lauantaina, heinäkuuta 14, 2007

Loppuarvonnasta

Tämän fufoilun yhteydessä on tarkoitus suorittaa yksi, yhteinen arvonta kaikille, jotka ovat saaneet edes yhden työn valmiiksi. Eli käytössä ei ole kuin yksi sarja.

Eilen illalla tein pientä listausta ja sain listaani 15 osallistujaa, joilta ei ole vielä merkintää valmistuneesta työstä. Tähän mennessä arvontaan osallistuu 27 osallistujaa, yhdellä tai useammalla fufolla:)
Kuten Helmis jo kirjoitti, niin fufoilua voitaisiin jatkaa kesäkauden loppuun eli elokuun viimeiseen päivään. Vieläkö intoa riittää?

Ei tää ihan näin pitänyt mennä

Mä niin ajattelin, että saan illalla esitellä toisen valmistuneen fufon, taikatopin/liivin. Tässä iltapäivällä kävin sen kimppuun ja päätin rykäistä valmiiksi. Kun olin langanpäät päätellyt ja katselin samojen kohtia, niin totesinkin, että ei tule valmista sittenkään. Keskiosan pituus on melkein kymmenen senttiä liian lyhyt, joten purkuun lähti... Ei ihme ettei saumat osu kohdilleen. Jo viime kesänä ihmettelinkin vähäistä langanmenekkiä. En jaksa purkaa puoleenväliin ja jatkaa, vaan puran koko työn, ja teen joskus jotain muuta niistä langoista. Harmittaa tosi paljon tuollainen oma huolimattomuus, mutta minkäs sille mahtaa.

Olkoot ne purkukerät (lähden purkamaan samantien) sitten vaikka toinen fufoni, jos saan ne purettua viikonlopun aikana. Raportoin niistä uudemman kerran vielä huomenna. Onneksi sentään ensimmäinen purettu ufo pätyi jo valmiiksi työksikin. Siinä mielessä ei harmita niin kovasti tämä valmistuneiden töiden vähyys fufoilun aikana.

Ja jos jatkoa on vielä luvassa, lupaan olla ahkerampi jatkossa. Noita ufojahan vielä mullakin riittää...

Niin siinä sitten lopulta kävi, että vain yksi tuli valmiiksi

Ciao!
Niinhän siinä sitten lopulta kävi, että vain yksi työ tuli valmiiksi, ja senhän te kaikki olette taatusti nähneet. Sen nimihän oli "Sydämeni Ilotulitus" , ja luonteeltaanhan se oli kanavatyö. Joten ilmoitan täten virallisesti osallistuvani kolmossarjaan eli siihen, johon osallistuvat ne, jotka viimeistelevät yhdenkin työn.

Jatkoon sydämeni halajaisi, mutta mitä te muut mietitte? Jos tätä jotkut jatkavat, haluaisin kieltämättä mukaan.

Jotain valmista...

Fufoilu on loppusuoralla ja minulla on valmiina yksi työ. Muut työt ovat saaneet joutua purkavan käteni julmiin käsiin -paitsi se yksi neuletakin etukappale, jota en etsinnöistä huolimatta ole löytänyt.

Valmiina Biggasta neulottu hupputakki, josta lisätietoja blogissani http://kanerva.vuodatus.net

Itse olen tyytyväinen tähän lopputulokseen.

9.fufo valmis ja yksi vielä tulossa

Iso lapasen alku purettu. Huivista tulee poncho. Se valmistuu tänään illalla. Eli siis kaikkiaan 10 ja olen siis tooooooosi tyytyväinen.

Kuvia kun pääsen taas kotikonnuille ja koneelle.

