sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

Fufo 1 & 2

Kaivoin mökillä sängyn alta laatikon, jossa on marinoitunut neljä neuletta.


Tästä valkoisesta Tennessee-neuleesta puuttuu hihat. Pusero on ihan istuva tai ainakin oli silloin, kun se valmistui, mutta lankani ja ohjeen tiheys eivät täsmänneet ja laskutoimitukset olivat haasteellisia, joten se on jäänyt odottelemaan aikaa parempaa.



Raitapaita on tehty keskimmäiselle ihanasta Novitan Bambinosta. Pääntiestä tuli liian tiukka ja kuten tiedätte, purkaminen on tylsääää, varsinkin kun pitää irrottaa hihat, langanpäitä on miljoona ja.. Muutaman kerran on keskimmäinen puseroaan kysellyt, josko tänä kesänä valmistuisi.



Rakastan paisley-kuvioita ja puikoilla on ollut villatakki, itselleni tietenkin, jo iät ja ajat. Sen kohtaloksi tuli kuitenkin tämä:



Lankana vadelmanpunainen on kaunis ja se muotoutunee uudessa elämässään edelleenkin villatakiksi, jossa on reunassa palmikkokuvio. Kuviolangat päätynevät mökille vierastossuiksi. Malli on jo niillekin löytynyt.



Muinoin aloitettu ja kesäkuussa 2006 "valmistunut" vihreä neule, tuli todettua jo 22.6.2006 epäonnistuneeksi. Ajattelin lyhentäväni jakun lantiopituiseksi. Harmitti kuitenkin, kun homma oli aloitettava reunakaitaleen purkamisella. Harvemmin olen myöskään lyhentänyt neuletta, joten hirvitti, että katkaisen langan väärästä kohtaa tai jotain. Eilen aloitin lyhentämisen ja kun olin saanut silmukat puikoille, tarvi vain tehdä neljä kerrosta resoria päättelyineen. Tänään nostin etureunan silmukat puikoille, onneksi maa on liian kosteaa yöllisen sateen jäljiltä, joten hyvällä omalla tunnolla saattoi radion siivittämänä tehdä toisen fufon loppuun rikkaruohojen kitkemisen sijaan. Saa nähdä, tuleeko tästäkään käyttökappaletta.



Malli: Novita & Moda 1/2001 # 12-13.
Lanka: Novita Maxi ( 60 % puuvillaa, 40 % akryyliä)
Puikot: 5 ja 5,5 mm.

Ei kommentteja: