maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Löytyyhän noita muutama...

...Ufoja siis. Muuton yhteydessä tuli ikävästi esiin kaikki ne unholaan jääneet työt, joita ei välttämättä haluaisi edes muistaa. Ehdottomasti vanhin ufoistani on miehen kirjoneulepaita, jossa anoppikin on jo välillä auttanut, kun käsivaivat yllättivät tekijän. Paita on aloitettu -98/-99 ja nykyään on hihat noin puolivälissä. Kun hihat tulee valmiiksi, vaatii paita suuria muokkauksia ennen kuin mies sen saa käyttöönsä. Nykyisellään muistuttaisi telttaa miehen päällä. Ufoutunut on myöskin esikoiselle viime syksynä aloittamani slipoveri. Päättelykeijua odottaa salomoninsolmuilla virkattu huivi itsevärjätyistä langoista. Värjätessä lanka meni pahasti sekaisin ja jouduin käyttämään saksia kerittäessä. Niitä langanpäitä on 39. Ufoutuneista neuleista purkutuomion saa todennäköisesti kummipojalle aloitettu valko-vihreä-neule. Muuttolaatikoissa kameraa pakenee kaksi paritonta sukkaa (toinen kuopukselle ja toinen kummipojalle) sekä pariton kirjoneulelapanen.



Ristipistojen saralla olen myös tehokas ufoutamaan töitäni. Menin vieläpä adoptoimaan anopilta yhden ufon, tuon kukkakorin. Siitä puuttuu enää kymmenisen pistoa, mutta yksittäiset pistot sinne tänne ei vielä ole houkutellut. Yläreunassa oleva olkihattu-pistely on Lanarten iso taulu, josta on hieman vajaa puolet tehtynä. Se on aloitettu 2002 ja oli hukassakin jo hyvän aikaa, kunnes muuton yhteydessä löytyi. Traktorit olen aloittanut tämän vuoden puolella, mutta se ufoutui, kun tajusin, että pistelyiden ulkoreunaan jää vain muutama sentti kangasta. Ehkä se pääsee uudelleen käsittelyyn kesän aikana. Karhu on myöskin tämän vuotisia tekosia, mutta sekin ufoutui jostain selittämättömästä syystä. Sillä aloitan pistely urakkaani ufojen osalta.

Aktiivisia töitä ei pistelyjen puolelta löydy, mutta neuleissa on miehelle tulossa paitaa ja itselle virkaten jakkua. Pitää niitä tehdä mukana myöskin, jottei ne ufoudu muiden mennessä ohi.

1 kommentti:

Pia Nore kirjoitti...

Tuo on tosi upea tuo neule,jossa on noita sorsia tms, tee ihmeessä valmiiksi asti!:-)