perjantaina, heinäkuuta 13, 2007

Fufoilun loppumetreillä

No niin.. Tällä suunnalla on ollut tooodella hiljaista fufojen suhteen ja melko hiljaista käsitöiden suhteen muutenkin, mikä lie kesäväsymys iskenyt - kun ei innosta, niin ei viitsi väkisin vääntää. Mutta parin sairaslomapäivän aikana on valmistunut pitkäaikainen ufo eli virkattu verhokappa, joka on paraikaa pingottumassa - kuva siis myöhemmin! Baijerilaissukan alun purin, koska väri oli palmikkoneuleeseen huonosti sopiva, neuloja huonosti motivoitunut (seliseli) ja niiden neulominen ei enää tuntunutkaan niin hyvälle.
Viimeinen ufo roikkuu edelleen sohvan käsinojalla: kirjoneulelapanen kaipailee itselleen peukaloa ja paria. Täytyisi jostain kaivaa ohjelehtinen ja arvuutella oikeaa puikkokokoa, ehkä ne kuitenkin valmistuvat mahdollisten jatkofufoilujen aikana?? Tai ensi vuoden fufoiluissa (huomaatteko, pitkän tähtäimen suunnitelmia:)).
Sunnuntaina on sitten viimeinen Fufoilun virallinen päivä, joka huipentuu arvontaan. Suoritan arvonnan maanantai-iltapäivällä, joten siihen asti on aikaa tehdä loppuraportointia! Tsemppiä loppurutistukseen...

torstaina, heinäkuuta 12, 2007

Hei!

Ihan kohta sitä sitten ollaan tämänvuotisen fufoilun virallisen osuuden lopussa. Äkkiä se taas menikin 1½ kuukautta, mutta kyllä moni on saanut aikaankin ties mitä.
Minulle ainakin tulee tosi hyvä mieli, kun näen jollain valmistuneen jonkun oikein vanhan työn. Joskus se on niin pienestä kiinni, joskus taas aika paljostakin, mutta upea tunne se aina on, kun valmista syntyy, etenkin pitkän miettimis(marinoitumis)tauon jälkeen.

Näillä näkymin, ja kuten etukäteen tiesinkin, olen itse poissa maisemista juuri 15. päivänä.

Muistaakseni sovimmekin jo alussa, että Outi-emäntä huolehtii loppufanfaareista, lähinnä loppuarvonnan suhteen.
Palkintoja ovat luvanneet lahjoittaa ainakin Iso Gnu sekä SeijaP, ellen ihan väärin muista. Korjatkaa nyt hyvät ihmiset, jos muistan jotain ihan hassua ja/tai olen unohtanut jotain oleellista.

Jospa kuittaatte lahjoitukset vielä tänne ja Outi sitten hoitaa lahjoitusten arvonnan.


Fufoilua saa kuitenkin halutessaan jatkaa edelleen!!

Oikeudet tänne blogiin säilyvät, jollei joku erikseen ilmoita haluavansa irrottautua. Jospa lisäaikaa otettaisiin seuraavaksi kesäkauden loppuun, eli elokuun loppuun asti.
Nyt voi siis halutessaan ottaa uuden spurtin ja tehdä vaikka jonkinlaisen uuden aikataulusuunnitelman, miten aikoo vanhat työt viimeistellä.
Itse pidän seuraavaksi jonkinmoisen lomatauon ufojen suhteen, mutta luultavasti palaan vielä riittoisien ufokasojeni ääreen uusin suunnitelmin, kunhan perheen puuhat sen sallivat.

Saldoni ei kovin kummoinen ollut tällä kertaa, mutta jos suinkin ehdin, laadin vielä jonkinlaisen loppuraportin ufoilustani.
Tehkää muutkin niin, sillä on mukavaa nähdä, paljonko töitä kaiken kaikkiaan mahtoi valmistua!!


Kiitos kaikille mukanaolosta ja suurenmoiset onnittelut joka ikisestä valmistuneesta työsä!!
Hienoa työtä olette saaneet aikaan!

keskiviikkona, heinäkuuta 11, 2007

Fufoilutilitys

Fufoilu lähenee loppuaan ja on tilityksen aika. On ollut kiva seurata teidän muiden tekemisiä. Mukavaa on ollut ja valmistakin on syntynyt.

Ohessa oma fufoilusaaliini.

Purettu :
- 80-luvulla aloitettu villapaidan alku.
- v. 96 aloitetu vauvan villahaalari. Ei mahtunut saajalleen. ( omituista)

Valmista
- huivi Pirtin kehräämön karstalangasta,
- Scarlett-huppu 7 veljestä,
- reppu ruskeasta Huopasesta. Ideaa on lainattu Knittyn eväspussista.

