tiistaina, kesäkuuta 12, 2007

Hattarasammalsukat

FUFO #4

Ufolistani nro. 6 on selätetty! Nyt olen siis tehnyt loppuun neljännen ufon, ribbisukat. Tähän mennessä tekemäni fufot ovat aika pieniä töitä, mutta toivotaan että joku isommistakin ufoista valmistuisi pian. Tällaisena sateisena päivänä kaipailisi ainakin hartiahuivia (nro. 18) ja miksei pikkumattoakin (nro. 30) jalkojen alle tietokoneella istuessa. Kesäneuleista kietaisubolero (9) ja vihreä toppi (11) ovat molemmat edistyneet vaivaiset pari senttiä.



Valmistuneet sukat pääsivät heti omiin jalkoihin. Tällainen ohut sukkalanka on lyömätön kesävillasukissa, sillä minähän käytän villasukkia kesät talvet. Ranskalainen kantapää istuu loistavasti, mutta tuntuu hassulta tehdä vahvistettua neulosta vain kannan "reunoille" eikä ollenkaan kantapään alle. Nauhakavennus sopii minusta todella kauniisti sukkiin ohuesta langasta.



Ohje: Ribbisukka 60 silmukalla. Alussa pari senttiä 2o,2n; sitten läpi sukan 3o,1n. Ranskalainen kantapää ja nauhakavennus kärjessä (kavennukset joka toinen krs, kunnes puikolla 7s, sitten joka krs).
Koko: 38.
Lanka: OnLine SuperSocke 100 (75% villa, 25% polyamidi).
Puikot: 2,5 mm ruusupuiset sukkapuikot.
Menekki: 55 grammaa.

Ei kommentteja: