lauantaina, toukokuuta 08, 2010

Irinan ufot päivänvaloon!

Hei.
Olen nyt toista kertaa mukana täällä fufoilussa. Taas on kaappien kätköistä löytynyt niitä unohdettuja neuleita. Nämä olen aloittanut viimeisen vuoden aikana.


Kahdet eri sukkien aloitukset ja vihreästä tulee joskus valmis huivi. Toivottavasti jo ennen fufoilun päättymistä. Ja sitten on tietysti ne viime fufoilussa valmistumattomat neuleet. Niistä(kin) lisää blogissamme.
Olen päättänyt, että ainakin yksi neule molemmista (siis vanhat ja uudemmat ufot) valmistuu ennen kesäkuun loppua! Saa nähdä, onnistunko pitämään lupaukseni!

Oikein mukavaa viikonloppua toivottaa Irina.

keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Ingen UFOT

Hei!
Osallistuin viime vuonnakin Fufoilussa ja se oli sekä hyödyllistä että hauska. Ajattelin että ei koskaan enää UFO:ja! Mutta kuinka kävikään? Jooo, viime vuonna kertyi taas aika monta keskeneräisiä. :(
Miten se tapahtuu? Tietääkö joku? :)
Viime vuonna, 2.5.2009 aloitin tämän villantakin tekoa. Viime kuussa (huhtikuu) revin sitä ja nyt aloitin uudestaan. Toivottavasti se valmistuu pikku hilja. Lankana Sirdar YO-YO, 400 g.

Viime vuonna piti keksiä jotain tekemistä KIP-päivään niinpä tämä sai alkuunsa 13.6.2009. Hihattimet oli ajatus, mutta nyt en oikein enää tiedä... Lanka: Esito lenkkimohair.

Kesällä 2009 kokeilin yhtä sun toista ja ajattelin että helmet olisi kiva juttu. Mutta ei nyt tästä mitään tulee... Heitänkö pois?

Syksyllä 2009 minulla oli monta idea ja aloitin, ja aloitin, ja aloitin, mutta siihen se sitten jäikin. Kyllä nää omppusukat olisivat hienoja. Työ aloitettu 5.9.2009

 Ja, taas sain loistoidean, kaulaliina Rose mohairista rosétekniikalla. Mikä voisi olla ihanampaa? :)  Aloitettu 21.9.2009

Jämälangoista piti tulla sukkia, mutta kuinkas kävikään?

Syksyllä opin uutta tekniikka. Se oli hauska ja talvella sain päähäni tehdä sukat, mutta...

Talvella ajattelin taas oppia uutta. Mutta tämä tekniikka oli kyllä liian hidas minulle. On pakko repiä.
Pikkuhiljaa alatte ymmärtää miksi minulla ei koskaan ole sukkapuikkoja. :)

Huuhtikuun alussa aloitin hatuntekemistä. Mutta se ei oikein toimi. En tiedä mitä tehdä tämän kanssa?

HUH! 9 kpl... 
Yritän saada ne valmiiksi, lupaan ja vannon.
Terv. Inge

Och samma på svenska.Heiska esittää

Hei!

Tulen Merikaupungista eli Kotkasta.  Heiskan Käsityö blogi. Ilmoitin ekakertaisena Fufo tempaukseen. Käsityö innosti minua, mutta paljon keskeneräiset neuleet ja asusteet nurkassa. Meillä on kisut. Kisut rakastavat lankoja, mutta ne varastelevat yhden tai monta lankoja ja leikkivät niillä. <3<3

Vihdoinkin sain yhden palmikkolapaset viime maanantaina. Myöhemmin laitan kuvat tänne.

tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Tietoja tulee, kuvia ei

Ai miksi vain tietoja? Koska kameran USB - piuha on kateissa! Yritän löytää sen, mutta jos se ei suostu paikallistettavaksi, so be it. Silloin tulee tällaisia kuvattomia postauksia, ikävä kyllä.
Kanavatyö etenee hyvin, reunus mukaan luettuna. Toivotaan, että saan sen ennen juhannusta tehtyä.

ufoilu alkaa!


hei kaikki!

Kuten moni muukin, minäkin ufoilen ja jämistelen yhtäaikaa. Ja keskityn ensin siihen jämistelyyn, mutta kun noita käsitöitä tarvitsee moneen tilanteeseen omansa, tulee varmasti ufoiltua toukokuussakin. Kuten nytkin. Reissussa ollaan ja jämälangat on kotona, mutta toukokuuta varten nappasin mukaan ufon! (ja yhden uuden ja se uusi tietty vetää parhaiten).
Esittelen kuvallisesti ufojani, kunhan pääsen kotiin varastojeni viereen. Nyt on mukana jo syksystä asti puikoilla ollut musta pipon aloitus (kuvassa). Palmikkoa olis tuossa mallitilkussa, joo, pipoon ei asti ei ollut ehtinyt kuin resori ja pätkä suoraa, mutta onneks tuosta kokeilusta tajuaa, mitä olin tekemässä.
Valmistuu sopevasti öö.. jos vaikka juhannuksena tulis lunta -?

Muuten kotona on keskeneräisiä ainakin pari settiä vauvan/lapsen myssykaulaliinajuttua (taitaa olla paras keksiä uudet käyttäjät tai kutoa vähän suuremmat, yli vuoden ovat jo olleet kesken), parit lasten villasukat (ks. ed), parit polvisukat muistaakseni (tylsä malli ja jne.), ja tietty ne ekat kirjoneulesormikkaani mummolle. Mutta lasketaankohan ne ufoiksi, kun ovat olleet tekeillä "vasta" pari kk:ta? Ovat jo jotain 3-4vkoa seisseet korintäytteenä. No, tsekkaan säännöt... ja muut mahdolliset keskeneräiset työt kunhan kotiin pääsen.
Siihen asti tikkaan tuota typerää pipoa kunnes lanka loppuu :). (Kotona on muistaakseni lisää, eli en niin helpollla pääse.)

maanantaina, toukokuuta 03, 2010

Ensimmäinen

"Harlekiini"-sukat ovat valmiit.

Yksi selätetty

Tai siis kirjailu osa selätetty, viimeistellään kortiksi sunnuntaihin ristiäisiin mennessä.
Tästä piti ensin tulal kortti sairaalaan, mutta jäi pahasti kesken joten sain sitten siitä kortin ristiäisiin. Eli tästä jatkettiin
Ja tässä koko työ valmiina( kirjailu osuus)

Sitten eilen valmiiksi saatettu kortti


Huom. 4.5 10 Empäs muuten huomanut mainitakkaan, että jämisten tässä samalla eli eka kuu menee pääasiassa siihen ja toinen sitten tähän, mutta tää oli pakko saada sunnuntaiksi valmiiksi eli aloin hommat tästä.

Mukana taasen :)

Ufo-fufoilussa olen ollut mukana ainakin kaksi kertaa aikaisemmin. Joitakin ikuisuustöitä raahaan mukana vuodesta toiseen ja luulen, että sitä vanhinta keskeneräistä työtä en edes halua saada valmiiksi :) Onhan se kiva kertoa, että olen aloittanut neulepaidan vuonna 1998 ja se on edelleen kesken. Pari vuotta sitten tuo neulepaita edistyi hieman fufoilun aikana, mutta nyt on taas saanut pölyttyä käsityökorin pohjalla. En ole vielä kaivanut varsinaisia ufoja esiin, sillä tänä vuonna valitsin hieman erilaisen taktiikan: aloitin vappuaattona monta uutta työtä... Joitakin tilattuja neulomuksia on tehtävänä ja kun aloitin kaikki huhtikuun puolella, niin voin hyvällä omatunnolla neuloa niitä fufoilun aikana. Loistavaa logiikkaa :D Kunhan saan nämä tilatut tai muuten pakolliset tehtyä, niin voin paneutua varsinaisiin ufoihin. Tekemisistäni kirjoitan Marin Kässäpäivikseen.

sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

Eka ufo valmiiksi het'!

Jee, sain ekan ufon valmiiksi! Pikkuneidille Socina Cottonista Manteli-sukat: Nämä eivät ehtineet onneksi pitkään hautua. Jostain ihmeen syystä aloin kokeilla tuota Manteli-mallia tämmöiseen kirjavaan lankaan ja eka sukan jälkeen alkoi motivaatio hiipua, kun melko työläs kuvio ei kirjavassa langassa näkynyt juuri ollenkaan.

Mutta nytpä on kaunis kuvio harjoiteltu, ja voin tehdä sen johonkin edustavampaankin lankaan :D.

Kun eka ufo on valmis, saankin alkaa suhtautua levollisemmin tähän projektiin. Alkoi nimittäin tuntua ylivoimaiselta kyetä sekä fufoilemaan että jämistelemään yhtä aikaa. Onneksi fufoiluaikaa on 2 kk, joten jos tämän kuukauden jämistelisi ja ensi kuun fufoilisi...