Kesken ovat vielä, eivätkä ihan lähipäivinä valmistukaan:
- iso lapputyö. Laput valmiina, mutta...
- villatakki Walma vankilavillalangasta

Joten minun puolestani fufoilu voi vaikka jatkua. ( eihän kerrota kellekään, että kaikista lupauksistani huolimatta kävin lankakaupassa ja liityin Mystery Stole 3:een)

Kiitokset kaikille. Hyvää kesän jatkoa. Vape

Fufoilu loppui osaltani jo tänään

Lopetan fufoilun jo tänään, koska todennäköisesti en saa enää mitään aikaiseksi.
Tässä tilanne:
1. vauvan haalari kokoamatta, nyt valmis
2. vauvan haalari kokoamatta, nyt valmis
3. vauvan nuttu kokoamatta
4. yksinäinen Jussi-paidan hiha, koko 80 cm? nyt valmis
5. isoäidin neliöitä n. 10 kpl, tavoite ollut joskus vauvan peite
6. pariton sukka keltainen+mustat raidat, nyt valmis
7. pariton liinailusukka, nyt purettu
8. pariton sukka pätkävärjätystä Nallesta, nyt valmis
9. pariton kanervan värinen sukka
Lisäksi Isoveli langasta pusero, osa tehty.

Olen tyytyväinen tulokseeni. Osa noista töistä oli aika nopeasti tehty, kun vaan ryhtyi puuhaan.

Selitykset: Kanervan väristä lankaa ei enää löytynyt toiseen sukkaan. Isoäidin neliöt ei houkutelleet, koska olin virkannut niistä aika harvoja. Eipä tuollainen harva peitto paljon lämmitä. Niistä tulee nuken peitto joskus, ehkä. Isoveli -lankaa ei myöskään löytynyt riittävästi. Onpa seuraavaankin fufo-tempaukseen jo materiaalia.

Kiitos Kristalle emännöinnistä, Outille ja Helmikselle apuemäntänä toimimisesta ja kiitos kaikille mukana olleille.
Hyvää kesän jatkoa.

t. Inkeri

maanantaina, heinäkuuta 09, 2007

Jotain sentään

Tilkkuja valmistuu taas parin viikon tauon jälkeen. Mutta kävi niin, että tarvetta ilmaantui muillekin peitoille. Nyt teen siis ainakin paria peittoa yhtäaikaa. Kolmannelle vielä tarve ja yksi vielä, huh. Kaikenkaikkiaan on noin 45 erilaista tilkkua valmiina, eikä se riitä edes alkuperäiseen omaan peittoon. Kuulostaako jotenkin epätoivoiselta? Se ei ollut tarkoitus, suunnitelmia pitää aina olla, neuloessakin.

Jatkuuko tämä fufoilu vielä?

Tervehdys KanssaFufoilijat!

Olen lukenut ihastellen, kuinka olette saaneet viimeisteltyä kaapin kätköistä ja käsityökoreista löytyneitä ufoja Fufoiksi. Itsekin ilmoittauduin mukaan, mutta valitettavasti en olekaan ehtinyt leikkiin nyt lainkaan. Aikani on vienyt kokonaan käsitöiltä suuri remontti, joka onneksi on nyt saatu jo päätökseen. Vetäydyn itse tässä vaiheessa leikistä, koska tiedän etten ehdi enää tähän kivaan projektiin mukaan. Toivotan teille kaikille vielä antoisia viimeisiä hetkiä ufojen parissa ja oikein nautinnollisia kesäpäiviä!
Blogiani seuraaville, neulon kyllä edelleen ja kesän matkoillekin pääsee neuleita mukaan. Päivittelen taas blogiani jotakin valmiiksi saatuani.

Siniset Silmukat

seli seli seli


lapset ovat olleet sairaina, yllätysvieraita on tullut jne jne (koottuja selityksiä) käsityöt eivät edisty!! Ensin tuli se käsityö-anti-innostus ... mutta onneksi se meni ohi.


Jotain olen jopa saanut valmiiksi!! Saanen esitellä Ufo numero jotain sadan ja kahdensadan välillä, Icarus-huivi!

Tarkemmat tiedot huivista löytyy blogistani.

Ystävällisin terveisin, Selittäjä-Katiija

sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2007

Virkattu verho, fufo numero 8Tämä kalalangasta (kuusisäikeisestä?) virkattu verho parvekkeen oveen on aloitettu joskus 70-luvun loppupuolella. Se jäi muiden töiden jalkoihin ja kotikin muuttui ja nyt vasta fufoilun myötä viimeiset kerrokset tuli virkattua. Uhoava Gnu & Gnu ukkonsa saavat sen kotinsa parvekkeen oveen näkösuojaksi. Kolmekymmentä vuotta -jo oli aikakin valmistua. Verhossa on neljä kuviota.