään täytyy tehdä tutkimusretki Menita Outletiin josko sieltä saisi vielä samaa värjäyserääkin olevaa Nallea viininpunaisena :o

Teddykietsun tahtoisin kovasti päätellä ja ottaa käyttöön, mutta en tiedä mikä siinä on etten VAIN SAA AIKAISEKSI. Millä saisi itseensä lisää innostusta saada tuollaiset oikeasti kivat vaatteet valmiiksi kun tahdon sen vielä käyttöön mutta kammoan tuota lankojen päättelyä yli kaiken tällä hetkellä? :D Muuten lopettelen oman kuukausikertausraporttini tähän ja toivottavasti on enemmän valmiita fufoja ensi postauksessa :)

torstaina, toukokuuta 18, 2006

Onks kaikki ok?

Onko kaikilla kaikki ok? Toimiiko sivun linkit? Pääsettekö laskurin tilastoja selailemaan?

Haluaako joku uusi mukaan? Viestiä vain, niin korjataan tilanne.

keskiviikkona, toukokuuta 17, 2006

Yksi fufoihin ilmoittamistani neuleista vielä kesken

Siis se iänikuinen keltainen. Odotan tilaamaani 5 mm:n 40 cm:n pyöröpuikkoa. 4 mm:n sukkapuikoilla tekeminen on yhtä ärsyttävää kuin suorilla puikoilla. Siksi en tee useinkaan sukkia, kun en tykkää suorista puikoista.
On mulla muitakin kesken, mutta ne eivät ole fufoja (=neule, jonka viimeisteleminen on "työn ja tuskan takana"). Vaikkakin "työ ja tuska" ovat kannattavia, kuin vain toisella kädellä tekeminen tai kulkeminen oikopolkua.

tiistaina, toukokuuta 16, 2006

hipsis vaan

Ja nythän on sitten tilanne se, että ei ole enää kuin kaksi keskeneräistä työtä !!! kaikille on tapahtunut jotain ... eli kaikista epätoivoisimmat on purettu ja kokeilut on purettu ja laitettu näteiksi lankakeriksi (sellaisiksi millä kissat leikkii ja meidän koira, joka luulee olevansa kissa).
Eli kesken on enään Kotiväestä virkattu huppari toppi ja Samoksesta huppari miehelle ... toppi etenee käsilaukussa mukana ja sitä tehdään aina odotellessa ja kyläillessä. Samoksesta puuttuu hihat ja huppu ... ja toisen hihan silmukat on luotu !! Kotiväki huppari topista on takakpl valmiina ja etukpl jo puolivälissä ... eli olenkohan jo voiton puolella ?? *påhtii vakavana*

Rumat ruttusukat


Viimeinkin pääsen eroon näistä:) Laitan vain pienen kuvan ettei kenenkään herkkä mieli vaurioidu.

Neuleet edistyy mutta kuvia ei jaksa ottaa hän

Morjensta!
Neuleet edistyy...Jokin aika sitten ahersin valmiiksi taas yhden liivin etukappaleen. Sille voi olla hankala tehdä paria, siinä kun on niin montaa väriä. Mutta toinen pääväreistä on vihreä, sellainen tummanvihreä, jossa on vaaleanvihreitä ja sinisiä pilkkuja tai jotain sellaisia. Aivan ihanaa neulottavaa, vaikka mohairia olikin. Tekisi muuten mieli hihkaista, että "mohairia tänne vaan, mä neulon ne äkkiä pois", mulla kun on noita keinokuitulankoja aika lailla, ja mun mielestä ne tarvii jotain luonnonkuitua rinnalleen...tai ainakin jotain luonnonkuidun tapaista, ja eikös mohair ole eläinkunnasta peräisin....No mutta...en tiedä uskallanko hihkaista tuota...en taida...ainakaan vielä.

maanantaina, toukokuuta 15, 2006

FO!

Toivottavasti seuraava kuva ei aiheuta kenellekään mitään tuskallisia flash backejä -80-luvulta. Väriyhdistelmästä päätellen tämä on tehty noin 15-20 vuotta sitten, ei muistikuvia. Tekeleen logiikkaa en millään löydä. Miksi on tullut mieleen neuloa paksusta puuvillalangasta kynsikkäät?? JA miksi niistä on pitänyt tehdä näin suuret...tai siis SIITÄ näin suuren, ei näitä ole kuin yksi...

No, nyt tämä on kuitenkin FO! Purin tekeleen (itkeekö siellä joku?). En kyllä jaksanut/jaksa kuvata uutta tuotetta, siitä nimittäin tuli musta liivi ja musta huivi action manille. Ei saa millään ilveellä mielenkiintoista kuvaa. Fuksia lanka menee roskiin, on niin huonolaatuista ja kippuraista ja pikkuisissa pätkissä ettei viitsi tehdä mitään. Osa mustasta langasta joutuu fuksian mukaan samaisesta syystä.

Muita Fufoja on tulossa kovalla vauhdilla: 1 sukka purkautuu varmaan tänään ja siitä tulee samaiselle aktiivimiehelle (tai sen kaverille) villapaita ja jos lanka riittää myös pipo.
Lisäksi blogissa kuvattu villatakkini on edistynyt vauhdilla -hihat on nyt tehty ja seuraavaksi pitää pingotella kappaleet mittoihinsa ja sitten yhdistellä ja neuloa kaulus. Oikeastaan hihat olis pitänyt purkaa ja tehdä kokonaan uudestaan, käsiala on nimittäin muuttunut radikaalisti ja nyt hihoihin tuli aivan selvästi näkyvä raja uuden ja vanhan välille. Mutta ei haittaa, olkoon.
Onko muuten kukaan värjännyt valmista villatakkia/-paitaa? Lanka on siis seiska veikka.

Välipalana -vähän niin kuin jälkiruuan asemassa- tulossa on myös namuvaaleanpunainen pikkuruinen villatakki..ja se ei ole ufo. Kunhan saan vähän valmiimmaksi niin laitan sitten kuvia (pelkkä takakpl:n kuva ei vielä ole järisyttävän mielenkiintoinen).

Valmistuneita

Sainpas tänään jostain valmista. Eli vihreä toppi onnyt FO-toppi samoin Palma-jutut nukeille valmistuivat tänään. Enemmän juttua sekä kuvia omassa blogissani Lankapeli.

Ekat kuvat ja purut

Tulipas nyt kuitenkin tenttiin luvun sivussa kuvattua kaksi kotoa tuotua tekeleen alkua, jotka päätyivät saman tein purkuun. Olin jopa hienosti merkannut pikkulapuille, mistä ohjeita oli alun perin katsottu, joten tiedän, että tähän valkoiseen oli ohje Novita 3/96 -lehdessä:
Vain etukappale oli aloitettu ja sekin kesken. Ilmeisesti lanka loppunut kesken tai muuten vain unohtunut pussiin. No, nyt tuo kappale kuitenkin näyttää tältä:
Toinen tekele oli koosta päätellen hyvin pienen vauvan (tai nuken?) paita, johon ohjetta olin katsonut Novitan 1/97 Vauvaneuleet -liitteestä. Lankana toimivat jotkut käsittämättömät hukkapätkät, jotka ovat ilmeisesti jotakin ohutta villasekoitetta.. Ehkä :) Tästäkin oli aloitettuna vain tämä ensimmäinen kappale.

Tällä hetkellä tämä on lähempänä totuutta:

Nurkkia on nyt siis tyhjennetty kahdella purkamisella, loput monta keskeneräistä enää jäljellä.. Kyllä mä niistä jotakin aion loppuun astikin tehdä, ettei näin huonosti käy kaikille :)

sunnuntaina, toukokuuta 14, 2006

Alkujunnausta

Toisten projektien edistymistä olen ehtinyt hiukan seurailemaan, mutta omat ufot junnaavat paikoillaan. Aikani on vienyt kevään viimeiset koulujutut ja muutama aktiivisesti työn alla ollut uudempi työ kuten äitille tänään päätynyt mohairinen Branching Out -huivi.

Yksi selitys tälle junnaamiselle on myös se, että osa keskeneräisistä töistäni oli vanhempieni luona, missä kävin tänä viikonloppuna ensimmäisen kerran vapun jälkeen. Nytpä on sitten lähempänä odottamassa niin muinainen villapaidan tekele kuin pari pienempääkin keskeneräisyyttä. Jälkimmäisiä taitaa odottaa purkutuomio.

Kunhan selviän vielä parista tentistä, yritän kuvailla tekeleitäni ja päästä fufoilussa paremmin alkuun. Eikös muutkin kuin neuleprojektit saanut laskea mukaan? Multa nimittäin löytyis ainakin yksi markoilla ostettu ja silloin aloitettu ristipistotyökin..

Miksi?

Miksi niin pieni ja simppeli työ kuin lapsen sukat on voinut jäädä kesken? Nyt piti tehdä kolme mallitilkkua jotta sai puikkokoon selville, ja sittenkin piti välillä purkaa, koska käsialani näyttää löystyneen rutkasti viime syksystä. Ehkäpä ahkeran neulomisen tuloksena? Joka tapauksessa ei tarvinnut tilata mistään, tai anoa ystävällisiltä kanssa-fufoilijoita (Krista ja Helminalle - kiitos)Isoveljeä valkoisena, koska vanha 7veikka oli oikea vastaus. Nyt vain pitäisi keksiä lapsi jonka jalkaan nämä sopivat ja joka huolii punaista...

Villasukka